Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Šuplers un Latvijas izlase: nereāla realitāte

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Šuplers un Latvijas izlase: nereāla realitāte
Neiespējamais tandēms Latvijas izasē: Juliuss Šuplers un Oļegs Znaroks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēdējo dienu laikā Latvijas hokeja dzīvē bijis tik daudz jaunumu un interesantu runu, ka pat ģimnāzistei skaidrs, ka tuvojas hokeja pavasaris. Trešo aprīli kopā ar Rīgas "Dinamo". Vīri hokeja krokodilu terārijā te iemet pa sasmakušas gaļas gabalam, te atkal tukšu āķi, un gaida, kāda būs reakcija.

Pirmais reaģēja Rīgas terārija galvenais krokodils, kuru ikdienā dēvē par Julo. Kira viņam esot piedāvājis savu vislielāko kumosu - Latvijas izlasi. Kiram jau no bērnu dienām patīk ķircināt dzīvniekus, bet varbūtība, ka uz šā āķa tiešām bijusi tik pamatīga ēsma, ir stipri maza. Nav Kirovs tik dumjš, lai piedāvātu svešiem tik lielus kumosus, kamēr pilna mute zobu ir tam krokodilam, ko sauc par Oļegu.

Visstraujāk reaģēja svešos terārijos trīs gadus pabijušais Značoks. Vispirms viņš piedāvājās Rīgas terārija saimniekiem, ka mājās gatavs baroties arī lētāk, taču gaļas metēji vispār nereaģēja... Ja vienīgi par reakciju nesauc publikāciju "Ssport". Ka Oļegs tomēr gribējis pārlieku daudz. Taču Značoks noliedza jelkādu sarunu esamību ar Rīgas terārija pulkvežiem.

Ziņu, ka Ozo izlasē gatavs uzraudzīt nepaklausīgos un dumpīgos krokodilēnus no "Dinamo", tauta uzņēma ar neizpratni un nožēlu, nepamatoti secinot, ka Ozo zobi jau nodiluši, plosoties "Dinamo" terārijā...

Kādi no visa iepriekš teiktā izdarāmi secinājumi.
1. Raunas ielas kantoris jau 2005. gadā gribēja izlasei piejaucēt Šupleru. Tobrīd "Rīgas 2000" galveno treneri, kurš pirms Turīnas būtu ļoti noderīgs. Tad nebūtu atteikuma laist uz "Loto" turnīru Slovākijā Cipuli, Ābolu un Ankipānu. Taču Šuplera kārts tā arī netika izspēlēta. Varbūt arī tāpēc, ka viņam nebija kontakta ar Beresņevu.

2. Pēc izgāšanās Halifaksā Šuplera akcijas Slovākijā bija ļoti zemas un viņam būtu bijis ļoti patīkami atgriezties tēvzemē kopā ar svešu karaspēku. Ideāli kā Cēzaram, bet var būt arī ģenerālštābā. Ideja par Šuplera piesaistīšanu izlasei droši vien nepieder Lipmanam pašam, taču Raunas ielā bija skaidrs, ka dinamiešu treneris izlasē - ij vilks būtu paēdis, ij kaza dzīva. Taču atkal BET. Šupleram gan ir kontakts ar Znaroku, bet, ja Oļegs preses konferencē sev neļauj ieliet pat minerālūdeni, kāpēc gan lai viņš laistu Julo klāt izlasei.

3. Varu iedomāties, kam pieder ideja dabūt Ozoliņu par izlases ģenerālo menedžeri, bet lai nu uzvārdi pagaidām izpaliek. Doma - vienkārši ģeniāla. Pie izlases stūres pietiek vietas Znarokam, Vītoliņam un Beresņevam, bet klāt nāk spēcīgs trumpja dūzis. Ozo ir autoritāte gan izlasē, gan "Dinamo", gan Raunas ielā. Dažs pat stāsta, ka viņš jau tagad esot īstais "Dinamo" treneris. Kurš gan no hokejistiem atteiks Sandim bez nopietna iemesla? Jā, Znaroks ir labs iedvesmotājs, taču pērn Manheimā viņš īsti savējos uz varoņdarbiem nespēja pacelt. Un Ozo var kalpot ne tikai kā poļitruks, kurš sakārto jaunatnei smadzenes. Turklāt līgums ir līdz Sočiem...

4. Teorētiskais Ozo un Šuplera konflikts. Īsti nav iespējams, jo Ozo jau neiet Šuplera vietā par treneri, bet GM. Turklāt Šuplers nav tik dumjš, lai nosistu bites, kas viņam vēl nesīs medu. Dažu "SA+" lasītāju pieņēmums, ka miljonārs Lipmans atradis miljonāru Ozoliņu, neiztur kritiku. Ozoliņš izlasē nepiedalās kā sponsors vai mecenāts, bet gan GM, kurš federācijai prasa naudu izlases vajadzību nodrošināšanai. Lai gan Kirovs pat publiski ir teicis, ka ciena Māri Baldonieku - iepriekšējo GM - Ozo ir pavisam cits sakodiens. Turklāt izskatās, ka viņš Latvijā atgriezies uz palikšanu. Un 2017. gadā te atkal var būt pasaules čempionāts.

  +8 [+] [-]

, 2011-03-18 23:43, pirms 13 gadiem
Turklāt izskatās, ka viņš Latvijā atgriezies uz palikšanu. Un 2017. gadā te atkal var būt pasaules čempionāts. ...
Slēpts komentārs: raimondse
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-03-19 00:07, pirms 13 gadiem
žirga rakstīja: Manliekas noželojams esi tu .....

sasniedz kaut ko dzive no sakuma ,lai gudri ,di.stu kas ir labs un kas slikts un tad ver savu muti vaļa
Kaads raksts taadi komenti ... dodu 2 balles no 5. Turpmaak dereetu vairaak pacensties.

 +11 [+] [-]

, 2011-03-19 00:16, pirms 13 gadiem
Tā vien škiet, ja rakstītājs būtu Puče, tad komentāri būtu pozitīvāki.

Ozoliņš kā starptautiski labi zināms spēlētājs varētu būt laba izkārtne daudziem projektiem.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-19 00:23, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Tā vien škiet, ja rakstītājs būtu Puče, tad komentāri būtu pozitīvāki.

Ozoliņš kā starptautiski labi zināms spēlētājs varētu būt laba izkārtne daudziem projektiem.
tā nav. Rakstā ne informācijas ne orģinālas atziņas, cilvēks cenšas būt asprātīgs ,bet tas tik provinciāli...

  +5 [+] [-]

, 2011-03-19 00:35, pirms 13 gadiem
man ar liekas taada apbizota zurnalistinja screbellis . agraak biju labaakaas domaas par so kungu((

  +1 [+] [-]

, 2011-03-19 02:47, pirms 13 gadiem
Es ari saja sacerejuma neredzu ne informaciju, ne jedzigu analizi. Piekritu, autors tikai metajas ar provincialam aspratibam. Miksti!

  -4 [+] [-]

, 2011-03-19 06:00, pirms 13 gadiem
Man arī garšo alus...:-)

  +2 [+] [-]

, 2011-03-19 08:07, pirms 13 gadiem
es gan izlobīju ļoti daudz zemtekstu, vai nu es kaut ko jaucu, vai nu jūs pārējie esat par dumju Matulim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2011-03-19 09:25, pirms 13 gadiem
Tie diskutētāji, kas pārmet Matulim, paši neķer drēbi. Žurnalists ne vienmēr raksta ziņas, intervijas vai pētījumus. Reizēm tiek cepināti komentāri, un šis akurāt ir Matuļa komentārs par pēdējiem notikumiem, baumām un visu pārējo bla - bla Latvijas hokejā. Ja kāds grib vēl precīzāku definīciju, tad komentārs ir autora viedoklis par kādu konkrētu notikumu vai notikumu kopumu kādā konkrētā sfērā.
P.S. Normāls komis, salīdzinājums ar terāriju, krokomotiem un gaļas gabaliem - ļoti labs. Par krokodilu Julo pat tā īsti pasmaidīju. Ieteikums Jankam - Taisndeguni Kiru nākamreiz sauc par krokodilu Čabulīti, bija tāds lopiņš teju vai simts gadus Rīgas zooloģiskajā dārzā, vecākais un leģendārākais radījums šīs iestādes vēsturē, diemžēl nu jau pirms dažiem gadiem Čabulītis pēdējo reizi noklabināja ilknīšus, savukārt Raunas ielas Čabulis ir dzīvāks par dzīvu.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-19 09:43, pirms 13 gadiem
tieši tā, kurš tad atteiks Ozo labs gājiens

  +1 [+] [-]

, 2011-03-19 10:22, pirms 13 gadiem
tajau KIRAM LIEPIAJAA kaadu kraasni janosauc OZO vardaa, ja starpcitu par pedeejo Dinamo speeli- vai tur nebija zvans draugam? HOltam peekshnhi kaajas saaka neveerties kopaa-vaitik netika preemeets?

  -2 [+] [-]

, 2011-03-19 10:27, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Tie diskutētāji, kas pārmet Matulim, paši neķer drēbi. Žurnalists ne vienmēr raksta ziņas, intervijas vai pētījumus. Reizēm tiek cepināti komentāri, un šis akurāt ir Matuļa komentārs par pēdējiem notikumiem, baumām un visu pārējo bla - bla Latvijas hokejā. Ja kāds grib vēl precīzāku definīciju, tad komentārs ir autora viedoklis par kādu konkrētu notikumu vai notikumu kopumu kādā konkrētā sfērā.
P.S. Normāls komis, salīdzinājums ar terāriju, krokomotiem un gaļas gabaliem - ļoti labs. Par krokodilu Julo pat tā īsti pasmaidīju. Ieteikums Jankam - Taisndeguni Kiru nākamreiz sauc par krokodilu Čabulīti, bija tāds lopiņš teju vai simts gadus Rīgas zooloģiskajā dārzā, vecākais un leģendārākais radījums šīs iestādes vēsturē, diemžēl nu jau pirms dažiem gadiem Čabulītis pēdējo reizi noklabināja ilknīšus, savukārt Raunas ielas Čabulis ir dzīvāks par dzīvu.
ju.mi.???????

  +4 [+] [-]

, 2011-03-19 10:33, pirms 13 gadiem
Interesants situācijas atspoguļojums, patīkami!

Kādreiz senāk, kad "zālīte" bija zaļāka - tā laika rakstošajos medijos, biežāk, nekā šodienas ātrapmierināšanas neverbālajā tīklojumā, izdevās uziet un "degustēt" analītiskus rakstus par sportu!

Pēdējā laikā (gados) soc. web tīklojumā, labākajā gadījumā, protams, ar retiem izņēmumiem, var saskrieties tikai ar kāda konkrēta sporta notikuma pārstāstu..., secinu, ka saskarsme paliek ātrāka un kvalitāte

  +3 [+] [-]

, 2011-03-19 10:33, pirms 13 gadiem
... netiek līdzi!!!

     [+] [-]

, 2011-03-19 10:38, pirms 13 gadiem
....netiek tai līdzi

     [+] [-]

, 2011-03-19 11:46, pirms 13 gadiem
Tad jau Masaļskim ekipējumu apmaksās!

  +5 [+] [-]

, 2011-03-19 13:05, pirms 13 gadiem
Vai tad tiešām tauta slikti uzņēma Ozo kļūšanu par GM ? ES, arī esmu tauta un uztvēru to ar lielu prieku.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-19 13:58, pirms 13 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Vai tad tiešām tauta slikti uzņēma Ozo kļūšanu par GM ? ES, arī esmu tauta un uztvēru to ar lielu prieku.
Es arī,ja nespēlē izlasē ,tad lai vismaz ir par GM,liels pluss

     [+] [-]

, 2011-03-19 14:43, pirms 13 gadiem
LV izlasei par GM vajag kolorīto Juriju Agureikinu. Kad man bračka zipāja U-20 viņš tur tādus mednieku stāstus par viņu stāstīja, ka viņš varot mierīgi visu izlases naudu nospēlēt azartspēles vai pad.irst visādās derībās

  +1 [+] [-]

, 2011-03-19 18:54, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: es gan izlobīju ļoti daudz zemtekstu, vai nu es kaut ko jaucu, vai nu jūs pārējie esat par dumju Matulim
Ko viņš te jaunu uzrakstīja, kas daudziem nebija jau zināms? Kur te ir kaut kādi vērā ņemami zemteksti? kaut viens!!
Pieļauju, ka biji domājis: Gaļa, Krokodils, Rīgas terārija saimnieki, tukšs āķis, ģimnāziste, utt, u.tjp.
Jēls skrecelējums. Ja jau raksti, tad sauc lietas īstajos vārdos, vai arī liec rakstu , tur , kur tam jābūt, melnās slejas hronikās. Tikai vēl saliec attiecīgus burtuis O.Z., J.Š., K.L. utt., u.tjp.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-19 19:13, pirms 13 gadiem
pilnīgi nepiekrītu tiem, kas raksta, ka raksts ir pelēks.
Lasiet vairāk grāmatas, tad droši vien arī sāksiet saprast šādus rakstus

     [+] [-]

, 2011-03-20 00:59, pirms 13 gadiem
Daudz mīksto raksta, ka tekstu neesot sapratuši, nabadziņi,
labāk ejiet skatīties kā laukā sniegs kūst, būs interesantāk...

Ja kāds tomēr nesaprot, tad izlasat divas reizes, bet, ja vēl nesaprot,
jāsāk lasīt, lai mācētu uztvert tekstus, labāk sākumā vieglāku lasāmvielu, nu, teiksim ABC. Tālāk jau var nopietnāku lasāmvielu un tā tālāk. Primitīvus tekstus te neviens nerakstīs, neesat taču primāti.

Vajag mācēt lasīt starp rindām!!!