Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kad prezidentam sirmi mati...

Kad prezidentam sirmi mati...
"Liepājas metalurga" futbolistiem nav ne mazākā iemesla būt apmierinātiem ar sniegumu un rezultātiem virslīgas 1. riņķī. Attēlā pa labi centra pussargs Andrejs Prohorenkovs.

Latvijas virslīgas čempionāta sezona sākusies tik aizraujoši, ka grūti būt vienaldzīgam. 1. riņķis ir noslēdzies, tāpēc laiks arī pirmajām atzīmēm.

Daugavpils "Daugava" (8 balles 10 ballu skalā)*
Šobrīd tabulā 1. vieta; bilance 5 uzvaras, 3 neizšķirti, 1 zaudējums, vārtu starpība 15-10.
Laikam jau loģiski, ka komanda, kas zaudējusi vismazāk, tabulā ir visaugstāk. Komanda saglabājusi savu rokrakstu - vispirms stabilitāte aizsardzībā un tikai tad - uzbrukums. Ja nebūtu paslīdējusi kāja mačā pret FC "Jūrmala", kad tika ielaisti seši (!) vārti, tad arī statistika nepārprotami norādītu uz aizsardzības solīdo kvalitāti. Noteikti ir potenciāls spēles kvalitātei augt, jo kodols vēl tikai meklē saikni ar atnācējiem. Cita lieta, ka diezin vai nāk un nāks par labu nemitīgās pārmaiņas treneru korpusā, bet tas jau ir jautājums diskvalificētajam Oļegam Gavrilovam...

Rīgas "Skonto" (7 balles)
Šobrīd tabulā 2. vieta; bilance 5 uzvaras, 2 neizšķirti, 2 zaudējumi, vārtu starpība 12-9.
Ja gaidījāt kaut ko no tā "Skonto" spēles, kas 2010. gadā ar ātru un skatāmu futbolu izcīnīja virslīgas zeltu, ir iemesls vilties. Taču piesardzīgais futbols arī devis taustāmas lietas - solīdu pozīciju tabulā. Pagaidām lielākās grūtības sagādā uzbrukumu un vārtu gūšanas momentu veidošana. Var uzteikt par prasmi pelnīt "pendeles". Puse no 12 komandas gūtajiem vārtiem ir iesisti tieši no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Jūrmalas "Spartaks" (9 balles)
Šobrīd tabulā 3. vieta; bilance 5 uzvaras, 1 neizšķirts, 3 zaudējumi, vārtu starpība 15-10.
Ar katru spēli no Jūrmalas komandas gaidām arvien vairāk, taču nevajag aizmirst, ka šī vienība joprojām ir debitante. 16 punktu 1. riņķī - nudien nav slikti, turklāt labi zinām, ka varēja būt arī vēl vairāk. Trijās spēlēs pret "lielā četrinieka" komandām tika zaudēts ar minimālu starpību, un nebūt nebija tālu, lai nopelnītu vēl kādu punktiņu. Pozitīvi, ka spēlē skatāmu futbolu.

FK "Ventspils" (6 balles)
Šobrīd tabulā 4. vieta; bilance 5 uzvaras, 3 zaudējumi, vārtu starpība 17-8.
Pēc kardinālajām izmaiņām sastāvā starpsezonā čempioni joprojām ir savas spēles meklējumos, taču trīs zaudējumi astoņās spēlēs - tas tomēr ir par daudz. Tiesa, ir sajūta, ka sniegums tuvākajā laikā varētu nostabilizēties un kurzemnieki noķers pavedienu. Šajā sakarā liela loma būs tam, vai no traumām un citām likstām spēs izvairīties centrālā figūra vidējā līnijā Maikls Tukura. Ieliku vienu balli vairāk, jo ir vēl viens mačs rezervē. Uzvaras gadījumā tabulā būtu blakus līderiem, tā ka nekāda katastrofa arī nav notikusi.

"Liepājas metalurgs" (3 balles)
Šobrīd tabulā 5. vieta; bilance 4 uzvaras, 1 neizšķirts un 3 zaudējumi, vārtu starpība 10-8.
Tik pieredzējušai un meistarīgai komandai būtu jābūt labākiem rādītājiem visos aspektos. Klibošanu vēl saprastu, ja komanda būtu piedzīvojusi būtiskas izmaiņas sastāvā, taču liela daļa pamatsastāva futbolistu kopā spēlējuši pietiekami ilgi, lai saspēlētos aizvērtām acīm. Acīmredzot jautājums nav tikai par meistarību. Diemžēl kuluāros "Liepājas metalurga" vārds tiek locīts reizē ar vārdu "totalizators"... To uzzinot, kluba prezidentam Sergejam Zaharjinam jau bija nepelnīti pārdzīvojumi. Žēl, ka runa ir par futbolistiem, kas elpojuši valstsvienību gaisu...

FC "Jūrmala" (6 balles)
Šobrīd tabulā 6. vieta; bilance 3 uzvaras, 4 neizšķirti, 2 zaudējumi, vārtu starpība 17-11.
Vienīgā, kas spējusi uzvarēt čempionāta līderus! Zinot būtiskās izmaiņas sastāvā, mazliet pārsteidz, ka itin veiksmīgi noķērusi spēles pavedienu un iekrājusi solīdu punktu skaitu. Paņēma punktus arī no favorītiem, pieliekot būtisku artavu tam, lai sezonas ievads virslīgā kopumā izskatītos tik aizraujošs.

FK "Jelgava" (6 balles)
Šobrīd tabulā 7. vieta; bilance 3 uzvaras, 1 neizšķirts, 5 zaudējumi, vārtu starpība 12-17.
Iespējams, viens otrs pārvērtējis šās komandas spējas un to slieksni. Acīmredzot iepriekšējās sezonās jelgavnieki pieradināja pie lēna, bet tomēr stabila progresa. No statistikas nav grūti izlobīt, ka lielākais klupšanas akmens ir komandas spēle aizsardzībā. 17 ielaistu vārtu - tas ir par daudz pat tāda līmeņa komandai kā FK "Jelgava"! "Sešinieks" par to, ka prata pieveikt divus favorītus - FK "Ventspils" un "Skonto"!

Rīgas "Daugava" (6 balles)
Šobrīd tabulā 8. vieta; bilance 2 uzvaras, 2 neizšķirti, 5 zaudējumi, vārtu starpība 8-16.
Ko var gaidīt no komandas, kas knapi pāris nedēļu pirms sezonas starta vispār pirmo reizi pilnā sastāvā sanāk kopā? Atbildi varam atrast turnīra tabulā, kur ierakstīti astoņi punkti... Negaidīti solīds sākums gan punktu, gan spēlēs kvalitātes aspektā. Treneris Jurijs Popkovs zina, ko no saviem padotajiem grib dabūt laukā, un daļu no tā arī panāk.

METTA/"Latvijas Universitāte" (7 balles)
Šobrīd tabulā 9. vieta; bilance 1 uzvara, 3 neizšķirti, 5 zaudējumi, vārtu starpība 9-17.
Komanda, kas "uz papīra" ir acīmredzami vājākā šajā kompānijā, spējusi "paņemt" punktus četrās no deviņām spēlēm, kas nudien nav maz. Šī ir komanda, kas punktus pelna ar organizētību, atdevi un nepiekāpību. Pie virslīgas ritma un kvalitātēm vēl būs jāpierod, jāatmet respekts un "kautrīgums". Iespējams, šos procesus paātrinās sensacionālā uzvara pār "Liepājas metalurgu".

"Gulbene" (5 balles)
Šobrīd tabulā 10. vieta; bilance 1 uzvara, 3 neizšķirti, 5 zaudējumi, vārtu starpība 5-14.
Komandas sniegumu un vietu tabulā nešaubīgi ietekmēja tas, ka tā praktiski visu 1. riņķi aizvadīja viesos. Protams, arī "īsais" sastāvs. Komandai pat tāda futbolista kā Hačatrjana iziešana no ierindas ir būtisks zaudējums. Statistika "saka", ka ir vājākais uzbrukums virslīgā, bet tas nenozīmē, ka šajā komponentā būtu pavisam bāli, ka vārtu momenti būtu gaužām reti. Tā nebūt nav. Drīzāk stipri klibo momentu realizācija. Ja to uzlabos, pēc 2. riņķa gulbenieši noteikti nebūs pēdējā vietā.

LFF treneru padome izvirzīja piecus kandidātus uz virslīgas labākā spēlētāja balvu martā un aprīlī. To ieguva Josuke Saito no Gulbenes komandas. Kā balsotu Jūs?

  • 25

  • 1

  • 14

  • 2

  • 5


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-09 10:52, pirms 12 gadiem
Laikam jau TOTO ēna vēl ilgi būs Virslīgas čempī.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-09 12:51, pirms 12 gadiem
nu kas tur ko brīnīties par LM, savā laikā ar K.K. piedalīšanos no malas pat CL spēli nospēlēja kā vajag.......