Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies septītais Latvijas kausa posms pauerliftingā

Noslēdzies septītais Latvijas kausa posms pauerliftingā
Foto no LPF arhīva

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 16. aprīlī, Līvānos norisinājās Līvānu novada čempionāts klasiskajā svara stieņa spiešanā guļus, kas vienlaikus bija septītais posms Latvijas kausa ieskaitē. Gulbenes atlēti sāk pārliecinoši dominēt komandu ieskaites kopējā tabulā.

Līvānos ieradušies bija 9 spēka sporta klubi no visas Latvijas, par spēcīgākajiem jau tradicionāli šosezon tika kronēti Gulbēns K.S.P. sporta kluba sportisti, kas otrajā vietā atstāja Rembates komandu, bet trešajā pozīcijā Madonas smagatlētikas un cīņas klubu. Līvānos sportisti cīnījās par spēcīgākā Līvānu novada sportista titulu un vienlaicīgi par Latvijas kausa 7. posma punktiem.

Sieviešu konkurencē, Daugavpiliete Tatjana Spakova, paceļot 70 kg, absolūtajā vērtējumā, lika piekāpties, Madonietei Ieviņai Liģertei, kas gala rezultātā pacēla 82,5 kg lielu svaru, bet pēc Wilksa tabulas, nācās šosezon pirmoreiz palikt otrajā pozīcijā. Trešajā vietā ar rezultātu 55 kg ierindojās, nemainīgi un tradicionāli šai sezonai, klasiskajā svara stieņa spiešanā guļus - Annija Roga no Rembates komandas.

Jauniešiem grupā līdz 18 gadiem, spēcīgākie atlēti vel joprojām gatavojas sezonai, kas atspoguļojās arī rezultātos. Par absolūti spēcīgāko jaunieti kļuva, Ruslans Klevinskas no Jēkabpils sporta centra, paceļot 142,5 kg. Otrajā vietā Līvānietis Raitis Cernovs, rezultātā 97,5 kg. Trešais pozīcijā jauniešiem, Matīs Turlajs no Madonas, gala rezultātā pieveicot 115 kg.

Junioriem līdz 23 gadu vecumam, uzvaras laurus plūca Sergejs Timofejevs no Pļaviņām ar rezultātu 150 kg un personīgo svaru 73 kg, kas sportistam ļāva izcīnīt uzvaru. Otrais, sacensības noslēdzas Normunds Kanepons, Madonas komandas pārstāvis, rezultātā paceļot 177,5 kg. Trešajā pozīcijā Dairis Leonovics no Gulbenes KSP sporta kluba, sportistam rezultātā 150 kg.

OPEN grupā, spēcīgākais, Kristaps Snitkus no Bauskas, sportistam padevās divreiz lielāks svars kā pašsvars, tātad Kristapa personīgais svars 96 kg, bet uz stieņa 200 kg. Otrajā vietā ierindojās Pļaviņu sportists Rolands Vjaters, sportistam rezultātā 172,5kg. Daugavpilietis Vjaceslavs Garnovs, paceļot 160 kg, noslēdz sacensības ar godpilno trešo vietu absolūtajā vērtējumā.

Senioru 40+ vecuma grupā, pirmo vietu izcīnīja, Dmitrijs Petrikins no Daugavpils ar rezultātu 190 kg. Otrajā vietā Vikings PL, Rīga sportists, Vladimirs Kovalskis, ar paceltiem 180 kg. Trešais spēcīgākais ar rezultātu 185 kg, Dzintars Roga no Rembates komandas.