Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ozoliņš un Kirova nauda

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Ozoliņš un Kirova nauda
Piesolījis, katram spēlētājam 10 000 eiro par palikšanu elitē, Kirovs Lipmans saprata, ka tas ir galvenais, kāpēc puikas sasita baltkrievus un austriešus.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta...

Otrajā dienā pēc Hokeja federācijas valdes 23. maija vēsturiskā plēnuma lēmumiem, ka jāatlaiž ir visi, ko vien var atlaist, lielu krokodila asaru avīzē "Telegraf" atlaidis Kirovs Lipmans: "Ja jūs zinātu, cik man viņš paprasīja par mēneša darbu? Šausmas..."

Neesmu lasījis Ozoliņa četru gadu līgumu (līdz 2014. gada 1. jūlijam) un nezinu, kāda naudas summa paredzēta par darbu, taču šāda līmeņa kā Ozoliņš GM cena Eiropā ir apmēram 100 000 dolāru. Plus/mīnus. Iespējams, tāda bija arī viņa līgumā, vai varbūt bija 80 000 eiro, tas šobrīd nav būtiski. Varbūt līgumā alga vispār netika ierakstīta un tā bija divu džentlmeņu mutiska vienošanās, lai gan šāds variants ir maz iespējams, ņemot vērā to, kas ir Ozo draugi. Viens no viņiem - Guntars Paste Kirovam laiku pa laikam atgādina, kad viņš beidzot atdos Ozoliņam naudu par lidmašīnas biļetēm 2002. gadā no ASV uz Zviedriju, varbūt arī vēl 2001. gada biļetes tur iekšā, bet kādi 8000 dolāru esot. Zinot, ka LHF neviens tāpat viņu neapdrošinās, Ozoliņš 2001. gadā, kad spēlēja Karolīnā, apdrošināja sevi uz pasaules čempionāta laiku par 25 000 dolāru. Par to, protams, nekas netiek prasīts - paša iniciatīva.

Tagad, kļūstot par izlases GM, Ozoliņš gribēja ieviest tādu kā rietumu ideoloģiju: federācija gādā par visu, lai spēlētāji treniņnometnē un pasaules čempionātā jūtas komfortabli, lai ir apdrošināti līgumi, lai ir viss nepieciešamais inventārs utt., bet vienīgais atalgojums - t.s. dienas nauda. Arī tiem, kas trenējās, bet uz čempionātu netiek. Bet. NEKĀDU PRĒMIJU! Izlasē spēlē par brīvu. Gaisotne komandā, lai katrs grib spēlēt, lai nav nekādu ņurdēšanu par trūkstošajām nūjām, šņorēm utt., turklāt nu jau lielākā daļa normāli pelna arī savos klubos.

Visa Ozoliņa jaunā ekonomiskā politika sekmīgi darbojās līdz spēlei ar Baltkrieviju, pirms kuras Kirovs katram spēlētājam piesolīja... 10 000 eiro par palikšanu elites grupā. Pēc aculiecinieku nostāstiem, tad arī abi nopietni salekušies. Nav šobrīd būtiski, vai Sandis teica vai neteica, ka tu, Kirov, tagad visu sačakarēji, taču darbs bija sadirsts, kā saka Cēsu pusē. Puikas uzvarēja abas spēles, un nu Kirovam radās pārliecība, ka tas piesolīto prēmiju dēļ, savukārt GM bijis pārliecināts, ka uzvarētu arī bez tā. Kaujas gars komandai tāpat bija milzīgs!

Tiem, kas prot rēķināt, 25x10 000 ir 250 000 eiro, plus jāmaksā taču arī GM par viņa darbu. Kirovs jau visu pavasari dzied, cik valdība slikta, dodot hokejam tikai 93 000 latu, bet, parēķinot, cik jāmaksā būs spēlētājiem, viņam palika slikti. Un radās plāns atbrīvoties no visiem, kam var nemaksāt. Tādēļ arī paziņojums televīzijā, ka Ozoliņš uz izlasi tika aicināts tikai ar vienu mērķi - piesaistīt pēc iespējas vairāk "Dinamo" spēlētāju. Bet tas taču viņam neizdevās! Sprukts atteica. Laviņš atteica. Karsums arī nebija tik slims, lai nespēlētu! Dārziņš aizbrauca uz pasaules čempionātu, taču praktiski arī atteicās spēlēt. Skrastiņš atteica, neņemot vērā, ka es, Lipmans, biju ar mieru apdrošināt pat viņa neesošo līgumu... Da, nafig, man tāds Ozoliņš vajadzīgs! Tikai lieki izdevumi, praktiska labuma nekāda.

To jau Kirovs, kurš domā, ka pār pasauli valda dolārs, eiro vai lats, nesaprot, ka ilgtermiņā Ozoliņš viņam radītu ietaupījumus. Ja Kirovs pats nebūtu jau pirmajā piegājienā visu salaidis grīstē.

Nezinu, vai tā ir patiesība, vai daļa no teikas, taču vakar mazi putniņi man knābītī atnesa ziņu, ka Ozoliņš visu savu dienasnaudu esot nometis Lipmanam uz galda, bet līgumu piedāvājis, lai viņš sev iebāžot... Paši ziniet, kur.

P. S. Nevaru apgalvot, ka notikumi risinājās tieši šādi, taču fabula tāda bija. 2011. gada vasara būs teiku un pasaku vasara, bet pasakas taču mums visiem tīk...

1 2 3 94 komentāri

 +32 [+] [-]

, 2011-05-26 17:02, pirms 13 gadiem
Priekšpēdējā rindkopa vienkārši zvērā!
Slēpts komentārs: markuss
Slēpts komentārs: asistents

 +16 [+] [-]

, 2011-05-26 17:05, pirms 13 gadiem
ozo laikam neizprot vecā žīda lietu kārtošanas stilu.. nebrīnos, Kirovs it kā gudrs vecis, bet tiklīdz aiziet runa par naudu- auzas

 +27 [+] [-]

, 2011-05-26 17:06, pirms 13 gadiem
markuss rakstīja: "Ozoliņš GM cena Eiropā ir apmēram 100 000 dolāru." Plus/mīnus.... hmmm peec kaadiem kriteerijiem tiek veerteets Ozolinjs kaa GM, ja vinjs ssajaa amataa ir pilniigi zaljss gurkkis?! Ozolinja kaa ziimola cena varbuut, bet vai menedzera speejas?
Nebuutu arii korekti saliidzinaat Eiropu ar Latviju, kur 100 000 iespeejams ir 1/20 no budzeta
Jautaajums ar ko taads Baldonieks (mazaaka alga) ssvakaaks par Ozolinju?
Paprasi Sakikam, Forsbergam vai Kīnanam, ko viņi domā par Baldonieku, un pēc tam paprasi, ko viņi domā par Ozoliņu...
Bet par rakstu. Cepums Ozoliņam par naudas atsviešanu, gribētos jau domāt, ka viņam diži pa kabatu nesitīs...Bet žest tīri patīkams, Kira noteikti krēslu ar rokām saberza skaidās aiz niknuma
Slēpts komentārs: Gena@Traktors

 +15 [+] [-]

, 2011-05-26 17:08, pirms 13 gadiem
To ka Lipmans ir žīds pēc viņa alkatīgā purna var pateikt! Ļoti patika šitas raksts un žēl, ka Ozo vairs nebūs dzirdams sakarā ar izlasi! Lipman, šālē beidzot dillēs!

 +17 [+] [-]

, 2011-05-26 17:09, pirms 13 gadiem
kāda starpība, cik europā maksā GM?
par prēmijām- veči paši radījuši par sevi iespaidu, ka izlasē spēlē tikai naudas dēļ. (es esmu par OZO ideju, ka izlasē spēlē tāpēc, ka grib, nevis tāpēc, ka gaida naudu)

  +9 [+] [-]

, 2011-05-26 17:13, pirms 13 gadiem
Puikas uzvarēja abas spēles, un nu Kirovam radās pārliecība, ka tas piesolīto prēmiju dēļ...
...kāda tur vairs starpība vai džekus motivēja tā prēmija vai nē...tas jautājums vairāk nav apspriežams - ja Tu, Kirov, solīji tad maksā, neviens Tevi aiz mēles neraustīja...
....P.S. ...un prēmijas piesolīja lai glābtu savu prestižu....nesmuki būtu izlidot uz B gr. pēdējos valdīšanas gados...
Slēpts komentārs: markuss

 +14 [+] [-]

, 2011-05-26 17:21, pirms 13 gadiem
Kad vienreiz fani savāksies un kopā pieprasīs Kiras atkāpšanos un OZO iekš LHF ?

  +1 [+] [-]

, 2011-05-26 17:36, pirms 13 gadiem
Aizmugure rakstīja: Kad vienreiz fani savāksies un kopā pieprasīs Kiras atkāpšanos un OZO iekš LHF ?
Nekad, jo viena lieta ........... (cenzēts) netā, bet visam cita ko reāli izdarīt.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-26 17:38, pirms 13 gadiem
"taču šāda līmeņa kā Ozoliņš GM cena Eiropā ir apmēram 100 000 dolāru"

Interesanti, par kādu līmeni Tu, Jāni, runā, ja Ozoliņš ir šī darba iesācējs.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-26 17:41, pirms 13 gadiem
Nav nekas pret |Ozoliņu-spēlētāju, bet nu nesāksim te tagad viņu glorificēt, skaidrs, ka neviens par brīvu nestrrādās tur, bet mīļie ļautiņi ņemiet verā, ka Kira lielako daļu no savas ķešas dod, man arī būtu žēl - iespējams. Fakti ir galvenie- UZDEVUMS NAV IZPILDĪTS.

  -2 [+] [-]

, 2011-05-26 17:46, pirms 13 gadiem
Matuļa kungs, šeit nav runa par hokejistu kartiņu cenu, bet par GM kā federācijas darbinieku, un kā GM Ozoliņš šogad neko ekstra nepaveica, tam nevar nepiekrist! Cita lieta, ka ilgtermiņā, iespējams (uzsveru - IESPĒJAMS) Ozoliņš parādītu savu lietderību, taču neaudzēsim spārnus cilvēkam tikai dēļ uzvārda! Jā, kā hokejists Ozoliņš ir tuvu izcilam, taču kā GM tikai iesācējs, piekrītu Zhigalo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-05-26 17:58, pirms 13 gadiem
9ball rakstīja: Tad jau sanaak, ka tu nemaz nezini kaads bija uzdevums. Turklaat, ja jau Kiram tas taa sit pa kabatu, tad nevajag piesoliit 10k par uzvaru ar baltkrieviem.

P.s.
Bilde rakstaa laba
Un kāds bija izlasei uzdevums?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-26 17:59, pirms 13 gadiem
Zhigalo rakstīja: "taču šāda līmeņa kā Ozoliņš GM cena Eiropā ir apmēram 100 000 dolāru"

Interesanti, par kādu līmeni Tu, Jāni, runā, ja Ozoliņš ir šī darba iesācējs.
nezinu ko ar to gribēja teikt Matulis, bet man ir pārliecība ka OZO būtu labs GM ...un viņa spēks (labums) slēpjās nesavtīgumā, vēlmē patiešām sakārtot izlases lietas... citiem vārdiem - saimnieciska pieeja un labā griba atsvēru pieredzes trūkumu...

  -2 [+] [-]

, 2011-05-26 18:06, pirms 13 gadiem
9ball rakstīja: notureeties A grupaa
Izrādās ka Tu pats nezini kāds bija izlases uzdevums.
Ja Ozo kaut ko bubināja par noturēšanos A grupā, tad tas nenozīmē kā tāds bija arī LHF uzdevums.
Lūk kāds bija LHF uzdevums.
TVNET :: Hokejs - LHF valde Latvijas izlasei PČ...

  +2 [+] [-]

, 2011-05-26 18:09, pirms 13 gadiem
daywalker rakstīja: Nav nekas pret |Ozoliņu-spēlētāju, bet nu nesāksim te tagad viņu glorificēt, skaidrs, ka neviens par brīvu nestrrādās tur, bet mīļie ļautiņi ņemiet verā, ka Kira lielako daļu no savas ķešas dod, man arī būtu žēl - iespējams. Fakti ir galvenie- UZDEVUMS NAV IZPILDĪTS.
tu jau domaa ka lipmans savu naudu dod? nee vinjam par to iet nodoklji nost un veel visaadi labumi,kira par velti nekaa nedara

  +3 [+] [-]

, 2011-05-26 18:13, pirms 13 gadiem
juus tieshaam nesaprotat kas notiek? es meigjinashu paskaidrot varu protam arii kljuudiities bet meigjinashu. OZO saveda kaartiba infrastrukturu izlase,jo ja vinjs nebuutu savedis cik veel buutu ateikushies? juus domajat ka sprukts viens negribeeja braukt. mikroklimats komandaa ir ljoti svariigs. un tad veel jautajums ko tad OZO neizdariija? (shis jautaajusm tiem ka saka ka nekaa neizdariija) vieniigais ko vinjs neizdariija tas ir pats nespelaja laukaa pareejo vinjs kas no vinja bija atkariigs izdarija. kadas tad var buut pretenzijas? domaat vajag kungi,nevajag kljuut par kalviishiem.

  +7 [+] [-]

, 2011-05-26 18:15, pirms 13 gadiem
markuss rakstīja: nu labi paprasiisu..... tad vinji speelees LV izlasee vai kaa? kaads sakars Ozolinjam, baldoniekam ar ssiem dzekiem? Es arii paprasiissu spruktam un skrastinjam ko vinji domaa par OZO
Cik tev gadu? Tu nesaprotu, ka visu šajā dzīvē izšķir cilvēciskais faktors. Ozo ir pazīstams visā hokeja pasaulē, viņš var daudz ko vairāk sarunāt kā cilvēks , kas tur nav pazīstams. Un tas ir ļoti daudz.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-26 18:30, pirms 13 gadiem
Raksts tiešām no sērijas viena tante teica jeb putniņš knābī atnesa. Interesanti kāpēc Puče klusē.
Slēpts komentārs: maris777
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-26 18:42, pirms 13 gadiem
arhivs X rakstīja: Interesanti vai bez Latvijas un Baltkrievijas vēl elites grupā ir kādas federācijas, kas līdzīgā formā izvirza tādus uzdevumus? (Par Krieviju ir skaidrs, tur vienmēr ir tikai viens uzdevums)
Atzīstu ka neesmu speciāli interesējie.

     [+] [-]

, 2011-05-26 18:44, pirms 13 gadiem
arhivs X rakstīja: Interesanti vai bez Latvijas un Baltkrievijas vēl elites grupā ir kādas federācijas, kas līdzīgā formā izvirza tādus uzdevumus? (Par Krieviju ir skaidrs, tur vienmēr ir tikai viens uzdevums)
Vispār jau izlasei vai komandai arī var būt tikai viens uzdevums, uzvarēt turnīrā vai čempionātā.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-26 18:48, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: tu jau domaa ka lipmans savu naudu dod? nee vinjam par to iet nodoklji nost un veel visaadi labumi,kira par velti nekaa nedara
Baigais gudrinieks, ko tad citi uzņēmumi tik kūtri visu sponsorē, ja jau tik lojala nodokļu politika. Izskatās čali, ka tev vajag uzstāties presē tad un izskaidrot citiem, ka dodot naudu sportam, tu pats savu naudu neatdod.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-26 19:17, pirms 13 gadiem
daywalker rakstīja: Baigais gudrinieks, ko tad citi uzņēmumi tik kūtri visu sponsorē, ja jau tik lojala nodokļu politika. Izskatās čali, ka tev vajag uzstāties presē tad un izskaidrot citiem, ka dodot naudu sportam, tu pats savu naudu neatdod.
es gudrienieks vai tu jampampinjs? kaads apgrozijums grindexam zini ja nee apmeram 80 miljijoni tas taa lai tu saktu kustinaat smadzeni

  -3 [+] [-]

, 2011-05-26 19:28, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Paprasi Sakikam, Forsbergam vai Kīnanam, ko viņi domā par Baldonieku, un pēc tam paprasi, ko viņi domā par Ozoliņu...
Tieši par to jau markuss savā komentārā rakstīja. Uzprasot Sakikam, Forsbergam vai Kīnanam, ko viņi domā par Ozoliņu un Baldonieku, viņi atbildēs par abu personību zīmolu, popularitāti, nevis GM spējām. Ja ņem vērā, ka līgums ar Ozo tika slēgts pirms čempionāta, kad vēl Sandis nebija iemēģinājis roku GM amatā, maz ticams, ka kāds varēja zināt, kādas kvalitātes GM viņš ir.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-26 19:45, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Nekad, jo viena lieta ........... (cenzēts) netā, bet visam cita ko reāli izdarīt.
Te nu Tu pareiz pateici, tik neta (cenzēts) sakarā tas vairāk būtu attiecināms uz Tevi! Vēl nesen Kira Tev bija "visa ļaunuma sakne", bet tagad Tu esi bez maz vai viņa neoficiālais advokāts! Rodas tāda sajūta , ka Tev ir tāda nepieciešamība (nez varbūt pat fiziska) vislaik kādam oponēt...

  +7 [+] [-]

, 2011-05-26 19:49, pirms 13 gadiem
Daži labi laikam aizmirsuši kā lietas kārtojās pirms Ozo bija GM. Aizokejāna spēlētājiem zvanīja un prasīja par spēlēšanu izlasē 2ned pirms čempja sākuma (netā runāja par Kuldu, Bārtuli, Skrastiņu kā izlases spēlētājiem, bet vēl neviens ar viņiem nebija sazinājies, pat intervijās viņi to bija pieminējuši), šinī gadījumā viss notika laicīgi un civilizēti + par pieminētajām inventāra lietām, kas ir ļoti daudz. Manuprāt Ozo kā GM izdarīja ļoti daudz un līdz šim (kaut strādāja 1gadu) neviens nebija ne tuvu tik augstā līmenī pildījis GM pienākumus.
1 2 3 94 komentāri