Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Uz ''SA+'' lietotāju jautājumiem atbild Jānis Matulis

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Svētdiena. Nedrīkst atstāt darbu jaunai nedēļai.

1. ipton.
Sveiks! Vai redzeji jegu sim parbaudes spelem pret Daniju?Manuprat galveno kas bija japarbauda Navumovu ,pat neuzaicinaja piedalities sajos macos,vareja redzet kad musu speletajiem sis speles ir samera vienaldzigas jo klubos pretinieki ir daudz nopietnaki un sastavs OS pa 80% zinams,ari skatitaju interese nekada jo tulit DR aizvadis speles ar MnD,MD,CSKA,ta kaa arii LHF neko nenopelnija,vienigais+jaunie danu hokejisti vareja uspelet pret mums un darija to neslikti! Paldies!

Vērtējot Vankūveras sakarā lielas jēgas nebija. Ja kādam arī bija no tā kāds labus, tad jaunajiem - Straupem, Cibuļskim, Andersonam, Želubovskim, Meijam, kuri parādīja, ka pret Dāniju viņi var spēlēt. Un, protams, Muštukovam.

2. Ontario.
Jautājums par Pujacu un Širokovu un Jerofejevu. Jāni vai tu piekrīti ka viņi ir izlasē tikai tāpēc ,ka ir tā saucamie Znaroka čomi, jo pirmām kārtam ir krievvalodīgie? Pujacs jau absolūti nespēlē labāk par piemēram Sotnieku bet redz šamējais jau praktiski esot sastāvā. A Tu atceries kādus sūdus vārīja Pujacs Bernē? Tas pats arī par Aļiku. Tas klauns Habarovskā spēlē krietni vairāk nekā Bukarts, taču ir dabūjis tikai par pāris punktiem vairāk nekā Roberts. A Rižiks jau vispār...tas ir izteikts Znaroka blatņiks. Tāpēc ka krievs. Znarokam ja būs jāizšķirās ņemt krievu vai latvieti, viņš noteikti paņems krievu. Kāpēc Tu neraksti par šito netaisnību iekš SA?

Nē, turklāt man liekas, ka Širokovu Znaroks vērtē pat par zemu.
Pujacs tomēr ir pieredzējis aizsargs, kurš zemāk par savu vidējo līmeni nenolaižas. Par Berni es viņu kritizēju, taču šaubos, vai Krievijas treneri ir tik akli (Lada, Sibirj), ka ņem Žoru tikai tāpēc, ka viņ;š krievs. Un salīdzināt Pujacu ar Sotnieku nav korekti - pirmais vairāk ir aizsargs konstruktors ar labu metienu, Soča pagaidām vairāk izteikts DD.
Tāpat nevajag salīdzināt Aļiku un Bukartu. Viens ir centra uzbrucējs, otrs - labs jaunais uzbrucējs, kuram ir ņuhs uz golu. Un spēlēt ''Amur'' - tie jau vairāk ir lidmašīnu pasažieri un nevis hokejisti.
Bet Rižiku gan var salīdzināt ar Sotnieku un J. Rēdlihu. Man nepatīk, ka Rižiks pie saviem vārtiem ir mazkustīgs, bet lai es viņu sauktu par Znaroka blatņiku, diezin vai.
SA par to nerakstu tāpēc, ka nekādu netaisnību tur neredzu. Znaroks pēc otrās spēles skaidri pateica: lai kādu viņš arī sastāvu neizvēlētos, vienalga visiem mīļš nebūsi.
Un vēl ir tāda tendence, ka treneris ņem tos, ar kuriem ir spēlēts, ja vien viņš nenogāž podus. Paseko līdzi. Bet tie, kas nogāž vai nospēlē ne tā, kā treneris cerējis, nākamreiz vairs netiek aicināti.

3. pins19.
kapēc netabildat uz manu jautājumu?
Jūs sarunā ar Koziola kungu teicāt,ka Dinamo grib "pārdod divus leģionārus"lai nopirktu Karsumu!kuri tie bija?

Diez vai būtu korekti tagad runāt, ka Sējējs gribēja pārdot Hosu vai Pruseku, lai nopirktu Karsumu. Sezonas laikā, kad viņi komandai vēl būs vajadzīgi, uzvārdus parasti neviens nesauc. Kad sezona beigusies, lūdzu.

4. Maple Leafs.
Gribētu pajautāt par tiesāšanu KHL. Reizēm skatoties spēles gribas kaut ko izdarīt tiem svītrainajiem klauniem laukumā... Kāpēc DR piecieš šādu situāciju? Ir protams kad arī DR paveicas bet tā attiecība ir 1/10 ne jau par labu DR. Saprotu ka nodrāzts temats, bet varbūt kādā intervijā Normundam var pajautāt kā viņš to redz.
P.S.
Patika Jāni tavs novēlējums Dāvim pagājušā sezonā par to zemi pie jūras lai nepārdod.

Jā, ir bijušas spēles, kurās tiesā mums par sliktu, varbūt šogad vairāk nekā pērn. Droši vien ir gan pērkami tiesneši, gan arī tādi, kuri vienkārši labāk nespēj notiesāt. Ir dažādi ceļi, kā panākt savu taisnību. Obšuta un Karijas gadījumā Sējējs to panāca. Tāpat jau notiek sarunas ar tiesnešiem pirms un pēc spēlēm un ticu, ka Sējējs arī pasaka soģiem, ko par to domā, ja bijusi tendencioza tiesāšana vai rupjas kļūdas. Par to ir jācīnās katru reizi, jo tāpat jau dara visu 23 KHL klubu cilvēki. Un ne tikai. Arī Monreālā, Ņujorkā utt, tikai viņiem kā profiem ir lielākas bailes tiesāt slikti - var kaut vai uz laiku pazaudēt darbu.
Savu zemi pārdot vajag tikai tad, ja nu ir pilnīgā dimbā.

5. taisnatiesa.
sveiks, divas replikas uz divām Tavām atbildēm.
Teici, ka vārtusargi Latvijā ir, jaunie vārtusargi ir. Ir arī kur viņiem spēlēt "''Dinamo'', ''LM'', ''Dinamo/Juniors'', ''LM-2'', ''Ozolnieki/Juniors'', ''Latgale''".
Jā un kāds vārtusargs var izaugt, spēlējot šajos klubos, iznemot Dinamo? Runa bija par to, ka mums nav neviens tāds vartusargs uz, kuru mēs skatītos un teiktu, jā, kaut ātrāk pusis izaugs un stāvēs LV vārtos! Atceries, kāds bija Masalskis kādreiz, viduvējība un tad pēksni bija lēciens, tika izmantota iespēja( laikam cempī Čehijā), bet ne jau visi tā var...
otrs, par Kirovu, jā Tev taisnība, Latvijā hokejs ir sakārtots, mēs esam labāki par Kazakstānu vai Ukrainu. Bet man nāk smiekli, Kira valda jau cik gadus ? Pa šiem gadiem varēja pasauli 5x apskriet. pa šiem gadiem hokejs eiropā ir aizskrējis garām mums, nebūtu Dinamo, Latvijā hokejs būtu, es domāju, ka par 90% mazāk, kā tagad!
tās bija tikai replikas, atbildi var arī nesniegt, paldies!

Un kur tad izauga Irbe, ja ne ''Latvijas bērzā'' (RASMS), kas spēlēja PSRS 2. līgā. Vārtsargam galvenais ir spēlēt. Bet teikt par kādu, ka tas ir jaunais Masaļskis vai Muštukovs, ir stingri priekšlaicīgi. Viņi arī 18-20 gadu vecumā bija labāki par vecākiem vārtsargiem. Edža (1980) stāvēja vārtos jau pie 1978. gada. Abi ar Žabu - pie 1979. Maticinam šobrīd uz U-20 bija septiņi kandidāti, bet... neviena pirmā.

Par Kirovu. Nekur diži tālu no mums nav aizskrējusi ne Austrija, ne Slovēnija, Dānija, Ungārija vai kāda cita valsts. Skaidrs, ka Dinamo dzen uz priekšu augšējo slāni, bet mums ir pietiekami labs otrais un arī trešais posms. Tie, kas var un grib spēlēt Baltkrievijā un sportiskā ziņā nemaz tik zems nebija arī ''Samsung'' premjerlīgas turnīrs. Salīdzinot ar NHL, tas, protams, nemaz nav hokejs, bet, salīdzinot ar to pašu Austriju, Itāliju, Franciju, Dāniju, Norvēģiju, Slovēniju, par Ukrainu pat nerunājot, Latvijā hokejs ir pietiekami labs. Vai redzēji, ka šogad novājinātais ''LM'' gandrīz piesita austriešu ''Red Bulls''!
Cita lieta, ka mēs (tātad arī klubi!) Latvijā joprojām neesam tikuši skaidrībā, ko īsti gribam. Skaidrs, ka mums nekad nebūs četras NHL līmeņa komandas, bet četras Baltkrievijas viduslīmeņa komandas mums jau bija.
Ne visu, bet daudz ko izšķir nauda.

6. reinis2408.
Ko Sergejs Boldaveško tagad dara?

Kad viņu satiku pēdējo reizi, strādāja kaut kur Bavārijā par treneri.

7. Dancerz.
Jāni, kā tev liekas, vai nākamajā sezonā nevajadzētu piesaistīt Elisonu un Hartiganu. Viņi lieliski aizvitotu Kariju, Arnasonu un Iguldenu. Ko saki, ja Dinamo izveidotu sistēmu, kas palielinātu spēļu apmeklētību (vairāk brīvbiļešu, lētākas biļetes uz neTOP spēlēm) nu kaut kā tā.

No šī gada jaunajiem leģionāriem man pie sirds iet tikai Petrovickis. Varbūt, ka jaunos vēl neesmu iepazinis, bet Elisonam, Hartiganam, Vestkotam un Novākam bija kaut kāda harizma.

8. Kaspars1984.
Sveiks!!! Jūs esat labs hokeja eksperts,bet kautkā vai esmu palaidis garām vai ar jūs nekad neesat spēles komentējis,būtu interesanti dzirdēt kā jums sanāktu piem uz pāri ar Toliku vai Marisu!!! Esat komēntējis??? Un ja nē vai vēlētos to darīt???

1994. gadā ar Puči komentējām Stenlija kausa finālu ''Rangers'' - ''Canucks''. Maitas, nesamaksāja! Pēc tam vienu NHL Zvaigžņu spēli. 2002. gadā Soltleikā mazliet palīdzēju Jakobsonam Latvijas Radio.
Ja vajadzētu, varētu pamēģināt komentēt TV, taču teikt, ka degu nepacietībā... Ir Latvijā tāds foršs vieglatlēts Vladislavs Vaivads (1929), vairākus gadus strādājis Kubā, kādus 10 vai pat vairāk - Maskavā. Viņam bija doma, ka mēs kopā varētu komentēt vieglatlētiku. Es no tāda piedāvājuma neatteiktos, bet Mariss, Toļiks un Stepītis tāpat jau tiek galā ar hokeju. Viasat pagaidām neesmu redzējis.

9. Merters.
Vai Paste vēl spēlē hokeju?
Vai Tev nesķiet, ka Balderis visās intervijās cenšas noniecināt tagadējos LV spēlētājus, bet pie katras izdevibas paslavēt sevi, kāds vins bijis meistars u.t.t..... ko Tu par to saki?

Jā, veterānu līgā, liekas, ka ''Juristos''.
Nu Balderis jau arī bija ļoooti ļoti labs uzbrucējs. Bet lielie meistari šad tad tā dara, ka noniecina tagadējos. Ja būtu iespējams laika mašīnu pagriezt mums vēlamā virzienā, Balderis šajā ''Dinamo'' būtu superzvaigzne.
12 sezonās PSRS virslīgā iemest 333 ripas - tā nav joka lieta.
76./77. g. sezonā - 35 spēlēs 40 goli un 23 piespēles. Šaubos, vai kāds no tagadējiem 56 spēlēs to spētu.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-20 18:55, pirms 15 gadiem
Ja par Pasti, viņš spēlē arī Monarch komandā NAHL 1. līgā

 +10 [+] [-]

, 2009-12-20 19:23, pirms 15 gadiem
''1994. gadā ar Puči komentējām Stenlija kausa finālu ''Rangers'' - ''Canucks''. Maitas, nesamaksāja! '' - labs

  +4 [+] [-]

, 2009-12-20 19:29, pirms 15 gadiem
VOT ŠIS NO MATUĻA LABI PATEIKTS!!!
Devilman rakstīja: ''1994. gadā ar Puči komentējām Stenlija kausa finālu ''Rangers'' - ''Canucks''. Maitas, nesamaksāja! '' - labs

  +6 [+] [-]

, 2009-12-20 19:42, pirms 15 gadiem
nja Balderis tiesaam ir monstrs! principaa visas tiesiibas kritizeet visu kas saistiits ar hokeja speletaajiem, tiesa ir briizi kad ari man liekas ka vecais mazliet citaa laukaa iebrien... tas nu taa.

  +5 [+] [-]

, 2009-12-20 21:10, pirms 15 gadiem
Kuri bija tie maitas, kas nesamaksāja? Canucks vai Rangers?

  +2 [+] [-]

, 2009-12-20 21:21, pirms 15 gadiem
Fū, es jau sabijos, ka Matuli atkal bezmiegs moka

     [+] [-]

, 2009-12-20 23:23, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: Fū, es jau sabijos, ka Matuli atkal bezmiegs moka

     [+] [-]

, 2009-12-22 11:45, pirms 15 gadiem
Kā liepājniekam (kurš gan jau divus gadu desmitus mīt Rīgā) man bieži taujā - ja reiz es tik ilgi (gadus 30!) fanoju par hoķi, noteikti pats esmu spēlējis. Neesmu vis, es saku: Liepājā nebija halles, nebija kārtīgu ziemu, man nebija slidu, un gan jau arī traucēja zināmas ķermeņa daļas
Bet tad es aizdomājos - vai no Liepājas puses vispār ir nācis kāds vērā ņemams hokejists? Es nerunāju par tiem puikām, kas sāka līdz ar LM halli un pašlaik vēl ir pusaudža gados. Vai pirms tam kāds bija? Vai no Kurzemes vispār kāds bija, ja neskaita, protams, Talsus? Vai tiešām visi vietējie ir no Rīgas un tās apkaimes? ja pareizi zinu, Cipulis ir cēsinieks, vēl kāds bija no Aizkraukles.

     [+] [-]

, 2009-12-22 14:35, pirms 15 gadiem
Nu Cipulīts mums malacīts