Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Iļjins: "Ticu, ka pierādīšu visu šīs situācijas absurdumu, jo esmu nevainīgs"

Juris Miņins
Juris Miņins

Iļjins: "Ticu, ka pierādīšu visu šīs situācijas absurdumu, jo esmu nevainīgs"
Iļja Iļjins
Foto: AFP/Scanpix

Dopinga lietošanā apsūdzētais Kazahstānas svarcēlājs Iļja Iļjins, komentējot radušos situāciju, paziņoja, ka viņam pozitīvie testu rezultāti ir pārsteigums un viņš cīnīsies, lai panāktu savu attaisnošanu.

Jau ziņojām, ka šodien Starptautiskā svarcelšanas federācija (IWF) savā mājaslapā publicēja sarakstu ar 10 sportistiem, kuru 2012. gada olimpiādē nodotajās dopinga analīzēs tika atrastas aizliegtās vielas. Viņu vidū bija arī divkārtējais olimpiskais čempions, četrkārtējais pasaules čempions un divkārtējais Āzijas čempions Iļja Iļjins, kurš tāpat ir pašreizējais pasaules rekordists divās svara kategorijās – līdz 94 kg un līdz 105 kg, kā arī četras reizes ir atzīts par gada labāko svarcēlāju.

"Man šī ziņa bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm," sacīja pats Iļjins, "es visu laiku esmu nodevis dopinga testus, esmu ADAMS sistēmā iekļauts sportists, par manu pārvietošanos visi zina, šogad vien divreiz esmu nodevis analīzes. Visi mani iepriekš nodotie testi kopš 2004. gada ir bijuši negatīvi." Vaicāts par tālākajiem plāniem, sportists sacīja: "Es turpināšu gatavoties Rio spēlēm un cīnīšos par savu attaisnošanu. Mana valsts un sporta funkcionāri izdarīs visu, lai atrisinātu šo nepatīkamo situāciju. Pašlaik es varu pateikt, ka esmu nevainīgs un šī situācija ir absurda, jo tai nav nekāda pamatojuma."

Sportists cer, ka jau līdz mēneša beigām viņa komandai izdosies atrisināt radušos situāciju.

Savukārt Krievijas Svarcelšanas federācijas viceprezidents Maksims Agapitovs, arī komentējot jaunākās ziņas par diskvalificētajiem (viņu vidū bija arī viens Krievijas pārstāvis – Apti Auhadovs), sacīja, ka viņa pārstāvētā organizācija pašlaik nevar pateikt kā rīkosies tālāk: "Mēs pašlaik esam šī procesa apakšā, tāpēc pagaidīsim, ko teiks starptautiskā federācija un Starptautiskā olimpiskā komiteja, jo viss kas notiek olimpiādē, tas ir SOK pārziņā."

Tajā pašā laikā Agapitovam bija ko teikt par pašu ideju no jauna pārbaudīt 2012. gada olimpiādes dopinga testus: "Es nevaru apgalvot, ka tā ir politiska akcija, taču jautājumi rodas. Mēs tikko kā atgriezāmies no Eiropas svarcelšanas federācijas sanāksmes, kur arī tika uzdoti skaidri jautājumi par to kas bija šo jauno pārbaužu veikšanas motivācija. Uz šo jautājumu nebija skaidras atbildes. Tāpat kā nebija atbildes uz to pēc kāda principa tika atlasīti pārbaudāmie paraugi, jo spēļu laikā tika veiktas ap četriem tūkstošiem pārbaudes, bet no jauna pārbaudīja vien aptuveni desmit procentus."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...