Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Vai Oslo spēlēs Latvijas pirmā, otrā vai eksperimentālā izlase?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vai Oslo spēlēs Latvijas pirmā, otrā vai eksperimentālā izlase?
Latvijas izlasē nav šobrīd Latvijā labākā aizsarga Sanda Ozoliņa.
Foto: sportacentrs.com

Latviešu hokeja fans ir dīvains putns. Ja hokeja izlasē iekļauts daudz jauno spēlētāju, tad saka, ka tā taču nav nekāda Latvijas izlase. Tikai otrā izlase. Ja jauno ir maz vai pamaz, tad runā, ka treneriem pasaules čempionāta sastāvs sen zināms, un Znaroks/Vītoliņš/Beresņevs vecos perdeļus un savus čomus vien ņem, jaunais te var plēsties mēli izkāris, tāpat uz pasaules čempionātu netiks. Arī pirms turnīra Oslo dzirdamas runas, ka šī ir tikai otrā izlase un tai pa spēkam uzvarēt tikai Ukrainu.

Bet tad pamatots ir jautājums, cik izlasē vajag pieredzējušo spēlētāju, lai to sauktu par Latvijas izlasi bez piebildes otrā vai eksperimentālā? Vai komanda ar vienu pirms tam pasaules čempionātā spēlējušo ir izlase? Vai vajag vismaz pusi? Šādas runas liek atcerēties augstskolā mācīto par viduslaikiem, kad sholastikā strīdējušies, piemēram, kad sākas plikgalvis. Vai cilvēks, kuram uz galvas ir kaut viens mats, uzskatāms par plikgalvi? Un cilvēks ar desmit matiem... Vai simts matiem.

Vai izlase ar deviņiem pasaules čempionāta dalībniekiem (Pujacs, Jass, Andersons, Lūsiņš, Saulietis, Bērziņš, Štāls, Meija, Džeriņš) ir īstā, vai varbūt vajag vismaz trīs maiņas no iepriekšējā čempionāta, lai sauktos par Latvijas izlasi? Vai arī izlase ir tikai tad, ja tajā spēlē visi šā brīža labākie spēlētāji, kas veseli un nav aizņemti klubos? Ja mēraukla šāda, tad pēdējos divos gados nekur nav startējusi mūsu īstā izlase. Jo tajā nav spēlējis Sandis Ozoliņš, kurš bijis gan brīvs klubā, gan vesels... Un komandā, kas spēlēs Oslo, bija jābūt gandrīz visiem dinamiešiem, kuriem Latvijas pase.

Latvijas izlasei šis ir pirmais kopā nākums šajā sezonā, bet jau rudens pusē bija zināms, ka daudzus izlases stabilos spēlētājus no "Dinamo" šoreiz liks mierā. Pirmkārt jau tāpēc, ka nav lielas jēgas vēlreiz pārbaudīt, kā, piemēram, kopā jūtas Ankipāns, Sprukts un Karsums. Vai saukt no Krēfeldes Vasiļjevu. Pirms pasaules čempionāta būs pietiekami daudz spēļu, lai noslīpētu sadarbības modeļus, lai pārbaudītu dažus šaubīgos utt. Šoreiz mērķis ir dot iespēju izmēģināt spēkus izlasē vairākiem, kas tur nekad nav bijuši, bet aizvada labu sezonu. Kā liepājnieki Skvorcovs, Pavlovs, Bajaruns, Zeltiņš. Kā jaunie HK "Rīga" aizsargi Jakovļevs un Porejs - Porejam gan pēdējā spēlē Habarovskā ripa stipri sāpīgi trāpīja pa kāju, bet tāds ir hokejs.

Arī pārējās trīs izlases - Norvēģija, Itālija un Ukraina šo turnīru izmanto kā gatavošanos pasaules čempionātam. Itālijai un Ukrainai tas mazliet tuvāk - 1. divīzijas turnīri sākas 17. aprīlī, norvēģi un mēs varēsim mazliet uzgaidīt. Vai Norvēģijas izlase ar 12 pērnā pasaules čempionāta dalībniekiem - vārtsargs Grotness, aizsargi Tolefsens, Bonaksens, Lekens-Estli un Solbergs, uzbrucēji Holtets, Reimarks, Forsbergs, Fredriksens, Lorencens, Spetss un Martinsens - ir pirmā, otrā vai eksperimentālā?

Un Itālija ar pērn pasaules čempionātā Manheimā 13 spēlējušajiem? Vārtsargi Bellisimo un Tragusts, aizsargi Strakabosko, Hofers, de Marči, Marčeti un Plastino, uzbrucēji Ansoldi, Cisers, Fontanive, Pitis, Sousa un Jannone. Kā tas Itālijā pieņemts, izlasē iesaistīti arī naturalizētie kanādieši, kas Itālijā aizvadījuši pietiekami lielu sezonu skaitu - tādi ir Saviela kluba biedrs Akuino, Borreli ("Asiago") un Vatsons ("Ritten Sport"). Un gana daudz pašu jauno - Miljoranci (1991.), Bernards (1989.), Tesari (abi 1989.), Ambrozi (1987.), Beneti (1986.) un - Hakhofers (1990.). Vai tā ir Itālijas šobrīd labākā iespējamā izlase? Diezin vai. Taču treneriem svarīgi pārbaudīt dažus no šiem.

Ukrainas izlases 23 spēlētāju saraksts šobrīd vēl nav publiskots, taču viņu kandidāti (30) kopā pulcējās jau 7. februārī. Ukraiņiem šis būs trešais Izaicinājuma turnīrs šajā sezonā. 2007. gadā Maskavā Ukraina izkrita no elites un trīs gadus nekādi netiek atpakaļ....2008. gadā tas neizdevās Vladimiram Golubovičam - 2:4 pret Ungāriju, 2009. gadā arī Aleksandram Seukandam - 0:2 pret Itāliju, pērn Mihailam Zaharovam - 1:2 pret Austriju. Nu palīgos aicināts cilvēks ar ļoti lielu pieredzi NHL - kanādietis Deivs Lūiss, kurš divas sezonas (2002.-2004.) bijis galvenais treneris Detroitas "Red Wings", pirms tam 12 sezonas galvenā trenera palīgs Detroitā, vienu sezonu trenējis arī Bostonas "Bruins", bet pēdējos divus gadus strādājis Baltkrievijas izlases štābā.

Ukrainas paplašinātajā sarakstā ir 15 pērnā čempionāta dalībnieki: vārtsargs Simčuks, aizsargi Isajenko, Blagojs, Pobedonoscevs, Navarenko, Srubko,
uzbrucēji Šafarenko, Šahraičuks, Bondarevs, Timčenko, Materjuhins, Kasjančuks, Ciruļs, Salņikovs, Matvijčuks. Akurāt 15 no Kijevas "Sokil", kas Baltkrievijas atklātajā čempionātā šobrīd ir 7. vietā, par vienu punktu atpaliekot no "Liepājas metalurg". Pa kuru laiku Ukrainas hokejs nokritis tik zemu? Pirms desmit piecpadsmit gadiem "Sokol" retu reizi AEHL čempionātā noslīdēja zem Latvijas klubiem.

Latvijas izlases treneris Leonīds Beresņevs arī nedabūja visus, kurus būtu gribējis. Kandidātu sarakstā bija 40 uzvārdu... Robertu Jekimovu nelaiž somu otrās spēcīgākās līgas kluba "Jokipojat" galvenais treneris Esa Tikanens - Mestis līgā pārtraukuma nav, bet "Jokipojat" ir svarīgas punktu spēles. Itālijas A līgā ir pārtraukums, taču "Valpellice" saimnieki nelaiž Agri Savielu (34 spēlēs 6+17), priekšā svarīgas spēles, bet Agris ir viens no četriem vadošajiem aizsargiem, kuri spēlē daudz vairāk par pārējiem un viņam vajagot atpūtu. Aleksejs Širokovs tik tikko sācis iejusties Čehijas virslīgas klubā "Kometa" (Brno) un viņu nebūtu lietderīgi raustīt. Kandidātos bija arī HK "Rīga" uzbrucējs Raimonds Vilkoits, taču viņš izpelnījies godu spēlēt MHL zvaigžņu spēlē.

Izsakot vairāku "SA+" lietotāju sāpi, ka izlases sastāvs Bratislavai jau zināms un šis tāds ķeksīša pasākums vien ir, dabūju ar nūju pa galvu no Beresņeva: "Muļķības! Uz Bratislavu var tikt jebkurš no Oslo spēlējošajiem. Uz aizsargiem tas attiecas mazāk, uz uzbrucējiem vairāk."

P.S. Kanāda līdz pat 1963. gadam uz pasaules čempionātiem sūtīja klubu komandas - pēdējā "Trail Smoke Eaters" - taču nekad nebija diskusiju: tā ir Kanādas izlase. Tāpat kā Kanādas izlase ir tā, kas katru gadu piedalās Špenglera kausā vai Vācijas kausā. Kaut reāli pēc spēka tā ne tuvu nav Kanādas tā brīža labākā komanda. Arī mums šī ir Latvijas izlase, un basta!

1 2 43 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2011-02-08 12:35, pirms 13 gadiem
Beresņevam laikam aizmirsās cik spēlētājus drīskt pieteikt uz turnīru, ja jau tik pārliecināti jeb kuram vietu var solīt. Lai vai cik tas būs emocionāli iztukšots sastāvs uz čempionātu, tur 3/4 būs no Dinamo, ja ne pat vairāk.

  +9 [+] [-]

, 2011-02-08 12:48, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Beresņevam laikam aizmirsās cik spēlētājus drīskt pieteikt uz turnīru, ja jau tik pārliecināti jeb kuram vietu var solīt. Lai vai cik tas būs emocionāli iztukšots sastāvs uz čempionātu, tur 3/4 būs no Dinamo, ja ne pat vairāk.
Tu neesi sapratis Breseņeva teikto - doma bija tāda: visi viņi ir reāli izlases kandidāti un kāds no pašiem labākajiem var tik arī uz PČ. Kas tur nepareizi???

 +12 [+] [-]

, 2011-02-08 13:09, pirms 13 gadiem
Nu tā jau vairāk tāda piesiešanās definīcjai. Manuprāt, ļoti slavējami, ka šis turnīrs tiek izmantots, lai izmēģinātu spēlētājus, kuri ir bijuši tuvu izlasei, bet tajā nav tikuši, vai spēlējuši pārsvarā 3., 4. maiņā. Prieks, ka tiek uzaicināti, arī jaunie, kuri izlasei nav bijuši tuvumā. Tiesa, šis pasākums būtu divas reizes vērtīgāks, ja izlasi vadītu Znaroks nevis Beresņevs, jo varbūt pie Beresņeva sevi labi, kāds parādīs un viņš šo ziņu nodos Znarokam, bet nav zināms cik Znaroks šādu ieteikumu ņems vērā, jo nebūs redzējis to dzīvē.

  +7 [+] [-]

, 2011-02-08 13:14, pirms 13 gadiem
Nu nezin, es sapratu, ko viņš bija domājis, bet laikam ne tā uzraklstīju.
Izlasē kā ierast būs
Ņiživijs - Vasiļevs - Cipulis (šķiet, ka trauma būs izārstēta)
Karsums - Sprukts - Ankipāns (kaut gan ceru ka nē, bet gan Dagaviņš)
Dārziņš - Džeriņš - Miķelis
Štāls ar saviem malējiem - Jekimovs, Bukarts, Meija, ko zin moška varbūt kāds no Beresņeva minētajiem 40 kandidātiem.
Tas ir 1, MAKSIMUMS divas vietas.
Par aizsargiem ir savādāk, tur gan NHL maizē daži raujas, gan KHL šķiet, ka 2 raujas. Bet arī, gan Reķis, gan Rēdlihi abi, Sotnieks, gan jau arī Cibuļskis būs no Dinamo, kam tad tā vieta atliek? Pujacam, Jerofejevam? Jaunajiem iespējas ir tikai teorētiskas, un gan jau viņi paši to labi saprot.
Neesmu pret turnīru, kur tiem jaunajiem ļauj gūt pieredzi un uzspēlēt savādāku hokeju ar savādākām emocijām, tas ir pozitīvi, bet nu nav te ko skaļi liekuļot, ka nu visiem ir baigās iespējas.

 +10 [+] [-]

, 2011-02-08 13:15, pirms 13 gadiem
ja laukumā iesim ar Latvijas krekliem, tad tā būs izlase, tikai ne pašā spēcīgākajā sastāvā. Himna būs jādzied un jācenšas uzvarēt, neskatoties, kas ir ierindā un kas nāk pretī!
Tas pats attiecas uz futbola izlasi, domāju, neviens necentīsies speciāli zaudēt.

  -3 [+] [-]

, 2011-02-08 13:29, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu nezin, es sapratu, ko viņš bija domājis, bet laikam ne tā uzraklstīju.
Izlasē kā ierast būs
Ņiživijs - Vasiļevs - Cipulis (šķiet, ka trauma būs izārstēta)
Karsums - Sprukts - Ankipāns (kaut gan ceru ka nē, bet gan Dagaviņš)
Dārziņš - Džeriņš - Miķelis
Štāls ar saviem malējiem - Jekimovs, Bukarts, Meija, ko zin moška varbūt kāds no Beresņeva minētajiem 40 kandidātiem.
Tas ir 1, MAKSIMUMS divas vietas.
Par aizsargiem ir savādāk, tur gan NHL maizē daži raujas, gan KHL šķiet, ka 2 raujas. Bet arī, gan Reķis, gan Rēdlihi abi, Sotnieks, gan jau arī Cibuļskis būs no Dinamo, kam tad tā vieta atliek? Pujacam, Jerofejevam? Jaunajiem iespējas ir tikai teorētiskas, un gan jau viņi paši to labi saprot.
Neesmu pret turnīru, kur tiem jaunajiem ļauj gūt pieredzi un uzspēlēt savādāku hokeju ar savādākām emocijām, tas ir pozitīvi, bet nu nav te ko skaļi liekuļot, ka nu visiem ir baigās iespējas.
Berzins, Saulietis tochnaa buus izlasee
Slēpts komentārs: arvils

  +1 [+] [-]

, 2011-02-08 14:28, pirms 13 gadiem
Ozoliņš jau sen ir pateicis, ka vairs nespēlēs Latvijas izlasē..

  +1 [+] [-]

, 2011-02-08 14:33, pirms 13 gadiem
arvils rakstīja: Izlasot topiku vien, man jau skaidrs uzreiz bija, ka apaksa kartejais Matula kunga sacerejums par neko Sava cienijama vecuma jau ta ka vajadzetu saprast, ka ne viss pasaule ir viennozimigs un robezlinija ne vienmer iespejama. Latvietis vai krievs? Pirma izlase vai tikai otra? Matulim gribas visu nodefinet... Viena robeza gan ir skaidra, kuru autors ir parkapis - logikas robeza. Izgajis arpus tas labi sen! Kaa Latvijas un hokeja faniem mums katram skaidrs, ka vienmer velesimies uzvaru no jebkadas komandas, kas slidos laukuma Latvijas formas. Tikai vienam te rodas jautajumi. Un vel? Vai Znaroks Matulim kads elks vai sirdsdraudzins?
Klau,kur var izlasīt Tavus unikālos gara darbus??
Ja jau reiz vari citus tikai kritizēt, tad pats droši vien dari tās lietas labāk par ko citus kritizē.

  +7 [+] [-]

, 2011-02-08 14:36, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu nezin, es sapratu, ko viņš bija domājis, bet laikam ne tā uzraklstīju.
Izlasē kā ierast būs
Ņiživijs - Vasiļevs - Cipulis (šķiet, ka trauma būs izārstēta)
Karsums - Sprukts - Ankipāns (kaut gan ceru ka nē, bet gan Dagaviņš)
Dārziņš - Džeriņš - Miķelis
Štāls ar saviem malējiem - Jekimovs, Bukarts, Meija, ko zin moška varbūt kāds no Beresņeva minētajiem 40 kandidātiem.
Tas ir 1, MAKSIMUMS divas vietas.
Par aizsargiem ir savādāk, tur gan NHL maizē daži raujas, gan KHL šķiet, ka 2 raujas. Bet arī, gan Reķis, gan Rēdlihi abi, Sotnieks, gan jau arī Cibuļskis būs no Dinamo, kam tad tā vieta atliek? Pujacam, Jerofejevam? Jaunajiem iespējas ir tikai teorētiskas, un gan jau viņi paši to labi saprot.
Neesmu pret turnīru, kur tiem jaunajiem ļauj gūt pieredzi un uzspēlēt savādāku hokeju ar savādākām emocijām, tas ir pozitīvi, bet nu nav te ko skaļi liekuļot, ka nu visiem ir baigās iespējas.
1) pirmkārt, no traumām (tfu, tfu, tfu) neviens nav pasargāts... da i pēc saspringtas sezonas kāds var arī vienkārši atteikties
2) no NHL/AHL var arī vispār nebūt neviens - patreiz visi mūsējo klubi ir play-offu zonā vai ļoti tuvu tai
3) Dārziņš - Džeriņš - Miķelis - kapēc domā, ka atkal Bērziņš nebūs centrā?
4) Štāls ar saviem malējiem - Jekimovs, Bukarts, Meija, ko zin moška varbūt kāds no Beresņeva minētajiem 40 kandidātiem. - Štāls nav centrs!
5) Jerofejevam trauma, kā saprotu nopietna - iespējams, nebūs arī PČ. Da i pēc pēdējās informācijas arī Laviņš atkrīt...
Ja visi apstākļi attiecīgi sakrīt, tad var gadīties, ka runa ir pat par 3-4 vietām nevis Tas ir 1, MAKSIMUMS divas vietas., kā Tu saki.

P.S. un pat ja runa ir tikai par 1 vakanci - tāpat tā ir iespēja, kādam par šo vakanci pacīnīties

     [+] [-]

, 2011-02-08 14:36, pirms 13 gadiem
Attiecībā uz šo izlases modeli viss ir Ok, bet tikai līdz brīdim kamēr neierauga,kas stāv uz izlases trenera tiltiņa.
Viena lieta ir pašam visu redzēt, bet pavisam kas cits uzklausīt citu stāstīto vai pa video redzēto. Jo pats nav darijis nekādas korekcijas sastāvā, kas dažu labu spēlētāju var parādīt pavisam citā gaismā..

  +2 [+] [-]

, 2011-02-08 14:38, pirms 13 gadiem
Špenglera kausā Kanāda tomēr spēlē ar savādākām formām nekā izlase un to dēvē par Kanādas komandu, nevis nacionālo izlasi.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-08 14:39, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu nezin, es sapratu, ko viņš bija domājis, bet laikam ne tā uzraklstīju.
Izlasē kā ierast būs
Ņiživijs - Vasiļevs - Cipulis (šķiet, ka trauma būs izārstēta)
Karsums - Sprukts - Ankipāns (kaut gan ceru ka nē, bet gan Dagaviņš)
Dārziņš - Džeriņš - Miķelis
Štāls ar saviem malējiem - Jekimovs, Bukarts, Meija, ko zin moška varbūt kāds no Beresņeva minētajiem 40 kandidātiem.
Tas ir 1, MAKSIMUMS divas vietas.
Par aizsargiem ir savādāk, tur gan NHL maizē daži raujas, gan KHL šķiet, ka 2 raujas. Bet arī, gan Reķis, gan Rēdlihi abi, Sotnieks, gan jau arī Cibuļskis būs no Dinamo, kam tad tā vieta atliek? Pujacam, Jerofejevam? Jaunajiem iespējas ir tikai teorētiskas, un gan jau viņi paši to labi saprot.
Neesmu pret turnīru, kur tiem jaunajiem ļauj gūt pieredzi un uzspēlēt savādāku hokeju ar savādākām emocijām, tas ir pozitīvi, bet nu nav te ko skaļi liekuļot, ka nu visiem ir baigās iespējas.
Ja Tu būtu LV izlases treneris, tad Tava izlases komplektēšanas koncepcija būtu skaidra u.t.i. pofig kādā kondīcijā, un kā motivēts spēlētājs, bet ja viņš spēlē KHL, tad viņam noteikti jaspēlē izlasē.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-08 14:43, pirms 13 gadiem
Gribētos uzināt tā dinamo darboņa vārdu kurš izteicies ,ka viņa pēc Latvijas izlase kaut vai Ž divīzijā spēlejot.

     [+] [-]

, 2011-02-08 14:44, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Attiecībā uz šo izlases modeli viss ir Ok, bet tikai līdz brīdim kamēr neierauga,kas stāv uz izlases trenera tiltiņa.
Viena lieta ir pašam visu redzēt, bet pavisam kas cits uzklausīt citu stāstīto vai pa video redzēto. Jo pats nav darijis nekādas korekcijas sastāvā, kas dažu labu spēlētāju var parādīt pavisam citā gaismā..
Berasņevs būs treneris arī PČ tā kā problēmu nevajadzētu būt.

  +5 [+] [-]

, 2011-02-08 14:51, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Berasņevs būs treneris arī PČ tā kā problēmu nevajadzētu būt.
Nu,jebkurā gadijumā tāpat visu noteiks Znaroks.

  +7 [+] [-]

, 2011-02-08 15:00, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Klau,kur var izlasīt Tavus unikālos gara darbus??
Ja jau reiz vari citus tikai kritizēt, tad pats droši vien dari tās lietas labāk par ko citus kritizē.
Kas ar Tevi pēdējā laikā notiek, agrāk visus apkrāmēji, kopš esi sācis taisīt topikus un kļuvis par hokeja komentētāju, tāds prātīgs palicis . Intresanti izsekot Tavai evolūcijai.

  -1 [+] [-]

, 2011-02-08 15:04, pirms 13 gadiem
Piekrītu, Jāni. Basta !!!

  +3 [+] [-]

, 2011-02-08 15:09, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Gribētos uzināt tā dinamo darboņa vārdu kurš izteicies ,ka viņa pēc Latvijas izlase kaut vai Ž divīzijā spēlejot.
Matulis saka, ka N.S. ...

  +1 [+] [-]

, 2011-02-08 15:16, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Matulis saka, ka N.S. ...
Tad jau laikam augstais amats viņam galvā sakāpis,vispār dažu ar Dinamo saistītu cilvēku izteikumi tādi,ka sajūta tāda ,ka KHL ir mūsu ,nevis krievu līga,vai arī viņi ir izmetuši beidzamos 20 gadus un jūtās atgriezušies PSRS laikā.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-08 15:18, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Ja Tu būtu LV izlases treneris, tad Tava izlases komplektēšanas koncepcija būtu skaidra u.t.i. pofig kādā kondīcijā, un kā motivēts spēlētājs, bet ja viņš spēlē KHL, tad viņam noteikti jaspēlē izlasē.
Nebūt ne, ja godīgi es pat negribētu, ka LV izlase ir tik liela dāl no Dinamo, jo tiem čaļiem nav nekādas jaunas sajūtas, viņi jau krīt uz nerviem viens otram. Vajag jau patiku, notikumu (atkal satikšanās, kopā uzspēlēšana) kādas jaunaš vēsmas, lai visos rodās jauna enerģija. Bet vnk Zinot Znaroku, tā nenotiks.

     [+] [-]

, 2011-02-08 15:18, pirms 13 gadiem
flipsider rakstīja: Berzins, Saulietis tochnaa buus izlasee
Bērziņš visdrīzākais ka būs, bet par Saulieti es nebūtu tik ļoti pārliecināts

     [+] [-]

, 2011-02-08 15:21, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: 1) pirmkārt, no traumām (tfu, tfu, tfu) neviens nav pasargāts... da i pēc saspringtas sezonas kāds var arī vienkārši atteikties
2) no NHL/AHL var arī vispār nebūt neviens - patreiz visi mūsējo klubi ir play-offu zonā vai ļoti tuvu tai
3) Dārziņš - Džeriņš - Miķelis - kapēc domā, ka atkal Bērziņš nebūs centrā?
4) Štāls ar saviem malējiem - Jekimovs, Bukarts, Meija, ko zin moška varbūt kāds no Beresņeva minētajiem 40 kandidātiem. - Štāls nav centrs!
5) Jerofejevam trauma, kā saprotu nopietna - iespējams, nebūs arī PČ. Da i pēc pēdējās informācijas arī Laviņš atkrīt...
Ja visi apstākļi attiecīgi sakrīt, tad var gadīties, ka runa ir pat par 3-4 vietām nevis Tas ir 1, MAKSIMUMS divas vietas., kā Tu saki.

P.S. un pat ja runa ir tikai par 1 vakanci - tāpat tā ir iespēja, kādam par šo vakanci pacīnīties
nez kapēc Štālu centrā iebāzu, laikam ar Bērziņu sajaucu. Kapēc Džeriņu lieku starp Miķeli un Lauri? A viņš KHL labi tur ir spēlējis, bet Bērziņu jau pagājušā izlases sanākšanā viņš izkonkurēja. Domāju, ka Džeriņš ir vairāk pielicis nekā Bērziņš (tiesa Bērziņš nav redzēts spēlē)
Pēc pēdējām ziņām es arī Jekimovu liktu lielajā sastāvā. Puisis pats labi izteicies, labi pamatojis savu nespēlēšanu Dinamo, vai Liepājā. Turklāt puisis gruntīgāks ar palicis, zinot Znaroka simpātijas pret viņu, gan jau 4. maiņa vieta būs

     [+] [-]

, 2011-02-08 15:29, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: nez kapēc Štālu centrā iebāzu, laikam ar Bērziņu sajaucu. Kapēc Džeriņu lieku starp Miķeli un Lauri? A viņš KHL labi tur ir spēlējis, bet Bērziņu jau pagājušā izlases sanākšanā viņš izkonkurēja. Domāju, ka Džeriņš ir vairāk pielicis nekā Bērziņš (tiesa Bērziņš nav redzēts spēlē)
Pēc pēdējām ziņām es arī Jekimovu liktu lielajā sastāvā. Puisis pats labi izteicies, labi pamatojis savu nespēlēšanu Dinamo, vai Liepājā. Turklāt puisis gruntīgāks ar palicis, zinot Znaroka simpātijas pret viņu, gan jau 4. maiņa vieta būs
Neko labāk KHL Džeriņš par Bērziņu nespēlē, pie tam šī sezona ļoti saraustīta Džeriņam, bet Bērziņš Somija liekas ir atguvies. Pagājušo sezon Bērziņš bija panīcis tāpēc netika izlasē, bet šogad viņam motivācijas pietiks,lai sevi pierādītu.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-08 15:30, pirms 13 gadiem
Agris 77 rakstīja: Kas ar Tevi pēdējā laikā notiek, agrāk visus apkrāmēji, kopš esi sācis taisīt topikus un kļuvis par hokeja komentētāju, tāds prātīgs palicis . Intresanti izsekot Tavai evolūcijai.
Pŗātīgs ne prātīgs, bet man ne pārāk patīk, ka brauc cilvēkiem virsū, kas tomēr ir zināmas autoritātes kādā jomā. laikam kāds baigi stīlīgs tāpēc jūtās.
Var viņus mēģināt apstrīdēt, bet ne jau uzpļekāt tikai tāpēc, ka nepatīk tas ko šis cilvēks ir uzrakstijis.

  +4 [+] [-]

, 2011-02-08 15:31, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: nez kapēc Štālu centrā iebāzu, laikam ar Bērziņu sajaucu. Kapēc Džeriņu lieku starp Miķeli un Lauri? A viņš KHL labi tur ir spēlējis, bet Bērziņu jau pagājušā izlases sanākšanā viņš izkonkurēja. Domāju, ka Džeriņš ir vairāk pielicis nekā Bērziņš (tiesa Bērziņš nav redzēts spēlē)
Pēc pēdējām ziņām es arī Jekimovu liktu lielajā sastāvā. Puisis pats labi izteicies, labi pamatojis savu nespēlēšanu Dinamo, vai Liepājā. Turklāt puisis gruntīgāks ar palicis, zinot Znaroka simpātijas pret viņu, gan jau 4. maiņa vieta būs
Šito gan es nesaprotu - Bērziņu es neesmu redzējis šosezon, bet Džeriņš ir labāks un vairāk pielicis.
Varbūt tieši Bērziņš ir vairāk pielicis un sapratne viņam būs labāka ar vecajiem cīņu biedriem...
Jekimovu, cik es saprotu, arī neesi redzējis, bet dēļ intervijām viņš ir pelnījis vietu izlasē...
Varbūt tomēr Štāls-Džeriņš (Bērziņš)-Saulietis ir sakarīgāks virknējums?

     [+] [-]

, 2011-02-08 15:36, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nebūt ne, ja godīgi es pat negribētu, ka LV izlase ir tik liela dāl no Dinamo, jo tiem čaļiem nav nekādas jaunas sajūtas, viņi jau krīt uz nerviem viens otram. Vajag jau patiku, notikumu (atkal satikšanās, kopā uzspēlēšana) kādas jaunaš vēsmas, lai visos rodās jauna enerģija. Bet vnk Zinot Znaroku, tā nenotiks.
Nu,tad sorry, ka tā padomāju.
Bet visā visumā piekrītu, ka pie Znaroka kādas būtiskas izmaiņas izlases sastāvā gaidīt nav pamata.
Vislabāk savu domu gājienu Znaroks ierādija pagājušā PČ, kad paņēma uz PČ Miķēli. Jebkuram trenerim būtu skaidrs, ka Miķēļa domas bija pavisam citur, un nevis kā labāk nospēlēt, bet Znarokam tas nebija skaidrs.
Takā arī uz šo PČ neloloju LV izlases sastāvā ieraudzīt vairāk par 1 jaunu seju, kas pilnīgi nekad nav spēlējis izlases rindās..

  +1 [+] [-]

, 2011-02-08 15:39, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Nu,tad sorry, ka tā padomāju.
Bet visā visumā piekrītu, ka pie Znaroka kādas būtiskas izmaiņas izlases sastāvā gaidīt nav pamata.
Vislabāk savu domu gājienu Znaroks ierādija pagājušā PČ, kad paņēma uz PČ Miķēli. Jebkuram trenerim būtu skaidrs, ka Miķēļa domas bija pavisam citur, un nevis kā labāk nospēlēt, bet Znarokam tas nebija skaidrs.
Takā arī uz šo PČ neloloju LV izlases sastāvā ieraudzīt vairāk par 1 jaunu seju, kas pilnīgi nekad nav spēlējis izlases rindās..
Kurš šosezon ir tā izcēlies, no tiem, kas nekad nav spēlējušī izlasē - lai viņš būtu tā uzreiz jāņem???

  -1 [+] [-]

, 2011-02-08 15:49, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: Kurš šosezon ir tā izcēlies, no tiem, kas nekad nav spēlējušī izlasē - lai viņš būtu tā uzreiz jāņem???
Vai Tu esi redzējis visus LV hokejistus?
Es nē, un tāpēc nevarēšu Tev atbildēt. Bet man no iepriekšējo gadu pieredzes ir skaidrs, ka Znaroks komplektējot izlasi ne vienmēr ņem vērā, kā spēlētāji ir motivēti.

     [+] [-]

, 2011-02-08 15:51, pirms 13 gadiem
Jekimovam jābūt izlasē. Vismaz kāds, kurš spēj iebakstīt ripu vārtos, kaut vai dāņiem!

  +2 [+] [-]

, 2011-02-08 15:58, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Vai Tu esi redzējis visus LV hokejistus?
Es nē, un tāpēc nevarēšu Tev atbildēt. Bet man no iepriekšējo gadu pieredzes ir skaidrs, ka Znaroks komplektējot izlasi ne vienmēr ņem vērā, kā spēlētāji ir motivēti.
Manis pēc, kaut vai visa izlase sastāvētu no nekad izlasē nespēlējušiem kadriem, ja viņi ir labāki par vecajiem bukiem, es tikai par...
Bet šosezon kaut kā nav dzirdēts, ka kāds būtu uztaisījis baigo lēcienu savā izaugsmē un močī nepajokam kādā spēcīgā līgā - bet ja kāds krīt ārā sagatavotībā no vecajiem krabjiem, tad ir šīs pārbaudes spēles, nometne pirms PČ un pārbaudes spēles, lūdzu, ir iespējas kapāties un parādīt, ka esi labāks, piemēram Štāls sevi pagājušogad labi parādīja un tika uz PČ....

  +3 [+] [-]

, 2011-02-08 16:01, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: Jekimovam jābūt izlasē. Vismaz kāds, kurš spēj iebakstīt ripu vārtos, kaut vai dāņiem!
Viņam jābūt izlasē tapēc, ka esi ziņās izlasījis, ka viņš daudz met golus un paskatījies kādus 4 klipiņus ar viņa vārtu guvumiem????? .
Atkal sākas pavasara murgi, kad katrs ir gudrāks izlases treneriem -
būs gatavošanās PČ, lai Jekimovs parāda sevi, ka ir labāks par citiem un spēlē izlasē, lūdzu...

     [+] [-]

, 2011-02-08 16:10, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: Šito gan es nesaprotu - Bērziņu es neesmu redzējis šosezon, bet Džeriņš ir labāks un vairāk pielicis.
Varbūt tieši Bērziņš ir vairāk pielicis un sapratne viņam būs labāka ar vecajiem cīņu biedriem...
Jekimovu, cik es saprotu, arī neesi redzējis, bet dēļ intervijām viņš ir pelnījis vietu izlasē...
Varbūt tomēr Štāls-Džeriņš (Bērziņš)-Saulietis ir sakarīgāks virknējums?
Kas tur ko diži redzēt un domāt, Bērziņš ir Bērziņš, viņa līmeni visi zin, un to viņš nekad nav pārlecis, lai vai kā par viņu rakstītu. Bet Džeriņš man pašam no šiem diviem labāk simpatizē, viņa spēlē ir vismaz kāds rokraksts, ka uzreiz var pateitk, vot tas ir Džera. turklāt ne jau Džeriņu Dinamo pastūma maliņā... Abi superzvaigznes arī būs Džeru pieņemuši, nebūs totālā ignorēšana kā Olimpiādē.
A par Jekimovu, pat Znaroks viņu ir slavējis, arī prese rakstījusi. Nav jau obligāti jāredz, lai būtu kāda informācija. Znaroks pagājušā sezonā uzsvēra Jekimova trūkumus, pie tiem viņš konkrēti ir strādājis, lai tos labotu. Znaroks to zin. Tātad? Jekimovam mērķis ir Latviajs izlase, nevis Rīgas Dinamo, tas jau par kaut ko liecina.

Bet tavs ieteikums protams ar ir variants

     [+] [-]

, 2011-02-08 16:14, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Vai Tu esi redzējis visus LV hokejistus?
Es nē, un tāpēc nevarēšu Tev atbildēt. Bet man no iepriekšējo gadu pieredzes ir skaidrs, ka Znaroks komplektējot izlasi ne vienmēr ņem vērā, kā spēlētāji ir motivēti.
Visvairāk jau biedē tās Dinamo daļas fiziskā sagatvotība, ja jau tgd viņi visi knapi velk kājas, kas būs čempionātā? Tapēc ar vajag kādu ne Dinamieti, lai vismaz kāds kājas velk. turklāt tādam, jaunajam ne tikai būtu vairāk iekšā, bet arī papildus motivācija izcelties uz bariņu izpumopējušos hokejistu. Bet protams Znarokam jau ir savi cilvēki.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-08 16:28, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Kas tur ko diži redzēt un domāt, Bērziņš ir Bērziņš, viņa līmeni visi zin, un to viņš nekad nav pārlecis, lai vai kā par viņu rakstītu. Bet Džeriņš man pašam no šiem diviem labāk simpatizē, viņa spēlē ir vismaz kāds rokraksts, ka uzreiz var pateitk, vot tas ir Džera. turklāt ne jau Džeriņu Dinamo pastūma maliņā... Abi superzvaigznes arī būs Džeru pieņemuši, nebūs totālā ignorēšana kā Olimpiādē.
A par Jekimovu, pat Znaroks viņu ir slavējis, arī prese rakstījusi. Nav jau obligāti jāredz, lai būtu kāda informācija. Znaroks pagājušā sezonā uzsvēra Jekimova trūkumus, pie tiem viņš konkrēti ir strādājis, lai tos labotu. Znaroks to zin. Tātad? Jekimovam mērķis ir Latviajs izlase, nevis Rīgas Dinamo, tas jau par kaut ko liecina.

Bet tavs ieteikums protams ar ir variants
Tie somi ir reāli "idioti", ka noslēdza līgumu ar Bērziņu, ko viņi tur vispār saskatīja, būtu uzprasījuši SC hokeja speciālistiem, uzreiz saprastu, ka nevajag ar viņu slēgt līgumu....
Un nekādu baigo rokrakstu Džeriņam neredzu, drīzāk liekas, viņš ir apstājies savā attīstībā, vienīgais, ka pieredze ir nākusi klāt...
1 2 43 komentāri