Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dosja nepalīdzēs... Jāspēlē!

Dosja nepalīdzēs... Jāspēlē!
Jānis Strēlnieks pret Melnkalni bija labākais mūsu izlasē. Par to mums bija aizdomas arī pirms spēles...

Foto: f64/scanpix

Atmini mīklu. Viņi ir gari un ne tik gari, viņi spēlē bumbu zem un pie groziem, daži no viņiem neklausa vecākiem cilvēkiem un dzer alkoholu, citi nedzer un klausa... Viņus lamā par dzeršanu un lamā par spēlēšanu. Kas tas ir?

Latvijas basketbola izlasē šobrīd spēlē tie, kas vēlas spēlēt, tāpēc nesāksim šeit brēkt, ka Bagatskis pa Eiropu vadā otro, trešo vai pat ceturto komandu. Izlases nemēdz dalīt īstajās un neīstajās. Tāpat šīs komandas neiedala pēc principa – ja spēlētu vēl tie un tie, tad mēs visus rautu gabalos. Spēlē labākie. Ja Latvijas basketbola savienība reiz lēma par atsevišķu spēlētāju diskvalifikāciju, kas pamatā bija saistīts ar izlases spēlētājiem necienīgu rīcību, tad būsim skaidri – šie basketbolisti nu nekādi nevar tikt pieskaitīti valstsvienībai, pat uz papīra nē. Cita lieta, ka pati savienība rīkojas mazliet nekonsekventi: ja reiz pirms nepilna gada te visus kāra un spārdīja, kāpēc tik pat principiālas darbības nenotiek šovasar pēc U20 izlases atsevišķu spēlētāju cūcībām? Ja reiz sakāmies, ravēt nezāļu lauku, tad laikam šis darba uzdevums ir gana skaidrs – vagā nav lielas un mazas nezāles. Tās visas ir jādabū ārā no dobes ar saknēm!

Latvijas izlase Eiropas čempionāta pirmajā spēlē izbraukumā zaudēja Melnkalnei. Mīnus trīsdesmit ir liela starpība, taču – kurš te var pateikt ar pārliecību, ka mūsu patiesie spēku samēri ir savādāki? Vai tie, kas palika iekavās, tagad būtu šos mīnusus pārvērtuši plusos? Biedriņš ir savainots un tāpat nevarētu iet laukumā un cīnīties, pat, ja viņu amnestētu. Kambala savukārt ir diskvalificēts no FIBA puses uz vairākām spēlēm par sitienu pretiniekam, tā kā viņa dalība pat pie visiem apstākļu vējiem nebūtu iespējama. Kristaps Valters un Šķēle ir atstāti malā ar stingru domu, bet Blūms respektēja kluba vajadzības. Kuram te sāk rasties pārliecība, ka ar pēdējo trīs palīdzību pret Melnkalni viss būtu varējis notikt savādāk? Vēl no tiem, kas teorētiski būtu pievienotā vērtība, jāsauc Sandis Valters, un – tas arī viss. Jā, viņi ir vecāki un pieredzējušāki par Strēlnieku, Jeromanovu vai Kuksiku, bet – tas vēl nav arguments, lai apgalvotu, ka ar tiem citiem kauliņiem uz galda mēs šorīt plati smaidītu, bet Melnkalne meklētu nēzdodziņu asarām... Nolieciet uz galda melnkalniešu starta piecinieku - Vranešu (2.29m, „Partizan”), Dašiču (2.08m, „Gran Canaria”), Kuku (1,88m, „Unicaja”), Dragičeviču (2.04m„Budočnost”) un Šehoviču 2,01m, „KK Bosna”) – un piemeklējiet kā datorspēlē viņiem pretspēlētājus latviešus. Pēc brīvas izvēles, sākot kaut vai ar to pašu Biedriņu un Kambalu... Pie reizes padomājiet arī par mūsējo taktiku, kas sniegtos tālāk par trīspunktnieku artilēriju. Būs smagi. Jo, ja esam godīgi – tā sauktā zelta paaudze, kas tagad mazgā savus netīrumus ar Dosju – nekādus lielos kalnus jau patiesībā nav gāzusi. Domāju, kalnus basketbola laukumā. Kuras bija tās lielās spēles, kas vinnētas un, no kurām elpa aizraujas? Uzvaras ir bijušas, jā, izcīnītas tiesības spēlēt finālturnīrā, bet – kur ir zvaigznes no debesīm, ja reiz atstumto tēli tiek glorificēti līdz tādai pakāpei? Nav. Stāvam uz zemes.

Līdz finālturnīram var aizbraukt pa dažādiem ceļiem. Kvalifikācijas grupā vajag izcīnīt uzvaru. Izskatās, to mēs nevarēsim. Tad vēl tiek dotas divas vietas tām divām otrajām vietām no trīs apakšgrupām, ka būs sakapājušas labāko punktu ražu. Tur vēl visas iespējas. Ja nu galīgi kraujam kasei garām, paliek vēl viena vieta, ko sadalīt. Visas tās komandas – kopskaitā desmit – kas paliks bez iepriekš minētajiem godiem, izspēlē kvalifikācijas turnīru, kura uzvarētājs brauks uz Lietuvu. Tātad – vismaz trīs dzīvības mums šajā atlases ciklā tiek dotas. Ja pieņemam, ka spēle pret Melnkalni mums vienu no šīm iespējām dzēsa (dzēsa, dzēsa, esam mazliet paškritiskāki), tad par divām atlikušajām vēl ir jākārpās. Beigu galā – grupa mums tāda, ka pat ar potenciāli labāko sastāvu uz papīra un izcilām apstākļu sakritībām, mēs mierīgi varētu palikt ar paretinātām priekšzobu rindām... Itāļi savās mājās vakar pakāsa žīdiem, gruzīni sagrāva poļus, bulgāri nokaunināja portugāļus. Kam tagad viegli?

Slēpts komentārs: girucumen2

  +4 [+] [-]

, 2010-08-03 10:07, pirms 14 gadiem
Bij man klasē reiz tāds džeks Ervīns un tad vienu dienu es viņam teicu: ir degvīns, baltvīns, Ervīns un urīns. Tipa pazemoju viņu. A tagad - kāda jēga par to vispār runāt?

  +3 [+] [-]

, 2010-08-03 10:22, pirms 14 gadiem
Vajag runāt, jo ierindas pumpainais latvju sporta līdzjutējs šo izlasi jau ir nolīdzinājis līdz ar zemi. Bet padomājiet tak reāli - vidējais izlases vecums cik ir? 22-23 gadi? Parunāsim pēc pāris, gadiem, kad visi šie džeki būs saspēlējušies. Neskatoties ne uz ko, es iešu paskatīties kā mūsējie spēlē ar itāļiem. Un nebrīnīšos, ja tie paši černogori Rīgā dabūs pa muguru. Šeit viņi neimetīs 60% 2punktnieku un 55% 3punktnieku...

 +10 [+] [-]

, 2010-08-03 10:24, pirms 14 gadiem
Nekad neesmu iedziļinājies tajā, ko raksta komentāros pārgudrie lietotāji, cik viss ir slikti un, ka kvalifikācijas cikls jau ir norakstīts.
Uz lietām jāskatās reāli, domāju, ka pat ar ''Tagad vai Nekad'' komandu Melkalne netiktu uzvarēta.
Domāju, ka šo Armanda rakstu varētu katram nolicējam nolikt priekšā uz baltas papīra lapas un lai pamēģina nosaukt kādus pretargumentus.
Tikai problēma tāda, ka šis ir maksas saturs, kas nozīmē to, ka 80% nolicēju tas nebūs redzams. Par labu saturu nekad neesmu žēlojies samaksāt, kaut arī šeit runa ir tikai par santīmiem.
Paldies, Armand. Tavs viedoklis vienmēr ir bijis interesants un gaužām patiess.

  +5 [+] [-]

, 2010-08-03 10:25, pirms 14 gadiem
- man patiik: " pakaasa zhiidiem" bet kada starpiba zhids vai ebrejs? latvietis vai letinsh

     [+] [-]

, 2010-08-03 10:30, pirms 14 gadiem
Ļoti laba doma pateikta tekstā - ar visām zvaigznēm jau neko dižu sasnieguši neesam, bija viens veiksmīgs čempis 2001-ajā, bet toreiz vēl spēlēja vecā gvarde, kas laukumā cīnījās par savu karogu..
Turklāt jāatgādina, ka 1999.gadā mēs finālturnīrā nespēlējām.. savā ziņā velku paralēles ar šībrīža situāciju un ticu, ka šobrīd jaunajiem jākrāj pieredze, lai atkal pārsteigtu Eiropu pēc 3 gadiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-03 11:52, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vakar tieši sanāca diskusija ar vienu lietotāju, vai uz to pēdējo, papildus kvalifikācijas turnīru brauc 10, vai tikai 6 no komandām, kas izlido pirmajā kvalifikācijas grupā...
Visinteresantākais ir tas, ka nekur FIBA lapās nav uzrakstīts, kad, kur un kādā veidā 10 (6?) komandas izspēlēs to pēdējo ceļazīmi.
Domāju, ka ir laba ideja jau tagad lobēt šo turnīru pie mums LV. Un tad savinnēt tur un tikt uz čempi.
Pēc šisdienas Sporta avīzē rakstītā var noprast, ka pastāv iespēja, ka kāda no 10 komandām nolems ietaupīt līdzekļus un nebraukt uz cīņu par pēdējo palikušo vietu. Iespējams tāpēc vēl nav norādīta izspēles kārtība.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-03 11:56, pirms 14 gadiem
pēdējo ceļazīmi viemēr izcīna finālturnīra rīkotāju zemē, tātad brauksim uz Lietuvu, kas ir normāls variants. Ja vien netiksim dalībnieku skaitā jau ātrāk.
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš

  +9 [+] [-]

, 2010-08-03 12:46, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Nesaki vis', vārdam žīds ir negatīva nokrāsa pēc otrā pasaules kara, pirms tam vārdu žīds varēja teikt mierīgi, jo šīs nokrāsa nebija. Tikpat labi tad letiņus varētu saukt par gansiem un neviens nedrīkstēs apvainoties.
Kopš kura laika latviešu valodā ir vārds gansi? Nevienā tautasdziesmā tie nav minēti.

  -4 [+] [-]

, 2010-08-03 16:07, pirms 14 gadiem
Kas ir Dosja?

     [+] [-]

, 2010-08-03 16:46, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vakar tieši sanāca diskusija ar vienu lietotāju, vai uz to pēdējo, papildus kvalifikācijas turnīru brauc 10, vai tikai 6 no komandām, kas izlido pirmajā kvalifikācijas grupā...
Visinteresantākais ir tas, ka nekur FIBA lapās nav uzrakstīts, kad, kur un kādā veidā 10 (6?) komandas izspēlēs to pēdējo ceļazīmi.
Domāju, ka ir laba ideja jau tagad lobēt šo turnīru pie mums LV. Un tad savinnēt tur un tikt uz čempi.
Jā, es tā arī beigās oficiālos dokumentos nekādu info neatradu, tikai wikipēdijā. Varbūt slikti meklēju.
Katrā ziņā, ja tomēr beigās tiešām iespēja būs visām 10 komandām, tad tā tiešām jau būtu laba iespēja tikt uz čempi, ja izdotos izlasi pastiprināt ar Blūmu, Janičenoku, Kambalu un vēl kādu.

     [+] [-]

, 2010-08-03 17:13, pirms 14 gadiem
Tikai viena nepilniba, Armand! Ari pec U-20 atsevisku speletaju cucibam sekoja diskvalifikacija attiecigajiem mazajiem varoniem!

  +9 [+] [-]

, 2010-08-03 23:25, pirms 14 gadiem
girucumen2 rakstīja: Žīdi nav labs vārds Armand! Bet taisnība tev ir
" Žīdi" ir ļoti sakarīgs vārds, kādu pat lietoja pirms visiem holokaustiem latviešu valodā vēl krietni pirms II pasaules kara. "Ebreji" ir padomju laikā ieviests stulbs jaunvārds!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-04 14:36, pirms 14 gadiem
Ikviens Armanda raksts vai komentārs ir kā karsta nagla pakaļā vieniem, savukārt otriem tas ir kā saldais ēdiens.
Visu cieņu, jo šie raksti vienmēr ir ar saturu un kompetenci.
Paldies!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-04 19:37, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Nesaki vis', vārdam žīds ir negatīva nokrāsa pēc otrā pasaules kara, pirms tam vārdu žīds varēja teikt mierīgi, jo šīs nokrāsa nebija. Tikpat labi tad letiņus varētu saukt par gansiem un neviens nedrīkstēs apvainoties.
Stereotips, stereotips... Te jau viens lietotaajs ir izstaastiijis, vaardu "zhhids" bez jebkaadas negatiivas noziimes lietoja latvieshu valodaa, tas, ka kaads sho vaardu gribeeja padariit ar negatiivu nokraasu, nenoziimee, ka mums jaalieto padomju laika aizguvums.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-05 11:31, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vakar tieši sanāca diskusija ar vienu lietotāju, vai uz to pēdējo, papildus kvalifikācijas turnīru brauc 10, vai tikai 6 no komandām, kas izlido pirmajā kvalifikācijas grupā...
Visinteresantākais ir tas, ka nekur FIBA lapās nav uzrakstīts, kad, kur un kādā veidā 10 (6?) komandas izspēlēs to pēdējo ceļazīmi.
Domāju, ka ir laba ideja jau tagad lobēt šo turnīru pie mums LV. Un tad savinnēt tur un tikt uz čempi.
Nekas nav mainījies un FIBA lapā joprojām nolikums ir rodams.
Tātad, piecas komandas tiek pa taisno, bet vēl sešas uz papildus kvalifikāciju. Tajā piedalās sliktākā otrās vietas ieguvēja, visi trešo vietu ieguvēji un divas labākās ceturtās vietas. Izspēles princips - divas grupas pa trīs komandām. spēles mājas/izbraukums, grupu uzvarētāji izspēlē pēdējo biļeti uz Lietuvu.
Tā ka pie trešās dzīvības varam arī netikt. Pārējiem nākamgad būtu jāspēlē par palikšanu A divīzijā, bet tā kā divīziju princips tiek atcelts, vēl nav paziņots, ko nākamgad darīs pārējās komandas.