Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvieši veiksmīgi startē Baltijas Spēkavīru čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvieši veiksmīgi startē Baltijas Spēkavīru čempionātā
Publicitātes foto

Divi kluba “Rozental Team” atlēti aizvadītajās brīvdienās piedalījās Baltijas Spēkavīru čempionāta pirmajā posmā Kuršēnos, Lietuvā. Jānis Šleckus palika uzreiz aiz goda pjedestāla, bet Edgars Andersons ieņēma piekto vietu.

Kopumā uz starta līnijas stājās 15 atlēti no visām trim Baltijas valstīm, to skaitā prasmīgais Vitautas Lalas no Lietuvas un pieredzējušais Markus Manika no Igaunijas, kā arī divi Latvijas spēkavīri, Māra Rozentāla audzēkņi – Edgars Andersons un Jānis Šleckus.

Pirmā no septiņām disciplīnām 22 kilogramus smagu mucu mešana augstumā. Mūsējiem absolūti vienāds rezultāts, pievarēti 4 metri, 30 centimetri un dalīta septītā vieta. Otrais vingrinājums spēkavīriem baļķa celšana uz reizēm vienā minūtē, tā svars 135 kilogrami.

Gluži kā sarunājuši, atkal Šleckus un Andersonam paceltas sešas reizes, dalīta ceturtā vieta. Tad sekoja vairoga (175 kg) nešana uz attālumu, kur Jānis Šlecus parādīja lielisku sniegumu. Viņš ar rezultātu 92 metri tikai par vienu metru piekāpās titulētajam Vitautam Lalas no Lietuvas. Andersons nonesa 48 metrus un tas bija devītais labākais rezultāts starp konkurentiem.

Neparocīgu 125 kilogramus smagu čemodānu nešanā uz laiku, distances garums 40 metri, Jānim Šleckus 4.vieta, bet Edgaram Andersons sestais. Turpinājumā atlētiem bija tā saucamā vilkme, 320 kilogrami uz reižu skaitu. Šeit Andersonam par sevi lika manīt muguras trauma, kas kopvērtējumā deva dalītu piekto vietu ar vien piecām paceltām reizēm. Lieliski sevi šajā disciplīnā parādīja Jānis Šleckus, kaut gan šis nav viņa favorītvingrinājums – paceltas deviņas reizes, kas kopsummā deva otru labāko rezultātu. Desmit reizes šo smagumu pievarēja vien lietuvietis Vitautas Lalas.

Pēc starta piektajā uzdevumā, Jānis Šleckus kopvērtējuma tabulā atradās augstajā 2. pozīcijā.

Tad pienāca kārta sestajam vingrinājumam, kas bija krucifiksa turēšana sānis izstieptās rokās, katrā pa 14 kilogramiem. Šis posms diemžēl izrādījās Jāņa Šleckus lielākais klupšanas akmens, iegūta vien 13.vieta. Rezultātā atlēts krietni pazaudēja punktus un noslīdēja uz 3.vietu, paliekot priekšā par pus punktu pieredzējušajam Igaunijas atlētam Markusam Manikam. Andersons šeit uzrādīja sesto labāko laiku.

Pienāca kārta izšķirošajai disciplīnai, riepas velšana astoņas reizes uz laiku. Jānis Šleckus šeit parādīja īstu gribasspēku. Spraigā cīņā tikai par pussekundi piekāpās Markusam Manikam (Igaunija), bet tomēr summā pazaudēja trešo vietu, nokrītot par pozīciju zemāk. Savukārt Edgars Andersons ļoti labi novēla visas riepas un starp konkurentiem ierindojās piektajā vietā, par vienu vietu noslēgumā pakāpjoties uz augšu.

Abu spēkavīru treneris Māris Rozentāls ar sacensību rezultātu ir apmierināts. “Jāņem vērā, ka Jānis nedēļu pirms mača bija saslimis, tas noteikti ietekmēja to gaitu, tādēļ lepojos ar saviem puišiem. Vēl priekšā trīs posmi un fināls. Cīņa turpinās un mēs noteikti tos grožus vaļā nelaidīsim, iesim tikai uz priekšu,” apņēmīgi nosaka pats Rozentāls.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Gārbena

     [+] [-]

, 2016-05-29 21:51, pirms 8 gadiem
ROZENTAL TEAM