Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Šatanu uz Rīgu!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Šatanu uz Rīgu!
Miroslavs Šatans Stenlija kausa finālā
Foto: AFP

Man patīk diskutēt ar ''SA+'' lasītājiem un cenšos juma atbildēt tā, kā domāju, taču ir lietas, ko žurnālists var un ir, ko nevar. Skaidrs, ka gribu, lai Rīgā nākamsezon spēlētu Šatans un nevis arnasonveidīgie. Bet Lipmans iespļāva sejā visai hokeja sabiedrībai, mēģinot oficiālajā delegācijā iedabūt savus korišus. Fui!

1. Aizmugure.
1. No cik gadiem butu pareizi sakt vest uz hokeja treninjiem puikas ? Un kur, ja runajam par Rigas centru apmeram ?

2. Ka Tev liekas, kapec shogad Hossa (kad nav tadu piespelju dalitaju ka Hartigans un Elisons) ir iemetis vairak vartus ka pern?

paldies!

Tas ir ļoti dažādi. Ideāli būtu, ja puika varētu vispirms svaigā gaisā brīvā dabā paslidot, bet centrā... Es kādreiz gāju uz ASK stadionu, ledus bija arī t.s. Kirova rajona sporta kompleksā - starp Daugavas sporta namu un 50. vidusskolu.

Balderis sāka četru gadu vecumā kā daiļslidotājs, bet tēvs viņu vadāja visur, kur vien ārā varēja slidot - uz Māras dīķi, Juglu utt. Ņiživijs vispirms izauga sētā, Kuļibaba hokejā sāka trenēties 13 gadu vecumā. Variantu daudz, bet pats pirmais - lai puika pats izsaka šo vēlmi. Ja man būtu šāda vajadzība, vestu pie Ūdra, Bisenieka, varbūt arī Kupča seniora, Skudras (Aivara). Lai mazotnē jau nenodzen hokeja spēlēšanas prieku. Ivanāns, šķiet, sāka 9 gadu vecumā, bet Reķis jau piecos gados slidoja kā ķeneris. Ir variants varbūt vispirms pie daiļslidošanas treneres Rožkalnas. Ja viņa pieņem.

2. Tāpēc, ka Dinamo šogad vispār met stipri vairāk. Pēc 48 spēlēm jau 142 vārti, pērn pēc 56 bija tikai 132.

2. Lowd1nG.
Ar Ko mums vajadzētu sākt, lai mūsu hokeja tautsaimniecības sistēma uzlabojas, un ja tu atbili ar Kirovu , tad ko mums vajadzetu likt viņa vietā?

Uz šo jautājumu jau esmu atbildējis vairākārt. Tad ir vajadzīgs kāds, kurš grib un var nomainīt Kirovu. Es tādu šobrīd neredzu.

Hokeju te ļoti daudz kritizē, arī pamatoti, bet, ņemot vērā Latvijas ekonomisko attīstību, hokejs ir vismaz gadus piecus priekšā visai Latvijai kā valstij. Un nevajag sākt runāt, ka nav šis un tas nav. Jā, tā ir taisnība. Bet handbolā un arī volejbolā vispār nekā nav... Pirms kādas no Dinamo spēlēm satiku volejbolistu Pāvelu Seļivanovu. Viņš teicās gatavs atdot visas savas medaļas, lai volejbolā būtu šāds Dinamo.

3. EmilS OzerS.
Jāni! Vai nebūtu efektīgāk izmantojot Šuplera starpniecību Dinamo piesaistīt pieredzējušos slovāku spēlētājus no Šuplera izlases laikiem? Jo Hosa ar Perovicki viennozīmīgi ir kvalitatīvākie leģionāri kādi Dinamo līdz šim bijuši. Vai piemēram tāds Šatans vai Palfijs nebūtu efektīgāki par Arnisonu, Kariju un Iguldenu kopāņemtiem? + paiktu vairāk vietas mūsu pašmāju spēlētājiem.

Jā. Kāpēc gan ne? Bet es Dinamo par šīm lietām neatbildu. Varbūt kādreiz Sējējs ieklausās, ko saku vai esmu uzrakstījis. Varbūt Kalvītim iekrīt kāda manis uzrakstīta ideja... Es esmu par čehu un slovaku mafiju Dinamo. Mums zināmu ļaunumu (labumu!). Arī viņu hokejisti mums labāk zināmi un tad nevar iznākt, ka nopērkam slinko kaķi maisā Arnasonu vai divus maza auguma KHL nederīgus spēlētājus. Labi, ka Svets prom. Karija arī diemžēl ir krietni sliktāks nekā gaidīts. Arī kopumā šogad ārzemnieku par daudz.

3. Ontario.
Godīgi sakot man palike nelabi, pat pretigi skatīties kādi nemākuļi ir mūsu izlases treneri. Tas jau tagad ir zināms, ka Bērzins gremdēs Dārziņu un Miķeli, plus vēl tam pelnīs debīlus noraidījumus. Tāpec jautājums tāds - kāpēc izlases pārbaudes spēles netika centrā iemēģināts kāds malējais uzbrucējs? Kāpēc vienmēr ir tās atmazkas - nav centru, blah blah blah...come on veči, nav jau nemaz tik grūti centrā spēlēt, kāpēc teiksim neiemēģināja Saulieti centrā? Dārziņš pats ir bijis centrs agrāk, vai ne? Nu tad ieliek viņu centrā un miers...vajag eksperimentēt un meklēt varinatus nevis žēloties visu laiku ka nav centru. Berziņš ir NULLE. Ko viņš vispār vēl hokejā meklē es to nesaportu, vi''ns totāli gremdēs šito maiņu. Tici man.

Paklau! Kas Tev traucē iet Znaroka vietā?
Es Znaroka, Vītoliņa un Vasiļonoka darbā loģiku redzu un par to cenšos arī rakstīt. Nezinu, kurš man piedēvē vārdus, ka malējais uzbrucējs var labi nospēlēt centrā. Ir otrādi! Un ir arī gadījumi, kad varbūt šo centru nav un tad treneris kādu malējo pataisa par centru. Daļēji tā notiek ar Vasiļjevu, Dinamo dažās spēlēs centrā spēlēja Ankipāns.

Mēģināt jau var daudz un visu ko, bet kur un kad? Šajās divās pārbaudes spēlēs ar Dāniju pārvērst Saulieti par centru? Tas nebūtu nopietni.

Un tik milzīgai nepatikai pret Bērziņu nav objektīva pamata. Ir viņš Latvijas izlasē, Latvijas hokejā trešais - ceturtais centrs. Džeriņš vēl viņu nav apsteidzis.

Tu varbūt to nezini, bet Širokovs arī nelabprāt spēlē centrā!

4. gircle.
sveiks jani.
skatos tagat spelei pret severstal un aizdomajos par v.tihanovu jaunako.
taa jautajums tads, vai ir iespejams ka tihanovs mainitu pasi un klutu par lv hokejistu, jo ta patas vinu krievijas izlase nenem un vins noteikti veletos nakotne uzspelet pc vai os..?

Mana iekšējā balss saka, ka tas nevar notikt. Tihonovs, arī vecais, tomēr bija diezgan orientēts uz Krieviju. Arī Pjotra Vorobjova dēls Iļja ir Rīgā dzimis un spēlējis laikam jau Latvijas bērza-75 komandā, bet es nespēju iedomāties Iļju Latvijas izlasē. Ne jau velti viņam ir Vācijas pase.

Krikunova dēls? Jā. Varbūt. Mazo Tihonovu mēs varbūt varējām piejaucēt Latvijas hokejam, ja 2001. gadā būtu kā izlases treneri paņēmuši viņa tēvu Vasiliju. Bija tāds variants, Lipmans izvēlējās Lindstrēmu.

5. Hokejists_no_Tobago.
chau...

Labprāt dzirdētu tavu viedokli, par sieviešu hokeju.

1. Vai vispār uzskati, ka sievietēm šis sporta veids piestāv?

2. Vai Sekosi līdzi Olimpiskajās spēlēs sieviešu turnīram?

3. Kā tas nākas, ka Ķīnā ir tik ļoti attīstīts sieviešu hokejs(7 vieta pasaules reitingā), kamēr vīriešiem viņi ir 3 desmita beigās?

4. Kur īsti ir Latvijas vieta Starp sieviešu izlasēm? pēc reitinga esam itkā 14. bet Slovākietes kas ir aiz mums 15. šogad spēlēs olimpiādē.tātad var secināt ka ja labi grib sakrīt vajadzīgie apstākļi un tiesnešiem iepatīkas mūsu meitenes, mēs arī tur varam nākamreiz būt?

5. cik zinu ir bijuši vairāki gadījumi, kad sievietes piedalās sacensībās vīriešu komandu sacensībās dažādās zemākās līgās. piemēram vārsardzes Manon Rheaume un Erin Whitten, kā arī Hayley Wickenheiser kas spēlējot kaut kur Somijas zemākajās līgās kļuva par pirmo sievieti kas iesit golu spēlejot ar večiem utt... Kā vispār ir - turnīru reglamentos ir tāds punkts, kas nosaka kura dzimuma pārstāvji tanī piedalīsies vai nē? Piemēram, ja man ir vecmāmiņa kas spēlē kā Balderis spēka gados, es ar viņu varu doties pie "Red Wings" vai "Rigas Dinamo"" lielajiem kungiem un piedāvāt šo lielisko spēlētāju?

1. Jebkurš sports visaugstākajā līmenī ir skaists. Bet ir ļoti ļoti liela atšķirība starp Kanādas, ASV un Latvijas sieviešu hokejus. Pirmās divas spēlē labā līmenī un iespējams Latvijas U-20 izlase viņas arī neuzvarētu. Latvijas izlase spēlē apmēram mūsu 14 gadus veco puiku līmenī.
2. Drīzāk nē. Ja nu uz pašu beigu daļu.
3. Tas ir diezgan viegli izskaidrojams. Pasaules vīriešu hokejā ir daudz vairāk valstu, kas hokeju spēlēja jau pirms Otrā pasaules kara. Par sieviešu hokeju varam runāt varbūt 25 gadus, ja ne mazāk. Līdz ar to Ķīnai vieglāk izsisties. Diemžēl nezinu, cik populārs Ķīnā ir hokejs vīriešiem. Mans dēls divus gadus nodzīvoja Šanhajā, pat paņēma līdzi slidas, bet hokeja tad tur nebija. Bet Šanhaja ir kādas sešas Latvijas.

4. Šoreiz laikam nebūšu optimists - Latvijas sieviešu hokeja zelta laikmets ir aiz muguras.

5. Nezinu, kā visos turnīros, bet Latvijas čempionātā, gan laikam 1. līgā sievietes ir spēlējušas. Andriševska, Geca-Miljone, varbūt vēl kāda. Pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs tas jau ir ierakstīts to nosaukumos - tā Vācijā šogad būs pasaules čempionāts vīriešiem. Bet Tava vecmāmiņa Detroitā vai Dinamo ir diezgan liels murgs. Jebkurš laba līmeņa juniors (Bukarts, Cinks, Freibergs) ir labāks par Tavu vecmāmiņu un šie retie gadījumi vairāk ir PR gājieni un nevis kāda šo klubu vajadzība pēc sievietes hokejistes.

6. aigars076.
1. Jāni, vai Vasiļonoka atstāšana mājās ir Lipmana reveranss Naumova jautājumā un kā Tu vērtē to, ka puse hokeja izlases ir palikusi bez trenera OS? (vārtsargs tak ir puse no komandas!?)
2. Cik ripas Dārziņam jāiemet, lai Baldonieks Laurim lidostā neprasītu jaku novilkt, pēc OS?

Tā kā otrdien bija Dinamo TV hokejs, Latvijas hokeja izlases treneru (?) sastāvu ieraudzīju tikai trešdien un rīta un biju šokā. Bet bija citu darbi un savu viedokli nepaspēju nemaz izteikt. To izdarīja citi un Vasiļonoks ir oficiālajā delegācijā, bet tur vairs nav Silova un Rogozas.

Nezinu, kāpēc, bet no decembra vidus Lipmans klūp gandrīz katrā solī, ko mēģina spert. Kaut kāda melnā josla. Trakākais, ka viņš vienmēr pēc tam vaino citus. Bet Silova un Rogozas gadījums bija pāri visam.
Man īsti nav izprotama arī LOK bonzu politika. Vai tad viņi nezināja, ka Silovs un Rogoza ne tikai nav hokeja treneri, bet OS nav spējīgi pildīt kaut kādus hokeja izlasei nozīmīgus uzdevumus.

Ja Rogoza būtu psihologs vai Silovs perfekti asinātu slidas! Arī Kirova vārdi, kāpēc abi būtu jāņem oficiālajā delegācijā, ir nonsens. Izlase tomēr brauc spēlēt un nevis komercbraucienā vai uz kūrortu. Bet šeit
parādās arī Lipmana filozofija - ka šogad svarīgāks ir PČ un nevis OS. Un uz šādu mazsvarīgu turnīru hokejistu nopelnītās treneru/apkalpojošā personāla vietas var atdot tūristiem. Varbūt arī tādiem, kam ir kaut kādi nopelni hokejā.

2. Es Baldonieku apbrīnoju. Laiku pa laikam Lipmans viņu solās atlaist, tāpat kā lielāko daļu federācijā strādājošo, tad dod stulbus un neizpildāmus uzdevumus. Nezinu, kā viņam sokas ar U-20 treniņtērpu un jaku savākšanu, bet dzirdēju, ka viņš principa pēc bijis gatavs šo nejēdzīgo uzdevumu izpildīt.

7. taapataas.
Jāni,
Varbūt šis jau ir pavisam vecs stāsts, bet tomēr man spēlē pret Severstaļ īpaši iekrita acīs - kāpēc Masaļskis tik lēni pieceļas kājās?
Esmu to ievērojis arī iepriekš, bet šoreiz man vienā epizodē likās, ka viņš netaisās vispār piecelties! Izskatījās, ka ir kaut kāda trauma, bet kad tuvojas ripa aiz vārtiem, sekundes laikā viņš bija augšā.
Citi vārtsargi pēc atvairīta metiena pieceļas mērkaķa ātrumā, bet ja skatos Edgara spēli, tad citreiz liekas, ka vajadzētu tomēr bišķīt ātrāk. Nogurums? Spēles stils? Varbūt viņš šādā veidā taupa spēkus?

Jā, tas var būt. Dzirdēju, ka Edgars esot (bijis?) mazliet noguris. Bet, ja ir arī kaut vai sīka trauma, šādas ziņas tiek slēptas. Tās nav jāzina pretiniekam.

8. ZORRO.
Sveiks, Jāni! Pēc SA publicētās intervijas ar U-20 vārtsargu Kalniņu man radās viela pārdomām. Parasti, saka vārtsargs ir puse no komandas, bet labs ripu ķērājs var būt 70% no komandas. Pēc pāris intervijām ar vārtsargiem rodas iespaids, ka vārtsargus vispār Latvijā netrenē. 1)Jautājums, kur palicis izslavētais vārtsargu treneris V.Samoilovs, kurš šad tad blogo portālā allhockey.ru?2) Vai joprojām eksistē Rīgas vārtsargu skola, kurā strādāja V.Samoilovs vadītājs bija Jakovļevs (varbūt ka arī maldos). 3) Kāpēc nevienā Latvijas hokeja klubā nav specializēta vārtsargu trenera? Zināms, ka vārtsargu kustības ir jāizkopj bērnībā gluži kā staigāšana.

Septembrī man ''SA'' bija raksts par šo vārtsargu skolu. Tā darbojas Volvo un vadonis ir Gailis. Samoilovs kādus pāris gadus no tās ir prom. Jakovļevs arī sen vairs nav hokejā. Kā dēls dabūja Latvijas pasi un beidza spēlēt, tā tēva hokejā vairs nav. Šajā vārtsargu skolā piekrita darboties arī Naumovs un varbūt to arī dara (nezinu), bet Sergejam tagad tāpat daudz darba ar Dinamo un Dinamo/Juniora vārtsargiem.

3. Tā gluži nav. ''Pārdaugavā'' tas pats Gailis darbojas, laikam arī Žagars, varbūt vēl kāds. Jelgavā - Andriševska. Agrākos laikos bija prakse, ka ar vārtsargiem kā viestreneris strādā kāds, kurš labi izprot vārtsargu lietas. Ja nekļūdos, tad 1967. gada komandā (Irbe) arī nebija šī vārtsargu trenera. Un nebija tā arī 1980. gadam (Masaļskis, Žabotinskis). 1983. gadu trenēja bijušais vārtsargs Miļuns, bet vārtsargi tur bija vājākā līnija.
Skaidrs, ka tas jāizkopj bērnībā. Ņuhs uz to ir arī Banovam (Liepāja). Naumovs tagad trenē Enkuzenu un esot ļoti straujš progress.

9. dublinskis.
Jāni , vai Tev nešķiet, ka Rīgas Dinamo dažu spēlētāju psiholoģija varētu būt apmēram šāda : ''O, tikām Play-off, uzdevums izpildīts, beidzot var atslābināties..."
Kā rezultātā, PO turnīrā atslābināmies un (arī bez atslābināšanās) ,visticamāk, izkrītam jau 1. kārtā ...

Jā. Tas ir iespējams, bet tāpēc jau komandā ir treneris! Redz, sportā mēdz notikt arī brīnumi. Kā Dinamo 1988. gada sudrabs. Rudenī punktu maz un knapi tika finālturnīrā, bet play off zaudēja tikai finālā.
Es arī neredzu daudz argumentu, kā Di varētu cīnīties ar SKA, bet uzvarēt var arī viņus.

10. gera21.
Ko domā par to,ka Aleksandrs Ragoza un Jurijs Silovs brauz uz OS delegācijas sastāvā,lai arī par saviem līdzekļiem,bet vārtsargu treneris paliek ar garu degunu? Itkā arī brauks,bet nav skaidrs par kādiem līdzekļiem un kādu statusu.
varbutas varam pierunat lai lipmanu nepanem delegacija?

Tas jau ir atrisināts, bet nesmukums Lipmanam pa visu ģīmi. Nezin, kurš šoreiz būs streločņiks? Znaroks? Baldonieks? Varbūt LOK vai prese, kas atkal kaut ko ne tā sapatusi?

  +6 [+] [-]

, 2010-01-28 02:46, pirms 15 gadiem
Ai, nebūtu slikti Šatans "Dinamo" rindās. Vienmēr paticis šis spēlētājs. Caur Šatanu iepazinu Slovākijas izlasi, PČ papildus sāku sekot līdz Slovākijas izlasei. Atceros, ka pirmajā KHL sezonas sākumā pavīdēja baumas, ka Šatans varētu spēlēt "Dinamo" rindās, bet parakstīja līgumu ar Hosu, biju mazliet škrobīga.
Slēpts komentārs: Andzza

     [+] [-]

, 2010-01-28 03:40, pirms 15 gadiem
Tu varētu lieki netērēt savu lieku un iemācīties elementārāko valodas kultūru - pieturzīmes.

     [+] [-]

, 2010-01-28 07:49, pirms 15 gadiem
Nu, nezinu gan vai 88-tā gada situāciju var salīdzināt ar šībrīža situāciju. Toreiz bija Irbes faktors, bet kāds faktors šobrīd varētu dzīt Dinamo uz priekšu?

  +5 [+] [-]

, 2010-01-28 09:01, pirms 15 gadiem
blin mani jau ieprikolija riktīgi

Ontario rakstīja: Gōdīgi sakot man palike nelabi, pat pretigi skatīties kādi nemākuļi ir mūsu izlases treneri.
Kā diez tādi nemākuļi KHL ir otrā vietā konferencē ar savu komandu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-28 10:10, pirms 15 gadiem
Jautājums Jānim Matuļa kungam: ko Jūsu dēls darīja Šanhajā divus gadus?

  +7 [+] [-]

, 2010-01-28 10:27, pirms 15 gadiem
armyman.
Jautājums Jānim Matuļa kungam: ko Jūsu dēls darīja Šanhajā divus gadus?

Nu tā pilnīgi precīzi nepateikšu.
1. Mazliet tulkoja. Lai izdzīvotu.
2. Mazliet mācījās ķīniešu valodu.
3. Kaut ko čubināja kino lietās. Laikam arī bija kaut kādas sīkas filmēšanās. Jo ķīniešiem baltos vajag.
4. Bet principā viņš bēga no Latvijas ziemas, kuru nepanes.

     [+] [-]

, 2010-01-28 11:21, pirms 15 gadiem
Nav iebildumu, Arnasona vietā!!!!!!!11

  +1 [+] [-]

, 2010-01-28 12:54, pirms 15 gadiem
vēlreiz par Kiru un tūristiem. Man šķiet, ka viltīgais keksis tika spiests šos ņemt līdz ar visu pačotu un ofic.personas labumiem, bet Kira tīšām izmuldējās, saprotot, ka tas neies cauri, un tad tautas spiediena rezultātā "laboja kļūdu" ? Tā varētu būt ??? , vai tiešām nahals un bezpreģels???

  +1 [+] [-]

, 2010-01-28 15:33, pirms 15 gadiem
Paldies par atbildēm, Jāni.

Šatans, ja nemaldos, paprasīja krietni virs miljoniņa pirms šīs sezonas ? Lai gan viņa "vārtu oža" noderētu RD.....

  +1 [+] [-]

, 2010-01-28 17:12, pirms 15 gadiem
Interesanti jautājumi un atbildes! Paldies par rakstu!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-28 17:16, pirms 15 gadiem
Matulis ir riktīgs frukts, pozitīvā nozīmē Daudz kam nepiekrītu un citreiz pat kaitina pastaisnums un mazliet "ierūsējošais" skats, bet ir interesanti lasīt, kas laikam ir pats galvenais