Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Kazeļņiks finālā neiekļūst

Jānis Celmiņš

Kazeļņiks finālā neiekļūst
Agris Kazeļņiks

Pēc triju dienu cīņām latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks tomēr nekvalificējās izšķirošajām cīņām par The World’s Strongest Man (WSM) titulu.

Pēc divu dienu sacensībām un četriem vingrinājumiem vietu grupas labāko divniekā jau bija nodrošinājis angļu atlēts Lorenss Šahlejs, bet uz otro ceļazīmi vēl cerības bija visiem pārējiem, jo pēdējo vietu no otrās šķīra tikai 3 punkti.

Pēdējā priekšsacīkšu diena notika Zelta līcī Maltas salas dienvidu krastā un atkal cepināja saule, kas apgrūtināja ikviena atlēta startu. Kazeļņikam ne visai parocīgajā vingrinājumā – mucu mešanā augstumā (keg toss), kur šoreiz 5m latiņai pēc kārtas jāmet 8 mucas ar arvien lielāku svaru – no 17 kg līdz 25 kg. Agrim izdevās pārmest 4 mucas un tas bija tikai ceturtais rezultāts grupā, kas nozīmēja arī teorētisko cerību zudumu kvalificēties finālsacensībām, jo anglis taupījās un palika pēdējais, kas nozīmēja, ka par pēdējo ceļazīmi no ceturtās grupas pēdējā vingrinājumā jācīnās amerikānim Ortmaijeram un zviedram Arsjo.

Akmeņu celšanā uzvarēja Treviss Ortmaijers un burtiski „izplēsa” sev vietu finālā.

Visdramatiskākie notikumi risinājās trešajā grupā, kur pēdējā vingrinājumā Deivs Ostlunds apsteidza par vienu vietu igauni Murumetsu, izlīdzināja abu punktu summu, tomēr amerikānis ieguva vietu finālā, jo izcīnīja augstākas vietas atsevišķos vingrinājumos.

„Gatavojos sacensībām nopietni, taču mūsu grupā spēku sadalījums šoreiz nebija man veiksmīgs, jo vairākos vingrinājumos, piemēram, pietupienā vai automašīnas nešanā es paliku 3.-4. grupā, bet visu 30 atlētu vērtējumā tā bija 5.-7. vieta šajos vingrinājumos. Nekas, man turpinās sezona Čempionu līgā,” par neveiksmi stoiciski pārdzīvoja pats latviešu spēkavīrs.

Pēc kvalifikācijas sacensībām finālam kvalificējās:

Mariušs Pudzinovskis (Polija)
Židrūnas Savickas (Lietuva)
Treviss Ortmaijers (ASV)
Braiens Šavs (ASV)
Deivs Ostlunds (ASV)
Lorenss Šahlejs (Lielbritānija)
Dereks Pondstons (ASV)
Terijs Holands (Lielbritānija)
Fils Fisters (ASV)
Luiss Filips Žans (Kanāda)

Finālsacensības arī notiks Maltā no1.līdz 3.oktobrim un katru dienu turpināsies sazvanīšanās ar Agri Kazeļņiku un Raimondu Bergmani radio SWH ēterā, kur visi klausītāji var uzzināt par aktualitātēm saistītām ar sacensībām un Agri Kazeļņiku Maltā. Šos telefonzvanus var noklausīties arī sportacents.com.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs
sadarbībā ar Latvijas spēka atlētu federācija

°

°

°

°

°

°

°

°

°

°

°

°

°

°

°

°

Slēpts komentārs: Pidarkārlis

  +3 [+] [-]

, 2009-10-01 09:25, pirms 15 gadiem
Žēl Agra,bet tāpat malacis,galvenais,ka ir pasaules reķis!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-10-01 09:41, pirms 15 gadiem
Pizg. cik daudz jenku, bergmanja laika vinji vispar bijushi TOP liste, laikam jau sojas paika labaka par eda ar karotiiti!
Karoch domaju ka ka Kazelniks nenostarteja ka nakas!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-01 10:07, pirms 15 gadiem
Pidarkārlis rakstīja: Es varu pacelt pulka vairāk
Tu tikai papirst vari vairaak!

     [+] [-]

, 2009-10-01 11:52, pirms 15 gadiem
Nu zel ta cereju,ka starp 10.pasules labakajiem bus musejais,a kur ta Koklajevs RUS ari netika?Es domaju ka pudzenovskis panems kausu>

  +2 [+] [-]

, 2009-10-01 12:13, pirms 15 gadiem
Pudzinovskim pietiek, tureeshu iikshkjus par Židrunas, kaa nekaa kaiminjsh!

     [+] [-]

, 2009-10-01 22:18, pirms 15 gadiem
Ko jūs vispār šeit runājat. Droši vien paši nevarat nostāvēt vērojot sacensības. Starp citu šis ir amatieru sports, bet vai jūs varat runāt ko sliktu par viņu, ja nēsat vismaz sponsorējuši. Beidziet ar savu negatīvismu. Agris pa dienu strādā, bet vakarā smagi trennējas. PAši jūs droši vien pēc darba iesēžaties dīvānā.

Agris ir nostartējis tik labi cik varēja. Trāpijās līdzvērtīgā grupā, vel arī trauma patraucēja. Varēja būt labāk, bet man prieks, ka atkal kāds latvietis ir kvalificējies wsm. LAi augtu ir jānostabilizējas. Tāpēc jo vairāk atlētu tuvu elitei, jo lielākas iespējas.

to zz
Bergmaņa laikos no šiem amerikāņiem aktīvi piedalijās tikai Fils Fisters, bet pārējie ir jaunāki. Turklāt amerikāņiem ir vel vairāki atlēti, kas ir tuvu šiem.

to bekhems
Kokļajevam trauma. Man arī žēl. Viņš būtu varējis cīnīties par trijnieku

PAr pudžanovski vaispēr grūti ko spriest. Pēc rezultātiem spriežot, viņš nav īsti gatavs cīņai par titulu, jo priekšsacīkstēs viņa grupā Fisters izcīnija uzvaras piecos vingrinājumos, bet Pudžanovskis nevienā.