Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kāpēc viņi nenāk?

Kāpēc viņi nenāk?
Rīgas "Skonto" līdzjutēji šogad bijuši gan vieni no skaļākajiem, gan vieni no izturīgākajiem savas komandas atbalstītājiem! Foto: Romāns Kokšarovs, "f64/Photo agency"

Ja ieskatāmies ailītē, kas informē par šā gada virslīgas spēļu apmeklētību, skaitļi tajā sarūgtina. Biju domājis, ka vismaz rudens, kad cīņu par zeltu uzkarsēja uzreiz četru komandu ambīcijas uz 1. vietu, līknei dos acīmredzamu virzību uz augšu. Diemžēl nekā - tribīnēs nekas būtiski nav mainījies...

Šoreiz nav manos plānos daudz rēķināt. Sezonas kopējie skaitļi un salīdzinājums ar pērno gadu lai paliek rēķināšanai pēc sezonas finiša. Šoreiz vērsīšu uzmanību uz dažām atslēgas spēlēm rudenī, kuru apmeklētība neattaisnoja cerības. Sākšu ar diviem Kurzemes derbijiem. Protokols vēsta, ka uz maču Liepājā bija atnākuši 1000, bet Ventspilī - tikai 300 skatītāju.

Nav nepieciešams daudz iedziļināties, lai secinātu, ka šie skaitļi tomēr ir skopi pat par spīti tam, ka šis varbūt tiešām nav tas vieglākais brīdis nedz Latvijas futbolam, nedz mūsu valsts ekonomikai. Taču diezin vai latiņš par spēli šoreiz bija izšķirošais iemesls palikt mājās. Droši vien tie bija citi. Piemēram, mačs Ventspilī notika pulksten divos dienā. Uzsvēršu, ka tā bija darba, nevis brīvdiena... Tas vien daudz ko pasaka par to, kā un vai mūsu klubi (ne) domā par saviem līdzjutējiem. Liepājas komandai atbalsts Ventspilī bija krietni dzirdamāks, kamēr "dzeltenzilo" rindas bija retas. Varbūt viņi bija darbā...

Divas svarīgas spēles notika "Skonto" stadionā Rīgā, bet arī galvaspilsētas spēcīgākais klubs, uzņemot līderus - Daugavpils "Daugavu" (500 skatītāji) un pēc tam - vicelīderi "Liepājas metalurgu" (350), ar ainu tribīnēs lepoties nevarēja. Bet tās taču bija spēles, kas šogad izšķīra tik daudz!

Ja turpinām par rudens sesiju, pēc tam bija līderu spēle Liepājā - "Liepājas metalurgs" pret Daugavpils "Daugavu". Atnāca 1500 skatītāju. Uz sezonas kopējā fona tas ir daudz, bet, manuprāt, tādai futbola pilsētai kā Liepāja, un tādā brīdī - tomēr pamaz. Tā teju vai bija goda lieta komandai tik izšķirošā brīdī piepulcināt pilnu stadionu. Kaut vai ar "Lukašenko metodēm", zinot, cik daudz cilvēku ir "pakļauti" Kurzemes kluba prezidentam Zaharjinam... Galu galā arī ieeja taču bija bez maksas! Cita lieta, ka daudzi liepājnieki par to nemaz nezināja...

Diemžēl mūsu klubi, un tas attiecas teju uz visiem, sevi neprot pasniegt. Virslīgas intrigas katls šoruden burtiski eksplodēja, turklāt līdz pat oktobra beigām lutināja arī laika apstākļi. Ko gan vēl varēja vēlēties? Bet rezultāts nemainīgs - pustukši stadioni. Ja atgriežamies pie līderu spēles Liepājā, tā tomēr bija izdevusies - labs un skatāms futbols, interesants scenārijs. Maču beidzot parādīja arī televīzijā, un domāju, tas nelika vilties skatītājiem arī otrpus ekrāniem. Diemžēl acīmredzami interesantais un aizraujošais netika pienācīgi pasniegts, tāpēc palikšu pie atziņas, ka tie tomēr bija tikai 1500 skatītāji... Ažiotāžas noteikti pietrūka!

Protams, allaž var runāt par finansēm. Vieniem naudas krāns pēdējos gados ir mazliet piegriezts, citiem - tāds pa īstam nekad nav bijis. Taču, kā tas nereti pierādījies, ar lielu gribēšanu un labu izdomu var panākt to, ka lielu naudu nemaz nevajag. Vismaz tie klubi, kam naudiņa tomēr ir vairāk, jau nu gan varēja pacensties savas spēles pareklamēt, lai skatītāji tomēr vairāk būtu informēti par to, ko viņi iegūs, atnākot uz stadionu. Piemēram, Liepājā šogad dāvināja kluba vēstures grāmatu, kas īpaši jau liepājniekiem varētu būt lielisks ieguvums, bet baidos, ka biļešu īpašnieki to, ka pie tādas izlozes ceļā varēs tikt, uzzināja, esot jau stadionā.

Tikmēr Rīgas "Skonto" šogad misējies izziņot bezmaksas ieeju uz nākamo spēli, bet, kad biji klāt, no tevis tomēr vēlējās iekasēt... Arī šā iemesla dēļ viens otrs aizgāja mājās, maču tā arī neredzējis. Viens pieticīgās rocības, cits attieksmes dēļ. Bet apmānīts skatītājs vēlreiz var arī neatnākt. Klubiem pietrūkst stratēģijas, konsekvences vai gluži vienkārši - pacietības izdomāt divus soļus uz priekšu. Naudas? Tās jau nekad nebūs gana.

Par to, kāpēc līdzjutēji nenāk, kādu laiciņu atpakaļ vienā garākā sarunā iznāca aprunāties ar "Liepājas metalurga" pārstāvjiem - kluba ģenerāldirektoru Ilgvaru Šēnu un preses sekretāru Harveju Rudzīti. Viņi nosauca četrus iemeslus, kāpēc Liepājā tribīnes ir tukšākas, nekā klubs vēlētos.

1.Aizbraukušie
Liela daļa no tiem, kuri kādreiz nāca, vairs nedzīvo ne tikai Liepājā, bet arī - Latvijā... Tā tas tiešām varētu būt - nestrīdēšos.

2.Rezultāts un sniegums
Tas pēdējos gados liepājnieku izpildījumā nav bijis nevainojams. Iepriekšējā piecgadē komanda tikai vienreiz bijusi Latvijas čempione. Šogad iet uz to, ka vispār paliks bez medaļām... Ja par spēli, liepājnieki nereti izcēlušies ar diezgan skatāmu futbolu, taču acīmredzot arī tas vairs nav tik acij tīkams kā kādreiz. No otras puses, mums ir jāsaprot, ka dzīvojam Latvijā, nevis Spānijā, Anglijā, Vācijā vai Itālijā. Tur futbols vienmēr būs augstākā līmenī.

3.Internets
Pēc kluba pārstāvju domām, tas diezgan daudziem ļauj palikt mājās un spēli noskatīties bez papildus izdevumiem ārpus tās. Jāņem vērā arī tas, ka mūsu futbols "konkurē" arī ar citām līgām, kur spēle tomēr ir citā - daudz augstākā kvalitātē. Kāpēc lai skatītos Kurzemes derbiju, ja var redzēt Mančestras klubu dueli? Tas nav jautājums man, bet gan Liepājas komandas potenciālajiem līdzjutējiem (?)...

4.Nomāktība ar savām problēmām
Lai nāktu uz stadionu, jābūt ne tikai lielam līdzjutējam, bet arī pietiekami "sakārtotam" savā dzīvē. Ja esi apkrāvies ar darbiem, pelnot iztiku, var arī būt pagrūti vēl domāt arī par futbolu, lai arī - varbūt tieši tas ir vajadzīgs.

Arī katrs no mums šo sarakstu droši vien vēl varētu turpināt. Piebildīšu, ka uz liepājnieku spēlēm bez maksas var nākt visi kluba audzēkņi un uzņēmuma "Liepājas metalurgs" darbinieki. Rūpnīcā strādā 2500 cilvēku. Jāatkārtojas - žēl, ka Zaharjins nav Lukašenko tajā aspektā, kas attiecas uz skatītāju dabūšanu tribīnēs...

Par spēlēm Daugavpilī, kur cīnās pašreizējie līderi (un nākamie valsts čempioni...), laikam vispār nav vērts runāt. Uz tik izšķirošajām spēlēm 6. oktobrī pret FK "Jelgava" atnāca 150 skatītāji, bet aizvadītajā nedēļas nogalē pret FC "Jūrmala" - uz pusi vairāk, kas tik un tā ir maz. Sajūta, ka spēles būtu notikušas kādā ciematā, kur iedzīvotāju vairāk par pieminēto skaitli nemaz nav, bet mēs taču runājam par Latvijas otro lielāko pilsētu, kur izaudzis ne viens vien pašmāju futbola meistars.

Ir 21. gadsimts. Tie laiki, kad plakāts uz staba vai mūra sienas atrisināja visus jautājumus par skatītāju skaitu tribīnēs, jau sen ir aiz kalniem. Piemēram, no Daugavpils spēļu tiešraides internetā nav tādēļ, ka stadionā klibo internets... Veči, atkārtošos, ir 21. gadsimts! Iznāk, ka internetā redzam, kā sitas astesgals, bet neredzam līderus. Ačgārni.

Šā raksta mērķis ir ne tik daudz cepties par šo sezonu, kā rosināt pārdomas un cerams - diskusiju, jau gaidot nākamo. Lai vairāk aizdomātos par to, ka futbols un skatītāji joprojām ir nešķirams savienojums. Ļoti ceru, ka tie, kam ir kādas varas sviras, šo jautājumu pacels dienas kārtībā jau pirmajā klubu, federācijas un jaunās biedrības kopsapulcē pēc šās sezonas beigām, nevis tad, kad nākamā jau būs pusē... Latvijas futbolā, protams, netrūkst problēmu, kam prasās steidzīgs risinājums, bet katastrofāli mazais līdzjutēju skaits, manuprāt, ir viena no tām.

Manuprāt, nākamo gadu biedrībai "Latvijas Futbola virslīga" un klubiem būtu vērts pasludināt par līdzjutēju gadu, un darīt visu, lai viņu būtu vairāk, nevis otrādi. Latvijas čempionātam jau ir 20 gadu vēsture. Ir pēdējais laiks darbu ar līdzjutējiem izvirzīt kā vienu no prioritātēm. Tradīcijas pašas netop tukšā vietā, tās ir jāveido un pie tām ir jāstrādā. Domāju, arī pašreizējos klubos ir cilvēki ar gaišām galvām un labām idejām, kā līdzjutēju jautājumu pavirzīt uz priekšu.

Biedrība "Latvijas futbola virslīga", kam ir izdevies atrast kompāniju, kas pērk mūsu spēļu interneta translācijas, ir piemērs, ka kaut ko darot, var arī kaut ko izdarīt. Tas ļauj nošaut vairākus zaķus vienlaicīgi - skatīties spēles internetā un nopelnīt. Galvenais, ka futbols kļuvis daudz ”pieejamāks”. Tas attiecas arī uz statistiku, kas ir vēl viens solis uz priekšu gan treneriem un spēlētājiem, gan žurnālistiem un līdzjutējiem. Ir "dzimis" arī interneta virslīgas apskats, kas arī ir kaut kas jauns, bet galvenais, ka tas mums visiem liek vairāk runāt un domāt par futbolu! Mēs nedrīkstam novērtēt par zemu nevienu līdzjutēju, kuru ievilinām tribīnēs. Futbolam tas ir vajadzīgs!

P.S. Jācer, ka arī lasītāji nesnaudīs un izteiks domas, kas tieši katru no jums pamudina nākt uz virslīgas spēlēm, kas jums stadionos patīk un kā - pietrūkst! Bet tie, kas nenāk, lai raksta, kas jūs attur no tā!

1 2 40 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2012-10-29 03:10, pirms 12 gadiem
Neesmu futbola apmeklētājs divu iemeslu pēc:
1. Labāk patīk sports nr1 basketbols.
2. Manā pilsētā nav virslīgas kluba
Bet ar skatu no malas man liekas, ka futbolam trūkst normāla mārketinga. Pareizāk sakot nav. Un internets jau nu nav iemesls lai neietu uz stadionu. Piemēram, basketbolu arī var redzēt internetā, bet vismaz Valmierā publika iet. Un maksā 1,50. Arī hokejā iet uz Dinamo spēlēm, kaut var redzēt tv un netā. Un lielākā daļa no Arēnas apmeklētājiem par valsts čempionātu nezin neko. Un par hokeju izpratne arī minimāla. Bet iet.
Tā ka vajag tikai strādāt, nevis žēloties par aizbraucējiem, internetu un sadzīves problēmiem

     [+] [-]

, 2012-10-29 03:20, pirms 12 gadiem
Nez par ko cepiens, un nez kadu diskusiju seit var gaidit. RUS lamuvardi spelu laika ? Speles limenis ? Kapec , lai cilveku kuru LV futbols neinterese, interesetu iet skatities cinu par medalam, ja nevienam klubam nav skaidru merku uz eirokausiem, vienu bridi Ventspils nospeleja cienigi, vai ir kas dzirdets no Daugavas kadi merki nakamo sezon eirokausos ?

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 06:59, pirms 12 gadiem
2.Rezultāts un sniegums
Tas pēdējos gados liepājnieku izpildījumā nav bijis nevainojams. Iepriekšējā piecgadē komanda tikai vienreiz bijusi Latvijas čempione. Šogad iet uz to, ka vispār paliks bez medaļām..

---------------
Ja par LM runāt,tad jaatcerās ka 2007 gadā ,11 kartas pirms čempja beigām LM rakšanu aizsāka sipailo mačā pret Rīgu,pabeidza golubevs Ventspiī.Un kādas sekas tam visam ... atceramies 2008g. līdz kad Abramčiks sāka darbu.
2010 gadā visi četri LM zaudējumi uz tiesnešu sirdsabziņas ar treimani priekšgalā,pārliecinoši labākā komanda paliek gandrīz bez medaļām,jo bija ieplānots arī piektais zāģis JUR-LM,kur sipailo pūlējās vaiga sviedros,tikais Jūrmala VV otrajā puslaikā šo(sipailo )pasūtīja un vairākumā zaudēja 4 vārtus!Skatamies kas notika ar komandu pēc šī kārtējā notiesātā gada!piebildīšu 18 kārtu laikā uz LM vārtiem tiek nozīmētas 9 pendeles,kādas 7-8 es redzēju,un tikais vienreiz bija pārkāpums.
Vēl varam atcerēties 2004 g. kad lajuks mačā LM-skonta pēc pirmā puslaika 2-0 parādīja otrajā ,kurš ir laukumā saimnieks,skontam bez lajuka palīdzības ,bez variantiem atspēlēties.
Tātad ik pēc trim gadiem 2004,2007,2010 gados tiek nozagti čempiona tituli,tad mums ir labāk redzēt šādu LM kāds ir šobrīd?
Laikam jau gan kādam tas ir izdevīgi,un tad nebrīnamies ka Liepājā ir salīdzinosi maz skatītāju.

     [+] [-]

, 2012-10-29 07:31, pirms 12 gadiem
3.Internets
Pēc kluba pārstāvju domām, tas diezgan daudziem ļauj palikt mājās un spēli noskatīties bez papildus izdevumiem ārpus tās. Jāņem vērā arī tas, ka mūsu futbols "konkurē" arī ar citām līgām, kur spēle tomēr ir citā - daudz augstākā kvalitātē. Kāpēc lai skatītos Kurzemes derbiju, ja var redzēt Mančestras klubu dueli? Tas nav jautājums man, bet gan Liepājas komandas potenciālajiem līdzjutējiem
---------------
Par Liepājas līdzjutējiem jau rakstīju,kāpēc mēs viņus esam zaudējuši.
Nesen šeit bija video ar Baltikas(Kaļ)-Spartaka (Naļčika) momentiem.
Baltika bija PSRS laikos Zvejnieka ne tikais patstāvīgs pretinieks,bet arī konkurents ,+/- apm. viena līmeņa komandas bija,tiesa tuvāk astes galam cīnījās,Liepājā pārsvarā uz Zvejnieka spēli tie pāris tūkstoši nāca(atskaitot vēlos rudeņa vakaros kad notika mači),Klaipēdā arī tie pāris tūkstoši mačus apmeklēja PSRS laikos,pieņemu iespēju ka arī Kaļiņingradā tāds līdzjutēju daudzums bija!
Tai pieminētajā videofragmentā,pārliecinājos, ka Kaļiņingradā ar apmeklētību puslīdz joprojām viss kārtībā:
Vai tad viņi dzīvo bez interneta?bez TV?bez iespējam noskatīties kādu Mančestras derbiju?Gan jau ka tur rāda arī pa TV vietējos mačus.kā arī paaudze jau cita, nāk un apmeklē mačus,tiesa bez tām ekstrām kas ir veciem cīņas biedriem ,Liepājai:eirokausi -
(Schalke04,Braga,Heerenveen,Genk,Sparta,Red Bull,Legia,Dinamo K. ..... )
Problēmas meklējamas vietējā čempionātā!Sakārtojam ,un būs arī skatītāju!Tā kā nevajag raudāt,un akli meklēt kaut kādus iemeslus,kapēc nenāk..............

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 07:47, pirms 12 gadiem
Neskatos, neeju un nedarīšu to arī turpmāk, atklāti sakot, arī izlases spēles pēdējos gados ir vienkārši nebaudāmas. Ieslēdzu Viasat un (vai) internetu, tur tiešām ir futbols, man tīri fiziski nav laika noskatīties visas labākās spēles, kāda suņa vai vardes dēļ man būtu jāiet uz skonto vai kaut kādas daugavpils krieveļu komandas spēli? Nedaudz savādāk varbūt būtu, ja dzīvotu Jelgavā vai Liepājā, tad varbūt lokālais patriotisms nospēlētu (un varbūt ieradums ar draugiem kopā iet uz futeni). Un nevajag vaimanāt par meistarības trūkumu, salīdzinot ar citu valstu līgām, vakar (nebija plānots) nejauši ieslēdzu fonā Everton - Liverpool, tas bija riktīgs vājprāts! Kā tie puiši skrien, kapā un cīnās, Latvijā nevienā spēlē pat piecas minūtes neesmu manījis tādu noskaņojumu. Nav nekāda cīņas spara un enerģijas, izskatās, ka Latvijā futeni (arī izlasē) spēlē nevis jauni puiši, bet rahītiski, aizdusas nomocīti cerebrālās triekas slimnieki. Punkts.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 08:46, pirms 12 gadiem
nu jau bik auzās aizbrauca ar to Zaharjinu kā lukašenko. ko tādi skatītāji dos? aizies, atsēdēs un dosies mājās.
bet varbūt Liepājā tieši pietrūkst plakātu uz stabiem? to visādi pīāršiki nav padomājuši? nevajag jau iedomāties, ka visi nu stundām tup internetā un zina, kad un ar ko mečis spēlēs.

(liepājā gan sporta pasākumu reklamēšana klibo uz abām kājām ne tikai futbola sakarā (neseno Deivisa kausa "reklamēšanu" vispār negribas atcerēties))

  +5 [+] [-]

, 2012-10-29 09:04, pirms 12 gadiem
Mans subjektīvais viedoklis, kāpēc nesekoju līdzi futbolam. Valoda. Piedodiet, bet, ja treneris un puse komandas nerunā vārdu latviski, tad kāds prieks iet un just līdzi it kā savai komandai. Es vienkārši nejūtos piederīgs šai videi. Tas attiecas uz vairumu virslīgas komandu un vēl jo vairāk uz izlasi. Hokejā pat leģionāri pa 2 sezonām pamanās vairāk latviski iemācīties nekā te dažs mūžu nodzīvojušais. Tad jau es tikpat labi skatos spāņu futbolu, kas sniedz lielāku gandarījumu.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-29 09:06, pirms 12 gadiem
Varu piemest arī savu viedokli. Nekad neesmu apmeklējis Latvijas futbola klubu spēles. Iemesli?
1. Basketbolā mums ir klubi, kas ir konkurētspējīgi vismaz Eiropas 2.līmenī - Eirokausā. Hokejā ir Dinamo, kas spēlē Eiropas spēcīgākājā līgā. Gribu redzēt laba līmeņa basketbolu vai hokeju - skatos šo klubu spēles. Futbolā mūsu klubi ir vājāki par visiem, kas nav pundurvalstiņu amatieri. Attiecīgi, ja es gribu skatīties laba līmeņa futbolu, skatos Čempionu līgu vai Anglijas premjerlīgu, jo vietējie klubi ne tuvu nav tam līmenim. Objektīvi saprotu, kāpēc tas tā ir, bet tas nemaina manu izvēli.
2. Man par Latvijas klubu futbola spēlēm ir radies slikts priekšstats. Esmu redzējis pāris spēles pa internetu vai TV. Skatoties šādā veidā - nav jātērē laiks, lai nokļūtu uz spēli un atpakaļ, varu izbaudīt to mājās, konfortablos apstākļos un ar komentētāju, kas sniedz papildus informāciju. Apmeklējot spēli, ir papildus laika tēriņi, nav komfortabli apstākļi uz vietas, pieļauju, ka būtu sajūta kā vienam pamuļķim, kas atnācis uz nevienam neinteresējošu pasākumu, kur ir tikai krieviski un radikāli fani, bez tam visa tā lamāšanās utt... Labāk ne. Varbūt kaut kur kļūdos, jo pats neesmu ne reizi klātienē bijis, bet tāds priekšstats ir izveidojies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-10-29 10:19, pirms 12 gadiem
Esmu par šo jautājumu domājis samērā daudz. Manā skatījumā, lai līdzjutējs gribētu skatīties futbolu un just līdzi (kas Latvijas gadījumā trūkst vairāk), viņam ar komandu ir jāidentificējas. Nosauciet, kurām virslīgas komandām ir skaidri definēta identitāte? konsekventa vīzija, kurai klubs seko arī tad, ja gadās divi zaudējumi pēc kārtas? Es zoinui divas, kas +/- šajā jomā negrēko - Metta un Jelgava. Un no līderiem par labāko varu nosaukt LM, vismaz no video tā izskatās. Pārējās komandas ir liekulības perēkļi, jo nepārtraukti tiek mainīts kluba kurss, stils, idejas utt. Ventspils atlaida Grigorčuku, nopelnīja UEFA naudu un izgāza visus tajā brīdī pasludinātos mērķus. Kāda vella pēc lai kāds viņiem sekotu? Daugavpils? Neviens nevar būt drošs, ka nākamās spēles laikā kādu no tribīnēm neaiznesīs, jo būs ietekmēts spēles rezultāts! Jūrmalas brīnumi? Kāda velna pēc vienā tik nelielā pilsētā vajag tik daudz klubus? Kurš var garantēt, ka pēc gada diviem tie vēl pastāvēs? Rīgas Daugava? kas tā tāda? Skonto? Skonto vēsturiski vajadzēja veidoties par Rīgas Chelsea, proti, stadions ir totālā centrā, aristokrātu rajonā, imidžs tāds, ka naudas netrūkst utt. Es desmit gadus nodzīvoju 300 m no viņu stadiona - ne reizi es netiku uzaicināts uz viņu spēlēm, nedz kādu plākātu redzēju, nedz kādu falieri pastkastē saņēmu, nedz vietējos krogos bija kāda norāde uz to, ka šeit notiek futbols. čušš. klusums. Un tagad viņiem vairs nav naudas un būs jāpārvācas, ja vispār izdosies izdzīvot. Kā viņi domā, cik līdzjutējus viņi saglabās no vecajiem?? kādus 5 moš arī saglabās, to vomžveidīgo krievu, kurš viņu spēlēs ar deviņdesmito gadu kreklu bija kā mēbele. Ja paskatamies, kas atšķir Mettu, Jelgavu un LM no augstāk minētajiem - negribu būt kaitinoši nacionālistisks, bet tā ir latviešu valoda. Mettas gadījumā tur vispār nav jautājumu, Jelgava arī cenšas, daudz dod viņu treneris, un Liepājā arī sastāvā vienmēr ir kāda saujiņa čaļu, kas var latviski kaut ko pateikt. Arī treneris. Es, protams, esmu latvietis un tāpēc mani tas uzrunā labāk, bet nenoliegsiet, ka tas ir sūdīgs PR, ja Jurģis Pučinsks nevar ne vella latviski pateikt.

  +5 [+] [-]

, 2012-10-29 10:28, pirms 12 gadiem
un te mēs nonākam pie otrās tēmas. Vai esat pamanījuši kā EPL tiek mācīta angļu valoda? Gan Torres, gan C. Ronaldo un gūzma citu spīdekļu pirmās intervijas sniedza angļu čaļu asistēti. Nepagāja ne gads, kad viņi jau mācēja pateikt - it vas a good geim, vī vēr betēr. Jes, ai em verī hepī zet ai skoored a gool it vas verī important. Viss vairāk nevajag. Un arī mums vairāk nevajadzētu, Ja mūsu spīdeklis Rudņevs pēc izlases mača varētu pateikt kaut tik daudz (ok, viņam gna grūti ar iesišanu iet..). Kāpēc viņš jau pavisam drīzvarēja runāt poliski? Kur viņš paspēja angļu valodu apgūt, lai hamburgā varētu sazināties? Mums pat Starkovs mācījās, mācījās, bet beigās tālāk par jaut'jaumu saprašanu netika. Tie zēni paši ir vainīgi, ka viņu vārdus neviens nezin. Mani novērojumi tikai parāda, ka īsti uz krievu publiku cerēt nevar, jo viņiem ir jāskatās Meladze u c brīnumi. VIņi skatās krievijas kanālus tv un Latvijā notiekošais viņiem bijis nebijis. Arī sporta sakarā. Ja nu viņus kas interesē, tad Zeņit pret CSKA nevis Skonto pret LM. Latvieši uz futiņu ietu tāpat kā iet uz basketu vai hokeju. Bet patreizējais produkts totāli nav pasniegts latvieša mentalitātei. Un tagad, kad SC rāda spēles tā galīgi nebūtu problēma, padarboties šajā jomā. Stadionā kameras ir. komentētājs arī. Nu pasauciet pēc spēles no katras komandas pa vienam dieviem čaļiem un parun''ajiet. Kā tagad pēc basketa spēlēm. Tas taču ļooti palīdz iepazīt tos zēnus un agri vai vēlu sākt just līdzi viņiem to vai citu iemeslu dēļ.

  +6 [+] [-]

, 2012-10-29 10:47, pirms 12 gadiem
un pēdējais koments - par līmeni. Es nepiekrītu, ka lūk hokejā mums ir mega līmenis un basketā ir vismaz eirokausi, bet futiņā esam kājslauķi un tāpēc nav vērts to skatīties. Esmu bijis Bundeslīgas spēlē dzīvajā. Skaidri atceros, ka reiz pēc Hannover pre Dortmundi spēle beidzās 1:1 un es nodomāju, ka dažas nedēļas atpakaļ ska'titais Skonto Lm daudz neatpalika. Prātoju - kā gan tā. Un man šķiet, ka atbilde ir tajā, ka futbolā jau tos golus tik daudz nesit. pārējās 85 minūtes tomēr cilvēki vēro cīņu, mēģinājumus, kļūdas utt. Un tās ir gan pie mums gan Vācijā. Pilnībā piekrītu Melnačam, ka patiesībā mūsu virlīga futbola saistošuma ziņā noteikti ir pielīdzināma ja ne anglijas čempionāta, tad otrajam līmenim noteikti. Atšķiras ažiotāža. Anglijā par futiņu raksta. Vācijā, Polijā un arī Ungārijā tas ir top notikums sporta dzīvē. Atveriet sporta avīzi. Kurā lapā ir reportāžas par futbolu? Atveriet kādu papīra avīzi. Cik gari ir raksti par izlases spēlēm? Cik bieži tiek izanalizētas virslīgas spēles? nulle! Mēs, protams, varam teikt, ka jautājums ir par vistu un olu. Būtu lasītāji - būtu raksti. ok. Un varbūt avīzēm nav jātērē sava nauda, lai popularizētu futiņu. Bet skaidrs, ka klubiem vieglāk ir pastrādāt vairāk ar dažām avīzēm, portāliem nekā ar uzreiz tūkstošiem skatītāju. Kādi mums ir preses dienesti klubiem? Kas ar presi vispār strādā? Kādā valodā tas atkal notiek? Novickis visos pēdējos rakstos ir piesaucis, ka viņš ir vienīgais vai viens no diviem preses pārstāvjiem presenē. Ko tad mēs gribam? čalis Ventspilī ir vairāk informēts par to, kas izies sākumsastāvā Everton pret Liverpool nevis, kas spēlē FKV vārtos, vai balsta aizsardzību. Klubi paši ir par to atbildīgi. Un, ja avīze maksā naudu, tad internets ir daaaudz lētāks. Uzsist preses relīzi portāliem ir dažu minūšu jaut'jaums. Sagatavot videorullīti prasa tikai nedaudz. Vai tad BK Ventspils ir daudz vairāk naudas par FK? Kāpēc vieni var atļauties Timmu un Lajasmeijeri nofilmēt futbola laukumā, pieaicināt Žigu par instruktoru, bet otri neko nevar? Varbūt tas izklausīsies pārāk tendenciozi, bet man šķiet, ka pie vainas ir tas, ka futbolā valda krievu kultūra un attieksme. un viņos totāli trūkst intereses pasniegt futbolu kā preci. un ja ir interese, tad noformējums ir stipri provinciāls un neprofesionāls. Metta vismaz sezonas sākumā ar visu savu pēdējo vietu un amatieriem/studentiem vāca tik pat skatītājus cik ventspils. Tas, manuprāt, parāda slimības cēloņus samērā skaidri. SPēles darbadienas vidū, vide, serviss, informācija - tas viss ir zem katras kritikas un atbilde ir skatītāju skaits tribīnēs. Kur problēma klubiem/līgai noslēgt sadarbības līgumu ar SC un pirms mačiem likt reklāmas banerus, kas aicina uz stadionu? Tas kādu par nabagu padarītu?

     [+] [-]

, 2012-10-29 11:08, pirms 12 gadiem
Es domāt, ka šitajā toto čempī komandas ir ieinteresētakas pie pēc iespējas mazākas apmeklētības.

     [+] [-]

, 2012-10-29 11:42, pirms 12 gadiem
Par līmeni - nu nav mums līmenis, tieši tā - esam kājslauķi. Salīdzinājums - eirokausi. 1 līmenis futbolā - Čempionu līga, nav jēgas salīdzināt. 2 līmenis futbola - Eiropas līga, arī nav jēgas salīdzināt, praktiski visās spēlēs zaudējam regulārajiem Eiropas līgas dalībniekiem. Praktiski visās spēlēs zaudējam arī Ziemeļeiropas un Austrumeiropas klubiem, kas reti iekļūst Eiropas līgas grupas turnīros. Parasti uzvaram tikai pundurvalstiņu amatieru klubus. Protams gadās kāda sensacionāla uzvara par iepriekšminētajiem pakāpi augstākajiem klubiem vai zaudējums pret pundurvalstiņu amatieru klubiem, bet tas ir izņēmums nevis likumsakarības.
Kādu augsto līmeni te kāds piesauc?

  -3 [+] [-]

, 2012-10-29 11:47, pirms 12 gadiem
Vai tad joprojam nav skaidrs ka Latviesiem futbols neintrese un nav sirdij tuvs man pat EPL un Cempionu liga neitrese toties hokejs basketbols ir topa! Latvija ar futbolu nodarbojas Krievi spele ari krievi lidzjuteji ari krievi!!!

  -2 [+] [-]

, 2012-10-29 12:12, pirms 12 gadiem
mazais23 rakstīja: Vai tad joprojam nav skaidrs ka Latviesiem futbols neintrese un nav sirdij tuvs man pat EPL un Cempionu liga neitrese toties hokejs basketbols ir topa! Latvija ar futbolu nodarbojas Krievi spele ari krievi lidzjuteji ari krievi!!!
Tu visu latviešu vārdā runā?
Šogad es RD mačiem tikais epizodiski pievēršu uzmanību,bet nevienu maču tā arī neesmu noskatījies pilnībā,hokejs ... tikais PČ ir priekš manīm.
Bimbi neesmu gadus 6-7 skatījies,kaut to pa TV rāda(atskaitot dažas valsts izlases spēles kuras esmu noskatījies šo daudzo gadu laikā).
Priekš manīm futbols ir Nr 1!!! Lielākā LV futbola problēma ir tas čekists, kas nekādi negrib aizvākties no sava amata.
Būtu mana vara ,aizliegtu TOTO uz guņas līgas mačiem ,vismaz uz gadu,un tad mēs redzētu brīnumus!............

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 12:35, pirms 12 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Neskatos, neeju un nedarīšu to arī turpmāk, atklāti sakot, arī izlases spēles pēdējos gados ir vienkārši nebaudāmas. (...) Latvijā nevienā spēlē pat piecas minūtes neesmu manījis tādu noskaņojumu. Nav nekāda cīņas spara un enerģijas, izskatās, ka Latvijā futeni (arī izlasē) spēlē nevis jauni puiši, bet rahītiski, aizdusas nomocīti cerebrālās triekas slimnieki. Punkts.
Interesants komentārs. Pirmajā teikumā saki, ka neskaties, neej un nedarīsi arī turpmāk, bet komentāra beigu daļā jau kā pieredzējis skatītājs saki, ka Latvijā nevienā spēlē pat piecas minūtes nav cīņas un nepieciešamā noskaņojuma. Varbūt to biji attiecinājis uz pagātni, bet runa jau ir par tagadni un nākotni.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 13:07, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Interesants komentārs. Pirmajā teikumā saki, ka neskaties, neej un nedarīsi arī turpmāk, bet komentāra beigu daļā jau kā pieredzējis skatītājs saki, ka Latvijā nevienā spēlē pat piecas minūtes nav cīņas un nepieciešamā noskaņojuma. Varbūt to biji attiecinājis uz pagātni, bet runa jau ir par tagadni un nākotni.
Pastāv tāda lieta kā nets un sportacenstrs.com pārraides, varbūt esi dzirdējis. Turklāt pāris reizes gadā uzklikšķinu Tv, kad Latvijas kausa fināls vai mūsējie spēlē eirokausos. Un Latvijas izlases spēles laikā mans televizors arī ir ieslēgts, tikai paralēli parasti daru kaut ko citu, ja nav galīgi, ko darīt - lasu grāmatu (žurnālu). Tāpēc viedoklītis par mūsu futbolu man ir, turklāt - kā redzi, neviens cits nebļauj, ka rakstu pilnīgas muļķības un ka mūsējie spēlē vēl feināk par pelēm, bekhemiem un zidāniem. Un cīnās trakāk par Materaci un Roju Kīnu...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 13:14, pirms 12 gadiem
Par tēmu runājot, vienmēr ir fascinējuši daudzu man pazīstamu vai nepazīstamu cilvēku argumenti par to, kādēļ viņi neiet uz spēlēm. Nepietiekamo spēles līmeni vai netīros krēslus varu saprast (un tā ir taisnība), bet ne pārējos.

Daudzi kā būtisku argumentu min lamāšanos laukumā un tribīnēs. Bet vai tad ārzemēs un visaugstākās raudzes čempionātos ir cita situācija? Līdzjutēji tribīnēs lamājas, vēl vairāk - regulāri pilnā balsī kopkorī nolamā pretinieku spēlētājus, treneri vai fanus. Piemēram, Barselonas "Mourinho - hijo de puta" (Mourinju - palaistuves dēls). Tāpat spēlētāji lamājas laukumā (un pat kamerā).

Cits iesmesls ir neinteresantās spēles. Šis arguments neiztur nekādu kritiku, jo starp spēles līmeni un spēles interesantumu praktiski nav nekāda sakara. Arī Virslīgā ir ļoti daudz interesantu spēļu, pie tam šosezon, iespējams, ir visintriģējošākā situācija Virslīgā visu gadu laikā - nav izteiktas pastarītes, kuru visi grautu, ir (bija) četras titula kandidātes, ir vidusslānis ar Jūrmalu un kolorīto Spartaku.

Latvijas situācijā, kad nevienā sporta veidā nav līdzjušanas tradīciju un nevienam klubam nav pastāvīgas un pietiekami lielas skatītāju bāzes, galvenais veids, kā iegūt un noturēt skatītājus, ir spēles līmenis. Bija mums laba līmeņa komandas un superintriga basketbolā, tagad līdzskrējēji pievērsušies Dinamo. Kad izjuks Dinamo, tad gan jau atradīsies vēl kāds klubs, kam sekot līdzi.

Par Eirokausu līmeni runājot. Lai arī Virslīgas klubiem budžeti rūk, jebkurā gadījumā futbolā konkurētspējīgas komandas izveidot ir daudz grūtāk nekā tajā pašā basketbolā, kur piesauc VEF un Eiropas kausu. Jaunups nesen atklāja Vefa budžetu. Tas esot trīs miljoni, un tā ir vienkārši smieklīga summa. Lai futbolā varētu objektīvi (objektīvi, nevis veiksmes vai lielas veiksmes rezultātā) domāt par iekļūšanu Eiropas līgā, budžetam ir jābūt ar diviem cipariem rakstāmam. Rīgas Dinamo vispār nav pieminēšanas vērts - Latvija tādu klubu nav spējīga uzturēt.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 13:16, pirms 12 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Pastāv tāda lieta kā nets un sportacenstrs.com pārraides, varbūt esi dzirdējis. Turklāt pāris reizes gadā uzklikšķinu Tv, kad Latvijas kausa fināls vai mūsējie spēlē eirokausos. Un Latvijas izlases spēles laikā mans televizors arī ir ieslēgts, tikai paralēli parasti daru kaut ko citu, ja nav galīgi, ko darīt - lasu grāmatu (žurnālu). Tāpēc viedoklītis par mūsu futbolu man ir, turklāt - kā redzi, neviens cits nebļauj, ka rakstu pilnīgas muļķības un ka mūsējie spēlē vēl feināk par pelēm, bekhemiem un zidāniem. Un cīnās trakāk par Materaci un Roju Kīnu...
Ja tomēr ik pa laikam skaties, tad viss kārtībā - vienkārši tu pirmajā teikumā uzrakstīji ko citu.

     [+] [-]

, 2012-10-29 13:43, pirms 12 gadiem
Varu perosnīgi teikt, ka man pietrūkst ažiotāžas. Kā liels sporta līdzjutējs, top4 komandu spēles Rīgā esmu apmeklējis gandrīz visas. Par cik jau pasen atbalstu Skonto komandu, tad pārējās komandas man nav aktuālas, līdz ar to pārējās Rīgas komandas nespēj mani pievilināt.
Tāpat gribu teikt, ka citos Rīgas stadionos nejūtos komfortabli.
Kam jānotiek lai apmeklētu Skonto-ne top4 komandu dueli, es pat nezinu.. Jāsakrīt laikam lieliskiem laikapstākļiem, tukšai dienai (bieži jau negadās, ka lieliskos laikapstākļos sanāk sēdēt istabā), varbūt kādam grūākam brīdim dzīvē, lai vajadzētu "atslēgties". Nu nav diemžēl tas līmenis tik augsts, lai būtu vēlme iet uz futbolu. Neredzu interesi skatīties spēli, kur tiekas 2 dažādi līmeņi.

Izlases spēles vienmēr apmeklēju, tāpat arī klubu spēles Eirokausos apmeklēju vienmēr, neatkarīgi no laikapstākļiem, pretinieka, piedāvātās spēles kvalitātes. Tās, pirmkārt, ir citas emocijas un pa lielam augstākais līmenis, ko piedāvā mūsu futbols.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 13:48, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Par Eirokausu līmeni runājot. Lai arī Virslīgas klubiem budžeti rūk, jebkurā gadījumā futbolā konkurētspējīgas komandas izveidot ir daudz grūtāk nekā tajā pašā basketbolā.
Lai izveidotu konkurētspējīgu komandu eirokausos,nevajag nīcināt to kas mums ir,pēdējais piemērs LM-2010 gads.
Kaut vai FKV-2009 gads,kurā valstī vēl notiek tādas lietas,komandai viens solis līdz ČL grupu turnīram,bet šie met nost treneri(šveicieši bija ņemami,ar Grigorčuku protams),līdz ar to arī guņas līgas čempiona nosaukums togad netika iegūts(runa par FKV)!Kam tas viss cirks kas notika ap FKV 2009 g. bija nepieciešams?Tātad kādam bija........!
Bet cieš līdzjutēji!..........

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 13:59, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Lai izveidotu konkurētspējīgu komandu eirokausos,nevajag nīcināt to kas mums ir,pēdējais piemērs LM-2010 gads.
Kaut vai FKV-2009 gads,kurā valstī vēl notiek tādas lietas,komandai viens solis līdz ČL grupu turnīram,bet šie met nost treneri(šveicieši bija ņemami,ar Grigorčuku protams),līdz ar to arī guņas līgas čempiona nosaukums togad netika iegūts(runa par FKV)!Kam tas viss cirks kas notika ap FKV 2009 g. bija nepieciešams?Tātad kādam bija........!
Bet cieš līdzjutēji!..........
Dīvainas lietas notiek ļoti daudzās valstīs. Neesam mēs ne pirmie un ne pēdējie. Nepacietīgi īpašnieki, dīvainas kursu maiņas, sastāva izpārdošana ik pa divām sezonām (vai tieši pretēji - izpārdošanas nokavēšana) - tā ir pasaules futbola ikdiena. Un ar to sirgst pat visbagātākie un vistitulētākie klubi. Nesaku, ka tas ir pareizi - protams, nav. Bet savā ziņā normāli gan.

     [+] [-]

, 2012-10-29 14:12, pirms 12 gadiem
1500 skatītaju uz LR čempionātu ļoti zolīds apmeklējums. Parādi man vēl kādu sporta veidu kur salecās tāds cipars. Tai pašā Liepāja uz basketu varbūt 500 atnāk. Pat pret vārdiem. UZ LM hokejā varbut 300 nāk, varbūt.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 14:27, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Dīvainas lietas notiek ļoti daudzās valstīs. Neesam mēs ne pirmie un ne pēdējie. Nepacietīgi īpašnieki, dīvainas kursu maiņas, sastāva izpārdošana ik pa divām sezonām (vai tieši pretēji - izpārdošanas nokavēšana) - tā ir pasaules futbola ikdiena. Un ar to sirgst pat visbagātākie un vistitulētākie klubi. Nesaku, ka tas ir pareizi - protams, nav. Bet savā ziņā normāli gan.
Ja nemaldos grupu turnīrā toreiz Hertha,Heerenveen mainījās treneri sakarā ar neapmierinošiem rezultātiem vietējā čempī,tas tā kā būtu normāli,mums viss notiek ačgārni,esi zirgā,griež rīkli pušu!
Runa jau nav par FKV trenera maiņu,kā tādu,bet gan kurā laikā un kādos apstākļos tas notika!
Tēma šodien par līdzjutējiem!Tad lūk!Toreiz spēlējot grupu turnīrā FKV piesaistīja šos līdzjutējus,diezgan daudz nāca uz mačiem!Vajag mums šādus turnīrus!Bet paši jau daram visu lai šādi turnīri būtu neaizsniedzami!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 14:34, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja nemaldos grupu turnīrā toreiz Hertha,Heerenveen mainījās treneri sakarā ar neapmierinošiem rezultātiem vietējā čempī,tas tā kā būtu normāli,mums viss notiek ačgārni,esi zirgā,griež rīkli pušu!
Runa jau nav par FKV trenera maiņu,kā tādu,bet gan kurā laikā un kādos apstākļos tas notika!
Tēma šodien par līdzjutējiem!Tad lūk!Toreiz spēlējot grupu turnīrā FKV piesaistīja šos līdzjutējus,diezgan daudz nāca uz mačiem!Vajag mums šādus turnīrus!Bet paši jau daram visu lai šādi turnīri būtu neaizsniedzami!
Es sapratu, ko tu biji domājis. Bet pasaulē ir bijis tik daudz dīvainu treneru atlaišanas gadījumu. Sākot ar atlaišanu ļoti līdzīgās situācijās (citos turnīros, nedaudz citos apstākļos, tomēr pietiekami līdzīgās situācijās), beidzot ar atlaišanu četras dienas pēc pieņemšanas darbā (starpsezonā, nevis sezonas gaitā!)...

Bet par pēdējo teikumu par līdzjutējiem runājot. Te atgriežamies pie tā, ko jau teicu - lai uz šādiem turnīriem cerētu, ir nepieciešama nauda.

     [+] [-]

, 2012-10-29 16:06, pirms 12 gadiem
1) Vainīga ir pavasara-rudens sezona, kad iespējams notiekt spēlēm Virslīgā. pavasarī: nekas vēl īsti nav izšķiries, skolēni, studenti saspringst uz noslēguma pārbaudījumiem. Vasara: atvaļinājumu laiks, cilvēki dodas ārpus pilsētām, daudzi vēl ārpus valsts paceļot. Atnākot uz spēli var būt tīri karsts, arī futbolistiem tā kuslāk karstumā skraidīt. Bet jāspēlē pa to karsto dienu, apgaismojuma tik dažiem stadioniem uzlikts. Rudens: kļūst vēss un cilvēkiem vairs nav tik omulīgi sēdēt vēja/lietus/šogad sniega ieskautiem. labāk pie datora. Nez kāds būtu Dinamo apmeklējums brīvā dabā

2) Godīga spēle. Kādu brītiņu šosezon tika daudz bija tie dīvainie rezultāti, ka vispār neapmeklēju.

3) Prestižs. Visi zin Dinamo, jo mēs cīnamies pret krieviem, dažkārt sadodam tiem lielajiem Futbolā mūsu lielie sit mūsu mazos. Un ja notiek otrādi, tad kaut kas nav normāli.

Uz pirmo spēli aizgāju jo FK Rīga laida pa velti.
Bērnībā biju bijis uz "īstās Daugavas" spēli. Atceros rezultātu 0:0 un to kā viens aiz tribīnēm mī..za. No FK Rīga spēles atceros, kā līdzjutēju saujiņa auroja. ir starpība.

Uz sezonas pēdējo spēli - Daugava (R) - Gulbene noteikti iešu!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 16:13, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Es sapratu, ko tu biji domājis. Bet pasaulē ir bijis tik daudz dīvainu treneru atlaišanas gadījumu. Sākot ar atlaišanu ļoti līdzīgās situācijās (citos turnīros, nedaudz citos apstākļos, tomēr pietiekami līdzīgās situācijās), beidzot ar atlaišanu četras dienas pēc pieņemšanas darbā (starpsezonā, nevis sezonas gaitā!)...

Bet par pēdējo teikumu par līdzjutējiem runājot. Te atgriežamies pie tā, ko jau teicu - lai uz šādiem turnīriem cerētu, ir nepieciešama nauda.
Vai tad 2009 gadā FKV nauda trūka,lai saprātīgi pastiprinātu sastāvu(tas bija nepieciešams), papildus jau domās par nākamo sezonu , kas būtu spējīga aizcīnīties līdz grupu turnīram(kaut vai EL) arī 2010 gadā?Reāli tas bija izdarāms,arī 2009 gadā FKV tuvi bija čempiona titulam,ar Grigorčuka patriekšanu tituls tika zaudēts!
Kā jau minēju,kādam tas nebija izdevīgi,un tagad raudāt par naudu, tas ir lieki!

  +4 [+] [-]

, 2012-10-29 16:36, pirms 12 gadiem
Lietotājam "klacis" žetons par kvalitatīvu skatu no malas. Cik vērtīgi būtu, ja šos komentārus izlasītu katra Virslīgas kluba vadība un preses sekretāri. Varbūt aizdomātos...

Es teiktu, ka problēma ir visās pusēs.

1) Vairums klubu (un LFF) nestrādā mērķtiecīgi (vai nestrādā vispār) ar skatītāju. Šeit nav daudz ko piebilst, "klacis" ļoti smuki visu uzrakstījis.

2) Latvijā par futbolu interese ir liela (+/- basketbola līmenī), taču ne par vietējo futbolu. Futbola līdzjutēji ir slinki un izlepuši. Izvēlas ārzemju preci, izvēlas skatīties mājās pa TV vai netā, nevis stadionā (reizēm aukstā, lietainā laikā, kā jau mūsu klimatiskajos apstākļos). Žēl, ka nav laika meklēt, bet, šķiet, vienas poļu komandas fanu klubam bija plakāts (banner), kurā ar naidu pārsvītrotas pasaules grandu (piem., Barcelona, Manchester United) emblēmas un vidū liela pašu kluba emblēma un aptuveni tāds uzraksts: "Support your local club". Nav mums šīs kultūras.

3) Mediji. Ir daži (piemēram, valsts TV, bet ne tikai), kas futbolu atstāj novārtā - par Cauņas vārtiem ČL grupu turnīrā tika pateikts Panorāmas sporta ziņu beigās vēl pēc Nīderlandes čempionāta apskata. Tas tikai tāds ilustratīvs piemērs. Protams, arī Sportacentram jāstrādā vairāk. Visiem medijiem jāstrādā vairāk, turklāt laikam jau īpaši video jomā, lai cilvēki var "aptaustīt", un futbolā darbojošās personas nav tikai uz "papīra".

4) Nauda, politika. Merkele iet uz Bundeslīgas spēlēm, bet nosauciet kaut vienu LV labu zināmu politiķi, kurš ietu vismaz uz izlases spēlēm (par Virslīgu nesapņosim). Un attiecīgi no politiķiem (piem., Jaunups) nauda tiek basketbolam, plus lielu daļu uzmanības savāc krievu naudas apbērtais Dinamo. Futbolam nav ietekmes, popularitātes aprindās.

P.S. Spēles līmenis ir ok, daudzas spēles ir interesantas, lamāšanās vairs nav tik izteikta. Šos argumentus noraidu.

     [+] [-]

, 2012-10-29 17:20, pirms 12 gadiem
Rīgā trenejas tukstoshiem futbolistu- viniem ir vecaaki, radi, draugi.
Ja pat shie nenaak, kur naaks vel lidzjuteji, kuri grib redzet kvalitativu futbolu.
Izdaliet ielugumus mazajiem futbolistiem, viņu vecākiem, tad pamazaam skatitaju skaitam pieaugot, naaks ari daudz lidzjuteju un veidosies fanu klubi. Vairaak skatitaju, tas nozime ar kvalitativaku futbolu.

Klubiem ir jastrada ari pie taa lai speletaji uzvestos kulturaali un daudzi speletaji zinaatu ari latvieshu valodas pamatprasmes.

Klubu sadarbiba ar medijiem.

     [+] [-]

, 2012-10-29 18:21, pirms 12 gadiem
Par to spēles līmeni tomēr Edmundam un Agrim nepiekrītu. Esmu biškucīt vecāks, jūsu vecumā gāju uz Rīgas "Daugavas" spēlēm, arī tajos laikos, kad Starkovs vēl iekšā spēra (viņš gan man nekad tā īsti nav paticis, tad jau Muļa (Miļevskis), Šitiks un citi bija labāki. Tā bija pavisam cita lieta, kad Daugava cīnījās par iekļūšanu augstākajā līgā, līdzjutēju atbalsts bija desmitkārt kvēlāks un skaļāks nekā tagad labākajās izlases spēlēs.
Un viens no maniem sapņiem (noteikti īstenošu) - klātienē apmeklēt kādu Anglijas virslīgas (sliktākajā gadījumā - Spānijas, Itālijas vai vismaz Vācijas) spēli. Vietējo Latvijas čempi tuvākajā desmitgadē neplānoju apmeklēt, tad jau drīzāk aiziet uz kādu Šenkerlīgas volli vai regbija mačiņu. Un, būdams vecs basketbolists, es pat uz LBL pēdējo trīs gadu laikā neesmu bijis, līmenis un intriga tur ir svešas lietas. Uh, un dzīvā atmiņā ir LBL Broču un Bonusa septiņu maču sērija, cilvēki stāvēja uz Daugavas CSN palodzēm, jo nebija vietas, kur ābola sēkliņai nokrist.

     [+] [-]

, 2012-10-29 19:43, pirms 12 gadiem
A-BURTS 73 rakstīja: no kuriem laikiem bimbambols ir sports numur viens? tikai HOKEJS!!!
Kurš djinama fanu tipāžs Tu būtu? Laikam, tie kuri no sporta zina tikai - Dinamo un Dinamo.

     [+] [-]

, 2012-10-29 19:51, pirms 12 gadiem
Par tēmu tad.
Ok, kāds te minēja, ka futbola klubs latvijā nevarētu iekļūt eirolīgā, jo nevar to reāli atļauties(futbolā citas naudas apgrozās). Labi, tad ar šo argumentu vien pietiek, lai nefanotu un neietu uz fuci.
Otrs arguments varētu būt tāds, ka Latvijas futbola sabiedrība varētu tikt apzīmēta ar atslēgas vārdiem - Krievs, lv futbols, urla, Daugava. Kautkā tā apmēram.

Nu nav tas priekš latviešiem, nav. Tas pats djinama turas ne uz latviešu naudām, kur nu vēl sadabūt naudas fucim, lai uzblieztu VIDUVĒJU eiropas klubu.

     [+] [-]

, 2012-10-29 19:58, pirms 12 gadiem
Nav nekas pret futbolu (ok ir gan, neinteresants sports 1:1 urrā neizšķirts) , bet te Latvijā ir iebraukts tik dziļās auzās ar to.

     [+] [-]

, 2012-10-29 20:53, pirms 12 gadiem
Onslov, nepiekritīšu. Piemēram, PČ futbolā ir sporta notikums nr.1, pārāks vēl par OS, jo tur vienkārši nav garlaicīgu notikumu (nu 1-2 %, reizēm gadās).
1 2 40 komentāri