Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Uzbrukumā bez Hosas, Dārziņa, Karsuma... Reāli?

Uzbrukumā bez Hosas, Dārziņa, Karsuma... Reāli?
Lauris Dārziņš pagaidām notikumus vēro no malas, taču par viņa pakalpojumiem izrāda lielu interesi arī citi Eiropas klubi.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ja Rīgas Dinamo akcionāri jau no paša sākuma būtu domājuši par šo projektu kā par ilgtermiņa fenomenu, tad šobrīd nebūtu tāda situācija, ka no visiem pamatsastāva hokejistiem, kas aizvadīja sezonas pēdējo maču, tikai ar četriem ir līgumi vēl uz nākamo sezonu.

Tas, ka komandas vadība vēlas pēc iespējas ātrāk tikt skaidrībā ar komandas komplektāciju, nav šaubu. Nebija vēl beigusies sezona, kad Dinamo īpašnieki viens otru pārkliedzot, steidzās paziņot, kuri būs tie, kam noteikti vajadzētu palikt komandā. Nosaukti – Šuplers, Ozoliņš, Hosa. Pagaidām ar nevienu no šiem nekādas konkrētas vienošanās nav panāktas. Loģiski būtu, ka par trenera jautājumu jau būtu izlemts, jo tas palīdzētu menedžmentam salikt uzsvarus un prioritātes nākamās sezonas sakarā. Taču tas nav noticis. Te pat ir otršķirīgs jautājums – vai tas ir Šuplers, vai kāds cits. Svarīgi, ka māja tiek celta no pamatiem. Nebūs smuki, ja vispirms mēs savāksim komandu, bet pēc tam nosauksim treneri. Ja nu viņš pasaka, ka savāktais kopums ir galīgi nederīgs lieliem mērķiem? To jebkurš treneris teiks kā savu pirmo argumentu, ja komandai spēle nevedīsies – sak, ne es to sastāvu vācu, ne man ar viņiem tagad vajadzētu kalnus gāzt. Pieņemsim, ka šo rindu autors sēj nevajadzīgu paniku un, jau tuvākā laikā šīs lietas sakārtosies. Taču – kas notiks ar spēlētājiem? Par vārtsargiem un aizsargiem jau rakstīju, šoreiz – uzbrucēju gals.

Uzbrucēju lietas jāsadala trīs līmeņos: leģionāri, brīvie aģenti līdz 28 gadu vecumam un brīvie aģenti virs 28 gadiem. Par ārzemniekiem varētu būt skaidrs – neviens no esošajiem Rīgā nākamsezon nepaliks. Hosas gadījumā tā ir nevajadzīga iesaistīšanās vairāksolīšanā, kur Rīgas Dinamo varētu būt pēdējie rindā. Formāli vēl visu aprīli Marsels piederēs Rīgas komandai, taču sākot jau ar mēneša vidu, citas komandas var sākt izteikt priekšlikumus. Neoficiāli zināms, ka līgas labākais snaiperis jau ir vienojies ar vienu no četrām komandām, kas šobrīd vēl cīnās par Gagarina kausu. MVD tie noteikti nav, bet trīs citi ir visi vienlīdz cienījami un galvenais – maksātspējīgi pretendenti. Ja Hosa būs prom, vajadzētu saprast – kas notiks ar citiem leģionāriem? No visa bariņa, šķiet, varbūt tikai Karijas gadījums pelna ievērību, jo viņa saikne ar Miķeli un Lauri sezonas izskaņā patiešām izskatījās solīda. Tiesa, Karija prasīs vairāk, jo tam ir pamats – viņa sniegums play off laikā! – bet Dinamo vairāk viņam nemaksās. Tāpat kā par tiem pašiem cipariem nav jēgas komandā paturēt Iguldenu, Petrovicki un Arnasonu. Tas ir gan labi, gan slikti. Labais, ka tādejādi var sabalansēt budžetu, jo būs mazāka kaulēšanās ar vecajiem kadriem, sliktais – meistarīgākos vai jēdzīgākos jau tagad tirgus ir atlasījis. Nevajag domāt, ka mums paliks pabiras, taču – jo ātrāk sāc, jo vieglāk izvēlēties. Ideāla situācija, ja ir redzams vismaz komanda mugurkauls, taču šajā gadījumā mēs neredzam pat priekšzobus, kur nu vēl citus kaulus...

No Dinamo rīcībā esošajiem uzbrucējiem līgumi uz nākamo gadu ir tikai Spruktam, Andrim Džeriņam, Bukartam un Cinkam. Ļoti grūtas var izvērsties sarunas ar Ņiživiju, kam jau tagad vismaz divi KHL klubi piedāvā ļoti labus līguma nosacījumus. Rīgai savi tēriņi tad viņa sakarā būtu jādubulto. Aleksandram ir bijusi izcila sezona un, ja pieņemam, ka viņš ir viens no skriemeļiem, tad šī varētu būt kluba prioritāte. Kāpēc Saškam nepiedāvāt līgumu, piemēram, uz nākamajiem trīs vai četriem gadiem? Mārtiņš Karsums prasa laiku pārdomām, taču – arī viņam negribētos saņemt mazāku ciparu kā šajos dažos mēnešos, kopš viņš ir kopā ar Dinamo. Piedāvātu viņam garantētus piecus gadus ar augošu algas progresiju – tas stimulētu pašu hokejistu domāt par izaugsmi un būtu salīdzinoši droši arī komandai. Skaidrs, ka tāds Karsums, kādu redzējām šajos trīs mēnešos, tikai fragmentāri atbilda mūsu iztēlei un vēlmēm. Viņš noteikti ir labāks! Priekš paša Mārtiņa ideālākais scenārijs būtu vēl vismaz viens gads Rīgā, kur viņš pa īstam varēto noplosīties un atgūt savu mazliet piezemēto reputāciju, lai tad mestos brīvā tirgus apkampienos. Tiesa, pēc KHL nolikuma, Karsumam tad būtu jāvienojas ar Dinamo vismaz uz divām sezonām, ko var mierīgi atrunāt līgumā – proti, ja pēc pirmā gada kāds cits (ne no KHL) piedāvā labākus nosacījumus, Mārtiņš ir brīvs. Noteikti nevajadzētu ielaizties sarunu raundos ar viņa aģentu, jo tā mēs tikai pazaudēsim laiku un padosim tirgū nevajadzīgu signālu par hokejista cenu. Taktika.

Smagi nāksies panākt kompromisus ar Dārziņu un Miķeli Rēdlihu. Abi ir savu pašreizējo tirgus vērtību pareizinājuši vismaz ar skaitli divi. Ja paliktu Rīgā, tad ar 50 procentu sadārdzinājumu gan jau apmierinātos, taču te vairs nebūs runa tikai par Dinamo, vai kādu citu KHL komandu. Atgādināšu, ka līdz 28 gadu vecumam hokejisti saņem jaunos līguma nosacījumus, kas nav lielāki par 20 procentiem no viņu līdzšinējās izpeļņas. Ja, piemēram, Dārziņu gribētu pats Salavats Julajevs, arī tad šī komanda nedrīkstētu piedāvāt Laurim lielāku līgumu par divdesmit procentiem kā viņš saņem šobrīd. Pie šādiem apstākļiem, skaidrs, ka Dārziņš paliktu Rīgā, tikai – ja vien uz pasaules būtu tikai KHL. Šobrīd ļoti aktīvi uz Dinamo hokejistu pusi skatās vairāki Šveices, Vācijas un Zviedrijas klubi, kuru piedāvājumi patiešām var mierīgi konkurēt ar pašreizējām Rīgas kluba iespējām. Vēl vairāk – Rietumeiropiešiem ir gluži vienalga, kādi nolikumi reglamentē hokejistu pārejas vai tirgu KHL iekšienē – viņiem šī kārtība nav saistoša, tāpēc viņi iesaistās darījumos, solot pat ļoti labu naudu. Par sadzīvi nav vērts pat gari izplūst... Ar Miķeļi ir līdzīgi – viņš piestāv Rīgas Dinamo komandai, bet, ja spēlētājs tev ir ļoti vajadzīgs, tad ir jāmaksā. Starp citu, Rēdliha vietā tomēr vēl mēģinātu vienu gadu paostīt Ziemeļamerikā – ja nu trāpa naglai pa galvu. Interese par viņu esot, vai ir gribēšana? Šajā pašā vecuma kategorijā atrodam arī Gintu Meiju, taču viņam tieši šajā karjeras posmā svarīgs būtu nevis līguma lielums, bet par katru cenu panākt stabilas pozīcijas pamatsastāvā. Gints to var mierīgi, ko pierādīja šis pavasaris. Jau nu viņam piedāvātu ilgākas saistības? Sliktāks viņš diez vai paliks, bet klubs pie reizes būs atkal domājis dažus soļus uz priekšu. Saprotams, ne visos gadījumos tas nostrādā vai attaisnojas, bet ir vērts riskēt, ja nevēlamies katru pavasari atgūties atkal pie tukšas bļodas. Tā notiek visā pasaulē, mēs nebūsim unikāli ar šādām darbībām.

Ko darīt ar tā saukto veco galu jeb spēlētājiem, kam ir vairāk par 28 gadiem un, kam arī beigušies līgumi? Bez Ņiživija, mums tādi vēl tikai divi – Cipulis un Ankipāns. Abi ir izteikti klavieru nesēji – proti, pilda ļoti svarīgu lomu komandā. Nez vai viņi pēkšņi kļūs par solistiem, tāpat – nez vai viņiem varētu būt daudz piedāvājumu no citiem līgas klubiem. Taču – priekš Dinamo viņi ir vērtīgi aktīvi, ko apliecinājuši neskaitāmas reizes. Prasīs vairāk kā līdz šim, bet ir jau ar’ pelnījuši. Ar pašreizējo CV varētu piedāvāt sevi citos Eiropas klubos, taču ar visai nelielu materiālo ieguvumu. Tādā vīzē – labāk palikt mājās, ko viņiem arī novēlam. Liels jautājums būs tā sauktā obligātā juniora kvota, kas katrai komandai nepieciešama sastāva līdzsvaram. Šogad šīs funkcijas pildīja Bukarts, bet nākamsezon viņam jau ir citi gadi un arī par vietu sastāvā vajadzēs plēsties jau ar citu nagu asumu un izkārtu mēli. Būs jāmeklē, kas no junioriem atbilst šai kapacitātei un sparīgumam, ko prasa KHL standarti un līmenis laukumā. Bukarts šajā ziņā nebija zemā metams. Nevarētu teikt, ka tur tagad valda tukšums – tikai jāpameklē. Tāpat ir skaidrs, ka uzbrukumā vajadzēs sastāvu papildināt vismaz ar trīs leģionāriem, no kuriem diviem vajadzētu būt centriem. Var prognozēt, ka ar labiem pretendentiem vajadzēs vienoties ātrāk, kas nozīmē – jau pirms pasaules čempionāta būs zināms, vai mēs spēsim noturēt tos, kas ir pieprasīti, vai – atradīsim budžetā atbilstošu segumu. It kā mūsu sistēmā ir pierakstīts tāds uzbrucējs Podziņš no Krievijas, ko pērn paņēmām KHL draftā. Vienubrīd bija doma, ka viņu varētu mainīt, taču pagaidām šīs lietas ir apklusušas un menedžmenta rīcībā nav skaidras informācijas un plāni par šo censoni.

Līdzjutējiem jāsaprot, ka visus paturēt nevarēs, jo naudas nav jeb – tās ir tik daudz, cik ir. Tādā gadījumā kluba vadībai būs jāpieņem nepopulāri lēmumi: piemēram, vai upurēt Ņiživiju un uz tā rēķina paturēt ilgtermiņā Lauri ar Miķeli, vai – gluži pretēji. Ņiživijs paliek un paliek arī Dārziņš (vai Rēdlihs jaunākais). Ja iecirtīsies sarunas par Karsumu, domāju, arī viņu nevarēs noturēt. Tad jau sāk iezīmēties uzbrukuma aprises:
Ņiživijs – komandai vajag dvēseli, viņš tāds ir;
Karsums – nav jēgas kauties ar Mārtiņa aģentu, hokejistam šobrīd vairāk vajag.
Dārziņš – ja Šveicē sola daudz labāku līgumu, tad, Lauri, paņem to!
M.Rēdlihs – pēc vecuma (jaunības), lai pameklē laimi Ziemeļamerikā. Nav par vēlu!
Cipulis – cilvēks, kura motors strādā Dinamo labā. Mārtiņ, paliec!
Ankipāns – sk. Ņiživiju, ar piebildi – spēcīgs raksturs.
Meija – viņš var kļūt par labu otrās maiņas uzbrucēju. Rezultatīvs.
Pieliekam klāt jau ar līgumiem esošos: Spruktu, Andri Džeriņu, arī daļēji Bukartu. Iekavās Bērziņu, Hartmani, Cinku&Co. Izvelkam labu lozi ar diviem centriem leģionāriem un vienu malējo un skat – sastāvs gatavs. Līdzšinējā ārzemnieku proporcija ir jāsaglabā, jo kā pierādās – viņi palīdz savējiem tīri labi pielādēt karabīnes. Ja leģionāri būs vairāk, ar kopējo cīņassparu varētu būt problēmas. Piedāvāju trīs versijas par uzbrukumu, kas, protams, ir tikai fantāzija (leģionāri - Spēlētājs X):

1) Ņiživijs – Spēlētājs X - Spēlētājs X;
Dārziņš – Spēlētājs X – M.Rēdlihs;
Cipulis – Sprukts – Ankipāns;
Meija – Džeriņš – Juniors;

2) Karsums – Sprukts – Ankipāns;
Spēlētājs X- SpēlētājsX – M.Rēdlihs;
Cipulis – Spēlētājs X – Bukarts;
Meija – Džeriņš – Juniors;

3) SpēlētājsX - Sprukts – Ankipāns;
Ņiživijs – SpēlētājsX- Bukarts;
Meija – SpēlētājsX- Cipulis;
Juniors – Džeriņš – Hartmanis.

Izvēle nepateicīga, taču kā jau minēju – respektēsim situāciju, kad kāds no esošā sastāva patiešām paņems labu līgumu ārpus KHL robežām. Tas šobrīd iezīmējas arvien skaidrāk. Par vienu gan vajadzētu atcerēties – komplektācijā mēģinām ievērot pārmantojamības principa, jo Dinamo nervs jeb rokraksts ir balstīts uz pašatdevi un asiem pretuzbrukumiem. Tātad – vajag ātras kājas un karstu galvu.
Nu, nenoturēsim viņus visus! Sākam pierast...

Kuru no trīs hokejistiem Rīgai vajazētu noteikti paturēt - Ņiživiju, Dārziņu vai Miķeli Rēdlihu?

  • 92

  • 423

  • 147


1 2 3 83 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2010-03-30 15:03, pirms 14 gadiem
Tas būtu tikai +, ja mūsu spēlētāji pārceltos uz vēl spēcīgākām komandām. Pluss gan viņiem pašiem, gan izlasei.

 +21 [+] [-]

, 2010-03-30 15:08, pirms 14 gadiem
buuus interesanti visvairaak interesee, kaadi legjionaari buuus atkal tas ir gandriiz kaa rotaļlieta uz vienu sezonu paspeleejies, peerc jaunu !

  +3 [+] [-]

, 2010-03-30 15:09, pirms 14 gadiem
Man jau liekas, ka kaut kādu Dārziņu un Miķeļu gadījumā varētu taču izdomāt dažādas prēmijas, kuras neliekas iekšā alga + 20%, un visi būtu apmierināti.

     [+] [-]

, 2010-03-30 15:12, pirms 14 gadiem
Negribētos, ka Lauris dēļ naudas tomēr pakāpjas līmeni zemāk(Šveice)
Tieši viņš būtu tas , kuram varētu ieteikt pamēģināt Ziemeļameriku, bet ko tur darīt Miķelim īsti nesaprotu.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-30 15:14, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Negribētos, ka Lauris dēļ naudas tomēr pakāpjas līmeni zemāk(Šveice)
Tieši viņš būtu tas , kuram varētu ieteikt pamēģināt Ziemeļameriku, bet ko tur darīt Miķelim īsti nesaprotu.
Piekriitu,njemot veeraa,ka ir gan drafteets,gan paari okeaanam speeleejis sameeraa daudz juniora gados...Mikjelis arii sheit ir saniedzis un var veel sasniegt ljoti daudz...

  +5 [+] [-]

, 2010-03-30 15:15, pirms 14 gadiem
nez, man jau gribētos, lai Miķelis ar Lauri pamēģinātu spēkus ārā. Lauris Šveicē varētu sevi parādīt, un turklāt labi nopelnīt. Miķeļa iespējas z-amerikā gan nezinu, parāk nestabils, toties ātruma, tehnikas un nekaunības viņam pietiek, varētu tiešām caur ahl mēģināt tikt uz NHL...jo vairāk spēlē augstā līmenī ārpus Dinamo, jo labāk! Būs iespēja Bukartam, Meijam un Cinkam parādīt, ka nav nekādi ūdens pienesēji un spēs savu talantu tik augstā līmenī realizēt!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-30 15:16, pirms 14 gadiem
A kas iisti ar Demitru ir? Armands jau vareeja kautko pateikt par vinju. Gan jau kautko zin, njemot veeraa vinja attieciibas ar padomnieku Skudru.

  -3 [+] [-]

, 2010-03-30 15:20, pirms 14 gadiem
es uzskatu, ka līgums jāpiedāvā arī Jekimovam!!!
Slēpts komentārs: RUBEN

  +1 [+] [-]

, 2010-03-30 15:21, pirms 14 gadiem
Ka Savickis pateica no legionariem japatur tikai Hossa. Pilnigi piekritu , bet Hossa lielakoties savus vartus guva pec Petro piespelem.
Jasaglaba maksimali sis sezonas sastavs
Un 4maina jabut obligati tikai jaunajiem lai butu izaugsme un jadod spelet daudz

 +11 [+] [-]

, 2010-03-30 15:23, pirms 14 gadiem
Ja mūsējie iet uz NHL . tad kaut vai visi tur ir izaugsme labaaka ka KHL visi treniņprocesi bet uz KHL citiem klubiem gan nee

  +3 [+] [-]

, 2010-03-30 15:26, pirms 14 gadiem
Jā vajag Jekiju
2.vartsargs- lai nāk raitums

p.s kas mums ir vaacijaa ar vasiljevu uz cik gadiem liigums vinam ?

  +2 [+] [-]

, 2010-03-30 15:28, pirms 14 gadiem
RUBEN rakstīja: Manuprāt, labākais variants: Sprukta maiņa ( Ankipāns, Karsums, Sprukts ), Dārziņs, Miķelis + lielisks centrs, Saša un Cipulis + lielisks centrs un ceturtā - jauno maiņa.
Ar aizsargiem gan, nekādas skaidrības. Tikai OZO un Sorokina pāris izskatās stabils. It kā jau ir: Laviņs, Galviņs, Sotienks abi Rēdlihi, bet pēc iepriekšējo sezonu pieredzes ir skaidrs, ka tiks ņemts vēl arī kāds ārzemnieks, iespējams, arī Reķis. Tā kā, ar aizsargiem nav nekādas skaidrības.

Ar vārtsargiem, manuprāt, ir divi varianti: Pirmais: Masaļskis un kā otrais - ārzemnieks. Otrais: Masaļskis un kā otrais kāds no jaunajiem.

Pirmājā, skaidrs, ka atrast atbilstošu ārzemju vārtsargu KHL, kurš ir gatavs stāvēt kā otrais ir grūti. Bet ņemot vērā situāciju ka tik daudziem spēlētājiem būs jamksā vairāk, nevar atļauties arī meklēt dārgu otro numuru. Otrs variants, toties, ir liels risks, ņemot vērā ka Masaļskis ir diezgan traumatisks vārtsargs, zinot to, ņemt kā otro jauno būtu ļoti pārgalvīgi.
tu to rakstu vispar izlasiji? tu nosauci praktiski to pasu sastavu(latvieušus), kas ir šobrīd, bet Pučē raksta, ka no kāda noteikti būs jašķiras

  +8 [+] [-]

, 2010-03-30 15:29, pirms 14 gadiem
Haribo_DNCA rakstīja: Ka Savickis pateica no legionariem japatur tikai Hossa. Pilnigi piekritu , bet Hossa lielakoties savus vartus guva pec Petro piespelem.
Jasaglaba maksimali sis sezonas sastavs
Un 4maina jabut obligati tikai jaunajiem lai butu izaugsme un jadod spelet daudz
blaaaviens jums nepielec? Hosu notureet buus gandriiz nereeali,plus maksaat vinjam vairaak kaa miljonu arii nav jeegas. Par taadu summu var dabuut divus ljoti labus uzbruceejus.

     [+] [-]

, 2010-03-30 15:30, pirms 14 gadiem
Par Hossu.Tikai Ufai viņš ir intresants.Sen jau redzams.MVD nevajag.Vorobjovam(Lokomotiv)arī sliņķus nevajag.Kazaņā ar viņš nav vajadzīgs.

  -4 [+] [-]

, 2010-03-30 15:30, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: tu to rakstu vispar izlasiji? tu nosauci praktiski to pasu sastavu(latvieušus), kas ir šobrīd, bet Pučē raksta, ka no kāda noteikti būs jašķiras
Un?! Ja Puče raksta, tad tā arī būs? Visu cieņu Pučem, bet tas ka viņš raksta, ka tā būs, vēl neko nenozīme.

Es tikai uzrakstiju kādu sastāvu es gribētu un kāds, manuprāt, būtu optimālais.

     [+] [-]

, 2010-03-30 15:36, pirms 14 gadiem
Vispār pie šīs situācijas vajadzēja,ar steigu,ņemt Znaroku&Vītoliņu,un viņi izdomātu kā nokomplektēt komandu arī pie šādas situācijas!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-30 15:37, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: buuus interesanti visvairaak interesee, kaadi legjionaari buuus atkal tas ir gandriiz kaa rotaļlieta uz vienu sezonu paspeleejies, peerc jaunu !
DR arī tāda kā prizma spēlētāju ieradināšanai KHL-ā. Tie leģionāri, kas labi parāda sevi Dinamo sastāvā, diezgan labi pieprasīti aiziet tālāk KHL cīņu laukos - Elisons, Novāks, Hartigans, Vestkots pernsezonas piemēri. zināms turpinājums varētu būt šosezon - Hosa un nebūs pārsteigumu, ja arī Karija un tas pats Iguldens paliktu KHL-ā.

bet leģionāru "pieņemšana" ir nedaudz loterija. un diezin vai būtu jāiegulda kluba resurss leģionāru iesildīšanai KHL-am. tādēļ arī uz leģionāriem būtu vērts skatīties ilgtermiņā (vismaz 2-3 gadiem), lai katru vasaru nebūtu loterija, jo labākos jau ir "pārmaksājuši" vai "laicīgāk samaksājuši" citi KHL klubi.

versijas par šo:
petrovich27.wordpress.com: Dinamo uzbrukums 2009./2010. g. sezonā «...

  +2 [+] [-]

, 2010-03-30 15:40, pirms 14 gadiem
Man īstenībā ir liels prieks, ka par mūsu pašu hokejistiem izrāda lielu interesi, tas liek manīt to, ka viņi ir krietni progresējuši.
Protams visi grib lai viņi paliktu Rīgā, bet nu tas kā jau Armands teica nav reāli.
Tas dod iespēju jaunajiem spēlētājiem - Bukartam, Meijam, Cinkam, Cibuļskim, Džeriņam sevi pierādīt. Protams viņi uzreiz nemetīs tik daudz ripas kā Dārziņš Ņiživijs un Miķelis, bet visam savs laiks. Pienāks brīdis, kad viņi varbūt būs labāki un rezultatīvāki. Ir vajadzīgs laiks lai spētu adapteties no BAČ un KHL. Potenciāls jaunajiem spēlētājiem ir tagad tikai tas jāpierāda un jāiegūst trenera uzticība.!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-30 15:42, pirms 14 gadiem
Ja "jāupurē" kāds no šiem trim: Ņiživijs, Dārziņš, M.Rēdlihs, tad visnesāpīgāk būtu pirmais, jo jautājums ir atklāts vai Lauris un Miķelis viens bez otra būs tik pat labi kā, kā šosezon.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-30 15:45, pirms 14 gadiem
man piemēram nebūtu žēl upurēt Ņiš Viš, bet vajadzētu atstāt Miķeli un Dārziņu. Ja kādam no viņiem abiem ir iespēja doties uz Z-ameriku, tad lūdzu un nekādu atpakaļ skatīšanos uz KHL! jacīnas par NHL.
Šveice? muļķigi, protams tur līmenis ir ļoti augsts, bet tas tomēr ir vairāk solis atpakaļ, tad jau labāk uz kādu citu KHL klubu.
mani nedaudz pārsteidz, ka AP raksta, ka eijam tikpatkā droša vieta sastāva un šis esot rezultatīvs, bet tā nepārāk labi izsakās par Bukarta iespējām tikt pamatsastāvā. man jau liekas, ka tieši Bukartam ir reālākas iespējas tikt sastāvā nekā Meijam, jo Bukartam ir čujs uz vārtu gūšanu, bet Meija ir cīnītājs kurš ripu drīzāk iestums vārtos un tādā gadijumā daudz drošāk ir paļauties uz Bukartu
Un kāpēc nav pieminēts ne Indrašis ne Straupe(turklāt šaubos, vai Straupe ir sliktāks centrs par Džeriņu kuram AP jau ir atvēlējis stabilu vietu RD 4 maiņā), ne Pečura? vai tiešām šiem nav nekādu izredžu tikt sastāvā? kā juniori viņi neder, bet tomēr BAČā/KAL viņi spēlē ļoti ļoti rezultatīvi. atcerēsimies, ka arī pirms diviem gadiem vairums RD spēlētāju šādi atnāca no BAČa
kas varētu būt juniors? Šobrīd varu iedomāties tikai Pelšu, bet augumā galīgi nepadevies, Podziņš? ļoti vāja statistika
pat pirmajā līgā(pieņemu, ka viņš RDJ varētu spēlēt MHL).
Vel jau jāatceras, ka arī Daugaviņš var neiekļūt NHL un nonākt atpakaļ Eiropā, un ja tiešām nākas šķirties no dažiem ši brīža spēlētājiem tad varētu viņu no Torpedo iemainīt(piemēram dodot pretī Pečuru+piemēram Indraši, Straupi)
Tāpat Vācija ir Vasiljevs kurš noteikti būtu noderīgāks par tādu Iguldena līmeņa ārzemnieku
un jāpatur prātā, ka Visticamāk, ka pie liela kluba stūres tiks Znaroks(ja netiks pie RD) un viņš nu noteikti nelaidīs garām iespēju izplucināt RD sastāvu. lai arī nevar dot vairāk par tiek 20% tomēr pastāv arī bonusu sistēmas ar kurām var apiet šo ierobežojumu. domāju, ka Cipuli, Karsumu, Spruktu, Miķeli, Darziņu, sotnieku viņš pie jebkura kluba stūres labprāt dabūt savā komandā. tie ir viņa spelētāji kuri pie viņa atveras

     [+] [-]

, 2010-03-30 15:46, pirms 14 gadiem
RUBEN rakstīja: Un?! Ja Puče raksta, tad tā arī būs? Visu cieņu Pučem, bet tas ka viņš raksta, ka tā būs, vēl neko nenozīme.

Es tikai uzrakstiju kādu sastāvu es gribētu un kāds, manuprāt, būtu optimālais.
nu gribēt jau var daudzko, bet tici vai netici Pučem, bet spēlētāju vērtība tiešām ir pieaugusi un visus šā vai tā nenoturēt, tas jau bija skaidrs sen

  +6 [+] [-]

, 2010-03-30 15:49, pirms 14 gadiem
Jāņem vērā arī tas, ka Dārziņam tikko piedzima bērns, tāpēc domāju, ka viņš vēl gadu nekur nedosies. Par Miķeli un ZA - čaļi Jūs vispār kādu RD spēli esat skatījušies? Miķelis ir praktiski vienīgais uzbrucējs, kurš spēlē spēka spēli un ir rezultatīvs. Līdz ar to uz Amerikas mazajiem laukumiem ir perfekti piemērots. Ņiživijs - nepatika playoffos un ņemot vērā, ka ģimene ir Jaroslavļā, pieļauju, ka jāļauj braukt... Izlasē tāpat viņu redzēsim!

     [+] [-]

, 2010-03-30 15:52, pirms 14 gadiem
Es domāju kad jāmēģina noturēt Lauri un Miķeli , jo viņi ir jaunāki , vēl ir kur augt . Ņiživijs jau ir gados ,maz ticams, kad paliks vēl labāks ,var jau pie veterāniem pieskaitīt .

  +4 [+] [-]

, 2010-03-30 15:54, pirms 14 gadiem
Ja nemaldos, Puče savulaik rakstīja, ka Vasiļjevam alga ir 450 000 gadā, viņš tur labi iedzīvojies un viņa ģimenei Vācijā patīk. Tad nu par pārcelšanos un neertībām būs jāpiemaksā...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-30 15:59, pirms 14 gadiem
Lowd1nG rakstīja: Jā vajag Jekiju
2.vartsargs- lai nāk raitums

p.s kas mums ir vaacijaa ar vasiljevu uz cik gadiem liigums vinam ?
Vasilevs Dinamo nekad nespēlēs! vinu apmierina Vācija kāa valsts un līgums vinam tur arī ir pieklājīgs, kādu Rīga nevarētu pavilkt!

     [+] [-]

, 2010-03-30 16:00, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: nu gribēt jau var daudzko, bet tici vai netici Pučem, bet spēlētāju vērtība tiešām ir pieaugusi un visus šā vai tā nenoturēt, tas jau bija skaidrs sen
Nu nezinu, nezinu. Kā uz to visu skatīties. Mēs jau nezinam uz cik tā vērtība ir pieaugusi un kādi ir piedāvājumi.

Es uz to visu skatos vienkārši. Šosezon: 6 legionāri. Ņemot vērā, ka uz nākamo sezonu, tiek runāts, ka budžets pieaugs par +/- 2milj, tad visu nosaukto spēlētāju palikšanu neredzu nemaz tik nereālu. Piemēram, manā nosauktajā variantā, ir vajadzīgi tikai 3 legionāri: centrs pie Miķeļa un Laura, centrs pie Sašas un Cipuļa un kāds backup vārtsargs.

Tā kā, ņemot vērā to naudu kas tiks ietaupīta uz mazāk noalgoto legionāru skaitu, pieliekot klāt budžeta naudu, viss var sanākt.
Slēpts komentārs: rolis19

  +1 [+] [-]

, 2010-03-30 16:10, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: ...
kas varētu būt juniors? Šobrīd varu iedomāties tikai Pelšu, bet augumā galīgi nepadevies, Podziņš? ļoti vāja statistika
pat pirmajā līgā(pieņemu, ka viņš RDJ varētu spēlēt MHL).
Vel jau jāatceras, ka arī Daugaviņš var neiekļūt NHL un nonākt atpakaļ Eiropā, un ja tiešām nākas šķirties no dažiem ši brīža spēlētājiem tad varētu viņu no Torpedo iemainīt(piemēram dodot pretī Pečuru+piemēram Indraši, Straupi)
Tāpat Vācija ir Vasiljevs kurš noteikti būtu noderīgāks par tādu Iguldena līmeņa ārzemnieku
un jāpatur prātā, ka Visticamāk, ka pie liela kluba stūres tiks Znaroks(ja netiks pie RD) un viņš nu noteikti nelaidīs garām iespēju izplucināt RD sastāvu. lai arī nevar dot vairāk par tiek 20% tomēr pastāv arī bonusu sistēmas ar kurām var apiet šo ierobežojumu. domāju, ka Cipuli, Karsumu, Spruktu, Miķeli, Darziņu, sotnieku viņš pie jebkura kluba stūres labprāt dabūt savā komandā. tie ir viņa spelētāji kuri pie viņa atveras
par junioriem runājot - no 1991.g.dz. RDJ arī teorētiski kandidāti ir Upītis, Bičevskis, Miks Lipsbergs un Biezais. (par pēdējiem 2 gan šaubos).

Daugaviņu varēs iemainīt tikai tādā gadījumā, ja KHL atcels leģionāru statusu LV spēlētājiem. (pretējā gadījumā neviens LV spēlētājs Torpēdas neinteresēs). Tikai tādā gadījumā RD sastāvu varētu nopietni paplicināt ne tikai Znaroks. Arī Masaļskis varētu kļūt interesants dažam labam krievu klubam.

     [+] [-]

, 2010-03-30 16:11, pirms 14 gadiem
RUBEN rakstīja: Nu nezinu, nezinu. Kā uz to visu skatīties. Mēs jau nezinam uz cik tā vērtība ir pieaugusi un kādi ir piedāvājumi.

Es uz to visu skatos vienkārši. Šosezon: 6 legionāri. Ņemot vērā, ka uz nākamo sezonu, tiek runāts, ka budžets pieaugs par +/- 2milj, tad visu nosaukto spēlētāju palikšanu neredzu nemaz tik nereālu. Piemēram, manā nosauktajā variantā, ir vajadzīgi tikai 3 legionāri: centrs pie Miķeļa un Laura, centrs pie Sašas un Cipuļa un kāds backup vārtsargs.

Tā kā, ņemot vērā to naudu kas tiks ietaupīta uz mazāk noalgoto legionāru skaitu, pieliekot klāt budžeta naudu, viss var sanākt.
uz kā rēķina lai tas budžets augtu???? vai tad Itera ir solījusi maksāt vairāk?

  +6 [+] [-]

, 2010-03-30 16:11, pirms 14 gadiem
lai brauc , ja ir labi piedāvājumi, piekrītu AP. Arī izlase no tā tikai iegūs. Noteikti vēlos nākamsezon redzēt laukumā Meiju, Džeriņu, Bukartu, Cibuļski. Komanda jāatjauno, lai pēc gadiem 3 varam paplēsties par kosmonauta kausu.
Slēpts komentārs: vilks

  -4 [+] [-]

, 2010-03-30 16:12, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Negribētos, ka Lauris dēļ naudas tomēr pakāpjas līmeni zemāk(Šveice)
Tieši viņš būtu tas , kuram varētu ieteikt pamēģināt Ziemeļameriku, bet ko tur darīt Miķelim īsti nesaprotu.
tiešām domā, ka tas ir kāpiens līmeni zemāk?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-30 16:19, pirms 14 gadiem
Bet kaapeec nevar saglabaat Mikjeli,Darzinju,Nizeviju,ja vinju algas kaut vai palielinaasies.Hosa aizies,veel paaris liekeezi no legionaariem aizies,tad gan jau nauda pietiksies!Un jaadod speeleet vairaak vienkaarshi jaunajiem R.DJ.,vismaz no vinjiem uztaisiit aptuveni pussotru mainju!

  +3 [+] [-]

, 2010-03-30 16:19, pirms 14 gadiem
Es tikai nesaprotu, kapēc Dārziņam iesaka braukt uz Šveici? Labi, algas tur, protams, ir labas, bet līmenis taču ir zemāks nekā KHL! Vai es kaut kur kļūdos?
1 2 3 83 komentāri