Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokejistu TOP 30. Pēc Košices

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Latvijas hokejistu TOP 30. Pēc Košices
Sandis Ozoliņš atkal TOP 30 pašā augšā.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pašam liekas, ka pēdējo topu taisīju pirms kāda pusotra mēneša, taču dators nemelo - tas noticis novembrī. Mjā, laika aiztecējis daudz, ej nu un atceries visu, kas vairāk nekā pusgadā noticis! Tiem, kas iebilst, ka TOP nav objektīvs, uzreiz pasaku, ka tas ir mans TOP. Tiem, kas burkšķ, ka nav korekti vienā maisā bāzt vārtsargus, aizsargus un uzbrucējus, iebildīšu, ka skaistuma konkursi pasaulē arī nenotiek atsevišķi blondīnēm, brunetēm un būtnēm bez matiem. Galu galā - mans zilonis. Kādā krāsā gribu, tāda krāsoju!

+ vai - aiz uzvārda rāda kustību attiecībā pret iepriekšējo TOP 30, D - debitants, A - atgriešanās.

1. Sandis Ozoliņš (+1)
Labākā sezona Rīgā. Izlaižot 13 spēles gadu mijā, Ozo ir otrais lietderīgākais dinamietis pēc Hartigana. Visas sezonas mikromači 26-11, Gagarina kausā 6-2. Ja rēķinām pēc amerikāņu standartiem, ka katrs ir tik vērts, cik viņam maksā, tad Ozo ar savu gandrīz miljonu eiro ir 1. vietā starp Latvijas hokejistiem.

2. Kārlis Skrastiņš (-1)
Pieklājīgs NHL pamatsastāva aizsargs. 74 spēles sezonā. Uz tādiem NHL turas. Kad mums būs nākamais NHL dzelzs vecis?

3. Oskars Bārtulis (+3)
Traumas dēļ lielāko sezonas daļu nespēlēja, taču vienalga ir 13 spēles "Flyers" sastāvā. Nākamā sezona Osim būs izšķirošā.

4. Lauris Dārziņš (+4)
Vienubrīd prese sāka salīdzināt Lauri ar tās sporta skolas dibinātāju, kur viņš trenējies, proti, Balderi. Šobrīd droši vien labākais latviešu uzbrucējs, bet līdz Balderim vēl jātiek. Jācer, ka tas izdosies Kazaņā.

5. Miķelis Rēdlihs (+6)
Miķelim ir viss, lai kāptu vēl augstāk - ātrums, tehnika, laukuma pārredzēšana, laba piespēle, var iemest arī pats. Ja Rautakaljo Miķeļa maiņā atradīs vismaz vienu uzbrucēju, kas spēlē aizsardzībā...

6. Kaspars Daugaviņš (-2)
Šāda tipa uzbrucēja ļoti pietrūkst "Dinamo", bet vēl jo vairāk izlasei. Ar Latvijas ģerboni starp lāpstiņām!

7. Oskars Cibuļskis (+3)
Ja jau Jūlis viņu sauc kā trejgades otro labāko aizsargu... Cibuļskis bija viens no šā čempionāta debitantiem, bet laukumā gan pēc tāda neizskatījās. Viens no tiem, kas var teikt paldies "Dinamo". Progress pēdējo divu sezonu laikā bijis ļoti straujš. Tas "Dinamo", Oša paša un pārinieka klubā Ozoliņa nopelns. Viens no četriem izlases spēlētājiem, kurš PČ nezaudēja nevienu mikromaču. Laikam taču statistika nemelo. Tā pozitīva gan izlasē, gan "Dinamo".

8. Mārtiņš Cipulis (+13)
Labākais Habarovskā, rezultatīvākais izlasē. Ko vēl vairāk vajag? Ja nu Gagarina kausu vai vietu Rīgas pirmajā maiņā.

9. Georgijs Pujacs (+3)
Beidzot Žora izšāva arī PČ. "Sibirj" kapteiņa palīgs vēl uz diviem gadiem būs sibīrietis. Krievijā Pujacs ir lielā cieņā. Un ir jau arī par ko.

10. Edgars Masaļskis (+8)
Edgaram sezona bija strīpaina kā zebra. Ne tik labs regulārais čempionāts, toties izcila spēle ar "Jugra" Gagarina kausā. Spēlējot ar Magņitku 92,1% atvairīto metienu, 2,42 ik spēlē zaudētu vārtu. Arī PČ Edžus bija zebra - rikošeti, metieni virs pleciem, toties pārliecinošs izšķirošajās spēlēs ar Baltkrieviju un Austriju.
11. Aleksandrs Ņiživijs
(-8)
Ja Sašu joprojām lenc vairāki Krievijas klubi, tas laikam kaut ko nozīmē. Kaut ko nozīmē arī tas, ka Šuplers viņu nosauc kā pirmo no "Dinamo" trejgades labākajiem uzbrucējiem. Paldies, meistar par 13 pasaules čempionātiem!

12. Arvīds Reķis (-5)
Pirms čempionāta bija bažas, vai Reķis pirksta savainojuma dēļ vispār varēs spēlēt. Varēja. Pierunāt nevajadzēja, jo, ja Arvīds var spēlēt, viņš to dara arī bez pierunāšanas. 32 gadus vecais aizsargs ir no "Dinamo" un izlases pamatvērtībām.

13. Herberts Vasiļjevs (-8)
Kapteinis Krēfeldē, kapteinis izlasē. Aiziet vienmēr varēsi. Tiksimies Stokholmā!

14. Ģirts Ankipāns (+5)
Agrā jaunībā Ģirts bija uz Latvijas U-20 izlases robežas, pēc tam ilgus gadus ar viņu neviens nerēķinājās kā ar Latvijas izlases spēlētāju, bet nu jau aizritējusi trešā sezona "Dinamo", un būs vēl. Šobrīd izteikts melnā darba darītājs, ko dara ļoti labi.

15. Mārtiņš Karsums (-1)
Dažas spēles laukumā bija tas uzbrucējs, kurš attaisno iesauku Mežonis. Bet tad atkal bija vesela strīpa spēļu, kad bija jādzird vaicājumi, ar kuru numuru "Dinamo" spēlē Karsums.

16. Jānis Sprukts (-1)
Mazākuma monstrs, otrais, vai varbūt pat pirmais centrs mūsu hokejā. Atmetot nost visu ideoloģiju par nespēlēšanu PČ, "Dinamo" no Jāņa tika gaidīts vairāk.

17. Rodrigo Laviņš (0)
Laba sezona "Dinamo". Viens no trim aizsargiem, kuram "Dinamo" vairāk uzvarētu nekā zaudētu mikromaču (15-14). Viens no trim pērnās sezonas aizsargiem, kuriem vēl nav līguma ar "Dinamo". Bet būšot.

18. Kristaps Sotnieks (-5)
Ir spēles un pat spēļu sērija, kad Soča "Dinamo" nav pamanāms, un aizsargam tā ir uzslava, taču ir arī spēles, kad nezina, ko darīt vārtpriekšā, kad no nūjas nozog ripu. Vairāk tādu piespēļu kā Bratislavā Mikam.

19. Krišjānis Rēdlihs (+7)
Krišjānim nav slikts tālmetiens, un tas ir arī pietiekami precīzs, taču, spēlējot sesto PČ, tikai otrie vārti. Metošam aizsargam ir jāmet. Nelaimīgs kritiens spēlē ar Slovēniju izsita Krišu no ierindas uz mēnesi. Vīrišķīgs, taču diezgan traumatisks aizsargs.

20. Andris Džeriņš (D)
Pirms PČ čempionāta bija runas, ka abi malējie uzbrucēji gribot sev kā centru veco biedru Bērziņu, bet droši vien tās bija tikai runas. Džeriņš spēlēja centīgi, vairāk domājot par centra uzbrucēja tiešajiem pienākumiem, tomēr savus partnerus pabaroja arī ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Lai ietu vēl soli uz priekšu, vairāk jāspēlē "Dinamo".

21. Artūrs Kulda (-12)
Grūti novērtēt, kur Kulda ir šobrīd. Pēc cipariem šī (-1) un pērnā sezona Čikāgā (+47) nav salīdzināmas, taču divas spēles NHL ir. Arī PČ bija it kā divi Artūri - viens līdz diskvalifikācijai, otrs - pēc tās.

22. Guntis Galviņš (+2)
Kaut arī "Dinamo" GM Sējējs saka, ka no visiem "Dinamo aizsargiem Guntis ir vistuvāk NHL, kamēr tur viņš nav bijis, grūti spriest, kas būtu, ja būtu. Varbūt pie somu Pekas būs tuvāk "Dinamo" aizsargu augšgalam, bet varbūt nē...

23. Armands Bērziņš (+5)
Pieredze Somijā nākusi par labu. Ja varbūt vēl nav atgriezies tajā sportiskā niknuma pakāpē, kas bija Turīnas spēļu kvalifikācijā, tad nav arī vairs pērnās sezonas vienaldzīgais Bērziņš. Bet pamēģiniet paši, kāda dzīve starp diviem dzirnakmeņiem!

24. Jēkabs Rēdlihs (-8)
Jēkabs pirms čempionāta bija septītais aizsargs, taču Kuldas diskvalifikācija pacēla viņu augšā. Ļoti skaists un vajadzīgs tālmetiens pret dāņiem, ne tik laba spēle pret Slovēniju un Baltkrieviju. Zvaigznes no debesīm lejā nenes, bet izlasei un droši vien arī "Dinamo" nepieciešams spēka aizsargs.

25. Kaspars Saulietis (D)
Pasaules čempionātā varēja arī kļūt par nesaprasto. Ja nebūtu pēdējo divu spēļu. Somijas SM līga savu labumu devusi, metiens nekur nav zudis, ātrums tāpat, labs vairākuma pelnītājs savai komandai.

26. Roberts Bukarts (-6)
Saraustīta sezona. Labs sākums, vidus nekāds un trīs ripas PČ. Debitantam maz tas nav. Treneri gan prasa, lai Bukijs spēlē arī aizsardzībā. Tas vasaras darbiem.

27. Aleksandrs Jerofejevs (-2)
Trīs sezonas kā ārzemniekam nospēlēt KHL. Tas nav maz. Novērtēsim to!

28. Gints Meija (-5)
"Dinamo" spēlēja mazāk, nekā būtu pelnījis, izlasē - pietiekami daudz. Aktīvs, skrejošs uzbrucējs, lai nu ko, bet cīņasspara trūkumu PČ pārmest nevarēja. Tomēr pašās uzbrukuma beigās kaut kas pietrūkst.

29. Mārtiņš Raitums (0)
Kazahstānas čempionāta visas sezonas MVP. Sev atvēlēto laiku PČ nospēlēja nevainojami. Bija pelnījis spēlēt vēl.

30. Ronalds Ķēniņš (D)
Ja visi izlases treneri un arī ģenerālmenedžeris kādu slavē, tad tur kaut kam arī jābūt. Ja vēl speciāli viņu no Cīrihes uz Košici brauc skatīties tāda hokeja autoritāte kā Bobs Hārtlijs... Ir visi dotumi, lai kļūtu par karali arī laukumā - cīņasspars, spēles sapratne, milzīga atdeve katrā spēles epizodē, cīņa par katru ripu. Un hokejā tik laba īpašība, ka negriež ceļu nevienam.

Tuvu TOP 30 bija Jānis Andersons, Juris Štāls, Roberts Jekimovs, Ervīns Muštukovs, Edgars Lūsiņš un Zemgus Girgensons.
Vietu TOP 30 zaudējuši Oļegs Sorokins (22.), Raitis Ivanāns (27.) un Aleksejs Širokovs (30.)

Slēpts komentārs: jakinnens
Slēpts komentārs: pinta

 +14 [+] [-]

, 2011-05-19 16:17, pirms 13 gadiem
nu nez, es Kuldu liktu daudz augstak.

 +13 [+] [-]

, 2011-05-19 16:20, pirms 13 gadiem
Ir labi, bet es nekādi neliktu Bārtuli 3.vietā, pārāk maz spēles aizvadījis! Viņš man būtu 6. vietā pārējos ceļot augšā
Slēpts komentārs: dzelzsbetons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: miconis

  +4 [+] [-]

, 2011-05-19 16:35, pirms 13 gadiem
Vairak nepiekriitu nekaa piekriitu...

  +9 [+] [-]

, 2011-05-19 16:52, pirms 13 gadiem
Gandrīz piekrītu, bet nav jēga par kaut ko sākt strīdēties, jo taisot šādus subjektīvos topus vienmēr būs kāds kurš domās par kaut ko mazliet savādāk, protams normas robežās

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 16:53, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: tiešām tavs tops-masaļskis,reķis izlases kaprači šajā pč un ko tur dara punderzaķis laviņš saprotams droši vien arī tikai tev
Droši vien tev ir tikai saprotams kur ir tavas smadzenes

  +5 [+] [-]

, 2011-05-19 17:05, pirms 13 gadiem
mans subjektivais tops butu shaads:

1.Ozoliņš
2.Dārziņš
3.Skrastiņš
4.M.Rēdlihs
5.Ņiživijs
6.Vasiļjevs
7.Bārtulis
8.Karsums
9.Pujacs
10.Daugaviņš
11.Masaļskis
12.Sprukts
13.Cipulis
14.Reķis
15.Galviņš
16.Ankipāns
17.Kulda
18.Sotnieks
19.Raitums
20.Saulietis
21.Meija
22.Džeriņš
23.K.Rēdlihs
24.Bukarts
25.Jerofejevs
26.Štāls
27.Bērziņš
28.Laviņš
29.J.Rēdlihs
30.andersons

     [+] [-]

, 2011-05-19 17:18, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: tiešām tavs tops-masaļskis,reķis izlases kaprači šajā pč un ko tur dara punderzaķis laviņš saprotams droši vien arī tikai tev
Tev tāda slimīga nepatika pret šiem vai,jo komandu treneri kurās viņi spēlē ,vai spēlēja parasti viņus uzteic un arī statistika parasti ir laba.

     [+] [-]

, 2011-05-19 17:38, pirms 13 gadiem
kopumā var piekrist, bet šādi apkopojot vispār paliek bēdīgi cik maz mums ir kaut cik sakarīgu uzbrucēju!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 18:07, pirms 13 gadiem
pusis, kurš nhl ir uzspēlējis 13spēles šosezon un tās pašas, lai tik aizlāpītu robus (nu ok, nav jau tik traki) ir augstākā vietā nekā viens no khl līderiem? principā bārtuli vietā aiz daugaviņa un tops ļoti precīzs.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-19 18:24, pirms 13 gadiem
Vēl jau mums ir viens KHL aizsargs - Māris Jass.

     [+] [-]

, 2011-05-19 18:27, pirms 13 gadiem
mikjelim jaabuut augstaak jo tieshi vinjs sadeva taas piespeeles Laurim lai tas tiktu tik taalu

  +1 [+] [-]

, 2011-05-19 18:29, pirms 13 gadiem
lavinu gan liktu augstaak... tirs melnaa darba dariitajs!

  +4 [+] [-]

, 2011-05-19 18:37, pirms 13 gadiem
Galviņš un NHL diezgan smieklīgs salīdzinājums.
Slēpts komentārs: ainisainis

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 22:55, pirms 13 gadiem
Ņiživijam ir laiks ar godu aiziet - visa otrā šīs sezonas puse Dinamo (arī pirms tam sezonā līdzīgi) pa tukšo, PČ lūdzu vispār nepieminiet.

     [+] [-]

, 2011-05-20 14:07, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Tev tāda slimīga nepatika pret šiem vai,jo komandu treneri kurās viņi spēlē ,vai spēlēja parasti viņus uzteic un arī statistika parasti ir laba.
vēl slimīgāk ir viduvējības celt pačotā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-20 16:55, pirms 13 gadiem
2. Kārlis Skrastiņš (-1)
Pieklājīgs NHL pamatsastāva aizsargs. 74 spēles sezonā. Uz tādiem NHL turas. Kad mums būs nākamais NHL dzelzs vecis?
Variet man nepiekrist, bet nākamā dzelzs veča NHL mums nebūs nekad, to laikam autors ar irdomājis.

     [+] [-]

, 2011-05-21 00:12, pirms 13 gadiem
loid rakstīja: tādu kā Kārlis tiesāmnezinu vai tuvaako 20gadu laika mums paradisies !
2. Kārlis Skrastiņš (-1)
Pieklājīgs NHL pamatsastāva aizsargs. 74 spēles sezonā. Uz tādiem NHL turas. Kad mums būs nākamais NHL dzelzs vecis?
Variet man nepiekrist, bet nākamā dzelzs veča NHL mums nebūs nekad, to laikam autors ar irdomājis.

     [+] [-]

, 2011-05-21 15:38, pirms 13 gadiem
"Nākamā sezona Osim būs izšķirošā." Es domāju tā ir vistīrākā patiesība...