Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4. nedēļa. Oskars un dēli, tas ir ekipāžas

4. nedēļa. Oskars un dēli, tas ir ekipāžas
Foto: AFP/Scanpix

Kas Īglsas trasē bobslejā neizdevās Oskaram Ķibermanim ar Elvi Kamšu pusotru nedēļu atpakaļ jaunatnes olimpiskajās spēlēs, nedēļu vēlāk pa spēkam bija citam Oskaram – Melbārdim kopā ar Strengu, Lūsi un Vilkasti. Vai atceraties, kurš pēdējais mājās no bobsleja pasaules junioru čempionāta atbrauca ar diviem zeltiem?

Jau nez kuro reizi šosezon pa plecu cits citam, ieskaitot Oskaru pašu, var klapēt visi tie, kam radās domas par „bobsleja jauno kursu” un stūmēju bīdīšanu par pilotiem! Šoreiz tas ir vainagojies ar divām zelta medaļām pasaules junioru čempionātā Insbrukā Īglsas trasē. Divniekos visiem pa priekšu kā brauca, tā aizbrauca Oskars Melbārdis un Jānis Strenga, 28 sekundes simtdaļas atmērīdami vāciešiem Šmidam un Hibenbekeram, bet 66 sekundes simtdaļas aiz sevis atstādami holandiešu talantus de Brujnu un van der Zijdi. Labs pamats uzvarai tika ielikts startā, kur mūsējiem nebija līdzīgu – Melbārža ekipāžai sekoja Žaļims ar Zīrupu.

Nākamajā dienā, talkā ņemot arī Helviju Lūsi un Arvi Vilkasti, tas pats medaļu spožums arī četriniekos. Aiz muguras gan krievu talants Zaharovs ar brigādi (0,45 sekundes), gan Šmids ar puišiem (0,47 sekundes). Arī šeit Melbārža komandai labākais starta laiks, bet trešais Žaļima ekipāžai.

Vērtējot pretiniekus, jāatzīmē, ka klāt nebija šobrīd vācu pirmā numura jau pieaugušo konkurencē Maksimiliana Arndta, kura kontā šosezon uzvaras Pasaules kausā gan divniekos, gan četriniekos un kurš no vāciešiem šobrīd ir vistuvāk Langes un Langena uzvaru tradīciju pārņemšanai. Tomēr tas pats Šmids šosezon Eiropas kausa posmā Kēnigszē turpat blakus Osim vien bija. Melbārža veikumu no „kas gan tie par junioru mačiem?” atšķir fakts, ka šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā turpat Īglsā Oskars ar Daumantu Dreiškenu bija ceturtie starp pasaules labākajiem, bet četriniekos junioru čempionāta sastāvā ieņēma astoto vietu. Tāpēc spekulācijas, ka tas ir tikai junioru zelts, īsti nav vietā.

Vēl tikai jāpiebilst, ka arī pāris gadus par Oskaru jaunākais Uģis Žaļims ar puišiem divniekos finišēja ceturtie, bet četriniekos – piektie. Maiņa aizgājušajiem un vecajiem bukiem aug labu labā! Un vēl mēs konkurentus varam baidīt ar to, ka mums visi Oskari tik ātri iemācās vadīt bobu un tik labi brauc un ka pēc četriem gadiem junioru mačus pasaulē vinnēs Ķibermanis.

Vai atceraties pasaules junioru čempionātu 2004. gadā Kortīnā? Tur arī gan divniekos, gan četriniekos uzvarēja kāds jauns ugunsdzēsējs, kurš tosezon vēl bija tālu no Oskara šosezon veču konkurencē sasniegtā. Kuldīgas ugunsdzēsēju sauca Jānis Miņins, kurš nedēļu vēlāk četriniekos kopā ar puišiem kāpa arī uz pasaules kausa pjedestāla... Īglsā, piekāpdamies tikai Langen un amerikānim Heisam, bet apsteigdams Zubkovu un Langenu! Kādu laiku vēlāk atnāca arī Eiropas čempionāta zelts un pasaules bronza. Pašreiz Latvijas izredzes nākotnē neizskatās sliktākas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-01 11:56, pirms 13 gadiem
Kāds skaitās junioru vecums bobslejā ?

  +2 [+] [-]

, 2012-02-01 15:52, pirms 13 gadiem
k.b. rakstīja: Kāds skaitās junioru vecums bobslejā ?
šogad PČ piedalījās tie, kas bija dzimuši ne agrāk par 1986. gadu. Runā, ka nākotnē junioru vecums tiks samazināts līdz 23 gadiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-02 03:58, pirms 13 gadiem
Un, ņemot vērā mūsu potenciālu ledus trasēs, arī valdībai (vai tās rokturiem) BŪTU JĀSAPROT, KA NEPIECIEŠAMS veikt injekciju Siguldas trasei, lai to pārbūvētu, pielāgotu arī bobsleja prasībām, un mēs arī nākotnē savus dūžus varētu izmantot lielajā pokera spēlē!