Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

36. nedēļa. „Dinamo”. Kārtējais murgs Sanktpēterburgā

36. nedēļa. „Dinamo”. Kārtējais murgs Sanktpēterburgā
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Ar divām uzvarām KHL čempionātu sākuši Rīgas „Dinamo” hokejisti, pirmo no tām sagādājot pagarinājumā pret mūsu „klientiem” – hokejistiem no Ņevas pilsētas.

Viņi gatavojās ilgi un rūpīgi. Kopš pavasara. Pasludināja notikušo par kārtējo murgu savā pilsētā, nomainīja galveno treneri, turpināja krāt skatu kartiņas ar parakstu „spēlējis NHL” (sakrātas 114 sezonas pašreizējā sastāvā) un turpināja gāzi ķīmiķot miljonos, kurus ieguldīja brendā, KHL bosa spēļmantiņā ar nosaukumu Sanktpēterburgas SKA.

Visam vajadzēja būt gatavam uz 9. septembri – KHL jaunās sezonas sākumu, kad SKA bija plānots savās mājās atmaksāt Rīgas „Dinamo” par visiem pāridarījumiem iepriekšējā sezonā – zaudējumu regulārajā sezonā Rīgā ar 1:4, kā arī četru spēļu sērijā Gagarina kausa 1. kārtā. Arī par 2000. gadu Sanktpēterburgā, kad „zvaigžņotā” Krievijas komanda cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā uz vienas laipas ar Latviju paslīdēja un no sešām vienībām palika pēdējā. Un arī par 1917. gadu, kad latvieši nosargāja Ļeņinu, un veicināja pilsētas nosaukšanu par „revolūcijas šūpuli” – tāpat katram gadījumam, lai latvieši pa Krieviju nevazājas.

Īpaši spilgtas atmiņas par notikušajiem „lielākajiem murgiem kopā 1917. gada”, kā tika nosaukts Krievijas izlases zaudējums 2000. gadā, palikušas to dienu dalībniekiem „lielās un nedalāmās” sastāvā Maksimam Sušinskim un Aleksejam Jašinam. Tik spilgtas, ka SKA hokejistiem pirms spēles trīceklis bija vēl lielāks kā rīdziniekiem. Un pamatoti – izvirzījušies vadībā ar 2:0, mājinieki pārsvaru nespēja nosargāt. Viņus neglāba pat 10 sekundes pirms 3. trešdaļas beigām iemestā izlīdzinājuma ripa (4:4), ja vien par glābiņu viens no līgas favorītiem neuzskata vienu punktu sacensībā ar uzdevumu – iekļūt izslēgšanas spēlēs – saņēmušo Rīgas klubu. 5 sekundes pirms pamatlaika beigām skaitliskā vairākuma 13(!) sekundē Aleksandrs Ņiživijs pielika sanktpēterburgiešu mocībām galu (guva uzvaras vārtus). Uzvara pār Novokuzņeckas „Metalurgu” ar 3:0 izvirzīja „Dinamo” visas Rietumu konferences līderpozīcijās, šodien aizvadot maču izbraukumā ar Austrumu konferences līderiem un Georgija Pujaca Novosibirskas „Sibirj”.

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē par vicečempionu kopvērtējumā beļģa Jorisa Hendriksa moča blaķenes kantētāja amatā vakar kļuva latvietis Kaspars Liepiņš. 2008. gadā ar „Jori” 4. vieta pasaules meistarsacīkšu kopvērtējumā, pagājušogad – čempiona tituls, šogad – 2. vieta. Slavējami!

Uz kādu pozitīvu vārdu ceturtdienas vakarā „uzprasījās” tikai 18 gadus vecais šķēpa metējs Zigismunds Sirmais, kurš Jūrmalā jau otro reizi šosezon laboja Latvijas junioru rekordu (82,27m), starp visas pasaules junioriem iekļūstot sezonas otrā labākā šķēpmetāja godā, kļūstot par piekto vistālāk šķēpu raidījušo Latvijas šķēpmetēju ar jaunā tipa šķēpu un sesto visu laiku tālāk metušo junioru pasaulē. Materiāls ir, tā turpināt!

„Bravo” un vēlreiz „bravo” jau otro nedēļas nogali pēc kārtas Krievijas pludmales volejbola laukumos pelnījis Aleksandrs Samoilovs un kopā ar viņu iepriekšējo nedēļas nogali spēlējušais bijušais pārinieks Mārtiņš Pļaviņš, kuri, it kā būtu kopā spēlējuši arī pēc Pekinas olimpiādes, Atklātā Krievijas kausa sacensībās, zaudējuši neko neizšķirošo pēdējo spēli apakšgrupā, neatstāja cerības uz panākumu ne kādam Krievijas pārim, ne viesiem no Kazahstanas, Ukrainas un Igaunijas (arī Vesiks/Jāni), jo sacensības vienlaikus bija arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas sezonas galvenie mači. Uzvara finālā gan nāca trijos setos, bet līdz ar to arī Krievijas kauss.