Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Latvija ir basketbola zeme?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vai Latvija ir basketbola zeme?
Fui, Edgar!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Cienījamais kolēģis Zigurds Mežavilks vai ik katrā savā rakstiņā par basketbolu atgādina, ka latvieši bijuši starp FIBA dibinātājiem. Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris tā kā bija atvēzējies izejai uz Eiropas basketbola skatuves. U-20 jaunkundzes un U-18 jaunekļi izcīnījuši Eiropas bronzu. Šķiet, nu tikai sāksies basketbola augšupkāpums, bet...

Ja Latvijas vīriešu basketbola izlases spēles (ne) translācija ar Melnkalni man bija saprotama - Podgorica tālu, sazin kur Balkānos paslēpusies, tad vakar, kad Rīgā mūsējie spēlēja ar Itāliju, LBS funkcionāri, un pirmkārt jau prezidents Kehris un ģenerālsekretārs Edgars Šneps iespļāva Latvijas basketbola skatītajiem sejā. Ap pusdeviņiem spaidu viena TV kanāla pogu pēc otras, bet vienīgais, ko atrodu - ''Latvijas gāzes'' kā LBS lieldrauga reklāmu, ka 5. augustā basketbols.

Bet kur tad pati spēle? To, kaut kad, dies' zina kad translēšot ''Viasat''. Tā kā esmu 100 kilometru attālumā no Rīgas, uz spēli vairs paspēt nevaru, bet, paldies lietuviešiem, - blogtv.com tomēr ļauj sekot līdzi spēlei tiešraidē. Tiesa, ar sprakšķiem, krakšiem un lietuviešu valodā. Spēles beigās, kad šo saiti internetā atraduši vairāk par 5500 interesentu, par tiešraidi gan var runāt stipri nosacīti - lapa ik pēc pārdesmit sekundēm uzkaras.

Lasu, kādu pāris nedēļu vecu ziņu. '' Latvijas basketbola savienība (LBS) un "Viasat Sport Baltic" ir kļuvuši par sadarbības partneriem, līdz ar ko jūlijā TV kanālos "Viasat Sport Baltic" un TV6 varēs redzēt Eiropas U-20 čempionāta spēles, bet augustā – Latvijas valstsvienību cīņas Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīrā.'' Un Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps atzinīgi novērtējis ''Viasat'' ieinteresētību sadarbībā: "Pirmo reizi kādu no televīzijām interesē jaunatnes čempionāts, par translācijām neprasot samaksu. Basketbola cienītājiem būs iespēja redzēt daudz interesantu spēļu un Eiropas uzlēcošās zvaigznes."

"Viasat Sport Baltic" parādīs visas Latvijas U-20 komandas spēles, kā arī Eiropas čempionāta pusfināla mačus un cīņas par medaļām. Valstsvienību spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros augustā "Viasat Sport Baltic" translēs tiešraidē, bet atkārtojumus demonstrēs "TV6".

Nuja, pats vainīgs, ka neesmu nopircis ''Viasat'' paketi un, ka esmu palaidis garām, ka basketbolu turpmāk rādīs tikai maksas kanālos. Taču paliek vismaz pāris jautājumu. Vai tā Šneps un Kehris popularizē basketbolu? Un kā ir ar likuma izpildi, ka nacionālo izlašu spēles jāspēj uztvert visā Latvijā?

Bet puišiem paldies par basketbolu. Lai jums veicas arī turpmāk!

1 2 65 komentāri

 +34 [+] [-]

, 2010-08-05 23:06, pirms 14 gadiem
Pluss no manis Matulim... piekriitu
Slēpts komentārs: rrembo

 +11 [+] [-]

, 2010-08-05 23:14, pirms 14 gadiem
Janka, bravo - kā kulaks uz acs!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-05 23:15, pirms 14 gadiem
rrembo rakstīja: Cienījamais Matuļa k-gs!
Man vienmēr patikuši jūsu raksti, jo tie atšķiras no protokolu atreferējumiem, tiem i savs kukū (kolorīts).
BET!!!!!!!!! Esiet profesionālis, nevis lauku bāba!!!!
Anglijā futbolu (R-E-L-I-Ģ-I-J-U) translē SKY (Viasat prototips), arī tikai maksas kanālos, maksas sports visā pasaulē ir sporta attīstības stūrakmens.
Lai arī kā cienu Jūs kā sporta žurnālistu - ja nevēlaties kļūt pat apsmieklu - es jūsu vietā rakstu izdzēstu...
Veiksmes
Kā ir ar basketbolu Lietuvā?

 +15 [+] [-]

, 2010-08-05 23:16, pirms 14 gadiem
rrembo.

Paldies par ieteikumu, bet es nemēdzu dzēst savus rakstus.

Un salīdzināt Anglijas futbolu ar Latvijas basketbolu... Nav korekti. Pēc stila Jūs atpazīstu. Veiksmi darbā!

  +7 [+] [-]

, 2010-08-05 23:17, pirms 14 gadiem
Par LTV7 vs. VSB varētu debate varētu būt gara un plaša, bet esošajā situācijā viens pluss bija - Arēnā cilvēku bija vairāk nekā biju gaidījis, ņemot vērā auru ap basketu, novājināto sastāvu un -30 Melnkalnē. Vizuāli šī mača apmeklētība bija tikai nedaudz mazāka kā iepriekšējā ciklā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-08-05 23:18, pirms 14 gadiem
Pilnībā piekrītu Matulim- ļabi, ka vismaz hokeju rādīs LTV7!
Slēpts komentārs: kleperis999

  +3 [+] [-]

, 2010-08-05 23:21, pirms 14 gadiem
protams nacionaalaas izlases jaaraada valsts televiizijaa,bet - kaada televiizija - taadas parraides!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-05 23:27, pirms 14 gadiem
Diezgan ilgu laicinu taja blogtv skatitaaju skaits videeji notureejaas virs 6-7k, iespaidigs skaitlis interneta translaacijai.

  +8 [+] [-]

, 2010-08-05 23:27, pirms 14 gadiem
Kristaps Zālītis rakstīja: Par LTV7 vs. VSB varētu debate varētu būt gara un plaša, bet esošajā situācijā viens pluss bija - Arēnā cilvēku bija vairāk nekā biju gaidījis, ņemot vērā auru ap basketu, novājināto sastāvu un -30 Melnkalnē. Vizuāli šī mača apmeklētība bija tikai nedaudz mazāka kā iepriekšējā ciklā.
Bet Tu zinaaji ka aarpus Riigas arii ir Latvija???un tur arii ir basketbola fani? paldies vismaz lietuviehiem par blogtv.com un kauns LBS! cik skaisti vinjus atkal apchakareeja!

  +3 [+] [-]

, 2010-08-05 23:27, pirms 14 gadiem
Basketbola popularizēšanai tas nepalīdz. Viasatam ir kanāli kurus Latvijā var redzēt vairāk cilvēku kā viņu "Baltijas sportu". Saprotu viņi par varu grib popularizēt šo reģionālo sporta kanālu, taču ne jau uz izlašu spēļu rēķina. LBS - vajadzētu gādāt, lai izlašu spēles redz pēc iespējas vairāk cilvēku.

 +12 [+] [-]

, 2010-08-05 23:30, pirms 14 gadiem
rrembo rakstīja: Cienījamais Matuļa k-gs!
Man vienmēr patikuši jūsu raksti, jo tie atšķiras no protokolu atreferējumiem, tiem i savs kukū (kolorīts).
BET!!!!!!!!! Esiet profesionālis, nevis lauku bāba!!!!
Anglijā futbolu (R-E-L-I-Ģ-I-J-U) translē SKY (Viasat prototips), arī tikai maksas kanālos, maksas sports visā pasaulē ir sporta attīstības stūrakmens.
Lai arī kā cienu Jūs kā sporta žurnālistu - ja nevēlaties kļūt pat apsmieklu - es jūsu vietā rakstu izdzēstu...
Veiksmes
Ko tu tur mels.....Es domaaju ka nacionaalaas izlases speeles neraada maksas kanaals, maksas kanaali translee Premjerliigu, visaadas Seerijas A utt, ne jau nacionaalas izlases maajas speeli..... Un taisniiba ir arii tajaa, ka Anglijaa videejaa alga cilveekiem ir ntaas reizes lielaaka un vinji var atljauties maksaat par dajebko, Latvijaa kur 50% cilveeku dziivo zem nabadziibas slieksnja vismaz basketbola izlases maajas speeli vareetu tomeer paraadiit par briivu....
Slēpts komentārs: Rexis95

  +8 [+] [-]

, 2010-08-05 23:34, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nepiekrītu Rrembo! Jo Sky var nopirkt Anglijā JEBKURŠ! Bet Viasat Baltic piedāvā tikai Viasat, ne Lattelecom pakā, ne Baltcom pakā to nav.

Nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas. Ja mans operators varētu piedāvāt to Viasat, es jau arī sen būtu nopircis.
Tur jau tā lieta, ja Baltik Sport piedāvātu visi operatori, tad varētu salīdzināt ar Angliju, bet diemžēl VIASAT politika ir vērsta pret Latvijas skatītāju interesēm.
rrembo neizskatās pēc īpaši gudra cilvēka, tā ka Jāni nekāds raksts nav jādzēš.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-05 23:37, pirms 14 gadiem
Nost ar VIASAT... Varētu vēl viņiem maksāt, ja ne viņu cilvēku čakarēšana un ja normālus kanālus piedāvātu...

Ja man jāizvēlas vai maksāt sūda viasatam, kas nevar parādīt eiropas bezmaksas kanālus (eurosport, MTV uc..) vai aiziet tad uz vietas paskatīties izvēlēšos otro pat par spīti krīzei un tam, ka dārgāk..
Nepirkšu es viasat tāpēc, ka viņi cer, ka tagad dēļ tā, ka VSB dabū visas translācijas pie viņiem ies.

Jācer, ka varbū kaut kad VSB parādīsies arī Lattelecom interaktīvās TV paketē..

  +6 [+] [-]

, 2010-08-05 23:38, pirms 14 gadiem
eu, Jāņa M.raksts ... un ne varda pa alu
Tas jau tiešām ir nopietni
P.s. Raksts pa temu un pa to būtu JĀBĻAU skaļā balsī un jākar visi pie zvana, kas par to atbildīgi ... ceru, ka ar to viss, tagad tikai sāksies, nevis te pusnaktī ari apklusīs un izbeigsies

  +1 [+] [-]

, 2010-08-05 23:39, pirms 14 gadiem
Pilnībā piekrītu! jotiešām ja es varētu nopirkt VSB es to izdarītu, bet tagad man Rīgā centrā vecajā mājā ir jāliek šķīvies pie loga! nu tas nekam neder.. sviests!

protams, spēli skatījos arēnā un bija AWESOM!!!
Slēpts komentārs: NIPEM

 +10 [+] [-]

, 2010-08-05 23:42, pirms 14 gadiem
Nacionaalaas speeles jaaredz visiem. Futbolu un hokeju raada, bet Sneps ar Hehri 100% rauj duuritee un visu laizh deelii. Klubu speles ok, bet valsts. kauns. Aj vienkarshi pretigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Circha

 +11 [+] [-]

, 2010-08-05 23:58, pirms 14 gadiem
to Circha:
piedāvājiet VSB nopirkt arī man, neesot viasat klientam, es nopirkšu! bet likt šķīvi es neesmu gatavs pie mājas sienas..

  +4 [+] [-]

, 2010-08-06 00:02, pirms 14 gadiem
Circha rakstīja: Jāni, dažas lietas: tikai Nacionālo izlašu dalība lielajos forumos kā Eiropas un Pasaules čempionāti ir jārāda nacionālajos kanālos pēc Latvijas likumdošanas. Šajā gadījumā šīs ir kvalifikācijas spēles un ja mūsu piedāvājums bija konkurētspējīgāks, tad es kā VSB pārstāvis it nemaz nejūtos vainīgs, ka šīs spēles rādām mēs, nevis kāds cits kanāls. Vai tiešām tikai par mūsu nodokļu maksātāju naudu ir jārāda sports!? Tā par laimi nav pasaulē vispār pieņemta prakse. Augstāk pieminētais Sky Sports Anglijā ir labs piemērs. Un ir tiesības, kuras tā saucamie ētera vai Nacionālie kanāli nemaz nevar atļauties - tos var atļauties tikai specializētie maksas sporta kanāli.
Tālāk par U-20 meitenēm un U-18 puišu fināliem - tos neviens cits TV kanāls Latvija nebūtu rādījis. Sorry, bet pārmetums par šiem ir pilnīgi garām. Uzskatu, ka esam izdarījuši ļoti labu darbu! Tāpat domāju, ka šāds raksts netaptu tad, ja abas junioru izlases nebūtu daudz ko izdarījušas un vīri abas spēles būtu bezcerīgi zaudējuši ar -30.
Viens ir pilnīgi skaidrs - šī ir lieliska reklāma VSB un basketbolam, jo ne jau viss, kas ir brīvi pieejams piesaista uzmanību. Šajā gadījumā pēc nesenajiem notikumiem vīru basketbolā šis, manuprāt, ir pareizais ceļš. Āmen!
Jautājums tad ir tāds - kāpēc Lietuvā var rādīt spēles tiešraidē pat TV3, jauniešu spēles TV6. Bet pie mums spītīgi ne un ne... Pasarg Die`s kam ir jānotiek, lai TV3 Latvijas ēterā parādītos kāda sporta pārraide. Turklāt TV3 sporta tiešraides gada laikā var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt. KĀPĒC nevar rādīt TV6 mačus TIEŠRAIDĒ? Neviens par šo jautajumu neceptos.

  +5 [+] [-]

, 2010-08-06 00:02, pirms 14 gadiem
Circha rakstīja: Jāni, dažas lietas: tikai Nacionālo izlašu dalība lielajos forumos kā Eiropas un Pasaules čempionāti ir jārāda nacionālajos kanālos pēc Latvijas likumdošanas. Šajā gadījumā šīs ir kvalifikācijas spēles un ja mūsu piedāvājums bija konkurētspējīgāks, tad es kā VSB pārstāvis it nemaz nejūtos vainīgs, ka šīs spēles rādām mēs, nevis kāds cits kanāls. Vai tiešām tikai par mūsu nodokļu maksātāju naudu ir jārāda sports!? Tā par laimi nav pasaulē vispār pieņemta prakse. Augstāk pieminētais Sky Sports Anglijā ir labs piemērs. Un ir tiesības, kuras tā saucamie ētera vai Nacionālie kanāli nemaz nevar atļauties - tos var atļauties tikai specializētie maksas sporta kanāli.
Tālāk par U-20 meitenēm un U-18 puišu fināliem - tos neviens cits TV kanāls Latvija nebūtu rādījis. Sorry, bet pārmetums par šiem ir pilnīgi garām. Uzskatu, ka esam izdarījuši ļoti labu darbu! Tāpat domāju, ka šāds raksts netaptu tad, ja abas junioru izlases nebūtu daudz ko izdarījušas un vīri abas spēles būtu bezcerīgi zaudējuši ar -30.
Viens ir pilnīgi skaidrs - šī ir lieliska reklāma VSB un basketbolam, jo ne jau viss, kas ir brīvi pieejams piesaista uzmanību. Šajā gadījumā pēc nesenajiem notikumiem vīru basketbolā šis, manuprāt, ir pareizais ceļš. Āmen!
Ja VIASAT Baltic sport kanālu piedāvātu arī Lattelekom un Baltkom, tad visam varētu piekrist, bet pašreizējā situācijā jūs Rīgu esat pilnīgi atstājuši bez basketbola + vēl pus Latvija arī neredz un arī neredzēs jūsu kanālu.

  +8 [+] [-]

, 2010-08-06 00:03, pirms 14 gadiem
kungs rakstīja: to Circha:
piedāvājiet VSB nopirkt arī man, neesot viasat klientam, es nopirkšu! bet likt šķīvi es neesmu gatavs pie mājas sienas..
Pilnīgu piekrītu. Viasat piedāvājums ir viens no VISNEIZDEVĪGĀKAJIEM Latvijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-08-06 00:15, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vienalga nesaprotu no visa tava teksta, kur ir tas sāls, kāpēc to Viasat Baltic nevar nopirkt citu TV klienti? Tas tak ir čukču bizness, var tak padarīt produktu ērtu un viegli lietojamu visiem LV iedzīvotājiem, nevis kāst piķi no nabaga 5% satelītšķīvju īpašniekiem?!
Nevienam nav iebilstams nekas pret Viasat Baltic ka tādu, bet pret apsurdo izplatīšanas politiku, vai tiešām Tev tas nav skaidrs?
Ja nav līguma ar kabeļoperatoru, tad kā viņš varētu būt tajā paketē? Tur ir vispirms 2 vienībām jāvienojas savā starpā, lai kaut kas notiktu. Šajā ziņā viss kā Latvijā piederās - katrs velk deķīti uz savu pusi, vienoties par naudām nevar. Bet VSB tas ir bizness. Ja LTV7 prasa par translāciju no LBS naudu un VSB no LBS naudu neprasa, tad ko izvēlēsies organizācija, kurai naudas nav?

Un piebilde par to kāpēc Lietuvā rāda pa TV3 basi un Latvijā nē! Kāds ir padomājis kāds ir basis TV reitings Latvijā un kāds tas ir Lietuvā?
Vienīgā sporta pārraide, ko Latvijā reāli pat ir vērts rādīt ir hokejs - pārējais viss ir zaudējumi, jo nopelnīt toč nevar...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-08-06 00:22, pirms 14 gadiem
Circha rakstīja: Jāni, dažas lietas: tikai Nacionālo izlašu dalība lielajos forumos kā Eiropas un Pasaules čempionāti ir jārāda nacionālajos kanālos pēc Latvijas likumdošanas. Šajā gadījumā šīs ir kvalifikācijas spēles un ja mūsu piedāvājums bija konkurētspējīgāks, tad es kā VSB pārstāvis it nemaz nejūtos vainīgs, ka šīs spēles rādām mēs, nevis kāds cits kanāls. Vai tiešām tikai par mūsu nodokļu maksātāju naudu ir jārāda sports!? Tā par laimi nav pasaulē vispār pieņemta prakse. Augstāk pieminētais Sky Sports Anglijā ir labs piemērs. Un ir tiesības, kuras tā saucamie ētera vai Nacionālie kanāli nemaz nevar atļauties - tos var atļauties tikai specializētie maksas sporta kanāli.
Tālāk par U-20 meitenēm un U-18 puišu fināliem - tos neviens cits TV kanāls Latvija nebūtu rādījis. Sorry, bet pārmetums par šiem ir pilnīgi garām. Uzskatu, ka esam izdarījuši ļoti labu darbu! Tāpat domāju, ka šāds raksts netaptu tad, ja abas junioru izlases nebūtu daudz ko izdarījušas un vīri abas spēles būtu bezcerīgi zaudējuši ar -30.
Viens ir pilnīgi skaidrs - šī ir lieliska reklāma VSB un basketbolam, jo ne jau viss, kas ir brīvi pieejams piesaista uzmanību. Šajā gadījumā pēc nesenajiem notikumiem vīru basketbolā šis, manuprāt, ir pareizais ceļš. Āmen!
Vai tiešām Anglijas izlases kvalifikācijas un PK spēles varēja skatīties TIKAI sky sports (un/vai citos komerciālos kanālos) ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-08-06 00:22, pirms 14 gadiem
Arvīds Rasa rakstīja: Ja nav līguma ar kabeļoperatoru, tad kā viņš varētu būt tajā paketē? Tur ir vispirms 2 vienībām jāvienojas savā starpā, lai kaut kas notiktu. Šajā ziņā viss kā Latvijā piederās - katrs velk deķīti uz savu pusi, vienoties par naudām nevar. Bet VSB tas ir bizness. Ja LTV7 prasa par translāciju no LBS naudu un VSB no LBS naudu neprasa, tad ko izvēlēsies organizācija, kurai naudas nav?

Un piebilde par to kāpēc Lietuvā rāda pa TV3 basi un Latvijā nē! Kāds ir padomājis kāds ir basis TV reitings Latvijā un kāds tas ir Lietuvā?
Vienīgā sporta pārraide, ko Latvijā reāli pat ir vērts rādīt ir hokejs - pārējais viss ir zaudējumi, jo nopelnīt toč nevar...
Patiesībā jau nebūtu nekādu problēmu ar retranslācijas tiesību pārdošanu LTC vai Baltkomam, ja vien Visasatam nebūtu kkādi Napoleona plāni Latvijā, kas nekad nerealizēsies.
Slēpts komentārs: Arvīds Rasa

  -4 [+] [-]

, 2010-08-06 00:27, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu un, Arvīd, kā Tu vērtē Viasatondemand.lv piedāvājumu pirkt spēli par 7 Ls? Tas vispār ir interesants piedāvājums skatītājam? Ja jau ir šādas cenas, tad jau toč tas Viasat bizness aizies pa burbuli? Nu cik tad skatītāju šodien pa 7 lati to nopirka? Un cik būtu nopirkuši, ja maksātu 1 latu vai 50 santīmus?
Un nav ko stāstīt, ka ta ir "Viasat bizness", ja tas būtu tiešām bizness ar nolūku iegūt peļņu, tad tā cenu politika būtu pavisam cita, kā arī VSB būtu iekšā visās kabeļtelevizijās par minimālu samaksu, nodrošinot kanāla attīstību, un nebūtu pat nekas jāliek no malas iekšā.
Piedāvājums ir - nepatīk cena neņem!
Padomā vai reāli pašmērķis vispār ir, lai kāds ņemtu neta translācijas...

Atkal negribās domāt ar galvu...
1 2 65 komentāri