Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

45. nedēļa. Brāļi paņem visu banku

45. nedēļa. Brāļi paņem visu banku
Foto: Scanpix/AP

Lai kādas cerības loloja konkurenti, sākoties jaunajai skeletona sezonai, atkal viss pa vecam. Vēl sliktāk konkurentiem – priekšā ne tikai viens Dukuru brālis, bet divi!

Pirms sezonas sākuma no dažādām malām tika saņemtas ziņas, ka konkurenti nobrieduši Martina Dukura hegemonijas izbeigšanai, pie viena tiekot galā arī ar viņa brāli Tomasu. Kala slidas, štancēja kamanu desmitus, svēra skeletonistu iespējas un briedināja tos izšķirīgajai kaujai, paturot prātā olimpiādi Sočos 2014. gada pavasarī. Vācieši, olimpiādes saimnieki krievi, amerikāņi, kanādieši... Tikmēr Martins ar florbola nūju padusē tika pie ceļa traumas, bet Tomasam tika kalts jauns braucamais, kas, kaut arī apsvērts un pārdomāts pasākums, tomēr lielā mērā ir bakstīšana ar pirkstu debesīs – ja nu trāpa?

Lielā mērā padarītais vasarā jau bija jāprezentē pirmajos nopietnajos sezonas mačos – Pasaules kausa pirmajā posmā ASV viltīgajā Leikplesidas trasē. Kaut arī Martins tur 2011./2012. gada sezonas pēdējos mačos (pasaules čempionātā) bija ticis pie zelta, tas absolūti negarantēja uzvaru arī šoreiz, jo Leikplesida ir kā neiejāts zirgs, pat tad, ja šķiet, ka zirģelis jau ar jātnieku samierinājies. Turklāt vāciešu trumpis ir tehnika, krievs Aleksandrs Tretjakovs bez pasaulē labākā starta apkārts ar ekstrām ne tikai vācu trenera izskatā, amerikāņi labi brauks kur tad vēl, ja ne savā trasē, savukārt kanādiešiem vismaz ar aklimatizāciju nav jānokaujas. Un vēl jau arī sīkāku gariņu ar veselīgu godkāri pasaules skeletona panteonā netrūkst.

Par atzinību pretiniekiem jāsaka, ka 2,08 sekundes (gan četros braucienos, salīdzinot ar šīs reizes trim) Martinu no otrās vietas vairs nešķīra. Tās bija tikai 0,08 sekundes, kuras no Martina atpalika Tomass Dukurs, kamēr labākais no nākamajiem bija Tretjakovs (+0,17). Un tomēr... Pirmais atplīsa pasaules vicečempions vācietis Franks Rommels, kurš pamanījās dabūt diskvalifikāciju par pārsniegtu svaru, kaut arī pa trasi nesās gandrīz Martina ātrumā. Trešajā braucienā situācijas spriedzi neizturēja arī Tretjakovs. Savukārt no pārējiem labākais bija mājinieks, kurš atpalika gandrīz tikpat (1,48 sekundes) no Martina kā Rommels pavasarī četru braucienu ekvivalentā. Ņemot vērā, ka Martins brauca ar citu skeletonu, jaunām sliecēm un ar pabojātu sagatavošanās periodu traumas dēļ, tās ir sliktas ziņas konkurentiem. Ja jau pat tik nelabvēlīgos apstākļos, kādi bija Martinam Leikplesidā, ņemot vērā arī to, ka ar dažām trases viltībām galvenajam pretendentam uz uzvaru tā arī neizdevās tikt galā nevienā no braucieniem, latviešu puiku nevar uzvarēt, ko tad gaidīt pēc atgriešanās Eiropā?! Tā jau konkurentiem var arī rokas nolaisties...

Protams, uzvarētājam pienākas lielākie lauri, taču Leikplesidā ļoti gribas atzīmēt arī Tomasa Dukura sniegumu. Ar šovasar uzbūvēto skeletonu Tomass, kā jau tas pēdējās sezonās ierasts, atkal zīmēja skaistākās līnijas Leikplesidas trasē. Tiesa, pirms sezonas, vēl Rīgā, viņš izteicās, ka skaistas līnijas vēl nenozīmē pareizas līnijas... No uzvarētāja triju braucienu summā viņu šķīra tikai nepilna sekundes desmitdaļa, kamēr vēl pavasarī pasaules čempionātā tās bija vairāk nekā 18(!) sekundes desmitdaļas. Un pirms pēdējā sacensību dalībnieka (Martina Dukura) došanās trasē Tomasam bija, liekas, labākā iespēja uzvarēt PK posmā kopš savas pirmās uzvaras Siguldā... Viņš to bija pelnījis. Tāpēc šoreiz par nedēļas sportistiem „SA+” pasludina abus brāļus. Viņi ir labākie pasaulē! Nenoniecinot vefiešus, kuri šobrīd ir labākie Baltijā, vai, piemēram, 13 gadus veco peldētāju Kristu Ceplīti, kura ir labākā Latvijā.

     [+] [-]

, 2012-11-14 13:39, pirms 12 gadiem
Visi malači!! Man jau patīK!