Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

52. nedēļa. Bīstams pēc atgriešanās

52. nedēļa. Bīstams pēc atgriešanās
Foto: AFP/Scanpix

Jau nedaudz dzīvāki nekā pirms Ziemassvētkiem sportisti ņēmās aizvadīt gada pēdējo nedēļu, vairāk gan lūkojoties bļodās un karstvīna glāzēs. Visi iespējamie kandidāti uz nedēļas sportista lomu bija zaudētāju lomā, tāpēc par nedēļas sportistu kļuva tas, kurš ne tikai savāca skaistu statistiku, bet palīdzēja komandai uzvarēt.

„Dinamo Rīga” skaisti iesāka „Špenglera kausa” izcīņu, bet pietrūka paša galvenā – uzvaras izšķirīgajā spēlē – nedaudz meistarības, nedaudz spējas izdarīt to, kas ir jāizdara, uz noguruma fona. Kā lauvas Kanādas pusē cīnījās Latvijas U-20 hokeja izlases puiši, un kaut viena uzvara jau būtu nedēļas sasnieguma vērta. Savukārt vislielākā ieguvēja no nedēļas pirms šampanieša korķu paukšķināšanas bija Latvijas šaha sabiedrība, kas savas rindas atkal papildinājusi ar pasaules šā brīža 39. spēcīgāko šahistu Alekseju Širovu, kurš Latvijas šaha pavalstniecībā atgriezies pēc 17 gadu pārtraukuma. Svarīgi, ka arī Širovam atgriešanās Latvijā nav vienaldzīga.

Tomēr nedēļas sportista godā ticis Ādolfs jeb pilnā vārdā sauktais basketbolists Kristaps Valters, kurš Spānijas čempionāta spēlē starp viņa pārstāvēto "Unicaja Malaga" un "Cajasol Banca Civica" 24:28 minūtēs guva 18 punktus (2 p. – 1/3, 3 p. – 5/7, 1 p. – 1/2) un palīdzēja savējiem uzvarēt izbraukumā ar 72:68. Jāpiebilst, ka pirms tam spēlētājs bija guvis traumu un arī pēc savas veiksmīgās spēles atkal nokļuva lazaretē... Cerēsim, ka toni jaunajam gadam uzdos veiksmīgais sniegums, nevis savainojumi.