Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Zāģeris otrajā Čempionu līgas etapā pēc kārtas izcīna otro vietu

Ints Megnis
Ints Megnis

Zāģeris otrajā Čempionu līgas etapā pēc kārtas izcīna otro vietu
Abū Dabī posma trijnieks
Foto: Strongman Champions League

Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris pagājušajā nedēļas nogalē Abū Dabī izcīnīja otro vietu spēkavīru Čempionu līgas etapā, pie šāda rezultāta tiekot otrajās sacensībās pēc kārtas.

Abū Dabī ar 58,5 punktiem triumfēja slovēnis Matjažs Belšaks, kamēr Zāģeris iekrāja 53 punktus.

Šis bija trešais šī gada Čempionu līgas posms. Pirmajā etapā janvāra beigās ceturtais bija Aivars Šmaukstelis, kamēr aprīļa vidū Vācijā otro vietu izcīnīja Zāģeris.

Sacensības norisinājās divas dienas (11.-12.05.) un posmā piedalījās 12 atlēti. Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic trīs vingrinājumi: jāceļ 90 kg hantele; ar 400 kg smagiem nēšiem uz pleciem nēši jānoiet 20 m un jāvelk smagā mašīna. Pēc pirmās dienas vingrinājumiem Dainis atradās 2. vietā, dažus punktus zaudējot Belšakam. Otrā dienas iesākās teicami – mašīnas celšanā no zemes Dainis bija labākais. Stafetē, kurā bija jāiekrauj trīs 120 kg maisi pikapā, mērojot 15m attālumu, Dainis ierindojās 3. vietā. Līdz ar to Belšaku noķert neizdevās, otrajā dienā finišējot 2. vietā.

Dainim šīs bija ļoti smagas sacensības: "Karstums dažreiz sasniedza 40 grādu atzīmi, vairāk sēdējām baseinā vai telpās, jo grūti bija izturēt. Pirms sacensībām vairākas dienas nogulēju slimnīcā un brauciens tika apdraudēts. Bet kā jau vienmēr, izķepurojos, jo bez manis nekur J. Kaut arī nebija lielas vēlēšanās uzturēties saulē, pierunāja mūs aizbraukt ekskursijā uz Ferrari pasauli un ļoti labi, ka tā, jo tur bija fantastiski."

Pirmajos divos etapos triumfēja polis Kšištofs Radzikovskis, kurš Abū Dabī ierindojās vien 11. pozīcijā.

Nākamais Čempionu līgas etaps risināsies 2. jūnijā Nīderlandē.

Pērn Zāģeris izcīnīja trešo vietu Čempionu līgas finālsacensībās, turklāt pirms tam viņš un Šmaukstelis kopā triumfēja trijās sacensībās pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Latvijas spēkavīru čempionāts 2018