Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

35. nedēļa. Atkal Štrombergs. Jau otro gadu pēc kārtas

35. nedēļa. Atkal Štrombergs. Jau otro gadu pēc kārtas
Foto: www.bmxlatvia.com

Grūti kļūt par čempionu, vēl grūtāk šo vietu saglabāt pēc nākamajiem mačiem. Viņam tas izdevās.

Atkarojis pasaules čempiona titulu, Latvijas BMX braucējs Māris Štrombergs nedēļas nogalē atkārtoja arī savu 2009. gada panākumu un kļuva par viena no diviem lielajiem Amerikas BMX seriāliem – Nacionālās riteņbraukšanas līgas – uzvarētāju.

Sezonas laikā uzvarējis 7 posmos no desmit un reizi finišējis otrais, Māris bija gandrīz nodrošinājis čempiona titulu jau pirms finālsacensībām iepriekšējās nedēļas nogalē. Atlika „tikai” tāds sīkums, kā iekļūt astoņu labāko braucēju skaitā, bet tas jau nebūtu Štrombergs, kurš šādā veidā kalkulētu uzvaras. Arī lielajā finālā izcīnīta pārliecinoša uzvara un aizstāvēts pagājušajā gadā iegūtais tituls. Tā turpināt!

Otrajā vietā pludmales volejbolista Aleksandra Samoilova izgājušās nedēļas sasniegums – Krievijas čempiona tituls pārī ar vienu no labākajiem kaimiņvalsts bīčistiem Dmitriju Barsuku. Lai, nu, kādi pretinieki stājās pretī tīkla otrajā pusē (grupu turnīrā krievu sportistus Čmutovu un Šikotjko abi apspēlēja ar 2:0 (21:7, 21:4), ko bīčā saukt par sagrāvi būtu neko nepateikt), tie visi bija jāuzvar. Un tā septiņas reizes pēc kārtas. Dažbrīd, spriežot pēc rezultātiem, pretinieki bija švakāki par Latvijas čempionātā pretī nākošajiem, bet arī Saša ir pasaules 20. labākā pāra dalībnieks un Barsuks kopā ar Igoru Kolodinski bija tie, kuri 2009. gada sezonā Kristiansandā atstāja Sašu un Ruslanu Sorokinu „tikai” 2. vietā Pasaules kausa posmā Norvēģijas pilsētā Kristiansandā. No cienījamākajiem pretiniekiem jāatzīmē pāris Belovs/Dajanovs un fināla pretinieks Jaroslavs Koškarjovs. Ja kāds domā, ka tas nav sasniegums, lai nosauc kādu citu Latvijas sportistu, kurš pēdējais kļuvis par Krievijas čempionu.

Trešā vieta pienākas Latvijas sporta līdzjutējiem, jo bez viņiem nez vai leišiem prātā būtu ienācis ierosināt nākamā gada Eiropas meistarsacīkstes basketbolā ar papildus izdevumiem rīkot 24 komandām, nevis 16, kā bija plānots līdz šim. Ja nebūtu gaidāms latviešu un poļu līdzjutēju (vēlams, maksātspējīgu) pieplūdums, nez vai leiši tā plēstos 8 lieku komandu dēļ. Tagad varam atcerēties it kā neko neizšķirošo pēdējo spēli kvalifikācijas turnīrā pret Somiju Baltijas jūras otrā krastā, novērtēt lietuviešu reveransu un Latvijas līdzjutēju reputāciju.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-06 14:39, pirms 14 gadiem
prieks par sportistiem gan par mums lidzjutejiem!!! Butu ari citas lietas tik vienoti ka sporta varbut ari dzivotu labak!!

     [+] [-]

, 2010-09-07 11:01, pirms 14 gadiem
ir izcīnīti divu tituli - tātad būs trešais