Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

38. nedēļa. Rastorgujevs divreiz trāpa pa 3. vietu

38. nedēļa. Rastorgujevs divreiz trāpa pa 3. vietu
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Pagājusī nedēļa bija bagāta uz dažādu goda nosaukumu piešķiršanu mūsu sportistiem. Arī sacensībās netrūka panākumu, tomēr biatlonists Andrejs Rastorgujevs pasaules čempionātā vasaras biatlonā izcēlās divreiz.

Divas 3. vietas pasaules čempionātā vasaras biatlonā Dušnikizdrojā (Polija) izcīnīja Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs (attēlā). Lai arī lielākā daļa spēcīgāko biatlonistu nestartēja un dalībnieku sastāvs atgādināja slāvu sadraudzības spēles, 3. vietas sacensībās, kur pretim nāk kaut vai tas pats polis Tomašs Sikora, kurš ir kāpis gan uz olimpisko spēļu, gan pasaules čempionāta (īstā – ziemā) goda pjedestāla, ir respektējams sasniegums. 10km sprintā sestdien uzvarēja slovāks Šimočko (2 kļūdas šautuvē). Otrais viņa komandas biedrs Kazars (1, +1,5), trešais Rastorgujevs (1, +4,5). Svētdien 12,5km iedzīšanas sacensībās pirmais Kazars (4), otrais Lapšins (Krievija, 3, +0,9), trešais Rastorgujevs (3, +19,5), kurš pirms pēdējās šautuves, kurā nesašāva 2 mērķus, pat bija līderis... Tas parāda, ka Andrejam līdz elitei vēl garš ceļš ejams, jo situācijas, kad Latvijas biatlonisti pirms pēdējās šautuves ir līderpozīcijās un var pārbaudīt savu nervu stiprimu, ir ļoti retas. No otras puses, „tikai” trīs kļūdas 4 šautuvēs Andrejam ir labs sniegums. Iespējams, jau sāk noderēt valstsvienības trenera Jēkaba Nākuma padomi šautuvē. Cerēsim, ka šādus patīkamus pārsteigumus Rastorgujevs nākotnē sagādās vairāk.

UCI 1.1 vienas dienas velosacensībās „Grand Prix d'Isbergues” (Francija) pirmais finišējis Aleksejs Saramotins no „HTC – Columbia” komandas. 200 kilometru distancē viņš no lielās grupas aizbēga 4 kilometrus pirms finiša, to apsteidzot par 2 sekundēm. Turklāt Aleksejs vienojies arī par sadarbību uz divām nākamajām sezonām ar Francijas komandu „Cofidis”. Ja līgums ir, tātad būs arī uzvaras.

Atkārtoti par „Ride BMX Nora Cup” 2010. gada labāko BMX braucēju iebalsots Latvijas pārstāvis Māris Štrombergs, par to, ka tiks uzņemts Sanhosē pilsētas sporta slavas zālē, uzzinājis latviešu hokeja vārtsargs, tagad treneris Vašingtonas „Capitals” Artūrs Irbe, bet par sezonas otru visvairāk progresējušo pludmales volejbolistu pasaulē 2010. gada sezonā atzīts Jānis Šmēdiņš, kura pārinieks Mārtiņš Pļaviņš savukārt atzīts par labāko bīčistu šovasar Latvijā, bet viņu treneris Aigars Birzulis par labāko savā ampluā. Savukārt pie pirmās trofejas sezonā ticis Pie Latvijas volejbola izlases pirmā tempa uzbrucējs Armands Celitāns, kurš Beļģijas čempiones „Knack Randstad” rindās izcīnījis Beļģijas Superkausu.

Nedaudz paplosījās arī futbolisti. Latvijas izlases aizsargs Kaspars Gorkšs Anglijas Čempionāta spēlē „QPR” rindās ar diviem goliem palīdzēja pieveikt „Doncaster Rovers” – 3:0, bet Moldovas čempionāta 10. kārtas spēlē "Sheriff" uzvarā ar 4:0 pār "Sfintul Gheorghe" trīs vārti Latvijas uzbrucēja Edgara Gaurača kontā.