Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Tretjaka "lāču" hokejs

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Tretjaka "lāču" hokejs
Vladislavs Tretjaks "Volvo" hallē.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Nenožēloju, ka šodien uz "Volvo" halli braucu divas reizes. Kaut ko tādu 28 gadu žurnālista darbā vēl nebiju redzējis: hokeju spēlēja tikai vārtsargi, četri pret četri, toties visā laukumā...

Skats tiešām par rubli. It sevišķi, kad astoņus laukumā pabijušos vārtsargus nomaina astoņi nākamie spēlētāji. Saprotams, ka vārtsarga amunīcija neļauj pārvietoties no viena laukuma galu uz otru tik viegli un rotaļīgi kā Miķelim Rēdliham vai Rodrigo Laviņam. (14. jūlijā Rodrigo un Janas Duļevskas ģimene kļuva par vienu hokejistu bagātāka, pasaulē nācis 53 cm garš un 3640 gramus smags zeperis. Lai aug vesels! )

Nu, lūk. Šie astoņi hokeja "lāči" ar vārtsargu nūjām rokās mēģina iemest ripu naidnieku vārtos, bet savējos drīkst sargāt arī kā vārtsargs. Un tas viss notiek Vladislava Tretjaka un Sergeja Naumova starptautiskās vārtsargu skolas priekšpēdējā darba dienā.

"Bija jādod puikām kaut kas atslodzei," smej viens no Tretjaka un Naumova palīgiem Juris Klodāns. "Devītā nometnes diena, divi ledus treniņi un viens sausais katru dienu - saprotams, ka zēniem mazliet bija nosēdušās baterijas. Tās uzlādējām ar vārtsargu hokeju. Atļauti bija arī spēka paņēmieni, lai gan tie vārtsargu izpildījumā izskatās diezgan impozanti."

Bet pirms šī sava "lāču" cirka Vladislavs Tretjaks, viņš arī Krievijas Hokeja federācijas prezidents, teica paldies Latvijai un Rīgai par iespēju šeit rīkot vārtsargu nometni: "Šī ir viena no labākajām nometnēm, kur esmu bijis, bet šādas nometnes man bijušas arī Somijā, Zviedrijā, Norvēģija, ASV un Kanādā. Ir ļoti augsta darba kvalitāte, labi treneri un arī garšīgs ēdiens. Ja vēl "Volvo" hallei blakus būtu viesnīca... Arī jauno vārtsargu kontingents šogad bija stiprāks nekā pērn. Krievijas Hokeja federācija uz šejieni atsūtīja septiņus labākos U-15 un U-16 vecuma vārtsargus, četrus labākos jaunos Latvijas vārtsargus deva jūsu federācija. Dažkārt Kanādā mēdz būt, ka šādās nometnēs ir arī pa kādam vājam vārtsargam, vai 40 gadus vecam veterānam, kuram demokrātijas apstākļos neviens nevar liegt trenēties. Rīgas nometnē vāju vārtsargu nebija, visi bija ar augstu vai vidēju sagatavotību."

"Naumovs ir galvenais pie mums "Dinamo" un arī šeit viņš ir galvenais," priecājās "Dinamo" GM Normunds Sējējs. Bet Naumovs priecājās, ka kādi 70% nometnes dalībnieku šeit ir jau otro vasaru. Tātad paticis. Bet vistālākais "lācis" lidojis no Habarovskas. Kopā 44 dažāda vecuma un meistarības "lāči", divi no Somijas, pa vienam no Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Anglijas un... Spānijas.

Bez lielākiem un mazākiem sponsoriem nometni ar 7000 latiem atbalstījusi Rīgas pašvaldība, un tādēļ Tretjaka paldies vispirms dabūja mūsu galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs. Četriem talantīgiem Latvijas puikām - Grīfogelam, Cimmermanim, Nazarovam un Petkum nometni uzsaukusi Latvijas Hokeja federācija.

Bet Naumova plāni ir, ja ne kā Ostapam Benderam, tad vismaz kā Aināram Šleseram: Sergejs domā iet gan plašumā, gan dziļumā un varbūt jau 2012. gadā Rīgā būs nometne KHL jaunajiem vārtsargiem. Tretjaks, kurš nu jau pāris vasaras atpūšas Kauguros un droši vien apmeklēs arī "Jauno vilni", šādu iniciatīvu tikai atbalsta.

 +10 [+] [-]

, 2011-07-14 18:53, pirms 13 gadiem
Nice Vismaz kaut kas notiek..

 +22 [+] [-]

, 2011-07-14 18:58, pirms 13 gadiem
man patiik kaa Sergejs jau kuro gadu censhas paliidzeet mazajiem censonjaam. Taa tik tureet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-15 10:51, pirms 13 gadiem
Jāsaka drusku nejauki - ir tiešām labi, ka ne visus vārtsargus atbaida vārds "Dinamo", un viņi ir gatavi arī, tā teikt, brīvajā laikā sniegt šādu milzīgu artavu...

  +3 [+] [-]

, 2011-07-15 12:41, pirms 13 gadiem
Jāapsveic Rodis. Lai abi dēli aug lieli un stipri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja