Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas čempionāts ekipētajās svara stieņa spiešanā guļus

Noslēdzies Latvijas čempionāts ekipētajās svara stieņa spiešanā guļus
Foto no LPF arhīva

Aizvadītajā brīvdienās, sestdien 9. aprīlī 2016. gadā, norisinājās pēdējo gadu lielākai, Latvijas čempionāts svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Mājinieki Jelgavas spēka sporta klubs „Apolons” uzvaru atstāj mājas sienās.

Noslēdzies 2016. gada Latvijas Čempionāts svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu visām vecuma grupām. Jelgava, kā ierasts pulcēja lielu sportistu skaitu, sestdien uz starta izgāja 176 spēka atlēti, no visas Latvijas, kā arī kaimiņi, lielā pulkā, no Lietuvas, kā arī ziemeļu kaimiņi Igauņi. Mājinieki sporta kluba „Apolons” sportisti, parūpējās par lielisku dāvanu sava kluba pastāvēšanas 30 gada jubilejā, kas apritēja 1. aprīlī, par vienu punktu pārspējot Jēkabpils sporta centrs sportistus un izcīnot uzvaru komandu ieskaitē. Trešajā vietā, komandu ieskaitē sacensības noslēdza Rembates komanda, kas lieliski aizvada 2016. gada sezonu. Sacensībās kopumā ieradušies bija 14 spēka sporta klubi no Latvijas un kaimiņu valstīm.

Sacensības norisinājās pēc IPF (International Powerlifting Federation) noteikumiem, spēcīgākos sportistus noskaidroja katrā svara kategorijā un vecuma grupā, kā arī absolūti labākos vecuma grupās, izmantojot Wilksa punktu sistēmu. Sportistiem sacensību laikā bija atļauts izmantot, IPF noteikumiem atbilstošu ekipējumu, kas pie pareizas tā izmantošanas sportistam palīdz celt lielākus svarus.

Dāmu konkurencē, absolūti spēcīgāka, mājiniece, Jana Jansone paceļot 90kg smagu svara stieni. Otrajā vietā Valmieras SP sportiste Elīna Breivika ar rezultātā sasniegtiem 85kg. Oksana Agadzanjana godpilni noslēdz pjedestālu ar 100kg, Oksana pārstāv Vikings PL Rīga sporta klubu. Visas trīs sportistes, attiecīgi savā svara kategorijā, izcīnīja uzvaras.

Jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem, iespaidīgus rezultātus uzrādīja 54 kg smagais Lietuvietis Egidijus Valciukas, gala rezultātā paceļot 155kg, kas ļāva dominēt jauniešu ieskaitē. Otrajā vietā Aizkraukles SC sportists Oļegs Kudrjavcevs ar rezultātā pieveiktiem 217,5kg. Trešais ar 150kg Edgars Jurkāns no Valmieras SP.

Junioriem vecumā līdz 23 gadiem uzvaras lauri Rīdziniekam Vikings PL sportistam Artjomam Agadzanjanam ar 250kg. Otrais Valmieras SP atlēts Artūrs Karjavcenko, pieveicot 235kg. Trešajā vietā, sacensības noslēdz, vel viens kaimiņu sportists no Lietuvas Albertas Motiecius paceļot 177,5kg.

OPEN grupa par spēcīgāko, pacelto kilogramu attiecībā pret personīgo svaru, uzvara mājiniekam Renāram Drongam, Renārs spēja pieveikt 235kg, kas attiecībā pret sportista personīgo svaru – 73,5 kg ir vērā ņemams rezultāts. Otrais, Māris Juzups Valmieras SP sportists ar 295kg. Trešais arī mājinieks Maksims Gordejevs ar 280 kg. Visi trīs sportisti uzvarēja savu svara kategorijas un absolūto vērtējumu sadalīja tikai viena punkta atšķirībā.

Par spēcīgākajiem senioru sportistiem kļuva - Aleksejs Agadzanjans Vikings PL Rīga sportists vecuma grupā 40+ ar paceltiem 255kg. Savukārt 50+ kategorijā spēcīgākais Vladimirs Kovaļskis ar 210kg arī Vikings PL sportists. Kategorijā 60+ nepārspēts Dainis Reinholds Aizkraukles SC sportists ar 242,5kg.