Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Nenovērtētākie Latvijas hokejisti

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Nenovērtētākie Latvijas hokejisti
Mārtiņš Cipulis ir viens no Latvijā nenovērtētakajiem hokejistiem.

Sastādīt šādu rangu ir gan viegli, gan grūti, jo ir spēlētāji, kurus ne par ko neuzskata līdzjutēji/fani; ir tādi, kurus augstu nevērtē prese; ir tādi, kas vienam trenerim favorīti, bet pie cita trenera netiek pat piektajā maiņā. Šis rangs būs kā dažādu viedokļu apkopojums, taču vienalga subjektīvs.

1. Mārtiņš Cipulis
Viens no izlases un arī "Dinamo" uzbrucējiem, kuru tauta vērtē zemāk, nekā pienāktos. Kad aizpērn Cipa nekādi neprata dabūt ripu sāncenšu vārtos, interneta speciālisti zākāja Mārtiņu kā hokeja neprašu. Polemikā daļēji iesaistījās arī Znaroks, norādot, ka Cipulis ir labs spēlētājs.
Droši vien, ja būtu slikts uzbrucējs, nebūtu Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju sarakstā uzlīdis līdz 9. vietai: 128 spēlēs 83 punkti (45+38). Un vēl kāds zīmīgs fakts: pasaules čempionātos Mārtiņš astoņas reizes guvis pirmos vārtus Latvijas labā! Sešās reizēs no tām rezultāts tapis 1:0, un visas sešas šīs spēles Latvija uzvarējusi.
Intervija ar Cipuli šīs nedēļas "Sporta Avīzē".

2. Ģirts Ankipāns
Ko tas Ankipāns dara "Dinamo" un izlasē? Vai tad neviens neredz, ka viņš ir nulle? Šādi un līdzīga satura teksti nav retums internetā, turklāt viens otrs ir tik "gudrs", ka zina: Ankipāns daļu no savas algas atdod atpakaļ Sējējam. Lai spēlētu... Nu tad jau viņam šis tas bija jāatdod Šupleram arī, jo treneris var spēlētāju neprašu nelikt sastāvā. Skaidrs, ka Ģirts nav Greckis vai Beļavskis, taču arī "Dinamo" komandā un Latvijas izlasē ļoti noderīgs spēlētājs. Viens no tiem, kas nes klavieres, lai nenogurtu pianists. Ar ļoti lielu interesi gaidu, kā Ģirts (1975.) kotēsies pie Rautakaljo.

3. Rodrigo Laviņš
Vēl viens vecā viļņa hokejists (1974.), kuru dažs labs skatītājs jau sen grib triekt prom no hokeja. Gaidu, kā Rodrigo veiksies Rautakaljo somu ātrā hokeja shēmās. Ja bijis ieredzēts visiem Latvijas izlases treneriem (nesaskaņas gan ar Beresņevu), ja izlasē aizvadījis 201 spēli, izturējis trīs sezonas pie Šuplera, ja ārzemēs spēlējis elites līgās... Novērtēsim to!

4. Aleksandrs Semjonovs
Kad 1997. gada čempionātā spēlēt negribēja Fanduļs, treneri izveidoja trijnieku: Beļavskis - Semjonovs - Boldaveško. No malas izskatījās, ka Sems blakus diviem ātrajiem tehniķiem mokās. Un aizmocījās līdz 209 spēlēm Latvijas izlasē (2. vieta pēc Ņiživja 214 mačiem).

5./9. "Liepājas metalurga" piecnieks
Feldmanis - Ivanovs, Ņikitins - Ozols - Fiļimonovs (Mamonovs)
"Liepājas metalurga" pirmā maiņa vairākus gadus bija labāka visā AEHL, taču neviens treneris tā arī neuzdrošinājās valsts izlasē iespēlēt visu kvintetu. Lindstrēms uz vienu PČ paņēma Feldmani un Ozolu, bet bez saviem ierastajiem partneriem abi bija kā cibiņa bez vāciņa.

10. Kaspars Saulietis
Līdz aizbraukšanai uz Kanādas junioru līgu Saulietis Latvijā skaitījās itin sprauns un perspektīvs, pēc tam kaut kas pajuka. "Dinamo" pirmajā iesaukumā viņa nebija un nav arī ceturtajā gadā. Kaut arī PČ Slovākijā parādīja labi sapratni ar Miķeli Rēdlihu un Andri Džeriņu.

11. Oļegs Sorokins
Viens no izlases un "Dinamo" apzelētākajiem spēlētājiem. Kādreiz Vītoliņš III izteica bažas, vai Oļegs būs hokejists. Bija. Ļoti savdabīgs, ar savu galvu, tādēļ arī dažu treneru nenovērtēts.

12. Artis Ābols
Ja Ābolam Latvijas izlasē nebūtu priekšā vecā "Dinamo" meistaru, kazi, mēs viņu meklētu pavisam citā sarakstā.

13. Juris Opuļskis
Lai arī dažs uzskata Opuļski tikai par Haralda Vasiļjeva spēlētāju, tā tas gluži nav. 95 spēles izlasē, 29 vārti, 30 piespēles.

14. Juris Štāls
Eh, izdomātu Rautakaljo apvienot Juri vienā trijniekā ar zēnības partneri Spruktu. Tad varbūt būtu iespējams objektīvs skats, ko Štāls var un ko nevar.

15. Viktors Ignatjevs
Viktors uz Ameriku aizbrauca kā viduvējs vecā "Dinamo" pēdējā iesaukuma aizsargs, tikai 26 gadu vecumā debitēja Latvijas izlasē, un būtībā karjeras labākie gadi aizritēja prom no mūsu acīm. Noteikti labāks aizsargs, nekā daudziem priekšstats par viņu.

16. Armands Bērziņš
Ir cilvēki, kam nepatīk, kā spēlē Bērziņš. Nepatika arī Šupleram.

17. Sergejs Seņins
Bija ļoti labs agrā jaunībā, taču no 1972. gada pirmais nogāja no izlases sliedēm. Taču 105 spēles un 70 punktus (34+36) neviens vairs neatņems.

18. Dmitrijs Žabotinskis
16-18 gadu vecumā bija pusgalvu labāks par Masaļski.

19. Kristaps Sotnieks
Nebūtu "Dinamo", nebūtu Sočas.

20. Aleksandrs Jerofejevs
Viens no Latvijas izlases nepamanākajiem aizsargiem.

Slēpts komentārs: mrPO

  +4 [+] [-]

, 2011-07-11 09:04, pirms 13 gadiem
Ģirts savus iespējamos ziedu gadus pats atstāja vasaras brīvlaikos, tāpēc arī līdz šodienas līmenim tika vien karjeras noslēguma daļā... Tomēr savu nišu ir atradis un ir vērtīgs spēlētājs.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-11 09:19, pirms 13 gadiem
Vai neiezīmējas skaidri, ka nenovērtētākie ir vai nu uzbrucēji - "klavieru nesēji" (izņemot varbūt Saulieti un Seņinu) vai stay-at-home tipa aizsargi. Tāpēc nav brīnums, ka viņi ir it kā nenovētētākie, jo 1) vai nu nespēlē uz publiku, vai 2) gūst mazāk vārtu, vai 3) abi kopā. Tas ir žunālistu uzdevums analizētu un izskaidrot, lai visi tiktu novērtēti adekvāti. Kas attiecas uz treneriem un spēlētājiem, tad tur diez vai var runāt par nenovērtēšanu - bieži lielu lomu nospēlē cilvēciskais "patīk-nepatīk" moments. Spilgts piemērs tam bija, piemēram, treneris Vasiļjevs - splētājs Kerčs.
Slēpts komentārs: pinta

  +3 [+] [-]

, 2011-07-11 09:32, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: nenovērtēti varētu būt Jerofejevs,Ankipāns,Ignatjevs,citi ir pārvērtēti un vēl kā pārvērtēti.NāKOšREIZ UZTAISI PāRVēRTēTO sarakstu-kandidātu būs vairāk-vieni rūķu zemes iemīttnieki vien būtu veselas sāgas vērti
Tāds sarakst jau bija.

  -3 [+] [-]

, 2011-07-11 10:03, pirms 13 gadiem
nedomaju, ka sie speletaji ir nenoverteti(varbut tads ir Jerofejevs). viņu teiksim ''popularitaate'' ir attieciga vinu meistaribas limeni.
tapat nedomaju, ka par popularitates trukumu varetu sudzeties Soca, stals, Sorokins un Saulietis.
Slēpts komentārs: heh

  +2 [+] [-]

, 2011-07-11 13:01, pirms 13 gadiem
Neviens jau nesaka, ka Laviņš būtu nejēdzīgs, slikts aizsargs, bet ... tikai līdz spēles epizodes pēdējam solim. Nu ir Rodrigo tāds niķis, labi nospēlēt epizodi, bet pēdējā momentā nenostrādāt līdz galam - Laviņš jau apstājies, gaida, kas būs tālāk, un sagaida - viņa sedzamais izdara pēdējo, nu jau Laviņa netraucētu kustību un gūst vārtus.

  -3 [+] [-]

, 2011-07-11 13:16, pirms 13 gadiem
Nu par cipuli tomer nepiekriitu. Nu tomer vinam konkreti pietrukst meistaribas uzbrukuma noslegumā - it kā centīgs, stiprs, izturīgs un visādā citādā ziņā labs, bet ja Tu nevari iemest ... nu tad sorry! tāpēc ari nav dinamo, ka čali parverteja savas spejas un lidz ar to adekvatu atalgojumu. par ankipanu - es saprotu, ka vins veic lielu darbu aizsardzībā bet nu uzbrukums tiešām ir liels tukšums - tapec teikt ka vins ir baigi nenovertets ari nebutu korekti. bet nu tas ir kā pats matulis sākumā norādīja ļoti subjektivi! Tāpēc viena taisniba sada veida sarakstos nekad nebus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-11 15:20, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Kas bija Habarovskas "Amur" labākais vārtu guvējs pagājušogad?
Zakijevam un Cipulim bija vienāds gūto vārtu skaits - pa 12.
Piespēles un līdz ar to arī kopējo punktu vairāk bija Zakijevam.
Континентальная Хоккейная Лига - Статистика :...

     [+] [-]

, 2011-07-11 16:19, pirms 13 gadiem
Cipuļa lielais pluss ir laba fiziskā sagatavotība - ātras kājas un stingras...mīnuss ir momentu (ne)realizācija - iespads tāds, ka Mārtiņš īsti nezina ko darīt kad ir nonācis vārtu gūšanas situācijā, nav plāna kā realizēt momentu...turpretī ja ir kkāds pusmoments, tad ripas nerti krīt....rezumē ir tāds, ka Cipulim nedrīkst ilgi domāt, ko darīt ar ripu, jo mazāk laika, jo labāk...
....ar Ankipānu ir tieši pretēji - fizika varēja būt labāka, toties ņuhs uz vārtu gūšanu ir ļoti labs ....
...Ankipāns ir jāpaslavē par izturību un uzticību hokejam, jo LAT izl. kandidātos ir bijis jau diezgan sen, taču nevarēja izkonkurēt kādu no mūsu zelta paaudzes izcilām personībām...taču savu laiku sagaidīja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-11 16:46, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Cipulim bija vairāk vārtu mazāk aizvadītās spēlēs... man liekas skatās pēc tā
nezinu, varbūt... katrā ziņā 19 punkti (12+7) 49 spēlēs nekas dižs jau nu nav, lai baigi slavētu spēlētāju... ir ok, bet tas arī viss

P.S. RD pirmajām trīs maiņām visiem bija vairāk

  +4 [+] [-]

, 2011-07-11 19:42, pirms 13 gadiem
nu , nu Ignatjevs un pie nenoveerteekiem ,es cik atceros vinja speeles izlasee vienmeer bija viens no galvenajiem aizsargiem komandaa un pie tam CV pats par sevi saka NHL , par shito gan es stipri nepiekriitu un tas pats ir ar Cipuli ja vinsh buutu tik nenoveerteets tad pagaajusho sezonu Amuraa nepabeigtu , Cipa nav vainiigs ka RD vinjam negaaja , jo skat kaa pie Znaras izlasee kapaa viens no galvenajiem punktu vaaceejiem jau peedeejos chempjos...

     [+] [-]

, 2011-07-11 21:15, pirms 13 gadiem
Seņinam bija problēmas ar stiprajiem dzērieniem

     [+] [-]

, 2011-07-11 21:18, pirms 13 gadiem
Noteikti saraksta bija jāiekļauj-
1.Edgars Žaltkovskis
2. Renārs Undelis
3. Renārs Valters

Latvijas labākie vīri, vīri kā ozoli, kuri varēja spēlēt (kāds var joprojām ??!??), tikai viņiem nedeva iespēju. LIELO IESPĒJU !

  +2 [+] [-]

, 2011-07-11 23:33, pirms 13 gadiem
bija vēl viens - izcili talantīgs uzbrucējs - Aigars Razgals....viņu pielīdzināja pat Balderim...veiklas rokas, ātrs dribls....pirmajos neatkarības gados kandidēja LAT izlasē, taču uz PČ tā arī neaizbrauca....
...grūti pateikt cik viņš bija nenovērtēts taču dotības bija...

     [+] [-]

, 2011-07-13 22:48, pirms 13 gadiem
Īsumā raksturojot Ankipānu, tad viņa labākās īpašības- spēle bez ripas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja