Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Ja nedosiet solus, nebūs jums pionieri baznīcas korim...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Ja nedosiet solus, nebūs jums pionieri baznīcas korim...
Aigars Kalvītis Lauksaimniecības akadēmijā laikam slikti apguvis filozofiju un negrib dot savus "pionierus Lipmana baznīcas korim."
Foto: Elmārs Rudzītis, f64

Kā zināms, visa Padomju Savienība 1970. gadā atzīmēja (vai bija spiesta vārdos formāli atzīmēt) Vladimira Iļjiča Ļeņina 100. dzimšanas dienu. Šajā sakarā radās ļoti daudz anekdošu. Ka "Dzintars" ražos smaržas "Duhi Ļeņina", Valmieras mēbeļu kombināts divguļamās gultas "Ļeņin s nami". Togad uz ceļiem bija jāparādās Toljati ražotajiem vieglajiem automobiļiem, un tika rīkots visas savienības konkurss par labāko nosaukumu jaunajiem auto. Protams, uzvarēja "VIL 100", taču reāli mašīnas sauca par VAZ vai žiguļiem.

Šāds ievads, lai jums pastāstītu kādu tā laika populāru un pamācošu anekdoti. Proti, Ciblas skolā direktors gribējis sarīkot pasākumu par godu Iļjiča dzimšanas dienai, telpas plašas, tikai solu pamaz, kur sēdēt klausītajiem un goda viesiem, kas paši redzējuši Ļeņinu. Toties labi soli ir Ciblas baznīcā. Direktors nu sūta skolas saimnieku uz baznīcu aizņemties solus, bet cienīgtēvs atsaka - Ļeņins taču bija baznīcas lielākais naidnieks un sāka to iznīcināšanu. Saimnieks dodas uz skolu atpakaļ ar vēsti, ka baznīca skolai solus nedošot! Direktors mazliet pakasa puspliko pakausi un sūta skolas saimnieku atpakaļ uz baznīcu ar šādu vēsti: "Ja jūs mums nedosiet solus, tad skola nedos pionierus baznīcas korim!"
Šī vecā anekdote ienāca prāta raugoties uz Latvijas Hokeja federācijas un Rīgas "Dinamo" attiecībām. Uzsāk Savickis murmulēt, ka federācija vainīga "Dinamo" zaudējumā "Lokomotiv" - sarunās ar Ozoliņu kā izlases GM piespieduši Sandim domāt par citām lietām... Kirovs nepaliek atbildi parādā. Lai Savickis daudz neklepo, ja gribēsim, nedosim "Dinamo" atļauju spēlēt KHL! Un vispār mēs varētu "Dinamo" jau tagad sodīt par to, ka Sprukts nav ieradies uz izlases treniņnometni.
Skaidrs, ka "Dinamo" nevar klusēt, un kluba valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis TV programmā "Labrīt, Latvija!" met bumerangu atpakaļ: "Rīgas "Dinamo" ir darījis visu iespējamo ne tikai ielās izlases, bet arī U-18 un U-20 labā, piemēram, aizdodot tai savu ārstu un terapeitu personālu, taču tas nevar piespiest spēlētājus spēlēt valstsvienībā, ja tie ir noguruši vai atgūstas no traumām."
Spēlētāji atsakoties pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā "..vai nu negatīvās pieredzes dēļ, spēlējot valstsvienībā, vai sezonas laikā uzkrātā noguruma dēļ." Tāpat hokejistu lēmumu nespēlēt valstsvienībā varot noteikt nepieciešamība atgūties no sezonas laikā gūta traumas...
Kirova atbilde varētu būt šāda: "Pag, pag, Aigar! Jums ir jāsaka paldies mums, ka ļaujam jūsu cilvēkiem brīvajā laikā piepelnīties un pasaules čempionātā iegūt labāku darba pieredzi no zviedriem, kanādiešiem utt. Bet, ja jums ir iebildumi, varam izlasē aicināt "Liepājas metalurga" personālu..."
Un šāda verbālā caureja var būt bezgalīga. Kamēr viena puse nesapratīs, ka baznīca bez kora nav baznīca un arī skolai soli vajadzīgi.
Bet Kalvīša kungs, kuru es cienu, laikam augstskolā slikti mācījies filozofiju. Katram zināms, ka no esamības ir atkarīga apziņa, bet apziņa savukārt ietekmē esamību. Ja "Dinamo" priekšnieki runā, ka "jūs variet spēlēt kaut vai Ž grupā", un, ka "nepārraujiet Vankūverā vēderus, tie vēl būs vajadzīgi Gagarina kausā", tas, protams, iespaido hokejistu vēlmi/nevēlmi spēlēt savas valsts izlasē. Un reakcija ir apmēram šāda: "Da, nah..., man to izlasi! Ko viņi man ir devuši?" Un naudas izteiksmē šim spēlētājam ir pilnīga taisnība - izlasē nopelnīt nevar, toties zarnas saraut gan var...

 +12 [+] [-]

, 2011-04-20 13:51, pirms 13 gadiem
Anekdote bija garāka un beidzās laikam ar to, ka netiks dotas mūķenes komunistiskās partijas darbinieku pirtij

  +8 [+] [-]

, 2011-04-20 13:51, pirms 13 gadiem
Vienkārši palaidiet Kirovu un Savicki uz ICEBOX, lai visas savas lietas nokārto kā īsti vīri.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-20 13:54, pirms 13 gadiem
Man uzreiz ir tāds personīgas dabas jautājums.
Par kādiem nopelniem šoreiz Cibla tika "pačakarēta"?

J.Matulim ir saistība ar šo apdzīvoto vietu (ja jau tik labi informēts par tur notiekošo [es saprotu, ka tā jau ir anekdote, bet nu tomēr])?

  +6 [+] [-]

, 2011-04-20 13:54, pirms 13 gadiem
kalviitis ir noziedznieks un vinjam jaaseez cietumaa,nemaz dzirdeet par sho noziedznieku nekaa negribu

     [+] [-]

, 2011-04-20 14:21, pirms 13 gadiem
tipisks stāsts latviešu gaumē....tik radniecīgām organizācijām (Dinamo un LHF) ir jāmeklē kopsaucējs, bet tās meklē atšķirības...pats sliktākais šajā stāstā ir tas ka galarezultātā visvairāk cieš sportiskā puse....arī Sprukta atteikums izlasei ir maza daļa seku no visām šīm intrigām...
....latvietis pēc definīcijas nevar būt līdzvērtīgs - vai nu kungs, vai - kalps...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-20 14:32, pirms 13 gadiem
Kāds varbūt var iepostēt anekdotes pilno versiju? Izskatās reāli interesanta

  +2 [+] [-]

, 2011-04-20 14:47, pirms 13 gadiem
jaaaa... par šo "izcilo" garadarbu ir jāmaksā naudiņa lietotājiem... Matuļa kungs, nākmreiz šādus literārus šedevrus sūtiet pa taisno adresātam, šajā gadījumā - Kalvītim.

     [+] [-]

, 2011-04-20 15:03, pirms 13 gadiem
jā - es par anekdoti lūdzu pilno versiju!

 +20 [+] [-]

, 2011-04-20 15:46, pirms 13 gadiem
ndznx rakstīja: Kāds varbūt var iepostēt anekdotes pilno versiju? Izskatās reāli interesanta
Padomju laiki. Klosterī iezvanās telefons:
-Hallo! Svētais tēvs? Te no pilsētas partijas komitejas. Mums liela sapulce, aizdod krēslus.
-Nedošu. Pagājušo reizi mūsu galdus salauzāt, nācās remontēt!
-Ak nedosi? Labi! Nelaidīsim pionierus baznīcas korī dziedāt!
-Ak tā? Nelaidīšu mūkus uz jūsu sestdienas talkām!
-Ak nelaidīsi mūkus? Nedabūsi komjaunietes krusta gājienam!
-Ak šitā? Labi! Tu vairs manas mūķenes somu pirtī neredzēsi! Iztiec ar savām slaucējām!

  +6 [+] [-]

, 2011-04-20 16:49, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Padomju laiki. Klosterī iezvanās telefons:
-Hallo! Svētais tēvs? Te no pilsētas partijas komitejas. Mums liela sapulce, aizdod krēslus.
-Nedošu. Pagājušo reizi mūsu galdus salauzāt, nācās remontēt!
-Ak nedosi? Labi! Nelaidīsim pionierus baznīcas korī dziedāt!
-Ak tā? Nelaidīšu mūkus uz jūsu sestdienas talkām!
-Ak nelaidīsi mūkus? Nedabūsi komjaunietes krusta gājienam!
-Ak šitā? Labi! Tu vairs manas mūķenes somu pirtī neredzēsi! Iztiec ar savām slaucējām!
Un tad partkoms saka: Nu, Svēto Tēv, šitā var arī partijas biļeti nolikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-21 01:31, pirms 13 gadiem
Vēl arvien par Spruktu nevar nomierināties. Varbūt pietiks cilāt vecus sūdus? Nav nekā jaunāka?

     [+] [-]

, 2011-04-21 13:27, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: kalviitis ir noziedznieks un vinjam jaaseez cietumaa,nemaz dzirdeet par sho noziedznieku nekaa negribu
Krievu "melnsimtniekam" jautā: kapēc tev ebreji nepatīk? Nu, kā, kapēc, visi viņi ir žīdi! Tas par to, ka Kalvītis ir noziedznieks....