Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latviešiem lieliski sasniegumi pasaules čempionātā pauerliftingā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latviešiem lieliski sasniegumi pasaules čempionātā pauerliftingā
Reinis Kindzulis (centrā)
Foto: goldbarbell.lv

No 3. - 6. decembrim Krievijas galvaspilsētā Maskavā norisinājās organizācijas WRPF pasaules čempionāts spēka trīscīņā, spiešanā guļus un stieņa vilkmē no zemes. No Latvijas sportistiem mājās ar zelta medaļām atgriezās Reinis Kindzulis, Vjačeslavs Letlans, Andrejs Mūrnieks, Valērijs Jevdakimovs un Kirils Afanasjevs.

WRPF (World Raw Powerlifting Federation) ir pavisam jauna pauerliftinga federācija, ko nodibinājis Krievijas slavenākais smagatlēts Kirils Saričevs, kurš pirms divām nedēļām ar uzspiestajiem 335 kg, laboja pasaules rekordu svara stieņa spiešanā guļus, kas ir lielākais paceltais svars cilvēces vēsturē.

Uz šīm sacensībām devās liela komanda no Latvijas, kura godam startēja un uzrādīja labus rezultātus. Amatieru konkurencē svara stieņa spiešanā guļus Open vecuma grupā svara kategorijā līdz 90 kg uzvaru ar jaunu pasaules rekordu uzvaru izcīnīja Vjačeslavs Letlans, kura rezultāts bija trešais labākais absolūtajā vērtējumā.

Ar jaunu pasaules rekordu svara stieņa spiešanā guļus junioru konkurencē svarā līdz 125 kg atzīmējās pazīstamā sportista/trenera Ivara Cīruļa audzēknis Reinis Kindzulis. Ar uzspiestajiem 260 kg būtu pietiekami, lai ierindotos otrajā vietā profesionāļu konkurencē. Līdz ar to Reinis ir nodrošinājis sev vietu nākamajās sacensībās jau startēt profesionāļu līgā.

Pēc sacensībām Kindzulis tika uzaicināts uz “Arnold Classic” sacensībām, kas notiks 2016. gada martā Austrālijā.
Savukārt vilkmē junioru konkurencē, svara kategorijā līdz 125 kg labākais bija Valērijs Jevdokimovs – 315 kg. Analoģiskās kustībā un svara kategorijā, bet jau starp pieagušajiem labākais bija Kirils Afanasjevs, kuram izdevās pacelt 340 kg.

PRO divīzijā no Latvijas startēja trīs sportisti, un visi tika pie medaļām. Vispirms ir jāuzteic Andrejs Mūrnieks, kurš stieņa spiešanā guļus svara kategorijā virs 140 spēja pacelt 292,5 kilogramus. Lielākus svarus šajās spiešanas guļus sacensībās necēla neviens, taču tieši tādu pašu rezultātu uzrādīja svara kategoriju zemāk startējošais Pāvels Kolohins, tāpēc viņam uzvara gan kategorijā, gan kopvērtējumā. Andrejam bija jāsamierinās ar otro vietu kopvērtējumā, bet trešo vietu ieņēma Pēteris Isajevs, kurš ar 285 kg bija otrais aiz Kolohina kategorijā līdz 140 kg.

Tāpat PRO divīzijā startēja leģendārais Konstantīns Konstantinovs, kurš ir viens no visu laiku labākajiem stieņa vilkmē no zemes. Diemžēl viņš šajā čempionātā nespēja pietuvoties saviem labākajiem rezultātiem un bija spiests samierināties ar paceltajiem 380 kg un trešo vietu kategorijā līdz 140 kg. Tiesa, otrajā vietā esošais Aleksandrs Kļuševs pacēla tieši tik pat, bet ierindojās augstākajā pozīcijā, jo bija vieglāks. Vilkmes sacensībās uzvarēja Stojans Andrejevs, kurš pacēla 405 kg.

Tomēr, ir jāatzīst, ka 380 kg ir ļoti pieklājīgs rezultāts kopumā un tas kopvērtējumā Konstantinovam deva dalītu 4. vietu (pēc rezultāta, neņemot vērā sportistu svaru).

Pārējiem mūsu valsts pārstāvjiem šajās sacensībās nācās samierināties ar vietām ārpus labāko trijnieka.

Izmantotie resursi:
Liels un stiprs | Fizkultūras un spēka sporta...