Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Veiksminieki arī pēc hokeja karjeras

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Veiksminieki arī pēc hokeja karjeras
AS ''Latvijas dzelzceļš'' valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis
Foto: Gatis Rozenfelds, f64

"SA+" lasītājs belluschi pirms kāda laika vaicāja, vai nevarot uzrakstīt par hokejistiem veiksminiekiem pēc karjeras beigām. Kirovs Lipmans savulaik esot sūdzējies, ka hokejistiem atšķirībā no basketbolistiem un citu sporta veidu pārstāvjiem neesot izdevies pēc hokeja kaut kur baigi iefiltrēties kā piemēram basketbolistiem Krištopanam, Bondaram, Žvīguram, Zvanam, Visockim un citiem.

Par hokejistiem galīgi nekas nav dzirdēts, raksta belluschi, ka kāds sēdētu kādā normālā robā, kur apgrozās kāposts, izņemot Uģi Magoni. Vai tiešam no visām tām lielajām masām neviens nekur nav iefiltrējies pie valdības vai lielajiem uzņēmumiem?

Mjā, es arī esmu dzirdējis runas par gudrajiem un izveicīgajiem basketbolistiem un lempīgajiem hokejistiem, taču tas ir mīts. Ir izveicīgi un veiksmīgi ļaudis arī starp hokejistiem. Droši vien - arī miljonāri, bet, cik kuram kabatā vai kasē, gan neesmu pētījis. Vācot informāciju, uzpeldēja kāda likumsakarība: proti, tie, kas nopietnā līmenī spēlējuši ilgāk, pēc karjeras paliek hokejā, pārsvarā par treneriem.

Lūk, bijušo spēlētāju - treneru korpuss.
Vladimirs Krikunovs (AK Bars)
Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš (Maskavas Dinamo)
Pjotrs Vorobjovs, Jevgeņijs Popihins, Viktors Dobrohotovs, Anatolijs Antipovs, Nikolajs Varjanovs, Vasilijs Tihonovs, Vladimirs Jurzinovs jr.,
Aleksandrs Beļavskis, Aleksandrs Semjonovs (Zviedrija)
Juris Krūmiņš, Sergejs Boldaveško (Vācija)
Igors Pavlovs (Šveice)
Haralds Vasiļjevs (Austrija)
Vjačeslavs Fanduļs (Somija)
Jevgeņijs Semerjaks (Spānija)
Gunārs Krastiņš, Juris Repsis, Mihails Beskašnovs, Andrejs Maticins, Edmunds Vasiļjevs, Aleksandrs Klinšovs, Vjačeslavs Nazarovs, Agris Freimanis, Gints Ritums, Vladimirs Lubkins, Guntis Bāliņš, Leonīds Beresņevs, Leonīds Tambijevs, Aigars Cipruss, Sergejs Naumovs, Viktors Ignatjevs, Artis Ābols, nu jau arī Aleksandrs Kerčs, droši vien vēl kāds (Latvija).

Tad ir viena šlaka, kas paliek hokejā, bet ne kā treneri. Mihails Vasiļonoks (LM hokeja menedžeris), Mihails Šostaks (Rīga), Ēriks Miļuns apvieno Volvo halles direktora un trenera darbu. Anatolijs Jemeļjaņenko, Māris Baldonieks un Andrejs Zaķis strādā Hokeja federācijā.

No bijušajiem hokejistiem divi ir KHL klubu ģenerālmenedžeri: Normunds Sējejs Rīgā un Oļegs Gross Ufas Salavat Julajev.

Rēķinot pēc karjeras kāpnēm (un atalgojuma) visaugstāk tiešām varētu būt kāpis Uģis Magonis, kurš ir Latvijas dzelzceļa valdes priekšsēdētājs, taču viņš tāds nav vienīgais. Nupat, skaidrojot jaunā prezidenta Andra Bērziņa peripetijas ar Jūrmalas mītni, TV ekrānos pazibēja Agra Baloža komentārs, viņš ir Valsts nekustamā īpašuma valdes loceklis. Hokejists Ēriks Kaža bija 6. Saeimas deputāts, arī tagad viņam pieder gana daudz firmu un Kaža varētu būt miljonārs, taču pārsvarā laikam tomēr dzīvo ASV.

Miljonārs droši vien ir arī mūsu labākais hokejists Helmuts Balderis, kurš gan ieguldījumus laiku pa laikam maina: Sporta pils, vēju parks Grobiņā (?), Olainfarm, tagad dārzeņu audzēšanas sabiedrība Mārupe. Droši vien miljonārs ir arī 1969. gada dzimušo izlases kapteinis Māris Saukāns, kuram pieder celtniecības lielfirma RBS Skals. Lido/Nafta pieder hokejistam Vladimiram Čebotarjovam.

Nikolajam Sirotkinam pieder klubs 69, iespējams, viena no lepnākām šāda veida izklaides vietām Austrumeiropā. BMW automobiļu tirgotājus Latvijā ilgus gadus pārstāvēja Germans Milušs, taču pēc t.s. Jūrmalgeitas skandāla laikam joprojām atrodas meklēšanā. Valentins Bļugers ir advokāts. Konstantinam Kikasam pieder autotransporta pārvadājumu firma.

Būvfirmas pieder arī Mārtiņam Grundmanim un Aldim Girgensonam, kuram kopā ar Aināru Hehtu pieder arī lēcu un briļļu veikals Henson. Ilmārs Tomans vēl nesen darbojās nekustamo īpašumu biznesā Minhenē, bet turpat atkritumu bizness bija Sergejam Čudinovam.

Trīs mūsējie kā hokejisti beiguši Viskonsinas universitāti ASV. Ulvis Katlaps ilgus gadus bija saistīts ar bankām un investīcijām, taču nu strādā arī par treneri. Arī Jurijs Gusaks un Mihails Salijenko savu biznesu turpināja ASV. Mārtiņš Lāns pēc augstskolas beigšanas ASV bankā atbildēja par investīcijām nekustamajā īpašumā.

Negribu apgalvot, ka Rihards Eigims par Daugavpils mēru un Saeimas deputātu kļuva tāpēc, ka brīvbrīžos aizrāvās ar hokeju, taču hokejā un varā viņš bija.

Droši vien kāds ir piemirsts, taču pat telefonu grāmatā nekad nav bijis visu. Ja jums ir papildinājumi, droši uz priekšu!

Bet Kirovam es nevaru piekrist: hokeja cilvēkiem ir bijusi gan vara, gan nauda, un tas viss ir arī šobrīd.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-22 13:13, pirms 13 gadiem
A par kriminālās pasaules autoritāti vai veiksmīgu darboni neviens nav kļuvis?

  -1 [+] [-]

, 2011-07-22 13:24, pirms 13 gadiem
vesela kaudze no viņiem pirms un pēc sēdēšanas uzspēlē hokeju

  +1 [+] [-]

, 2011-07-22 13:39, pirms 13 gadiem
Milušs par hokeju neaizmirst arī kritiskos brīžos
Apollo - Ziņas: Jūrmalgeitas lietā apsūdzētais...

     [+] [-]

, 2011-07-22 14:59, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: A par kriminālās pasaules autoritāti vai veiksmīgu darboni neviens nav kļuvis?
90.-ajos gados Sporta pilī varēja satikt daudz un dažādus interesantus kadrus

     [+] [-]

, 2011-07-22 17:03, pirms 13 gadiem
Vēl ir tāds hokejists mums - Sandis Ozoliņš kam arī ir savs bizness.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-22 17:31, pirms 13 gadiem
caabels123 rakstīja: Vēl ir tāds hokejists mums - Sandis Ozoliņš kam arī ir savs bizness.
Nu jā,bet viņš jau karjeru vēl nav beidzis.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-22 19:24, pirms 13 gadiem
Kārlis Zirnis pēc karjeras beigšanas, šobrīd strādā par jauniešu treneri, pagājušo sezonu aizveda savu komandu līdz amerikas fināliem u-16 grupā!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-22 19:49, pirms 13 gadiem
Domāju, ja mēs uzskaitītu špīlerus no 90.g sākuma, kas zipāja Niks Brih tad sanāktu iespaidīgs raksts par autoritātēm. Jānis jau man liekas, ka vienreiz pats arī rakstīja, kuri džeki ir arī sēdējuši cietumā pēc karjeras beigām - no vecā Dinamo Ģimka Zinovjevs un no Pārdaugavas laikiem arī Pāvels Parhomenko!

  +1 [+] [-]

, 2011-07-22 22:33, pirms 13 gadiem
Kapec nekur nav pieminētāis talantīgasi Z.Ļ kurš tagad ir Z&G grupas priekšedetājs. Savulaik šis kapājis kopā ar Janku Spruktu

  -2 [+] [-]

, 2011-07-23 12:44, pirms 13 gadiem
Lielākā daļa urļiku jeb krievu. :/

  +1 [+] [-]

, 2011-07-23 19:01, pirms 13 gadiem
Arī Artūrs Irbe ir gana daudz kur salīdis, kā viens no biznesiem- viesnīca Austrijā, utt...

     [+] [-]

, 2011-07-26 11:08, pirms 13 gadiem
Kā tur P.Skudram ar vafeļu biznesu?