Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Uz ''SA+'' jautājumiem atbild Jānis Matulis

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Te daži Ziemssvētku jautājumi. Nedēļa jābeidz bez parādiem.

1. gengsta: Kur palicis Māris Ziediņš? Atceros ka šis spēlēja OS 2006 gadā.
Māris trešo sezonu spēlē Anglijā, Pīterboro Phantoms. Vairāk savam priekam, bet viņam par to arī vēl maksājot.

2. imants78: Kāpēc LTV7 pašrocīgi izvēlas kad laist reklāmas minūti hokeja laikā, bieži tajā laikā mēs esam mazākumā vai vairākumā un tad spēli redz tikai komentētāji. Kāpēc tā? Vai tad reklāmas m inūtes nav paredzētas reklāmu raidīšanai , bet bieži tad jāskatās kā hokejisti bezjēdzīgi mionūti lūr uz kubu... Vai arī LTV strādā neprofisionāļi...
Man arī tas nepatīk, bet tur nu es neko izdarīt nevaru. Par to jājautā vai nu Andrim Ušackim vai Ijai Circenei-Grošai.

3. Druvcix. Sveicināts! Jautāšu tikai par Kārli Kalvīti. Nevienam jau nav noslēpums kādā veidā šis puika tiek izlasē, tāpat arī Gritāns un vēl viens otrs un daži talanti no LM vispār netiek izskatīti, kāpēc valsts intereses tiek savienotas privātajām vismaz līdz U-20 līmeņiem.
P.S. Uz vienu no tunīriem, lai nebūtu nekādu šaubu par braukšanu spēlēt viens no tēviem nopērk komandai lidmašinas biļetes, otrs rezervē visiem viesnīcu trešais vēl ko un tikai nesaki Jāni ka Tu to neesi dzirdējis! Paldies!

Es arī šādas runas esmu dzirdējis, bet kuri tad ir tie Liepājas talanti, kuri vispār netika izskatīti? Acīmredzot aizsargi Rogoza un Liepiņš nav stiprāki par Gritānu vai Kalvīti. Katrā ziņā, ja būtu galvas tiesu labāki, noteikti spēlētu izlasē. LM jaunie uzbrucēji ir maza auguma un spēlēt Kanādā viņiem būtu vēl grūtāk.

Droši vien runa iet par ceturto maiņu, kura mums tāpat neko neizšķir. Es biju domājis, ka tur varētu būt Bičevskis vai Biezais, taču Bičevskim BAČ ir 0+0, Biezajam 1+0. Sezonas sākumā man patika Jass (3+0), taču tālāk Koba mazliet nosēdās.

Droši vien, ka LM un Di/J treneri, ja paši būtu U-20 treneri, ņemtu kādus citus spēlētājus.

4. ezic: Kur var pieteikties tai alus dzeršanai, ko nevar atlikt uz 2010. gadu?
Tērbatas 74a, pie Aivara Meistera. Valmiermuiža.

5. lipton: Sveiks Jani,ko passlaik dara Maris Ziedins,vai vel spele??Butu bijis labs speletajs ja nebutu traumatisks.Atceros vartus pret Zviedriju! Paldies! Priecigus Svetkus!
Paldies. Jau iepriekš atbildēju. Pirms trim gadiem Mārim bija piedāvājums izmēģināt spēku Rīgā 2000, bet viņš aizbrauca uz Angliju. Jā, pamatā tam arī bija trauma. Bet ir arī otrs bet. Māris Amerikā pabeidza augstskolu un cilvēkiem ar izglītību mēdz rasties citas intereses. Ulvis Katlaps bija PSRS U-20 izlases kapteinis, bet 21-22 gadu vecumā izvēlējās augstskolu ASV. Ziediņš ir patīkams, inteliģents jauns vīrietis.

6. sandmans: Jāni, vai tu spēlē internetā kādu hokeja menidžer spēlīti?
Nē. Internetā trīs gadus nespēlēju pilnīgi neko. Pirms tam vairākus gadus diezgan intensīvi - zoli.

7. sportmen: Sveiki! Priecigus svetkus. Man ir jautajums par RD speletaju M.Cipuli? Ko vins vispar dara komanda? Kads vinam ir uzdevus? Vai vinam pasam nebut labak uzspelet Junioros-parliecibu un atrumu atgut?(jo nu tas nav norfmali, ka calis tuksos vartos nevar iemest) Visi tik saka vins "melno darbu" daritajs, bet tas nenozime, ka vinam ripa zona janogada, bistamus nomentus jarada, komadas biedriem jarada brivus metienus, speka spele jaspele, pie bortiem jacinas, dazreiz pat jaizkaujas, un ja rodas iespeja=tad TUKSOS VARTOS jatrapa??? Paslaik vins tik slidinas. Pats hokeju nespeleju, bet basi "melno darbu daritaji" ir cilveki, kas blokus liek, aizsardziba cinas, piezimes uztaisa, autus izmet, piespele,BET ARI GROZA IEMET no 100% iespejam. Vnk sirds sap, ka Cipulis garam net no pozicijam, kuras jamet ieksa katru speli.
Man arī žēl, ka Cipulim spēle neiet no rokas. Varbūt Šupleram vajag kaut ko pamainīt? Bija taču R2000 trijnieks Cipulis - Sprukts - Ankipāns.

8. belluschi: Sveiks Jāni! Gribēju, Tev uzdot jautājumu par Rīgas Dinamo 1989.gada komandu, kad tā aizvadīja pārbaudes spēles ar NHL klubiem. Kā zināms, tad tajā izbraukumā uz Ziemeļameriku līdzi tika paņemts viens piecinieks no Maskavas Dinamo. Mans jautājums Tev ir šāds, kuri no šiem hokejistiem Dinamo Riga spēlēja pilnu sezonu, bet kuri bija paņemti no Maskavas Dinamo tikai uz šo te izbraukumu. Es to nevaru zināt, jo tajā laikā man bija tikai 5 gadi.
Anatolijs Semenovs, Andrejs Lomakins, Igors Akuļiņins, Sergejs Jašins, Dmitrijs Frolovs, Vladimirs Šašovs, Sergejs Skosirevs, Aleksandrs Smirnovs, Nikolajs Varjanovs, Dmitrijs Zinovjevs.

Šis piecnieks bija Smirnovs - Seļaņins, Lomakins - Semjonovs - Jašins. Ceru, ka nekļūdos, jo vecie pieraksti ir laukos.

9.belluschi: otrs jautājums, kas vēl bez šim nosauktajiem hokejistiem bija sastāvā? Froļikovs, Irbe, Vītoliņš, Znaroks, Kerčs, treneris bija Jurzinovs? Kas bija otrs vārtsargs un,kas bija trenera assistents?
Man liekas, ka sastāvs bija šāds: 1. Irbe, 29. Samoilovs; 3. Frolovs, 5. Zinovjevs, 7. Čudinovs, 8. Smirnovs, 10. Durdins (к), 30. Seļaņins; uzbrucēji 6. Kerčs, 9. Beļavskis, 11. Znaroks, 12. Varjanovs, 16. Tomans, 18. Hehts, 20. Vītoliņš, 22. Akuļiņins, 23. Šašovs, 35.Jašins, 31. Semjonovs, 32. Lomakins, 33. Froļikovs treneri Jurzinovs, Vorobjovs. Bet varbūt kaut kas trūkst. Precizēšu pēc Jaunā gada.

10. noslēpumainais: Vai Latvijas pieaugušo izlase būtu stiprāka par Kanādas U-20 izlasi?
Vajadzētu būt stiprākai, jo pieredze tomēr ir pieredze, bet to, ka viegli nebūtu ar Kanādas U-20, to gan garantēju. Kanāda tomēr ir hokeja lielvalsts.

11. Merters: Starp citu, Jāni, kā Tev šķiet, vai kādreiz vēl ieraudzīsim Rīgā kādu no NHL klubiem? Atceros, kada bija ažiotāža, kad te viesojās Capitals un Canadiens.
Ja Rīgā būs Dinamo spēka komanda un īpašniekiem būs nauda un ambīcijas, viss ir iespējams. Ažiotāža gan droši vien vairs tāda nebūtu, jo pa šiem 19-20 gadiem tomēr šo to esam redzējuši.

12. IIZ 70: Pēc smagās zaudes jaunajiem kanādiešiem i-netā arvien vairāk izskan atziņas un spriedelējumi, ka Latvijas jauniešu izlašu komplektācija ne vienmēr notiek pēc sportiskā principa-izlasē spēlē uz doto brīdi labākie. Jūs kā cilvēks, kas atrodās dziļi iekšā Latvijas hokeja saimniecībā, varat apgalvot, ka visādām runām par pastāvošo korupciju, draugu būšanām u.t.t. izlašu komplektācijā nav nekāda pamata jeb tomēr viss nav tik skaisti, kā mums cilvēkiem,kas nav ar hokeju saistīti tas liekas?
Pirmās trīs maiņas jebkurā izlasē parasti tiek veidotas pēc sportiskā principa, bet ceturtajā šad tad arī gadās pa blatņikam vai draugam. Te jau cilvēki cepjas, ka tāds esot Kalvītis, Gritāns un vēl viens otrs, bet es jau vienam uzdevu jautājumu, lai nosauc, kuri ir tie, kam bija jābūt Kanādā, bet viņu tur nav.

13. sermulis. šos pašus jautājumus uzdevu Pučem, bet gribu dzirdēt arī Jūsu viedokli. Tātad...
Vai Kaspars Saulietis ar spēlēm pret Dāniju spēra soli tuvāk OS sastāvam, vai arī attālinājās no tā?

Tuvāk, bet ļoti šaubos, vai viņš tur tiks.

Ir ļoti sīva konkurence starp aizsargiem. Kuri, pēc spēlēm ar Dāniju, spēra soli tuvāk un kuri mazliet attālinājās no olimpiskā sastāva?
Es jau pēc otrās spēles nosaucu pirmos trīs aizsargu pārus, tas gan ir tikai mans viedoklis:
K. Rēdlihs - Skrastiņš
Reķis - Pujacs
Laviņš - Galviņš
Ceturtajā piecniekā Bārtulis, bet uz astotā aizsarga pozīciju kandidē Sorokins un Jerofejevs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: superkobe

     [+] [-]

, 2009-12-27 19:26, pirms 15 gadiem
Paldies par atbildi.

  +5 [+] [-]

, 2009-12-27 19:37, pirms 15 gadiem
Ziediņš ir patīkams, inteliģents jauns vīrietis.

Brrr, uzreiz nak prata nelaikis bimbanbols

  +2 [+] [-]

, 2009-12-27 19:43, pirms 15 gadiem
man ir jautajums uz nakamo reizi.
redzot, ka musejie tika pazemoti pret kanadiesiem rodas jautajums, vai lipmanam pirmam kartam nevajadzetu domat par janiesu hokeja limena pacelsanu, jo ka zinam vecuma lidz 13-15 gadu vecumam musejie ir karali visa pasaule, bet pectam pazudam. vai nebutu pratigi darit ka sveiciesiem, vienai komandai doties uz kanadu, ASV, zviedriju, somiju, krieviju un meginatu tur spelet kada no jauniesu cempionatiem. cik ir dzirdets tad agrak tada doma esot bijusi saistiba ari HK Saga, bet nenotika. domaju, ka zaudetaji jau no ta musejie nebutu, jo ka redzam budami vel berni musejie ir vareni, bet pienakot pusaudzu gadiem progress apstajas.

     [+] [-]

, 2009-12-27 19:53, pirms 15 gadiem
sveiks! ko Tu domaa par viljnjas hokeja kluba izveidi un taa pieteikshanos khl?

  -4 [+] [-]

, 2009-12-27 19:57, pirms 15 gadiem
Sveiks Jāni ko domā par Ozo?! Tu domā vai viņu vairs nekādi nevar pierunāt uz OS tas butu lieliski divi lielmeistari viena aisargapari Skrastins un Ozolins

  +2 [+] [-]

, 2009-12-27 20:11, pirms 15 gadiem
Ceturtajā pieciniekā Bārtulis ?? WTF ??

  +1 [+] [-]

, 2009-12-27 20:27, pirms 15 gadiem
Es gan gribētu autoram iebilst. Cik atceros gan Maziņš, gan Gritāns, gan Lipsbergs nemaz netika iekš Dinamo Juniors. Tā kā tur arī varētu būt atbilde, kuri būtu ņemami viņu vietā.

Vēl viens jautājums. Kā tad īsti ir ar Leitānu? te baumas ir visādas par viņa pilsonību, cik atceros vasarā viņš vēl Maksim bija starp kandidātiem.

Kalvīti es laikam nesteigtos nokritizēt, tomēr čalis spēlē komandā no kuras katru gadu 2-3 čaļus draftē.

     [+] [-]

, 2009-12-27 20:29, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: man ir jautajums uz nakamo reizi.
redzot, ka musejie tika pazemoti pret kanadiesiem rodas jautajums, vai lipmanam pirmam kartam nevajadzetu domat par janiesu hokeja limena pacelsanu, jo ka zinam vecuma lidz 13-15 gadu vecumam musejie ir karali visa pasaule, bet pectam pazudam. vai nebutu pratigi darit ka sveiciesiem, vienai komandai doties uz kanadu, ASV, zviedriju, somiju, krieviju un meginatu tur spelet kada no jauniesu cempionatiem. cik ir dzirdets tad agrak tada doma esot bijusi saistiba ari HK Saga, bet nenotika. domaju, ka zaudetaji jau no ta musejie nebutu, jo ka redzam budami vel berni musejie ir vareni, bet pienakot pusaudzu gadiem progress apstajas.
Ja es nekļūdos Prizma 86 savulaik spēlēja Maskavas jauniešu čempī, bet tas bija sen un iespējams, ka es kļūdos...

  -3 [+] [-]

, 2009-12-27 20:35, pirms 15 gadiem
Jāni, vai Tev neliekas, ka mūs Olimpiskajās spēles gaida tieši tas pats, mazie laukumi, kur mūsējos gar apmalēm līmēs visi pēc kārtas? Skatoties vakar spēli pa TV man bija žēl mūsējos, kur tie lielīgie kanādieši mūsējos burtiski nosita uz laukuma. Tieši tāpēc es uzskatu, ka olimpiādē Ivanānam ir jābūt komandā, kur tiem pāviem vajadzētu iedot iekšā. Tas nekas, ka kanāda nav mūsu grupā, bet domāju, ka Krievi un Čehi mūsējos nomizos vismaz ar 4-5 ripu pārsvaru!

     [+] [-]

, 2009-12-27 20:47, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Vēl viens jautājums. Kā tad īsti ir ar Leitānu? te baumas ir visādas par viņa pilsonību, cik atceros vasarā viņš vēl Maksim bija starp kandidātiem.
Man arī tas interesē. Neņem, pats negrib, vai nedrīkst dēļ friču pases.

     [+] [-]

, 2009-12-27 20:51, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Man arī tas interesē. Neņem, pats negrib, vai nedrīkst dēļ friču pases.
Nē nu ticama ir versija, ko es dzirdēju 91. gads, U-18 izlasē pagājušogad neko pārdabisku nav parādījis tāpēc arī nav. bet es labprāt dzirdētu to no Matuļa mutes

     [+] [-]

, 2009-12-27 20:54, pirms 15 gadiem
belluschi rakstīja: Jāni, vai Tev neliekas, ka mūs Olimpiskajās spēles gaida tieši tas pats, mazie laukumi, kur mūsējos gar apmalēm līmēs visi pēc kārtas? Skatoties vakar spēli pa TV man bija žēl mūsējos, kur tie lielīgie kanādieši mūsējos burtiski nosita uz laukuma. Tieši tāpēc es uzskatu, ka olimpiādē Ivanānam ir jābūt komandā, kur tiem pāviem vajadzētu iedot iekšā. Tas nekas, ka kanāda nav mūsu grupā, bet domāju, ka Krievi un Čehi mūsējos nomizos vismaz ar 4-5 ripu pārsvaru!
Es tev gribu atgādināt pagājušogadu cienijami nospēlējam ar krievie zaudējam tikai ar 1:4 un samērā sakarīgā spēlē. Savukārt nākamajā dienā pietrūka spēka pret slovākiem vēl pusspēlē bija 2:2 un tad mūsējie salūza... nebūtu tā skrējušies ar krieviem moš spēku būtu bijis vairāk...
Es ieteiktu netaisīt traģēdiju no šī 0:16 ... nu labi būtu bijis 0:8 vai 1:10 ? Svarīgā spēle ir šodien pret slovākiem.

     [+] [-]

, 2009-12-27 20:56, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Nē nu ticama ir versija, ko es dzirdēju 91. gads, U-18 izlasē pagājušogad neko pārdabisku nav parādījis tāpēc arī nav. bet es labprāt dzirdētu to no Matuļa mutes
Te esportā viens (itkā) zinātājs centās iestāstīt ka pats negrib....nezinu cik tā info ticama

     [+] [-]

, 2009-12-27 21:57, pirms 15 gadiem
Dinamo sērijā ar NHL klubiemsastāvā nebija Zinovjeva , bet bija Kramskojs un kā septītais aizsargs Katlaps[kurš gan laukumā laikam netika] un aizsargi Smirnovs un Seļaņins bija nevis no Maskavas Dinamo bet no Voskresenskas Himik.

     [+] [-]

, 2009-12-27 21:58, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Es gan gribētu autoram iebilst. Cik atceros gan Maziņš, gan Gritāns, gan Lipsbergs nemaz netika iekš Dinamo Juniors. Tā kā tur arī varētu būt atbilde, kuri būtu ņemami viņu vietā.

Vēl viens jautājums. Kā tad īsti ir ar Leitānu? te baumas ir visādas par viņa pilsonību, cik atceros vasarā viņš vēl Maksim bija starp kandidātiem.

Kalvīti es laikam nesteigtos nokritizēt, tomēr čalis spēlē komandā no kuras katru gadu 2-3 čaļus draftē.
Edgar ,neprasi Matulim neko par U-20 nu neparzin vins so temu.... Pavasari Matulim bija intervija ar Gritanu, taja raksta bija tadas pasakas sarakstitas ,ka pat pasaku Andersens varetu no vina pamacities.

     [+] [-]

, 2009-12-27 22:01, pirms 15 gadiem
Cik atceros, turnrjā Kanādā Dinamo bija spēlētāji arī no Voskresenskas Himik, šķiet, aizsargi Smirnovs -Seļaņins

     [+] [-]

, 2009-12-27 22:13, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Nē nu ticama ir versija, ko es dzirdēju 91. gads, U-18 izlasē pagājušogad neko pārdabisku nav parādījis tāpēc arī nav. bet es labprāt dzirdētu to no Matuļa mutes
kurs tad paradija ko pardabisku ? un ipass ir tas ka vins spele OHL...... jo citi izlases speletaji pat tuvuma tam netiek,bet dazs pat nobistas uz turieni braukt ....bet Andersens Alusmutulis par to jau neko nezin.......

     [+] [-]

, 2009-12-27 22:48, pirms 15 gadiem
coffijs rakstīja: Dinamo sērijā ar NHL klubiemsastāvā nebija Zinovjeva , bet bija Kramskojs un kā septītais aizsargs Katlaps[kurš gan laukumā laikam netika] un aizsargi Smirnovs un Seļaņins bija nevis no Maskavas Dinamo bet no Voskresenskas Himik.
Nē nē Djimka Zinovjevs to4na bija, atceros pat Irbe savā grāmatā rakstīja kā šis bija nereāli kodis tajā braucienā. Vēlāk šis arī cietumā nonāca, tāpat kā Pāvels Parhomenko, kurš bija diezgan meistarīgs uzbrucējs klubā Pārdaugava.

     [+] [-]

, 2009-12-27 23:43, pirms 15 gadiem
Blues rakstīja: kurs tad paradija ko pardabisku ? un ipass ir tas ka vins spele OHL...... jo citi izlases speletaji pat tuvuma tam netiek,bet dazs pat nobistas uz turieni braukt ....bet Andersens Alusmutulis par to jau neko nezin.......
Nu tad apgaismo mūs kā tad tur ir patiesībā? Negrib, nevar vai neuzaicināja, jo statistika jau šim nav daudz sliktāka kā Dārziņam un Bērziņam savulaik tajā pašā līgā...

     [+] [-]

, 2009-12-28 00:17, pirms 15 gadiem
par 3. jautajumu, precizi nepateiksu vai bija kad ministrs vai premjers, bet ieradas uznemuma papins (uznemums nopietns, vaditajs savas nozares profs, nopietns ar). so, bij prieks, ka beidzot kads no valdibas interesi izrada par uznemumu,nozari utt. bet... uzminiet vizites iemeslu ! aga, pareizi, treknis delina komandai naudu pieprasit tik bij ieradies
biatlona jau lidzigi, skiet

     [+] [-]

, 2009-12-28 01:26, pirms 15 gadiem
belluschi rakstīja: Nē nē Djimka Zinovjevs to4na bija, atceros pat Irbe savā grāmatā rakstīja kā šis bija nereāli kodis tajā braucienā. Vēlāk šis arī cietumā nonāca, tāpat kā Pāvels Parhomenko, kurš bija diezgan meistarīgs uzbrucējs klubā Pārdaugava.
Man ir dažas tās turnejas spēles draņķīgā divx ripa no VHS kvalitātē. Kādā brīvā brīdī vajadzēs vēlreiz apskatīties sastāvus. Atceros, kā Ķīpenē kojās skatījāmies pie vienīgā krāsainā televizora...

     [+] [-]

, 2009-12-28 11:23, pirms 15 gadiem
nu NHL turnejā Rīgas Dinamo togad spēlēja sekojošā sastāvā:
Irbe, Samoilovs;
Smirnovs - Seļanins (vienā spēlē bija Kramskojs), Zinovjevs - Čudinovs, Durdins - Frolovs
Semjonovs - Jašins - Lomakins; Skosirevs - Varjanovs - Šašovs; Froļikovs; Beļavskis - Akuļiņins - Kerčs; Znaroks; Hehts - Vītoliņš - Tomans,
uzbrucēju maiņas pāris spēlēs tika mainītas, tā kā Skosirevs uzspēlēja ar Semjonovu un Jašinu, kā arī bija tāda maiņa, kā Froļikovs - Vītoliņš - Skosirevs, bet nu komandu pastiprinājuši bija Semjonovs, Jašins, Lomakins no Maskavas un Smirnovs ar Seļaņinu no Khimik

     [+] [-]

, 2009-12-28 11:38, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: man ir jautajums uz nakamo reizi.
redzot, ka musejie tika pazemoti pret kanadiesiem rodas jautajums, vai lipmanam pirmam kartam nevajadzetu domat par janiesu hokeja limena pacelsanu, jo ka zinam vecuma lidz 13-15 gadu vecumam musejie ir karali visa pasaule, bet pectam pazudam. vai nebutu pratigi darit ka sveiciesiem, vienai komandai doties uz kanadu, ASV, zviedriju, somiju, krieviju un meginatu tur spelet kada no jauniesu cempionatiem. cik ir dzirdets tad agrak tada doma esot bijusi saistiba ari HK Saga, bet nenotika. domaju, ka zaudetaji jau no ta musejie nebutu, jo ka redzam budami vel berni musejie ir vareni, bet pienakot pusaudzu gadiem progress apstajas.
finanses visu nosaka..

     [+] [-]

, 2009-12-28 11:40, pirms 15 gadiem
Bet visumā var tikai apbrīnot un paslavēt Matuļa kunga labo atmiņu par divdesmit gadu veciem notikumiem , jo aizmirsa tikai Kramskoju un Skosirevu, ja nu vienīgi varētu ar pirkstu pakratīt, ka nepieminēja pēdējo, jo man vismaz Skosirevs ir viens no spigtākajiem Rīgas meistarkomandas hokejistiem vecajā ērā, īpaši, kad bija redzams bez aizsargķiveres, ļoti kolorīts skats bija

     [+] [-]

, 2009-12-28 13:14, pirms 15 gadiem
Jāni, vai tu nezini kur ir palicis Artūrs Dzelzs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 17:52, pirms 15 gadiem
Nedaudz offtopiks, bet jautājums paliek: Vai J.Matulis nevelkā Pitsburgas pingvīnu naģeni?