Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Gulbenes K.S.P. kļūst par Rīgas Reģiona Kausa spēcīgāko komandu

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Sestdien, 10. septembrī, notika Ādažu novada čempionāts spēka divcīņā, kur sportisti vēl pēdējo reizi varēja cīnīties par Rīgas Reģiona Kausu. Pēc trīs sacensību posmiem par spēcīgāko Rīgas Reģiona Kausa komandu titulēta „Gulbenes K.S.P.”.

Lai cīnītos par Rīgas Reģiona Kausu 2016, komandām aktīvi bija jāpiedalās trīs sacensību posmos. Pirmais posms bija Rīgas pilsētas čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā, kur komanda „Gulbenes K.S.P.” izcīnīja 1. vietu ar 12 punktiem. Nākamais posms notika Ķekavā, kur sportisti sacentās svaru stieņa vilkmē no zemes individuāli un pārī. Arī šajā posmā Gulbenes sportisti izcīnīja 1. vietu un rezultātu papildināja ar vēl 12 punktiem. Pagājušajās brīvdienās Ādažos notika pēdējais Rīgas Reģiona Kausa posms. Spēka divcīņas sacensībās no Gulbenes piedalījās septiņi sportisti, kuri spēja izcīnīt gan 1. vietu Ādažu sacensībās, gan arī mērķtiecīgi izvirzīties līderos Rīgas Reģiona Kausā.

Par Rīgas Reģiona Kausu 2016 cīnījās 17 sporta komandas. Godpilno 2.vietu izcīnīja komanda „Madonas SCK”, bet 3.vieta komandai „Riga Powerlifting Team”. Reģiona Kausa sacensības vēl notiks Vidzemē, Latgalē un Kurzemē. Detalizētāka informācija ir pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas sacensību kalendārā Latvijas Pauerliftinga Federācija

Šī gada Ādažu novada čempionātā spēka divcīņā spēkiem mērojās sportisti no piecām komandām. Sacensību dalībnieki sacentās divās kustībās - svaru stieņa spiešanā guļus un svaru stieņa vilkmē no zemes.
Ādažu novada čempionātā spēka divcīņā par absolūti spēcīgāko sportistu pēc Vilksa punktiem kļuva Māris Krievelis (svarā līdz 93 kg) no komandas „Rembate”. Māris Krievelis divās kustībās kopsummā pacēla 425 kg, no tiem svaru stieņa spiešanā guļus 145 kg un svaru stieņa vilkmē no zemes 280 kg. Starp absolūti spēcīgākajiem atlētiem kļuva brāļi Sandis Ķiploks un Uldis Ronalds Ķiploks. Sandis Ķiploks (līdz 120 kg) kopsummā pacēla 455 kg, taču pēc Vilksa punktiem ierindojās 2.vietā. Vilksa punkti tiek aprēķināti, ņemot vērā sportista personīgo svaru un paceltos kilogramus. Sandis Ķiploks startēja svara kategorijā līdz 120 kg, kur uzspieda 165 kg un vilkmē spēja tikt galā ar 290 kg smago svaru stieni. Jaunākais brālis Uldis Ronalds Ķiploks (līdz 93 kg) starp visiem sacensību vīriem ierindojās 3.vietā ar kopsummā 412,5 kg. Sportists svaru stieņa spiešanā guļus uzspieda 145 kg, bet vilkmē pacēla 267,5 kg.

Sacensību rezultāti ir pieejami: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Ādažu novada čempionātu spēka divcīņā organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule”, Ādažu sporta centru un Ādažu novada domi. Sacensības atbalstīja Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Rosība”, SIA „Z Truck”, SIA Orange Truck Service, LIVE RĪGA un interneta veikals veikals.sp.lv.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Artūrs Kārkliņš
Sacensību direktors
Mob. tālr.: +371 202 207 99