Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: kam tika Latvijas olimpiskie miljoni

Vairāk nekā 2,4 miljoni latu - šādu iespaidīgu summu pirms divām nedēļām Latvijas sporta saimniecībā izdalīja Olimpiskā komiteja. Lielāko rezonansi līdz šim guvusi diviem privātiem basketbola klubiem iedalītā nauda, taču - saraksts ir daudz garāks. Ar to iepazinies arī par gada labāko treneri nesen nosauktais Dainis Dukurs. "Zinu, ka ar visu to, ko šobrīd saku, nebūšu ieguvējs," labi apzinās viņš pats, taču uzskata: pietiek raustīties - kādam par to ir jārunā.

Par decembra vidū notikušo naudas sadalījumu, kurā kā centrālais donors figurē "Latvijas Valsts meži", pēdējo pāris nedēļu laikā publiskajā telpā virmojis daudz emociju - pārsvarā par visai iespaidīgajām summām, ko ar LOK gādību tagad saņēmuši divi basketbola klubi - VEF un "Ventspils" savus budžetus papildināja katrs ar 450 tūkstošiem latu. Naudu, kas kopējo summu sporta veidam noapaļo līdz miljonam, dabūjusi arī Basketbola savienība - ar norādītu konkrētu pamatojumu: "Nacionālo izlašu sagatavošanās kvalifikācijai un dalība olimpiskajās spēlēs". Piekritīsiet - tiem, kas seko līdzi sportam, izklausās gana amizanti, jo vīriešu basketbols olimpiskajiem riņķiem visos neatkarības gados nav bijis ne tuvumā, un šobrīd - ne tik. Arī VEF un Ventspils olimpiskais ieguldījums, teiksim tā - raisa jautājumus. Taču kopējais naudas sadales saraksts mums stāsta, ka uz Rio spēlēm 2016. gadā taisās braukt ne tikai basketbola izlase - šim mērķim nauda piešķirta arī futbolam, volejbolam un pat handbolam.

LOK 2011. gada budžeta grozījumi

IzdevumiPamatojumsGrozījumi 14.12. (summa Ls)Programmas realizētājs
OS sag. prog. Londona 2012; Rio 20161 350 000
Basketbola sag. progr.; t.sk.:1 000 000LBS; sporta klubi
Nacionālo izlašu sag. kvalifikācijai un dalība OS100 000LBS
BK "Ventspils"450 000LBS un BK "Ventspils"
BK VEF450 000LBS un BK VEF
Futbola sag. progr.310 000LFF
Handbola programma20 000LHF
Volejbola programma20 000LVF
Olimpiskā Jaunatnes progr. un pasākumi653 000
Jaunatnes ziemas olimpiāde Insbrukā53 560OSA sadarbībā ar s.v. fed.
Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde Ērgļos40 625OSA sadarbībā ar s.v. fed. un pašv.
Latvijas III olimpiāde Liepājā80 060OSA sadarbībā ar s.v. fed. un pašv.
Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde 2013 Brašovā15 250OSA sadarbībā ar s.v. fed.
Latvijas Olimpiskā diena43 750OSA sadarbībā ar s.v. fed. un pašv.
Hokeja programma80 000LHF un LHAB
Basketbola programma115 000LBS
Tenisa programma50 000Tenisa savienība
Biatlona programma17 000Biatlona federācija
Kamaniņu sports25 000Kamaniņu sporta federācija
Slēpošanas programma14 755Slēpošanas savienība
Volejbola programma10 000Volejbola federācija
Modernās pieccīņas programma15 000Modernās pieccīņas federācija
Vidzemes OC jaunatnes programma50 000Vidzemes OC
Zemgales OC jaunatnes programma40 000Zemgales OC
Jauno talantu sagatavošanas programma3000LOK un s.v. federācijas
Olimpiskās sag. progr. Londona 2012; Soči 2014Individuālie sporta veidi400 060
Biatlona programma23 000Biatlona federācija
Kamaniņu sports25 000Kamaniņu sporta federācija
Bobsleja agatavošanas programma90 000Bobsleja federācija
Slēpošanas programma18 245Slēpošanas savienība
VOC olimpiskās sag. progr.60 000Ventspils OC sadarbībā ar s.v. fed.
Modernās pieccīņas programma20 000Modernās pieccīņas federācija
BMX sagatavošanās programma50 000Riteņbraukšanas federācija
Jātnieku sporta programma30 000Jātnieku federācija
Paralimpiskās komitejas progr. un pasākumi40 000LPK
OS Londona 2012 organizatoriskās izmaksas43 815LOK un LOV sadarbībā ar s.v. fed.
LOK reģionālās programmas2 940
DOC programmas2 940Daugavpils OC sadarbībā ar s.v. fed.
KOPĀ:2 406 000

(VAS "Latvijas Valsts meži", SIA "Samsung Electronic", SIA "Lattepa" ziedojumi)

Jau pirms Ziemassvētkiem šis saraksts nonāca arī Daiņa Dukura rokās, un viņš neslēpj, ka sajūtas ir ļoti savādas. "Visvairāk pārsteidz, ka LOK tā rūpējas par privātajiem basketbola klubiem. Tajā pašā laikā - pārskatot šo sarakstu, es tajā neredzu, piemēram, vieglatlētiku. Neredzu vispār, kā šķiru, kaut gan vieglatlētika ir pamatu pamats jebkuram sporta veidam un sportistam. Sajūta, ka šajā valstī strādā tikai viens sporta veids, un tas pats - pa naktīm," dāsnumu pret basketbolu nesaprot skeletonistu treneris. "Arguments, ka viņi ir autoritātes, man drīzāk atgādina kādās filmās redzēto - kur ir zonas un kameras. Tur ir autoritātes... Ja veči - un šeit es domāju VEF un Ventspili - grib samērīties ar krāniņiem, kuram tad garāks, tad lai dara to kā Boņuks "Cilvēkbērnā" - nolauž kārkla zariņu, nomēra un parāda viens otram. Bet neaiztiekot līdzekļus, kam būtu jābūt pavisam citam mērķim un pielietojumam! Ja kādam gribas, lai tie melnādainie tur dragā - nu, paši pērciet par saviem līdzekļiem un priecājieties!"

Dukurs uzsver, ka nav basketbola nīdējs, taču, piemēram, vīriešu izlases nominēšana Gada balvai ar pieciem zaudējumiem un 22. vietu 24 komandu konkurencē Eiropas čempionātā viņam šķiet izsmiekls. "Iedomājieties, ko tas nozīmētu Radevičai vai mums - ja atbrauktu no Eiropas čempionāta ar 22. vietu, mūs taču izsmērētu! Vienkārši nolīdzinātu līdz ar zemi! Jebkuru nolīdzinātu. Taču vieniem tas, redz, izrādās briesmīgs sasniegums..." Viņš uzsver - sportā kritērijs ir rezultāts un nevajadzētu būt tā, ka komandu slavē tikai tāpēc, ka tā nav uzvedusies tik necienīgi, kā priekšgājēji. "Varbūt tad mums arī vienu gadu kārtīgi jānokož, jāuztaisa bardaks un jānosvilina kāds viesnīcas numurs - lai pasaka, ka esam sūdi. Un tad nākamajā gadā, kad to vairs nedarām - redz, kādi mēs balti un pūkaini. Un visi saka - o, nu šitie gan ir baigie džeki! Šogad neko nav svilinājuši un neviens pliku dirsu nav gulējis jūrmalā... Tas nekas, ka rezultāta nav - vienalga baigie malači! Tā nevar būt. Ja mērķis ir augsts rezultāts, medaļas un valsts vārda nešana pasaulē, tad tā arī jābūt!"

Skeletons naudas dalītāju vērību šoreiz nav izpelnījies vispār. Arī jaunatnes programmas, kur vajadzētu pavisam nedaudz, lai paveiktu ļoti daudz, un aiz brāļu mugurām, kad pienāks laiks aiziet, nepaliktu tukšums. Arī bobslejam jaunatnes programmām nav paredzēts nekas - pretēji, teiksim, kamaniņu braukšanai, slēpošanai. Dainis brīnās - kur tad paliek rezultāti? Tiem vairs nav nozīmes? "Slēpošanā pirmajā pussimtā neviens netiek. Kalnu slēpošanā - divas 36. vietas. Okay, tur varbūt ir atsevišķi perspektīvi cilvēki, taču - tad liekam konkrēti uz viņiem! Ja biatlonā ir Rastorgujevs, vēl kāds - raujam viņus uz augšu! Taču nevajag šo naudu tā atšķaidīt, vienkārši iemetot sporta veida saimniecībā," pārliecināts Dukurs. Nav loģikas, nekādu kritēriju un lēmumu caurspīdīguma - par to viņš sašutis visvairāk. Jo ietekmīgāks un nekaunīgāks lobijs, jo lielākas izredzes... "Vēl skumjāk ir tas, ka šobrīd nav nekādas reakcijas. Normāli būtu pateikt: okay, veči - stop. Ir citi viedokļi, iespējams - pieļauta kļūda. Izsveram vēlreiz, pārskatām. Taču nekas tāds nenotiek! Tie, kas runāja par reformām, tagad sēž kā ūdeni mutē ieņēmuši, un tie viss notiek pa vecam - joprojām kaut kur gaiteņos," Dainis neslēpj, ka būtu cerējis uz izlēmīgāku rīcību vismaz no ministra puses.

Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis tikmēr uzsver, ka LOK šajā situācijā bija gandrīz tikai kā starpnieks - kā transfēra konts. Kā tiks sadalīta nauda, LVM pieņēma lēmumu jau pagājušogad, un tas skaidri lasāms uzņēmuma mājas lapā mājas lapā - 75% ziedojumu aizies sporta spēlēm. Vrubļevskis uzsver - tāds bija lēmums, to pārrunāja un akceptēja valdošie politiķi, un LOK šajā situācijā atlika vien izdarīt tehnisko darbu - sadalīt. Dukurs ar lietu ierasto kārtību samierināties nav gatavs. "Zinu, ka ar visu to, ko šobrīd saku, nebūšu ieguvējs. Zinu, ka vairāk zaudēšu. Taču tas vienkārši nav godīgi. Pagājuši 20 gadi, un kaut kam šajā valstī ir jāmainās uz pareizo pusi," pārliecināts Dainis. "Olimpiskā komiteja nav nekāda skalotuve. Tas ir labs veidojums, kam mēs ticam - tie, kas vēl nav sačakarēti. Organizācija, kas strādā konkrētam mērķim - olimpiskajām spēlēm. Kāpēc to sačakarēt ar šīm politikas spēlītēm?!"

Plašāks Daiņa Dukura skatījums kā arī LOK prezidenta argumentācija par tieši šādu naudas sadali - 2012. gada pirmajā "Sporta Avīzē".



1 2 3 4 121 komentārs

 +13 [+] [-]

, 2011-12-29 17:33, pirms 12 gadiem
Tas ir joks. Nevar nofinansēt jaunos sportistus, kuri paši izcīna rez par saviem līdzekļiem, bet dod tādas naudas summas basketbolam un futbolam
Slēpts komentārs: rediss77

  +8 [+] [-]

, 2011-12-29 17:36, pirms 12 gadiem
kaut kāds nedzirdēts absurds
Slēpts komentārs: Onslovs

  +8 [+] [-]

, 2011-12-29 17:38, pirms 12 gadiem
Te nu es piekrītu par visiem 100 %.. Saprastu ja 450 k iedotu jaunatnes basim.. bet nu nejau Ventspilij vai Vef... Lemberg, ja esi vecis atsakies no šīs naudas, jo 500 k priekš tevis nieks vien ir...

 +13 [+] [-]

, 2011-12-29 17:40, pirms 12 gadiem
Onslovs rakstīja: Kautkādu summu protams vajadzēja atlikt skeletonam, bet nevajag salīdzināt šos divus sporta veidus.
tieši tā.. navar salīdzināt džekus kas nes valsts vārdu pasaulē ar vidēja līmeņa b bola klubu, kur melnie taisa rezultātu..
Slēpts komentārs: Onslovs

  +9 [+] [-]

, 2011-12-29 17:44, pirms 12 gadiem
Olimpiskaja ziemas cikla uz medalam ceram bobsleja un skeletona! Finansejums bobslejam ~ 3,75 %, skeletonam - 0 %. Basketbols kur tiksana uz olimpiskajam spelem nereala, kur nu vel medalas PC un EC - 45 % finansejums no valsts paredzeta kopeja budzeta ka man patik musu valsts smart ass, kautko citu pateikt gruti, publisks fuj un puvis kabacis seja tam kas naudu sadalija.

 +17 [+] [-]

, 2011-12-29 17:46, pirms 12 gadiem
Pilnīgi piekrītu daudzos jautājumos Dainim un ir pietiekams pamats par to visu runāt daudz nopietnāk. Kaut vai runājot par pludmales volejbolu! Kritēriji ir jāparskata daudzos jautājumos, jo nesaprotu kāpēc junioru u-20 sudrabs tiek vērtēts augstāk, piemēram, par 4.vietu Pasaules čempionātā starp večiem. Daudz dīvainību!

  +6 [+] [-]

, 2011-12-29 17:50, pirms 12 gadiem
[quote onslovs]
"Pasaulē" Neskaitāmi miljoni skatās ragavu nobraucienus...

Dazas izbraukuma ULEB speles pat tv neuzskata par vajadzibu translet

  +8 [+] [-]

, 2011-12-29 17:51, pirms 12 gadiem
Onslovs rakstīja: "Pasaulē" Neskaitāmi miljoni skatās ragavu nobraucienus...

Un Jaunups jau pateica ka tie 450k būs jaunatnes basim. Undrestood?
kā tad.. 2 melno sezonas algas un viss... jaunatnes basis'ir arī Liepājā, valmierā u.c pilsētās.. nez cik viņas saņems no ši visa..
Slēpts komentārs: rabis

  +4 [+] [-]

, 2011-12-29 18:05, pirms 12 gadiem
rabis rakstīja: aizsvilaas Dukurs... bet tieshaam, kaada kustiiba ir basketbolaa un kaada skeletonaa? cik tagad treneejaas skeletonaa? 10-20 censonji? cik basketbolaa 20-30 tuukstoshi? jaa, trases direktors, var savus deelus pa velti vizinaat pa trasi liidz vemshanai. ko arii veiksmiigi izmantojis un cepuri nost!!! gan jau ka ari preemijas ir normaalas! bet ko es veeleejos ar to teikt! basketbols ir kaa Liigo sveetki, bet skeletons - kaa Druvis vaarda diena.
Stipri shaubos vai Dainis te tikai par savu skeletonu domaa, apdaliti tiek loti daudzi sporta veidi.
Basketbolaa tas skaitlis vareetu pat shobrid but mazaks par 8 tukstoshiem(tas ir visus kopaa skaitot, ne tikai zem U-20 vecuma.

Stipri interesanti man skiet tie apzimejumi. Futbolisti un basketbolisti piedalisies Londonaa un Rio, nevis kvalifikaacijas un EČ, PČ....

 +10 [+] [-]

, 2011-12-29 18:06, pirms 12 gadiem
Basketbola problema parak liela nauda pie esosas kvalitates. Fiziski vaji speletaji, loti liela blata sistema jauniesu izlases, attieksme nekada, rezultatu nekada. Jauniesu sportam nauda, spelejot LJBL ridzenes sastava par izbraukuma turniriem maksaja mani vecaki, par nometnem vasaras ari bija jamaksa. Kads sakars ka ar to nodarbojas 20k speletaju jauno, bet ta pat praktiski visu jafinanse pasiem! Ta nauda neaiziet jauniesu basim, ta ir tikai skaista atruna.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-29 18:10, pirms 12 gadiem
rabis rakstīja: aizsvilaas Dukurs... bet tieshaam, kaada kustiiba ir basketbolaa un kaada skeletonaa? cik tagad treneejaas skeletonaa? 10-20 censonji? cik basketbolaa 20-30 tuukstoshi? jaa, trases direktors, var savus deelus pa velti vizinaat pa trasi liidz vemshanai. ko arii veiksmiigi izmantojis un cepuri nost!!! gan jau ka ari preemijas ir normaalas! bet ko es veeleejos ar to teikt! basketbols ir kaa Liigo sveetki, bet skeletons - kaa Druvis vaarda diena.
ja tu runātu par Lietuvu es tev piekristu...

  +9 [+] [-]

, 2011-12-29 18:10, pirms 12 gadiem
Dukuru, vieglatlētu vietā vienkārši apvainotos un liktu šķēpus mest, ar kamanām šļūkt pašiem ierēdnīšiem. I-bio! Kurš ir tik naivs, ka cer ieraudzīt Latvijas futbolistus, handbolistus, basketbolistus jebkādās turpmākajā tūkstošgadē notiekošajās Olimpiskajās spēlēs?
Viss šis atgādina kaut ko līdzīgu nožēlojamajai 100-latnieku programmai - kaut kādu naudu saņem, bet darbu meklēt (šajā gadījumā - sasniegt vērā ņemamus rezultātus) vispār nedomā.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-29 18:14, pirms 12 gadiem
Aigars Birzulis rakstīja: Pilnīgi piekrītu daudzos jautājumos Dainim un ir pietiekams pamats par to visu runāt daudz nopietnāk. Kaut vai runājot par pludmales volejbolu! Kritēriji ir jāparskata daudzos jautājumos, jo nesaprotu kāpēc junioru u-20 sudrabs tiek vērtēts augstāk, piemēram, par 4.vietu Pasaules čempionātā starp večiem. Daudz dīvainību!
Jauzsver velreiz, seit komentaros cepties, vai dazados medijos izteikties nav verts, tas ir lidzigi ka ar saeimu, ir jasavac tik un tik paraksti, tad referendums utt. Saja gadijuma tad ludzu apvienojaties visu sporta veidu parstavji, pagaidam nekas cits iznemot dazus rakstus, neapmierinatibu nav dzirdets, lai gan so sporta veidu parstavji un sportisti ir tiesi tie kuri varetu kaut ko mainit, bet mes gaidam, ka atnaks kads un izdaris kaut ko citu vieta, ar vienu Dukuru bus par maz.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-29 18:15, pirms 12 gadiem
Onslovs rakstīja: "Pasaulē" Neskaitāmi miljoni skatās ragavu nobraucienus...

Un Jaunups jau pateica ka tie 450k būs jaunatnes basim. Undrestood?
Ziemeļeiropā,izņemot Latviju,kam vēl interesē nēģeru lēkāšana?Zviedr ijā?Dānijā?Somi jā?Norvēģijā?Ig aunijā?Kam vēl?Krievijā?Baltkrievijā?Tas ka Lietuva ir slima uz bimbambolu,viņiem godu nedara.Tā jau ir diagnoze.Bet Latvija sākot ar ar Latvijas ceļa politiķiem no neatkarības sākuma līdz mūsdienām ar jenotjaunpupiem no valsts naudas tik grūž pa abiem galiem bimbambolā,ka visa bimbambola sabiedrība jau jūtās varena ar savu cinisko parazītismu!!!
Slēpts komentārs: basket.lv

     [+] [-]

, 2011-12-29 18:24, pirms 12 gadiem
Aigars Birzulis rakstīja: Pilnīgi piekrītu daudzos jautājumos Dainim un ir pietiekams pamats par to visu runāt daudz nopietnāk. Kaut vai runājot par pludmales volejbolu! Kritēriji ir jāparskata daudzos jautājumos, jo nesaprotu kāpēc junioru u-20 sudrabs tiek vērtēts augstāk, piemēram, par 4.vietu Pasaules čempionātā starp večiem. Daudz dīvainību!
Ja var uzzināt cik saņem tavs kvarters(Šmēdiņš un Pļaviņš) no šiem līdzekļiem?

     [+] [-]

, 2011-12-29 18:25, pirms 12 gadiem
flipsider rakstīja: Stipri shaubos vai Dainis te tikai par savu skeletonu domaa, apdaliti tiek loti daudzi sporta veidi.
Basketbolaa tas skaitlis vareetu pat shobrid but mazaks par 8 tukstoshiem(tas ir visus kopaa skaitot, ne tikai zem U-20 vecuma.

Stipri interesanti man skiet tie apzimejumi. Futbolisti un basketbolisti piedalisies Londonaa un Rio, nevis kvalifikaacijas un EČ, PČ....
šeit runa par OLIMPISKO... nekur man šķiet nav minēts par PČ vai EČ utt

 +21 [+] [-]

, 2011-12-29 18:34, pirms 12 gadiem
basket.lv rakstīja: Skatāmies plašāk: http://basket.lv/lbs/20122011-par_trekno_runci_basketbolu_un_latvijas_s
Kas tieši jāskatās plašāk? Ka basketbols ir kā parazīts, kas visu neatkarības laiku ir ticis pie naudas tikai caur politiskajiem blatiem vai vēl kaut ko?

 +15 [+] [-]

, 2011-12-29 18:48, pirms 12 gadiem
Es tikai saredzu vienu atšķirību: pateicoties skeletonam Latvijai ir izredzes Sočos tikt pat pie pirmās ziemas zelta medaļas, kas nebūs iespējams basketbolam ne Londonā, ne Rio, ne Mazpisānu vai Truskavecas olimpiskajās spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-12-29 18:54, pirms 12 gadiem
nevar un nedrikst kluset. Logiski! Un ideali jau butu uzzinat nepieciesamas izmaksas katram sporta veidam un pirms finansu pieskirsanas skaistu planu kas, cik un kadel tiks terets. Man vienkarsi nav saprotams kadel netiek izvertetas un kalkuletas cenas. Varbut kludos, bet neesmu redzejis vel nevienu publiskotu nepieciesamibas tami. Ja jau sports ir biznes(VEF utt.) tad ir jabut caurskatamam biznesa planam. Varbut ari smagi kludos, bet man paliktu daudz vieglak, jo es tagad nezinu cik tad kuram to naudu vajag. Varbut ka modernajai pieccinai ar 20k ir daudz par daudz un BMX ar 50k stipri par isu. Tas tads mans, parasta pilsona spriedums. Ja kads var, tad ludzu apgaismojiet.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-29 18:55, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu, un baigi mums vajag to zelta medaļu skeletonā?!
OK - sportistam kā tādam tas ir ļoti nozīmīgi, pilns respect Dukuriem, bet nu jāskatās tak loģiski - kas ir tās dažas medaļas, ko viņi dabūs, pret komandu sporta veidu, ar ko aizraujas masas, ne tikai daži entuziasti.
Zināma taisnība jau man arī ir. Nevar masveidībā salīdzināt skeletonu un basketbolu.
Pareizi, nafig mums vispār olimpiskās medaļas

  +4 [+] [-]

, 2011-12-29 18:55, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu, un baigi mums vajag to zelta medaļu skeletonā?!
OK - sportistam kā tādam tas ir ļoti nozīmīgi, pilns respect Dukuriem, bet nu jāskatās tak loģiski - kas ir tās dažas medaļas, ko viņi dabūs, pret komandu sporta veidu, ar ko aizraujas masas, ne tikai daži entuziasti.
Zināma taisnība jau man arī ir. Nevar masveidībā salīdzināt skeletonu un basketbolu.
Atvaino, bet vai Tev ir mazliet apjega, kas ir OS? Neka personiga. Milu basketbolu utt, bet nu....

  +2 [+] [-]

, 2011-12-29 19:06, pirms 12 gadiem
Kapec nevar sponsoret bobsleju, hokeju, skeletonu un to citus sporta veidus kuros ir panakumi un pietam diezgan regulari. Nevis piemeram basketbolu jega kauda aizbrauc zaude un sadzeras, kada jega?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-12-29 19:09, pirms 12 gadiem
atliek paskatities kas sez LBS valde, Godmanis, Bastiks, Jaunups, Stokenbergs, Urbanovics(nezinu vai sis ir tas pats beidigi slavenais Krievijas patriots), Zile, Lembergs.
vieni vienigi politiki.
Cik daudziem no viniem vispar ir kads priekstats par basketbolu un cik daudzi no viniem piemeram varetu nosaukt, kurs klubs ir pasreizejais Latvijas cempions?
Piemeram nav dzirdets, ka Godmanis kadreiz butu redzets piemeram VEF speles, bet uz RD spelem vins iet visai biezi.
visu cienu basketbolam, savu vini mak panakt, tacu tas ir nekaunibas kalngals, ka divi basketbola klubi kopa sanem vairak ka 1/3 no visa sportam atveleta budzeta.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-29 19:12, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Basketbols ir mūsu NACIONĀLAIS, un ar to viss ir pateikts. Ne skeletons, ne bobslejs, ne BMX, ne vieglatlētika, ne arī hokejs nekad nebūs mūsu nacionālais.
Piekrītu šādam naudas sadalījumam, es pat vēl vairāk dotu basketbolam, kā te uzrakstīts.
Bullshits, gadījumā nesajauci ar Lietuvu? Nacionālais sporta veids basis nav kopš 1940. gada.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-29 19:13, pirms 12 gadiem
jau sen esmu teicis, ka basketbols ar likumu ir jaaizliedz sini valsti.......

  +4 [+] [-]

, 2011-12-29 19:15, pirms 12 gadiem
Un pēc tam lai kāds nebrīnās, kāpēc ir nosprādzis biatlons, kamaniņu sports un kāpēc vieglatlēti, bobslejisti sūdzas par naudas trūkumu.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-29 19:15, pirms 12 gadiem
Vecit, stasts te nav par to kuru vietu dabus Dukurs. Leposos ari ja vins dabus to piektu vietu. Stasts ir par to, ka daudziem sportistiem tas vietas jadabu ar pliku D..su.
Skudrinieks rakstīja: Nu OK, ja nebūs viņam zelts, bet otrā, trešā vai piektā vieta? Vai mēs Dukuru mazāk mīlēsim? Ne jau tā vieta ir tik svarīga, bet ka viņš startē augstā līmenī.
Un par naudu jau arī gluži Zeltu nenopirkt...

Tāds lūk ir stāsts.
1 2 3 4 121 komentārs