Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas pauerliftinga čempions par dopingu diskvalificēts uz četriem gadiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas pauerliftinga čempions par dopingu diskvalificēts uz  četriem gadiem
Latvijas Pauerliftinga federācija
Foto: powerliftings.lv

2015. gada valsts čempions klasiskajā spēka trīscīņā Ainis Stagars diskvalificēts uz četriem gadiem, jo sportista organismā konstatēta aizliegta viela, šonedēļ informē Latvijas Pauerliftinga federācija (LPF).

Latvijas Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļas pārstāvji 2015. gada 28. novembrī Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā veica dopinga kontroli. Aiņa Stagara A paraugā konstatēta aizliegta viela metāndienons (metandienone). Nav ziņu, ka minētais sportists nav pieprasījis paraugu B daļas analīžu veikšanai, līdz ar to attiecīgo analīžu rezultāts ir uzskatāms par neapstrīdētu un tādējādi pilnīgi pierādītu faktu.

LPF nesaņēma Stagara paskaidrojumus, lai gan šādas tiesības sportistam bija nodrošināta, tāpēc LPF atzīst, ka sportists ir atteicies no tiesības izteikt paskaidrojumus. LPF atzīst, ka Stagars ir atbildīgs par aizliegto dopinga vielu nonākšanu viņa organismā, turklāt atteikums veikt B daļas analīzi klasificējams kā pietiekams pierādījums, lai atzītu, ka sportists pārkāpis Pasaules Antidopinga kodeksu.

LPF Disciplinārā komisija nolēma:
- atzīt Aini Stagaru par vainīgu Pasaules Antidopinga kodeksa noteikumu pārkāpumā;
- anulēt viņa izcīnīto 1. vietu 2015. gada 28. novembrī Siguldā notikušā Latvijas čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma un anulēt viņa pārstāvētajai Jēkabpils Sporta Centra komandai izcīnītos 12 punktus komandu konkurencē;
- uzlikt par pienākumu atgriezt izcīnīto medaļu un diplomu 10 dienu laikā no lēmuma izsniegšanas;
- diskvalificēt Aini Stagaru uz 4 gadiem (diskvalifikācijas sākums - 2016. gada 26. februāris, diskvalifikācijas beigas - 2020. gada 25. februāris);
- uzlikt Stagaram naudas sodu 1500 eiro;
- anulēt visus viņa uzstādītos Latvijas rekordus, sākot ar 2011. gada 1. janvāri;
- anulēt viņam piešķirto Latvijas sporta meistara kvalifikācijas normu;
- informēt Aini Stagaru, ka diskvalifikācijas laikā viņam liegts piedalīties IPF un LPF sporta klubu organizētajos treniņos, pildīt instruktora, trenera asistenta, sacensību vai LPF amatpersonas pienākumus, būt par komandas pārstāvi, saņemt jebkādu atbalstu no LPF (jebkuram sportistam, kurš saņems palīdzību no diskvalificētā sportista, var tikt piemērota sešu mēnešu diskvalifikācija no pārkāpuma izdarīšanas brīža).

Izmantotie resursi:
www.powerliftings.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-04-26 11:31, pirms 8 gadiem
Nopirks Unisportā citu medaļu, tikai to diplomu pa māju būs jāpameklē.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-26 14:41, pirms 8 gadiem
Visticamāk turpinās startēt kādā citā/s federācijā/s tepat Lv - izvēle ir liela, ir vēl 3 federācijas. Tāka tā diskvalifikācija ir samērā nosacīta jo attiecas tikai uz 1 konkrētu federāciju.
Es teiktu ka drīzāk jāsakārto federāciju lietas un tad ķerties klāt dopinga apkarošanai, savādāk tie pieķertie ir visai nosacīti diskvalificēti jo visas iespējas turpināt startēt kur citur.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-26 14:58, pirms 8 gadiem
Cik neinteresanti, šito taču ēda jau viņa vectēva paaudze 60-tajos gados!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja