Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Daugaviņš: mūsu spēks ir kolektīvā (Pērc Sporta Avīzi un lasi bez maksas)

Daugaviņš: mūsu spēks ir kolektīvā  (Pērc Sporta Avīzi un lasi bez maksas)
Foto: AFP/Scanpix

Jau vasarā ''Sporta Avīzē'' rakstīju, ka Kaspars Daugaviņš mazliet zaudējis savu dauzonīgumu un kļuvis daudz prātīgāks. Pēc pirmā treniņa izlasē šķiet, ka Daugavam jāiet gandrīz vai par treneri. Runa nevis kā jaunam ripas dzenātājam, bet gan kā pieredzējušam vilkam.

- Ar krieviem mēs nedrīkstam sākt spēlēt tehnisko hokeju, ja ar darbu pierādīsim, ka varam aiztaisīt ciet caurumus aizsardzībā, tad kaut kas var izdoties. Un viņiem būs diezgan grūti kaut ko izdarīt, jo mums ir viens no labākajiem vārtsargiem šajā turnīrā. Ja neļausim krieviem mest no brīvām pozīcijām, tad viss būs kārtībā.
- Kā ir mainījusies izlase, kurā tu esi pēc gada pauzes?
- Kolektīvs ir daudz labāks nekā bija pirms tam. Iepriekš mums izlasē ir bijušas arī nesaskaņas, bet nu esam kā viena liela ģimene: visi kopā ejam ēst, neesam sadalījušies pa grupām un tas ir mūsu trumpis, ka esam gatavi viens otram palīdzēt. Un nebūs tā: ja kāds paklupis, pārējie uz to tikai noskatās. Mēs olimpiādē kaut ko varam panākt tikai ar komandas spēli.
- Znarokam pirms kāda laika bija ideja izmantot tevi kā centra uzbrucēju.
- Kur liks, tur spēlēšu, bet šobrīd esmu uzbrukuma kreisajā malā.
- Kas notiek tavā galvā pirms spēles, kur pretī nāk tādas hokeja mašīnas kā Ovečkins un Malkins?
- Tur pat īpaši nav jānoskaņojas, jo tāpat zinu, ka pretī nāk vieni no pasaules labākajiem hokejistiem. Tas dod papildus motivāciju spēlēt, jo katrs hokejists domās arī par savu nākamo līgumu. Ja mēs pret Krieviju nospēlēsim labi kā komanda un arī katrs kā individuāls spēlētājs, tas dod kontraktus nākamajam gadam. Un katrs grib pierādīt, ka viņš ir labāks. Jā, krievi ir individuāli labāki, bet nav saspēlējušies kā komanda. Ir jāiet un jācīnās. Un nevis jāpievērš uzmanība katram individuāli. Ja mēs ļausim viņiem spēlēt viens pret vienu, tad var būt diezgan lielas problēmas.
- Uz cik spēlēm klubs tevi ir atlaidis?
- Cik vajadzēs! Cerams uz septiņām vai astoņām.


, 2010-02-16 06:23, pirms 14 gadiem
Pēc astotās lūdzu atprasies uz kādām pāris dienām mājās..
, 2010-02-16 10:03, pirms 14 gadiem
- Kolektīvs ir daudz labāks nekā bija pirms tam. Iepriekš mums izlasē ir bijušas arī nesaskaņas, bet nu esam kā viena liela ģimene: visi kopā ejam ēst, neesam sadalījušies pa grupām un tas ir mūsu trumpis, ka esam gatavi viens otram palīdzēt. Un nebūs tā: ja kāds paklupis, pārējie uz to tikai noskatās. Mēs olimpiādē kaut ko varam panākt tikai ar komandas spēli.

šis mani ļoti iepriecināja. Turās!
, 2010-02-16 12:58, pirms 14 gadiem
voyager2000 rakstīja: Pēc astotās lūdzu atprasies uz kādām pāris dienām mājās..
shis labs!
sodien uzliku , ka Latvija iekljus pusfinalaa! 1:100
Māris Bičevskis savā izaugsmē šobrīd ir jau apsteidzis Andri Džeriņu... 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
16

"Dinamo" nelaime: par daudz labs 1991. gads...

Hokeja fani, iespējams, palaiduši garām vienu jaunās KHL sezonas niansi. Šogad katrai KHL komandai sastāvā jābūt diviem 1991. gada spēlētājiem. Tas ir - lai uz spēli izliktu 18 laukuma spēlētājus. Ja šo divu eksjunioru nav, jāspēlē 16 cilvēku sastāvam.
Ronalds Ķēniņš Cīrihē ne tikai spēlē hokeju, bet stāsta arī par dzīvi Latvijā. 
Foto: mediasports.ch
135

Daži vārdi Ķēniņa aizstāvībai. Personiskā pieredze

Svētdien kolēģis sportacentrs.com pārtulkoja Cīrihē spēlējošā latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa inteviju kluba mājas lapā, un, protams, ka tika sasniegts svētdienas komentāru rekords - 220. Atsaucība principā tikai Ronalda viena teikuma dēļ: "PSRS laikos latviešiem daļēji klājās labāk nekā tagad." Vāciski -"Unter den Sowjets ging es den Letten zum Teil besser als heute."
Andris Džeriņš Norvēģijas tūrē bija viens no labākajiem Latvijas izlasē.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
10

Oslo skola. Pirms Stokholmas

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi pirmo pārbaudes turnīru sezonā. 2:3 bullīšos pret Dāniju, 1:2 pret Norvēģiju un 2:1 pret Franciju ir pirmie trīs ieraksti jaunā trenera Teda Nolana CV. Skaistāk būtu bijušas trīs uzvaras, bet...