Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Tukums skatās ''Dinamo''

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Tukums skatās ''Dinamo''
Lai nu ko, bet iemest Aleksandrs Ņiživijs prot
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Gatavojoties Kontinentālās hokeja līgas jaunajai sezonai, Rīgas ''Dinamo'' hokejisti 6. augustā Tukumā pārbaudes spēlē ar 2:3 zaudēja Mārtiņa Cipuļa un Alekseja Širokova pārstāvētajai Habarovskas ''Amur''. Uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni, kuros meistarīgāki bija viesi no Tālajiem Austrumiem.

Spēle vēl nebija lāga sākusies, kad bargie soģi Eduards Odiņš un Aleksandrs Borisovs uz noraidīto soliņu aizsūtīja jaunā ''Dinamo'' pirmo kapteini Alekseju Širokovu. Redzot, ka pret ''Ņeftehimik'' vairākuma izspēle sokas, arī šoreiz tika gaidīta tāda pati ogu maize, taču dinamieši daudz strādājot atlētikas zālē un salīdzinot ar pirmdienas maču izskatījās smagnēji. Turpretī ''Amur'' skrēja un sitās daudz intensīvāk nekā pirmdienas pretinieks. Uz to pārtraukumā norādīja arī bijušais ''Amur'' treneris Leonīds Beresņevs, kurš labu treneru deficīta laikos atkal palicis bez darba... Labi dzīvojam, ja varam atļauties tādu šiku.

Līdz spēles viducim skatītāji pārpildītajā Tukuma ledus hallē vairāk varēja priecāties par noraidījumu jūru. Ja precīzi piefiksēju visus noraidījumus, tad ''Amur'' tādu bija 13. mūsējiem - 12, un lielākā daļa no tiem par turēšanu. Taču skriešanas bija vairāk nekā hokeja un mūsējiem spēles vidū neizdevās vairāk nekā minūti (1:13) realizēt pat lielo vairākumu. Ripas vai nu lidoja virsū ''Amur'' vārtsargam Muriginam, vai arī līdz vārtiem nemaz netika. Pirmajā trešdaļā labākā izdevība bija Surovijam, kuram Ozo sarūpēja izskrējienu vienatnē pret vārtsargu, bet laikam jau slovāks vel nav pieradis pie Sanda piespēlēm, jo sapinās savās kājās un nokrita, gan ne bez amūriešu palīdzības.

Divas ļoti labas izdevības bija arī Miķelim Rēdliham, taču gan pēc Sprukta, gan Dārziņa piespēlēm viņš meta virsū vārtsargam. Ko neizdarīja mūsējie, paveica amūrieši. Vispirms skaitliskajā vairākumā Deivids Lings no tuvas distances pārspēja Holtu, bet pēc 46 sekundēm jau Sergejs Arekejevs uzmeta no labās puses, bet Holts metienu nebija gaidījis. Izskatījās neloģiski - mūsējiem iniciatīva, bet divas ripas ''Dinamo'' vārtos.

Otrās trešdaļas beigās atkal bija 5:3 vairākums (1:18), bet astoņas sekundes līdz perioda beigām pēc Sanda Ozoliņa diagonālas piespēles Aleksandrs Ņiživijs raidīja ripu tukšā vārtu stūrī – 1:2. Trešajā trešdaļā nebija nospēlēta i ne pusotra minūtes, kad Marks Hartigans pēc Aleksandra Ņiživija un Oskara Cibuļska piespēlēm izlīdzināja rezultātu – 2:2. ''Amur'' vārtsargs stāvēja diezgan zemā stājā un ātri krita uz ledus, bet Hartiganam to tikai vajadzēja.

Pēcspēles bullīšus Dārziņš, Sprukts un Hartigans meta garām, bet masīvais viesu uzbrucējs Mamajevs savu ripu iemeta. Tukumā bija viss, kam hokejā jābūt. Arī Latvijas himnas dziedāšana pirms māca, un, protams, balvas pēc tā. Tās tika Ozoliņam un Muriginam. Kaut arī Tukumā nav sava alus brūža, bija triju veidu izlejamais alus. Piebalga par 1 Ls, Bauska par 1,20 Ls, Užava par 1,50 Ls. Tā kā alus ziņā Tukums ir priekšā pat Rīgas lielajai arēnai. (Daži lasītāji pārmet, kāpēc atsevišķos rakstos nav nekas par alu, tāpēc šoreiz biju ļoti vērīgs.).

Pēc mača Šuplers slavēja pirmās divas maiņas - Sprukta un Hartigana, kuras nospēlējuša labi, pārējās normāli. Un jaunie spēlētāji arī esot perspektīvi. Var jau būt, bet man gan likās, ka uzbrucēju trijnieks Meija - Karamnovs - Bergkvists izskatījās labāk par Simeku - Podziņu - Bukartu. Simeks pagaidām neizskatās ne pēc kā, Podziņš tomēr vēl ir juniors, un tas ir redzams, bet Bukarts kā jau Bukarts - savu darbu padara. ''Amur'' sastāvā redzams bija Cipulis, kurš spēlē pirmajā maiņā ar 80. numuru.

Nākamās četras pirmssezonas spēles ''Dinamo'' aizvadīs no 10. līdz 14. augustam Astanā. Rīdzinieku pretinieki būs Minskas ''Dinamo'', vietējais ''Baris'' un Mitišču ''Atlant'', bet 14. augustā spēle par 1. vai 3. vietu.

Pārbaudes spēle hokejā

Rīgas ''Dinamo'' un Habarovskas ''Amur'' 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1)

Vārti: 30:04 Lings (vair.) 0:1, 30:50 Arekajevs 0:2, 39:52 Ņiživijs (Ozoliņš, vair. +2) 1:2; 51:19 Hartigans (Ņiživijs, Cibuļskis, vair.) 2:2, 65:00 Mamajevs (izšķirošais bullītis) 2:3.

''Dinamo'' sastāvs:
Holts, K. Rēdlihs - Reķis, M. Rēdlihs - Sprukts - Dārziņš, Cibuļskis - Ozoliņš, Surovijs - Hartigans - Ņiživijs, Laviņš - Galviņš, Ankipāns - A. Džeriņš - Karsums, J. Rēdlihs - Andersons, Simeks - Podziņš - Bukarts.

Slēpts komentārs: als

  +8 [+] [-]

, 2010-08-07 00:30, pirms 14 gadiem
als.

Ja kas, Saša nav no tiem, kas met ārpus laukuma.
Ja jau rokās nūja, tad saprotams, kas par metienu.

  +5 [+] [-]

, 2010-08-07 00:31, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Lai nu ko bet paraksts zem bildes skan kā minimums divdomīgi.... ko Saša māk iemest? Kaut ko podā, ripu vārtos vai krogā kādu aliņu.... kā redzam variāciju "par tēmu" ir diezgan daudz....
To lai katrs pats izspriež atkarībā no savas samaitātības pakāpes

  +5 [+] [-]

, 2010-08-07 00:36, pirms 14 gadiem
huy.

als jau nav pats samaitātākais. Vismaz man tā gribas domāt.

     [+] [-]

, 2010-08-07 00:38, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: To lai katrs pats izspriež atkarībā no savas samaitātības pakāpes
Nu defaultā ir labi, ja ar visām šīm trim iespējamām iemešanām nav nekādu problēmu....

     [+] [-]

, 2010-08-07 00:45, pirms 14 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: huy.

als jau nav pats samaitātākais. Vismaz man tā gribas domāt.
Nu uz paša samaitātākā titulu jau laikam toč nevaru gluži pretendēt, bet nodzīvotie 30+ gadi, sabiedrība kurā dzīvoju, šādas tādās vājības un atkarības (ar kurām gan līdzīgi kā Ozo esmu ticis galā) ir savu "zīmogu" atstājušas....

     [+] [-]

, 2010-08-07 10:31, pirms 14 gadiem
Vislabākais šajā rakstā bija alus cenu uzskaitījums vismaz no rīta uzlaboja garīgo par to kā Matulis var "ņemties" ap šo!

     [+] [-]

, 2010-08-07 12:18, pirms 14 gadiem
Par alu piebilde laba, tachu mees dzersim to suslu Areena veel joti ilgi. Karporatiivas lietas ziniet

  -1 [+] [-]

, 2010-08-07 12:25, pirms 14 gadiem
Par Širokovu ka pirmo kapteini labak nokluseet un cereet ka visi driiz aizmirsiis.

     [+] [-]

, 2010-08-07 16:18, pirms 14 gadiem
tas, ka bullītis iefiksēts uz 65:00 ir diezgan interesanti. ņemot vērā, ka papildlaiks nebija vispār....

     [+] [-]

, 2010-08-07 23:24, pirms 14 gadiem
Alus kā vienmēr Jāņa štelle un īstenība pat ļoti cienijamas cenas...
Esmu liels Dinamo fanāts un ja godīgi, tad novēlu Dinamo pārbaudes spēlēs vairāk zaudējumus..kapēc...tapēc, lai tiešām izzinātu un sparastu savas vājās vietas līdz pēdējam (vismaz sezonas sākumā), tā lai nesanāk kā pagājušās sezonas pārbaudes spēlēs...visi ļoti labi atceramies!!!

     [+] [-]

, 2010-08-09 15:27, pirms 14 gadiem
gribējās vairāk dzirdēt par Cipuļa un Širokova spēli. Dinamo čaļus jau redzēsim daudz..

     [+] [-]

, 2010-08-09 18:20, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: gribējās vairāk dzirdēt par Cipuļa un Širokova spēli. Dinamo čaļus jau redzēsim daudz..
par fosteriem un karlsoniem labāk neteikšu neko