Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Uz "SA +" lietotāju jautājumiem atbild Jānis Matulis

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Te ir viens strēķis jautājumu, uz kuriem it kā esmu atbildējis, bet kolēģi to dara citā vīzē. Pievienojos viņiem.

1. cirulis69: Jani kapec dinamo juniors komanda netiek aicinats speletajs no komandas Rigas HSSS u 10 Viktors Jašunovs Rīgas HSSS U10, kuram 2 spēlēs 12 pts (2+10)
Ja tas domāts kā joks, tad ne visai...

Nastradamus: cik reali ir tas, ka no nakamas sezonas Dinamo juniors komanda no Baltkrievijas cempionata parcelsies uz Krievijas cempionatu? vai ir reali kaut kam tadam atrast lidzeklus?
Nereāli tas nav, bet vai vajadzīgs? Izdevumi Krievijas MHL varētu būt lielāki, sportiskais līmenis zemāks. Man liekas, ka Sējejs to izmeta tikai kā versiju, ja baltkrievi mūs pie sevis vairs neņem. Ja Di/J spēlēs kā piektdien, tad viņiem tāpat būs vieta BAČ.

3. Flickzzz.com: sieva netraucē rakstīt? :p
Dažreiz traucē. Man kā holēriķim rakstīt traucē arī suns, kaķis utt. Viss, kas ir apkārt.

4. hamuts: Pirms diviem gadiem tika klaigāts -jāveido Latvijā hokeja piramīda!
Vai hokeja piramīda Latvijā ir izveidota? Vai nevar būt tā ,kad Latvijā hokejs lēnām pazūd,
Zinot šos apstākļus un kad jaunie censoņi trenējās un treneri pastāv uz vecāku līdzekļiem...!

Nē, piramīda jaunlaiku Latvijā nekad nav bijusi...
Nē, hokejs nekur nezudīs. Par tā līmeni varam diskutēt. Kā noprotu, tad droši vien esat no Rīgas. D-pilī, Liepājā un laikam arī Ventspilī hokejs ir par velti vai gandrīz par velti. Uz priekšu! Uz Liepāju pie Cicurska un Banova. Ja Jūsu dēls ir talants.

5. denebs: Sveiks, Jāni!
Es arī mīlu sportu (un ne tikai!) pie laba alus kausa, bet kāpēc Tu vienmēr tik ļoti akcentē Brenguļu alu? To es arī gandrīz katru otrdienu savā Sporta Avīzē, kas man pienāk mājās, izlasu. Man vislabāk, piemēram, patīk nevis izlejamais, bet labs latviešu alus, kas pildīts stikla pudelēs! Varbūt vērts padiskutēt par šo jautājumu, jebšu, kā teikts senāk - par gaumi nestrīdas?!

Diskutēt varam, bet vienalga par gandrīz jebkuru pudelēs pildītu alu labāks ir tas, kas Jums tek no mučeles.

grieķis visīstākais: Jā, Užava ir mainījusies. Pagaidām vienalga paliek uz pjedestāla kopā ar Tērvetes Oriģinālo un Bauskas gaišo. Tas par pudeļalu, izlejamie arī daži citi ir baudāmi. Nu bet 10 mazos (0.5) jau pa vakaru vajadzētu varēt nokopt ;-)
Bet tas sponsoru alus ir tāds, kurš jau vienreiz ir dzerts, pirms tiek ieliets tavā glāzē :-(

Man īsti grieķi vienmēr likušies gudri.

7. Mean Machine 24: Jāni, kurš tev ir mīļākais futbola klubs, vai kuru tu atbalsti? Domāts no Latviešu. Vai Cauņa ir gatavs spēlēt kādā daudz spēcīgākā līgā, piemēram Šveicē? Vai tu tici, ka Latvija varētu iekļūt Euro 2012? Un kurš tavuprāt ir pats labākais Latvijas futbolists?
Par futbolu kādus gadus trīs īpaši vairs neinteresējos, bet labākais šobrīd neapšaubāmi ir Gorkšs.

8. trakais v.4: Jāni,uzmanies no LV izlases masiera,viņš tāds dīvains izskatās
Kāpēc Sprukts neko nespēj izdarīt uz laukuma?Vai tas nav dīvaini,pagājušogad šis grib tik NHL,bet zemākā līgā KHL knapi pie ripas vispār klāt tiek!

Par to jau atbildēju rakstā ''Sprukts nav Buratīno brālis!''

9. Vidziņš: Labdien,Jāni!Vēlētos uzzināt Jūsu domas attiecībā uz Arnasona iegādi.Vai, nevajadzēja pagaidīt kamēr apskaidrojas Karsuma nākotne?Tad varbūt izgrūstā nauda par Arnasonu būtu noderējusi Karsuma iegādei?Krieviem ir tāds labs teiciens:''Paspishil-luģei nasmishil!
Protams, ka jāņem bija Karsums, taču laikam jau Savickis gribēja visādiem šņurikiem (mana terminoloģija) parādīt, kurš te pasūta mūziku.

10. BEIKERTS: Dinamo iekļūs playoff. Kā tu domā?
Jāiekļūst! Bet tas būs grūti. Jānokož ''Torpedo''.

11. Sveiks, Jāni! Paldies par literālajām pērlēm "Sporta avīzē"!!!
jaut. - ko šobrīd dara Guntis Džeriņš??? Kādai komandai viņš varētu pievienoties??? Cik ticama ir Gunta un arī Andra spēlēšana nākamā gada pasaules čempī??? (Domaju, ka olimpiādē visdrīzāk nespēlēs neviens no viņiem )

Pēc manas informācijas, Guntis atkopjas pēc savainojuma, šaubos, vai viņš spēlēs PČ. Andrim ir lielākas cerības un nav izslēgts, ka viņš tiks arī uz Vankūveru. Vispirms labi jānospēlē pret Dāniju. Diemžēl Di ir tik daudz centru - ārzemnieku (Iguldens, Karija, Arnasons, Petrovickis), plus Sprukts, Bērziņš. A. Dž. grūti tikt Dinamo.

12. pins19: Par cik procentiem no šiem spēlētājiem spēlēs Vankuverā!
Daugaviņš,Kulda,Ivanāns?

Daugaviņa izredzes varētu būt vislielākās, Kuldas - vismazākās. Procentos to grūti izskaitļot. Kuldam - tuvu nullei.

13. LAUVA: kapec Rigas Dinamo tik slikti spele vairakuma ???
Tāpēc, ka nav MEISTARU!!! Ja kāds trijnieks spēlēs kopā trīs, četrus, piecus gadus, tad iespējams vairākumu uztrenēt arī zemākas klases spēlētājiem. Bet vairākums un mazākums ir ĻOTI būtisks hokejā.

14. huy: Jānis Matulis rakstīja: Tāpēc, ka nav MEISTARU!!! Kā teica Ržiga - spēlētāju daudz, hokejistu maz
Pilnīgi piekrītu.

15. Merters: vai izbraukumu spēļu laikā musējos bieži par fašistiem saukā, un vai kads no mūsējiem par to kādu ir pārmacījis?
Kāpēc leišiem ir vajadzīgs hokejs?

Ja nekļūdos, tad pērn tikai Čeļabinskā. Kā Tu iedomājies to pārmācīšanu? Ka ies pie tā bļāvēja un noturēs politinformāciju? Vai iedos pa degunu? Abi varianti vienlīdz stulbi. Bet Traktor par tiem fašistiem laikam tika sodīts.
Leišiem hokejs? Palasi Pučes rakstu par Dinamo un Krievijas naudu.

16. juliks: Jāni, par KHL zvaigžņu spēles sastāviem nobalsoji? Iespējams, varat atklāt, ko tad Jūs iebalsojāt?
Nē, nebalsoju. Man Zvaigžņu spēles neiet pie sirds.

17. huy: Vēl jautājums Jānim - Kā domā (vai zini...) cik liela iespējamība, ka tuvākajā laikā Znaroka izlasē spēlēs Kaspars Saulietis?
Nu jau Saulietis ir Rīgā un kara cirvji esot aprakti.

18. kasagrande: Jāni, reiz mēs kādā lielā masu pasākumā "kopā" svinējām Jāņus un, kad piedzēros, es gribēju iet Tev jautāt, vai Tu arī domā, ka Edijs ir īsts BEBRS?! Bet kaut kā sapiznos ar meitenēm un nepajautāju, taču ne par to ir jautājums. Reiz, kaut kad sen, pēc ASK/Ogre un Elektrēnu Enerģijas spēles es kaut kur netā uzrakstīju domas par šo spēli, pēc tam kaut kādā avīzē Tavā rakstā lasīju tekstu, kurā aprakstīji arī šo spēli, un domāju, vai gadījumā to neesmu rakstījis es. Tātad - vai Tu mani savos rakstos esi citējis?
Skaidri zinu to, ka Edijs ir no Talsiem. Bija Ērikam Miļunam 1983. g. komandā supermaiņa Brodužs - Bērziņš - Brahmanis. Piedod, Kasagrande! Cienu Tavu viedokli, it sevišķi par ASK, bet neatceros, vai esmu Tevi citējis, vai nē. Vecums...

19. juings: Gribās iesākumā pajautāt vairākus jautājumus par krīzes ietekmi uz LV čempionātu hokejā : 1.Cik graujošu , vai varbūt pat labvēlīgu ietekmi , uz LV čempionātu un uz komandām, kas tajā spēlē atstās visiem zināmā KRĪZE ??????
1. Kā redzams, nekas graujošs tas nav. Liepāja nebūt nespēlē daudz sliktāk kā pērn, ja tikai ar vienu vārtu starpību zaudēja Zalcburgas Red Bull. Cita lieta. Latvijā katrs, kurš prot slidot, uzskata, ka viņam par hokeja spēlēšanu jāmaksā. Mans viedoklis par Latvijas čempionātu - katrā komandā jābūt triju līmeņu hokejistiem. Vieniem par to maksā, otriem ļauj spēlēt par brīvu, apgādājot ar inventāru, bet trešie piemaksā par to, ka viņiem ļauj spēlēt.

2.kas komandu vadībām , kas spēlē LV čempionātā būtu jādara , lai piepildītu arēnas, kurās viņas spēlē ?
Ja cilvēki tik kūtri iet uz LM un Di/J spēlēm BAČ, tad nezinu, kas jādara, lai viņus dabūtu uz Latvijas čempionāta spēlēm. Un vēl. Dzīve jau nav tikai hokejs vien.

3. Kuru no latviešu hokejistiem nākošo nodraftēs , un kurš nākošais spēlēs NHL ???
3. Nezinu. Varbūt Leitāns, varbūt Sotnieks, varbūt Jekimovs. NHL draftē arī vecākus par junioriem.

4. Vai vajadzētu jaunos latviešu talantīgos puišus savākt zem Dinamo karoga un startēt Krievijā MXL, jūsu attieksme pret šo projektu un mūsu vienalaga kādā formātā dalību tajā ?
Ja iespējams, lai spēlē Baltkrievijā. Beresņevs nupat jau ir savācis gana labu blici - Zembergs, Grundmanis, Apelis...

5.Vai Sandim nākošgad nevajadzētu pārtapt par spēlējošo trenneri , un jūsu domas par Sandi kā trenneri ????
Nē. Viņam jau tāpat ir liela slodze.

20. trakais fans: Cau.kaa tev liekas:nizivijs pec operacijas kas tika veikta delj zobiem...nav kluvis nedaudz nedroshaks..neparliecinats..man shkiet kad pirms tam bija savadaks speles stils un vispar savadaka spele un atdeve no vina..ka tev liekas..es protams ceru kad tas tik shobrid kamer ieskriesies ka bagajusho sezon kad tureja lidzi hosam golu zina
Piekrītu, bet tā pēc savainojuma ir katram. Atdeve Sašam ir laba, gan jau atkal šaus pa labi un pa kreisi. Bet KHL ir 56 spēles un neviens nav automāts. Ne Jāgrs, ne Ņiživijs.

21. ks123: Jautājums: Gribētu vēlēties dzirdēt nelielas prognozes par LV izlases dalību OS kā tu domā kuru vietu LV ieņems? Un pa radio dzirdēju ka kira negrib Naumovu redzēt OS. Ko tu par to komentētu?
Ceru, ka 7. vai 8. - tas ir, uzvarēs kvalifikācijas spēli, bet zaudēs 1/4 finālā. Ja Naumovs decembra pauzē nedabū darbu kā vārtsargs, vai nespēlē Dinamo/Juniorā, tad varbūt uz OS viņam arī nav jābrauc. Bet ja ir spēļu prakse, tad viņam tur jābūt.

22. VoLTy: Kā tu domā, kurās valstīs ir kvalitatīvākās jauniešu hokeja skolas, un kuras valstis vairāk specializējas uz atsevišķām pozīcijām, kā vārtsargi, aizsargi?

Eiropā - Krievijā, Zviedrijā, Somijā. Specializācija gan nav, bet, piemēram, jaunam vārtsargam ir ļoti būtiski nonākt tādā klubā, kur ir vārtsargu treneri.
Bārtulis, Daugaviņš un Kulda ir gājuši caur Krieviju un Kanādu; Dārziņš, Sprukts, Štāls, A. Džeriņš - caur Somiju/Zviedriju un Kanādu;
Bukarts - caur Krieviju; Cinks - caur Kanādu vai ASV; Leitāns - caur Vāciju uz Kanādu; Herberts Vasiļjevs - tāpat; Jekimovs ir šā gada Zviedrijas junioru čempions; Andersons, Iliško - caur Zviedriju.

23. k44: Jāni, kā Jūs domājat, kad virslīgas līmeņa komandas parādīsies Jelgavā, Tukumā, Valmierā, varbūt Ventspilī?
Jelgavā jau bija. Kad vietējiem būs nauda un būs izauguši vietējie spēlētāji.

24. aaaramis: Sveicināts Matuļa kungs! Jūsu priekšnieks man kautrējās atbildēt par tūristiem olimpiādē,tātad taisnība ir jūsu pusē!!!!Es sakarā par strīdu ar satāvu.Pirmais,prieks par to ka radusies nopietna konkurence par vietām!!!!!!!!Viens no hokeja patriarhiem Tihonova kungs ir pateicis,ka AHL ir zemāks līmenis nekā KHL,tātad Kuldam,Karsumam,Daugaviņam par vietu satāvā uz olimpiādi tākā būtu jāpasvīst.Par Ivanānu.....ja godīgi,man un maniem čomiem viņš ir kā hokeja lāčplēsis,kurš pats ir savu ceļu sakapājis vārda tiešajā nozīmē!!!!!!Viņu nepaņēmt,tas vienkārši nebūtu forši..!!!!
Man Raitis ir simpātisks. Galu galā esmu viņu hokejā redzējis gandrīz katru dienu no 8 līdz 16 gadu vecumam, taču man ir ļoti lielas aizdomas, ka Znaroks ar viņu nerēķinās.

Jā tā pavisam godīgi, tad pat vairāki (as) kamaniņu braucēji, runājot Strausa mēlē, ir tūristi. Tāpat arī slēpotāji, kalnu slēpotāji un vēl daži. Par to plašāk izteikšos pēc Jaunā gada.

25. noslēpumainais: Jāni, kādēļ uzskati, ka Kuldam izredzes spēlēt Olimpiādē ir tuvas nullei? Vai tas ir viņa nepietiekamā līmeņa, vai arī Znaroka uzskatu dēļ?
Gan viens, gan otrs, turklāt galvenais treneris viņu tikpat kā nezina. Šaubos, vai Napoleons pirms izšķirošās kaujas mekētu jaunos spraunos, drīzāk uzticētos pārbaudītajai gvardei.

26. gurgucis: Hmmmm....tas varbūt ta jocīgi skanēs,jo krievi jau ta dod naudu!kāpēc RD skautings nemeklē un neparaksta ligumus ar jaunajiem krievu spēlētājiem??vai tad visi jau izķerti??
Pirmajā sezonā bija vienošanās, ka mēs no Krievijas spēlētājus neņemam, par šo sezonu īsti nezinu.

27. mhartinsh: Nevarētu uztaisīt kkādu interviju ar Miroslavu Miklošoviču, ir kāds laiciņš jau rīgā, bet nezinu, kas viņš par zvēru, kas viņam sakāms par Dinamo!
Viss var būt. Nav problēmu intervēt Miro.

28. gunemilio: Sveiks Jāni! Vai tu varetu pateikt, Liepajas ledus halles izmerus, un vai tie ir mazāki, kā arēnā rīga?
Neesmu mērījis, taču tas nav IIHF pieļautais lielākais standarts. Tāpat kā Piņķi.

29. daavids: man tads jautajums kur ir palicis hartmanis cik esmu redzejis tad vins ilgi nav spelejis dinamo/juniros?
Skaties uzmanīgāk hockey.by, Hartmanis spēlē.

30. huy: Jāni, lūdzu iekomentē savas domas par lietu, ko neta vidē bieži pārmet LV žurnālistiem - žurnālisti, baidoties rakstīt visu ko domā un kritizēt spēlētājus (un ne tikai), jo tas negatīvi atsauksies uz savstarpējajām attiecībām un iespējām nākotnē "upurus" intervēt u.t.t. Pašam ir gadījies ka gribas ko skarbāku uzrakstīt par kādu, pie kura nesen vasarnīcā dzerts alus, bet īsi rokas neceļas...?
Zinu, ka uz mani tas neattiecas. Ja jau vismaz divas reizes savos rakstos esmu kritizējis savu dēlu, tad, piedod, varu kritizēt jebkuru. Arī Ozoliņu, Balderi, Irbi utt. Man svēto govju nav.

31.huy: esportā bieži ir izraisījušās diskusijas par to kādam jabūt LV hokejam kopumā tā sistēmai, cik stipru iekšējo čempi varam izveidot. Te skanējuši varianti par stipru LČ, par sistēmu līdzīgu pagajušgadējai (LAČ/BAČ/KHL) un citi varianti.Kāds ir Jāņa skatījums uz šo lietu? OK, skaidrs ka jasakārto bērnu hokejs u.t.t. Mani vairāk intersē Matuļa kunga optimālais variants pieaugušo hokejā, protams ņemot vērā esošo realitāti, bet tāds optimistiski reāls scenārijs, ņemot vērā ka krīze kaut kad beigsies.
Es atminu ka lasīju rakstu kurā Haralds Matulis bik dabūja pa biksēm Starp citu - viņš ir no LB79? vai arī Dinamo 79?

Haralds bija no ''LB-79''.

Par vietējo čempi grūti teikt. Ja ir ''Dinamo'' un Krievija, tad tas ir viens variants. Ja ''Dinamo'' nav, tad droši vien pāris klubu Baltkrievijā un otrs variants. Ja neviens superklubs nespēlē ārpus Latvijas, tad atkal cita lieta.

Man tīri labi patika Hokeja līga 1995./96., kuru, starp citu, organizējām kopā ar Koļu Sirotkinu un vēk dažiem, Vladimiru Rešetņikovu. Laba bija viena no ''Samsung'' premjerlīgām. Jau rakstīju par to, ka komandām LČ obligāti nav jābūt tādām, kur pilnīgi visi saņem algu.

Ideāls variants LČ būtu šāds: pa komandai no Jelgavas, Ventspils un visām vietām, kur ir halles, divas blices no Liepājas un kādas četras piecas no Rīgas. Šķiet, ''LM'' brīdi pa brīdim ierunājās, ka viņiem na interesanti spēlēt Latvijā sešas reizes ar vieniem un tiem pašiem, tāpēc labāk Baltkrievija. Jo tur arī līmenis augstāks.

Man jau ļoti patika LHL pirmais gads, kad uz regulārā čempionāta ierindas spēlēm Sporta pilī nācā vairāk tautas nekā tagad Piņķos un Liepājā uz BAČ - nu tā ap 1500. Pat uz ''Laternas'' un ''BHS/Essamikas'' spēlēm bija 300 - 400 un pat vairāk.

32. ipii: Sveiks Jāni, vēlētos zināt kā tev pie sirds iet esportieša Māra Novika virsrakstu pērles? Vai nešķiet, ka uzradusies veselīga konkurence tavām pērlēm?
Ja neesi īpaši sekojis, ta lūk dažas Novika pērles:
"Zaļā nāve" nopļauj Krievijas čempionus
"Delfīni" Valgā izpeld sveikā
"Zaļā nāve" Kauņā noslāna Viļņas "avīžniekus"
"Saule" lec, Taurasi "Merkurs" briesmās
"Sun" sadedzina Atlantas "Dream"
Poļu "ērglis" saplosa Beļģijas "kaķus"
Jēkabsone liek Vētram pasvīst
Baski "tiranizē" Salamanku un Baško
Skrastiņa "panteras" noskalpē Pensilvānijas "lidotājus"
"Vardes" Prāgai nedod zeltu
Some like it hot jeb 63 minūtes Maiami tveicē
Orenburgā "vāverēm" nav cerību
Tamanes ducis "bišu" dravā
9 to 5 (Italian) job
Teilānes "mežakaķi" uztrin nagus
Vologdas "bites" Vētram neiedzeļ
Vētra sarūgtina "Balto Krieviju"
Putniņu Ivisā negaida ballīte
+vecā laba klasika (iesaku iemest aci :
Māra Novika 2008 top virsrakstu balsojums
Māra Novika virsrakstu balsojums. 2. kārta

Jebkuram rakstam svarīgākais ir virsraksts, taču tas nedrīkst būt ļoti ļoti maldinošs. ASV savulaik redakcijās pat bijis cilvēks, kurš to vien darījis kā licis rakstiem intriģējošus virsrakstus. Kādreiz vecajā ''Padomju Jaunatnē'' ar to izcēlās Vahers un Ošiņš. Man Novika virsraksti tīri labi patīk.

33. huy: Jāni, Tu jauprojām uzskati ka amatierhokejs bremzē LV hokeja attīstību?
Kā tu saslimi ar hokeju?

Es nekad neesmu uzskatījis, ka amatierhokejs bremē LV hokeja attīstību. Drīzāk ir bijusi runa, ka tas vispār nav hokejs. Ja puika nav slidojis (trenējies) no mazotnes, bet sāk to darīt, kad uzcēla halles un viņš jau tapis par sīku biznesmeni, tad nekas vairāk nevar iznākt kā slidošanu uz priekšu. Turklāt Latvijā viss hokejs ir sajaukts vienā putrā, jo amatieri, dzenoties pēc uzvarām, sāk komandā iesaistīt pusprofesionāļus, tad tas vairs nav nekāds amatierisms.

Kādreiz dzīvoju blakus Sporta pilij un tādēļ hokejam garām paiet nevarēju.

34. mierinieks: Kaa tu Jani domaa vai Sweata iegaade ir bijis izdeviigs R.D pirkus, jo kad tika nopirkts Lee vins tika staadits priekssaa kaa aizsargs tendeets uz uzbrukumu bet pec vina statistikas 1+3 nemaz neizskatas pec uzbrukosa aizsarga satistikas un pats Lee arii izteicies ka miil speeleet uzbrukumaa..Kas tur ir par vainu? Nav iespeeleejies komandaa vai ari Suplers neuzticas tik daudz kaa vajadzeetu?
Pirkums viduvējs. Man liekas, ka Svets vienkārši netabilst šai līgai. Lai gan zinu cienījamus kolēģus, arī vienu treneri, kas par Lī spēles manieri kaifo. Kad tika pirkts Svets un arī Karija, bažījos par šo maza auguma spēlētāju nonākšanu Rīgā. Var būt, ka Karija vēl pacelsies, taču pasaules prakse rāda, ka mazajam vajag ļoti daudz trumpju, lai konkurētu ar 1,85 - 1,90 gariem spēlētājiem. Ne jau velti NHL draftā izvēlas garos.

35. Ziemis: Jānis Matulis rakstīja: Pirmajā sezonā bija vienošanās, ka mēs no Krievijas spēlētājus neņemam, par šo sezonu īsti nezinu. Esmu palaidis kautko garaam... Kas taa par vienoshanos un Kaapeec taada ir nosleegta? Un vai tas attiecas tikai uz RD vai arii uz paareejiem NeKrievijas klubiem?!?!
Mutiska, džentlmeniska. Ka Dinamo neņems Krievijas spēlētājus un nejauksies viņu tirgū. Nezinu, vai tas ir spēkā arī Minskai un Astanai, bet viņi arī nedzenas pakaļ labajiem Krievijas spēlētājiem.

36. nhlnba: Kā jums liekas. Vai Dinamo tiks play-off?
Jā, tiks, bet to nevajag absolutizēt. Ja tiks, ko tad tas dos? Trīs papildu spēles play off? Šaubos, vai Dinamo triju/četru spēļu sērijā var uzvarēt SKA vai Lokomotiv. Bet man patīk, kā mūsējie plēšas par play off.

37. wyneMiller: Jāni man patīk kā tu periodu starplaikos analizē spēles. Arī ICEBOX pārraidēs tava spriedelēšana un ar labu humoru apveltītie jautājumi spēlētājiem, tas viss kopumā ir iemantojis manī cieņu pret tevi. Taču dzirdēju tevi vai lasīju tavu rakstu, nu jau izkritis no prāta - OZO piesaistīšana izlasei būs nieka lieta, ja nemaldos minēji, ka Kirovs L. ir viņa "čoms" un pāris draudzīgas sarunas varētu mainīt OZO izvēli par labu izlasei! Vai Tu tā domā vēljoprojām neskatoties uz to, ka vairākos interneta portālos esmu lasījis, ka OZO ko tādu kategoriski noliedz un karjera izlasē viņam jau izsenis kā beigusies? Ko Tu pašreiz varētu pateikt godīgi mums, Rīgas Dinamo līdzjutējiem/faniem, par izredzēm "pielauzt' Sandi Ozoliņu spēlēt Latvijas valstvienībā? Un kā OZO spēlēšana/nespēlēšana pēc tavām domām var ietekmēt Latvijas izlases sniegumu? Paldies!
Kaut kā neatceros, ka būtu teicis, ka Ozo piesaistīšna izlasei būs nieka lieta un ka Kirovs viņam čoms. Kirovu kā čomu esmu pieminējis tikai Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidentam Naumovam. Droši vien Tu kaut ko jauc. Ozo spēlēšanu olimpiādē nevar ietekmēt nekas un to gan esmu teicis Icebox, ka Vankūvera Ozo nav kairinātājs. Liksim Sandi mierā!

38. trakais v.4: Nesen dzirdēju,ka KHL gribot strauji un plaši paplašināties ar Eiropas un Āzijas hokeja komandām.Bet vai tas KHL nenogremdēs tikai līmeni zemāk?Ja tā paskatās,tad bez KHL komandām,Eiropa nav augstu hokeja līmeņa klubu,varbūt Čehijā,Slovākijā.
Tagad sanāk,ka daudzi KHL spēlē tikai naudas dēļ,morāle pazūd,un visu spēlētāju sapnis par NHL paliek pie kājas!
Un Latvijas čempionāts arī neprogressē,ar katru gadu sarūk klubu skaits,un to līmenis diži neceļas augšā!
Rodas arī vārtsargu jautājums.Bez Masaļska un Naumova,nekas dižš mums vārtos nav,varbūt +Muštukovs un Žabotinskis,a ko tādi zaļi padarīs starptautiskā arēnā?

Skaidrs, ka KHL palielinot komandu skaitu tikai bijušās PSRS teritorijā līmenis kritīsies. PSRS labu hokejistu pietika 10-12 komandām. Bet. Tāpēc jau KHL uz 10. novembri bija 140 ārzemnieki - 29 čehi, 28 kanādieši, 21 slovāks, 13 somi, 11 zviedri utt.
Par augsta līmeņa klubiem Eiropā. Paskaties IIHF mājas lapā, kurš klubs pērn uzvarēja hokeja čempionu līgā... Labi klubi ir arī Šveicē, Zviedrijā, Somijā, Vācijā.
Skaidrs, ka lielākā daļa KHL spēlē naudas dēļ, jo NHL jau tāpat visiem vietas nepietiek un tur jau arī spēlē par naudu.

Latvijas čempionāts mainās, ir labāki gadi, ir sliktāki. Ja ir Di un trīs klubi Baltkrievijā, kā gan iespējams būt labam LČ.

Žabotinskis (1980) un arī Muštukovs (1984) gan nekādi zaļie vairs nav un vajadzības gadījumā katrs var aizstāt Masaļski. Muštukovs šogad labāk, Žaba - sliktāk. Un vēl jau ir Lūsiņš. Varbūt Enkuzens, Jučers... Kad spēlēt beidza Micītis, likās, nu ir beigas, tāpat bija, kad slidas vadzī kāra Vasiļonoks, Irbe utt. Lielam pesimismam nav pamata.

39. ks123: Sveiks Jāni šeit sportacentrā.com vasarā vai pat maijā izskanēja info ka man liekas ka LM 2013/2014 gada sezonā varētu startēt KHL kā tu domā tas ir nopietni vai nē?
Iespējams ir gandrīz vai viss. Ja Liepājai būs nauda, uzslies 5000 lielu halli, savāks komandu un spēlēs. Iespējamība? Raugoties no 2009. gada decembra pozīcijām, drīzāk tuva nullei.

40. skotijs: Cien. Matuļa kungs!
Ja drīkst, tad nedaudz kritikas Jūsu virzienā! Es saprotu, ka esat labi pazīstams ar daudziem hokejistiem, treneriem, funkcionāriem, līdzjutējiem, bet tomēr kaitina Jūsu pārlieku familiārais rakstīšanas stils, interviju atspoguļošanas stils. Dažkārt rodas iespaids, ka labi pazīstami mūsu slavenie hokejisti labi to zina, tādēļ nejūtas nokaitināti intervijās, lai gan dažādas replikas par to liecina (atcerēsimies Jūsu pēdējo interviju ar Artūru Irbi )
Tādā saistībā jautājums - ko izsaka Jūsu apraksti par jaunajiem hokejistiem - "galva, rokas, kājas (u.tml.) strādā"?
(Es labi saprotu Jūsu stilu, bet tomēr spēlētāju prasmju un potenciāla analīzi varbūt varētu veikt citādā terminoloģijā.)
Lai veicas!

Drīkst, drīkst mani kritizēt. Un varbūt pat vajag. Taču, kā teica Lindstrēms, bet ne par mani, vecus suņus vairs nevar iemācīt stāvēt uz divām kājām.

Irbes replikas nebija ar naidu, un tas ir pats galvenais. Par dzīvi ir jāpriecājas un, ja mēs varam viens otru pavilkt uz zoba, tas nemaz nav slikti. Ozoliņš, Naumovs un liela daļa spēlētāju šādu izdevību garām nelaiž - iznerrot arī žurnālistu. Bet tas ir bez ļaunuma.

"galva, rokas, kājas (u.tml.) strādā" - ir diezgan tipisks treneru žargons, kā viņi paši raksturo savus audzēkņus. Ko gan man tur vēl vajadzētu uzfrišināt? Trīs gadus esmu strādājis arī ''Literatūrā un Mākslā'', tur ir cita rakstīšanas maniere, sporta presē un ''Sporta Avīzē'' tekstiem nav jābūt tik steriliem.

Bet par kritiku paldies! Lai Jums veicas!

41. Kaspars1984: Sveiks Jāni!!! Kā domājat vai KHL vadība pieļautu ka mēs Dinamo līdzjutēji uz Zvaigžņu spēli Minskā sākumsastāvā sabalsojam Masaļski,Niživiju,Hossu,Ozoliņu??? balsojums uz to arī vilka,taču pēkšņi vairāk neļauj balsot piem par Hossu,par Ozoliņu,par Rēdliheim.... Nez kapēc škietka tas ir KHL vadības pirksts pielikts un vai varētu kāds no žurnālistiem painteresēties kāpēc tā notiek.....

Piedod, bet mani zvaigžņu spēles nekad nav interesējušas.

42. kangu: Kā tu vērtē NJD sniegumu NHl šajā sezonā tas ir Brodēra nopelns vai arii komandas nopelns ?! vai arī ar to ka komandai pēc sezonas notiek ļoti mazas izmaiņas komandā ?!
Nezinu. Man nav viedokļa. Jautā Pučem.

43. huy: Vai ir kāda infa par Dobreņkiju?
Sezonas sākumā bija Di/J, bet ar tik mazu augumu ir jābūt superātram, ar labu tehniku, labi jāpārredz laukums. Diemžēl Liepājas 1991. gadam daudziem ir mazs augums...

44. ansiso: Kā Jūs domājat, vai nevajadzētu izmēģināt Miku Indraši Dinamo lielajā komandā? Piemēram, to pašu Bukartu izmēģināja lielajā komandā un tā lieta aizgāja
Šobrīd vēl mazliet par agru. Talants Mikam ir, jāaudzē muskuļi un nedrīkst nolaist rokas, ja treneris ieliek ceturtajā maiņā.
Bukarts un Indrašis ir divi dažādi spēlētāji, pirmais tomēr jau ir apvārtījies vīriešu hokejā, bet Mikam šī faktiski ir pirmā sezona pie večiem.

45. Artis Sēklinieks: Ar kurām slavenībām Latvijā, arī pasaulē sanācis pārmīt pāris vārdus, nofotografēties, un arī iedzert pa kādam alus kausam?
Īpaši nelienu pie slavenībām, bet Turīnā Slovāku namā to izdarīju (alus un foto) ar Štimpelu, P. Štjastniju un arī ar Golonku. Ar Ulfu Sterneru 2002. gadā Kārlstadē.

46. Artis Sēklinieks: Cik maksā l piena? un kefīra?
Pienu pērku Straupē - 3 litri maksā Ls 1,10, kefīru nedzeru.

47. Artis Sēklinieks: Jautājumi uz atjautību
1.Kurš bija pirmais letiņš, kuru draftēja NHL?
2.Kuri nedraftētie letiņi spēlēja(spēlē) NHL?
3.Kas bija Harolds Šnepsts?

Ja no Latvijas, tad Hatuļevs. Ja no Amerikas, tad varbūt Šnepsts, lai gan ir viens trimdinieks ar krievisku uzvārdu, kuru uz sitienu nevaru atcerēties.

Tā kā Tu briesmīgi rocies internetā un droši vien proti arī angliski, sameklē, vai 1975. gadā ''Rangers'' spēlējušais Greg Polis ir Juris Polis. Man dažās smadzeņu rievās ir iesēdusies info, ka ''Amerikas Balss'' par viņu stāstīja kā par latvieti. Tas Tev mājasdarbs šai nedēļai.

Vasiļjevs un Skudra.

Šnepstu zina pat mans kucēns.

48. garais28: Kapec Matuļa kungs nepajautaja Koziola kungam tagadejas domas par Masalski? Jo ja nešaubos,tad tieši viņš kritizeja un teica,ka Masalska atgriešanas RD ir liela kļūda?
Jautājums vairākas reizes bija uz mēles, bet Puče vienmēr traucēja to uzdot.
Visus tos, kuri domā, ka pirms intervijas vai tās laikā dzērām vīnu, alu utt, diemžēl jāapbēdina - darba laikā nedzeru. To nedara arī Puče. Par Koziolu nezinu. Nu bet mans samocītais izskats ir 58 gadu sekas.

49. sermulis: Kuri no Dinamo aizsargiem, pēc jūsu domām, neiekļūs LV izlases sastāvā OS Vankūverā?
Nojaušu, bet neteikšu. Lai nevienu neapvainotu. Laviņš tas katrā ziņā nav.

  +3 [+] [-]

, 2009-12-15 20:40, pirms 15 gadiem
ļoti pārskatāmi... pļik pļak gatavs

  +5 [+] [-]

, 2009-12-15 21:20, pirms 15 gadiem
"Puče vienmēr traucēja to uzdot"

  +3 [+] [-]

, 2009-12-15 21:38, pirms 15 gadiem
Paldies par publicēšanu, lasīju ar lielu interesi!

  -1 [+] [-]

, 2009-12-15 21:41, pirms 15 gadiem
alus experts atradies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-15 22:02, pirms 15 gadiem
Prieks ka beidzot ir atrisināts mūžsenais Edija un bebru jautājums. Tak jebkuram ir skaidrs ka šams ir talsenieks nevis kaut kāds štrunta bebrs.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-15 22:10, pirms 15 gadiem
KristsT, 21:38, pirms 30 minūtēm, citēt
Paldies par publicēšanu, lasīju ar lielu interesi!

Krist! Lielākā daļa atbilžu jau bija rubrikā ''Jautā...'' Es te tos tikai izvilku ārā. Lai mrPO būtu labāk pārskatāms.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-15 22:12, pirms 15 gadiem
Kuri no Dinamo aizsargiem, pēc jūsu domām, neiekļūs LV izlases sastāvā OS Vankūverā?

izlasot so jautajumu pirma doma bija ka Matulis atbildes:''Svets nespeles""

  +1 [+] [-]

, 2009-12-15 22:22, pirms 15 gadiem
Labs, Janka! Tu esi monstrs!!! Par toTavu kucēnu - tas vispār bija mēneša hīts! Lai Tev izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-15 22:25, pirms 15 gadiem
jautajums uz nakamo atbilzu nedelu

Vai Matulim ir zinams kur palika LM ziedu laiku labakais uzbrucejs juris avotins
eurohockey.net: Juris Avotins - player profile and career stats
kurs nedaudz vairak ka divdesmit gadu vecuma bija LM un AEHL labakais uzbrucejs, bija loti atraktivs, tehnisks un pats galvenais ari loti rezultativs? tiesi Avotins, Ivanovs un Masalskis bija tie tris hokejisti kuru del vien bija verts iet uz LM spelem(atceros ziedu laikus kad man bija uzdevums pec skolas skriet uz halli lai paspetu sapirkt biletes sektora aiz vartiem pirmaja rinda, jo pirms speles labakaja gadijuma biletes vareja dabut kautkur sanos vai stavvietas).
divaini liekas ka vins latvija beidza spelet 24 gadu vecuma, un itka interneta esmu atradis ka vins vel vienu sezonu ir spelejis kautkada amerikas amatieru liga, bet mani interese kapec vins tik jauns budams beidza karjeru kas likas tik daudzsolosa un varbut ir zinams ar ko vins nodarbojs sobrid?

     [+] [-]

, 2009-12-15 22:26, pirms 15 gadiem
jautajumi vareja but daudzveidigaki, bet atbildes patikami lasit- var redzet ka shaja vide apedis pudu saals! ne tikai izdzeris bruuzi alus BET OZO noderetu vairak kaa Naumovs. Un zhel ka jautajumi tikai par hokeju, Matulim jau daudzas temas patiik

     [+] [-]

, 2009-12-15 22:29, pirms 15 gadiem
playthegame

iespējams ka te Tu atbildi nesaņemsi....jautājumiem ir speciāla sadaļa

     [+] [-]

, 2009-12-15 22:32, pirms 15 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: KristsT, 21:38, pirms 30 minūtēm, citēt
Paldies par publicēšanu, lasīju ar lielu interesi!

Krist! Lielākā daļa atbilžu jau bija rubrikā ''Jautā...'' Es te tos tikai izvilku ārā. Lai mrPO būtu labāk pārskatāms.
Parasti pats jautājumus neuzdodu, bet ar lielu interesi pārlasu atbildes un kaut kā biju pieradis, ka atbild nevis komentāru sadaļā, bet atsevišķā tēmā... Laikam esmu veselu kaudzi arī ar citu ekspertu viedokļiem palaidis garām - vismaz būs brīvā brīdī ko palasīties.

     [+] [-]

, 2009-12-15 22:32, pirms 15 gadiem
Man būtu tād jautājums ko Matulis domā par Florbolu un tā tālāku attīstību?

     [+] [-]

, 2009-12-15 22:56, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Prieks ka beidzot ir atrisināts mūžsenais Edija un bebru jautājums. Tak jebkuram ir skaidrs ka šams ir talsenieks nevis kaut kāds štrunta bebrs.
Man ir cita versija...

     [+] [-]

, 2009-12-15 23:07, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: Man ir cita versija...
Liecies tak tu mierā

     [+] [-]

, 2009-12-15 23:10, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: jautajums uz nakamo atbilzu nedelu

Vai Matulim ir zinams kur palika LM ziedu laiku labakais uzbrucejs juris avotins
eurohockey.net: Juris Avotins - player profile and career stats
kurs nedaudz vairak ka divdesmit gadu vecuma bija LM un AEHL labakais uzbrucejs, bija loti atraktivs, tehnisks un pats galvenais ari loti rezultativs? tiesi Avotins, Ivanovs un Masalskis bija tie tris hokejisti kuru del vien bija verts iet uz LM spelem(atceros ziedu laikus kad man bija uzdevums pec skolas skriet uz halli lai paspetu sapirkt biletes sektora aiz vartiem pirmaja rinda, jo pirms speles labakaja gadijuma biletes vareja dabut kautkur sanos vai stavvietas).
divaini liekas ka vins latvija beidza spelet 24 gadu vecuma, un itka interneta esmu atradis ka vins vel vienu sezonu ir spelejis kautkada amerikas amatieru liga, bet mani interese kapec vins tik jauns budams beidza karjeru kas likas tik daudzsolosa un varbut ir zinams ar ko vins nodarbojs sobrid?
Aprecējās ar amerikānieti un dzīvo amerikā.

Atbilde Matulim
Greg Polis nav latvietis informācijas avots amerikas latvietis kurš pats ar viņu ir runājis Polim nav bijusi nekāda nojausma par savu izcelsmi. Vismaz no 30.-40. gadu emigrācijas latviešu pēctečiem viņš noteikti nav.

     [+] [-]

, 2009-12-15 23:26, pirms 15 gadiem
Šnepstu zina pat mans kucēns. Lābs!!

     [+] [-]

, 2009-12-16 11:22, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Prieks ka beidzot ir atrisināts mūžsenais Edija un bebru jautājums. Tak jebkuram ir skaidrs ka šams ir talsenieks nevis kaut kāds štrunta bebrs.
Pats Tu esi štrunta bebrs!

     [+] [-]

, 2009-12-16 19:08, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka Torpedo drīz nolūzīs, viņiem ļoti grūts janvāris, praktiski tikai augšējās puses komandas. Tāpēc jādomā, ka cīņa par playoff būs ar Minsku un Ziemeļbleķiem.