Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Noskaidrota šī gada spēcīgākā pauerliftinga komanda

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Brīvdienās Jelgavā notika noslēdzošais posms Latvijas Kausa izcīņā pauerliftingā 2015. Šogad pēc 20 posmiem par spēcīgāko komandu kļūst „Madonas SCK”, ļaujot otro vietu ieņemt komandai „Rembate”, bet trešo -Līgo pagasta sporta klubam „L.S.K.”.

Visa gada garumā vairākās Latvijas pilsētās norisinājās dažādas sacensības spēka trīscīņas disciplīnās jeb Latvijas Kausa izcīņas posmi pauerliftingā. Kopā notika 20 sacensības jeb 20 posmi. Latvijas Kausa posmu sacensības sniedz iespēju jaunajam sportistam izprast sacensību norises gaitu, apzināt savus spēkus un iepazīt citu komandu sportistus pirms doties uz lielāka mēroga sacensībām. Šogad sacensībā piedalījās vairāk nekā 50 komandas.

Reizē ar Latvijas Kausa posmiem notika arī Reģiona Kausu vērtējumi, kas ir šī gada jaunums Latvijas Pauerliftinga federācijas organizētajās sacensībās. Jelgavā notikušais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu vienlaikus bija arī noslēdzošais posms Zemgales Reģiona Kausā. Par spēcīgāko komandu Zemgalē kļuva „Rembate”. Sportisti no šīs komandas ir apliecinājuši, ka ir spējīgi izcīnīt 1. vietu arī citos reģionos. Arī Latgalē un Kurzemē komanda „Rembate” ir līdere. Savukārt Vidzemē par spēcīgāko kļuva „Madonas SCK”, bet Rīgas reģionā – Līgo pagasta sporta klubs „L.S.K.”.

Latvijas Kausa un Reģiona Kausa komandas tiks apbalvotas Latvijas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kas norisināsies 12. un 13. decembrī Inčukalnā.

Sacensībās Jelgavā vēl pēdējos punktus centās gūt 10 komandas. No tām trīs komandas bija arī no Lietuvas, radot spēcīgu konkurenci latviešu atlētiem. Jelgavas sacensību ietvaros uzvarēja „Mazeiki LT”, otro vietu ļaujot ieņemt mājiniekiem no Jelgavas pauerliftinga kluba „Apolons”, bet trešo – komandai „Bauska”.

Sacensību rezultāti pieejami: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Kopā 74 sportisti cīnījās arī par absolūti spēcīgākā godu. Dāmu konkurencē par absolūti spēcīgākajām kļuva „Mazeiki LT” sportistes. Vaida Radviliene (līdz 84 kg) izcīnīja 1. vietu, uzspiežot 80 kg. Marija Chritankova (līdz 52 kg) ierindojās 2. vietā ar rezultātu 55 kg. Savukārt „Apolons” sportiste Edīte Ķeņģe (līdz 84 kg) uzspieda 70 kg, taču palika 3. vietā pēc Vilksa punktiem. Vilksa punkti ņem vērā sportista personīgo svaru attiecībā pret paceltajiem kilogramiem.

Starp jauniešiem līdz 18 gadiem triumfēja lietuvietis un „Extreme Gym LT” sportists Mantas Grusas (līdz 93 kg), kurš uzspieda 157,5 kg. Pārējos absolūti labākos vērtējumus saņēma arī lietuvieši, bet no komandas „Mazeiki LT”. Radminas Antanavicius (līdz 74 kg), kļuva par 2. vietas ieguvēju ar rezultātu 132,5 kg. Komandas biedrs Zygimantas Kalinovas (līdz 74 kg) uzspieda 130 kg un izcīnīja 3. vietu.

Junioru grupā līdz 23 gadiem 1. vietu izcīnīja „Extreme Gym LT” sportists Albertas Motiecius (līdz 74 kg), uzspiežot 165 kg. Tieši tādu pašu svaru uzspieda arī Arturas Petkevicius (līdz 74 kg) no komandas „Mazeiki LT”. Šis sportists svarā bija nedaudz smagāks, tāpēc pēc Vilksa punktiem palika 2. vietā. Jelgavas atlēts no komandas „Apolons” Undis Neilainds (līdz 83) pievarēja pat 170 kg smago svaru stieni, bet palika 3. vietā pēc Vilksa punktiem.

Jelgavā par spēcīgāko vīru kļuva „Apolons” sportists Renārs Dronga (līdz 74 kg), uzveicot 240 kg. Arī šajā grupā lietuvieši izcīnīja godalgotas vietas. Vitalijus Buzas (virs 120 kg) palika 2. vietā ar uzspiestajiem 280 kg. Kestutis Milkintis (līdz 83 kg) no „Mazeiki LT” ierindojās 3. vietā ar rezultātu 225 kg.

Jelgavas čempionāts norisinājās arī divās senioru vecuma grupās. Starp senioriem virs 40 gadiem „Apolons” sportists Nikolajs Somņikovs (līdz 120 kg) uzspieda 275 kg un ar šo rezultātu izcīnīja 1. vietu. Zanas Amosavas (līdz 105 kg) no „Extreme Gym LT” kļuva par 2. vietas ieguvēju , uzspiežot 220 kg. Savukārt 3. vietā palika Andrius Narmantas (līdz 93 kg) no „Mazeiki LT” ar uzspiestajiem 200 kg.

Senioru grupā virs 50 gadiem Oļegs Illarianovs (līdz 105 kg) no Jēkabpils sporta centra uzspieda 240 kg un kļuva par spēcīgāko senioru šajā grupā. „Mazeiki LT” atlēts Benjamins Milis (līdz 83 kg) ierindojās 2. vietā ar paceltajiem 185 kg. Vladimirs Kovaļskis (līdz 120 kg) no „Vikings PL” palika 3. vietā, uzspiežot 200 kg.

Jelgavas pilsētas atklāto čempionātu organizēja Jelgavas pilsētas pauerliftinga klubs „Apolons” sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi, Jelgavas sporta servisa centru un Latvijas Pauerliftinga federāciju. Sacensības atbalstīja Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija un interneta veikals Produktu saraksts | Spēka Pasaule

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793