Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Gabrāns un Linderbergs uzvar WPC Eiropas čempionātā trīscīņā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gabrāns un Linderbergs uzvar WPC Eiropas čempionātā trīscīņā
Lauris Gabrāns
Foto: goldbarbell.lv

Izcilus sasniegumus Portugālē notiekošajā WPC Eiropas čempionātā spēka trīscīņā uzstādījuši Latvijas smagatlēti Lauris Gabrāns, Mārtiņš Linderbergs un Atis Zembahs. Gabrāns triumfēja Open grupā svarā līdz 125 kg, bet Linderbergs izcīnīja zelta medaļu junioru grupā svarā līdz 90 kg, savukārt Zembahs ekipējuma divīzijā trešais.

Jau iepriekš rakstījām, ka šajā čempionātā pirmā Latvijas izlasei zelta medaļu izcīnīja Aļona Staneviča, kura triumfēja svara kategorijā juniorēm līdz 67,5 kg.

Lai arī Mārtiņam Linderbergam nepaveicās spiešanā guļus, jo veiksmīgs bija tikai pirmais piegājiens, ar uzrādītajiem 160 kg, kopsummā viņš spēja parādīja cienījamu rezultātu (pietupienos 235 kg, bet vilkmē 267,5 kg) un izcīnīt pirmo vietu starp junioriem svarā līdz 90 kg.

Arī mūsu smagsvaram Laurim Gabrānam zelts. Laurim pietupieni ir mīļākais vingrinājums, to arī viņš pierādīja šajās sacensībās, pietupienos uzrādot labāko rezultātu starp saviem konkurentiem – 320 kg. Arī spiešanā guļus Lauris ar uzspiestajiem 217,5 kg uzrādīja labāko rezultātu, taču mazliet nepaveicās vilkmē, jo tika ieskaitīts tikai pirmais piegājiens - 280kg, bet ar to pietika, lai kopvērtējumā uzvarētu un izcīnītu WPC Eiropas čempionāta augstākā kaluma medaļu.

Nedaudz sliktāks starts šajās sacensībās padevās Atim Zembaham, kurš ļoti grūtā cīņā, ekipējuma divīzijā ieņēma 3.vietu. Pietupienos dobelnieks pirmajā piegājienā pārvarēja 350 kg atzīmi, otrajā kļūdoties un nesagaidot komandu sākt kustību un zaudēja piegājienu, neieskaitot viņam 390 kg. Trešajā piegājienā latvietis uz stieņa bija uzlicis jau 400 kg. Sportists it kā pietupās ar šo svaru, taču pēc tiesnešu vērtējuma arī šis piegājiens netika ieskaitīts.

Spiešanā guļus Zembahs uzrādīja 230 kg, bet vilkmē uzvilka 290kg, kas mūsu sportistam garantēja 3. vietu kopvērtējumā. Pirmā vieta čehu sportistam, bet otrā Krievijas pārstāvim.

Izmantotie resursi:
GoldBarbell.lv - Jaunumi
WPC PORTUGAL

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 10:50, pirms 11 gadiem
ar powerliftingu nav labi samaisīto versiju dēļ.
Kurš no malas gan zin kas ir wpc ( man bija jaunums, ka tur ir sadaļa bez ekipējuma ) ipc un ar ko tās atšķiras ?!
Bet nu visi jau grib būt čempioni....

  -2 [+] [-]

, 2013-06-11 01:46, pirms 11 gadiem
Principā par Eiropas un pasaules čempioniem drīkst saukties tikai un vienīgi pasaulē likumiskā kārtībā atzītas federācijas (International powerlifting federation) rīkoto sacensību uzvarētāji un rekordisti. Visas pārējās sacensības ir tikai variācijas par tēmu un visbiežāk sportistu bēgšana no skarbās realitātes un nespējas oficiālajos starptautiskajos čempionātos ierindoties godalgotajās vietās, vai iziet tur nepieciešamās dopinga pārbaudes. Kā rezultāts ir šī greznošanās ar nepelnītiem tituliem un sporta interesentu, pašvaldību mānīšana ar panākumiem kuru faktiski nav. Protams visi grib būt čempioni, bet tādēļ ir sporta sistēma starptautiskā un valstiskā līmenī, kas definē prasības un kārtību kā par tādiem var kļūt. Latvijas pauerliftinga federācija ir lūgusi "sportacentrs.lv" nepublicēt informāciju par šādiem tā saucamajiem "panākumiem" jo tie maldina sabiedrību par sasniegumu reālo vērtību. Diemžēl kā redzam joprojām "draugu" būšana ir svarīgāka.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-11 20:26, pirms 11 gadiem
Aizver, Dimiņ, muti,atradies Pasaules valdnieks ar savu notrullināto morāli par dopu!!!!! Vai kaut kāds IPF noteiks kārtību pasaulē trīscīņas jomā - nekad. Kaut kā neredzam izcilos Latvijas IPF trīscīņas sportistu startus Pasaules čempionātos OPEN vecuma grupās? Kapēc uz šīm sacensībām nav devušies fantastisko Latvijas rezultātu īpašnieki,piemēram Isajevs, Krūze, Popovs, Aleksejevs..... tāpēc ka nevar iziet dopkontroli. Tāpēc tāda ņemšanās, nu riktīgs latvietis, ha! Pat nevienu pasaules vai eiropas čempionātu nevari noorganizēt, kur nu tevis izdaudzināto dopu noorganizēt godalgoto vietu ieguvējiem. Sēdi kā parazīts valstij uz kakla un atkārto kā papagailis savu sakāmo, nav valstij naudas , lai veiktu sportistiem dopkontroli. Tāpēc visi, kas startē sacensībās ir "tīri". Nav ko piesavināties nepelnītus titulus.
Bet vispār LPF sarakstos nez kapēc ir atrodami sportisti, kas nekad mūžā nav startējuši IPF sacensībās, ko, masu skatiem tos pieraksti??? Laikam te ož darbs tiesībsargājošām iestādēm, kā arī IZM. Vari sedēt un kakāt savā stūrītī, bet smirdēt ej kaut kur citur!!!!!!!!!!!!

Džeki malači, rezultāti superīgi !!!! Lai Latvijā kāds kaut ko tādu atkārto!!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 20:27, pirms 11 gadiem
Džeki malači, rezultāti superīgi !!!!

     [+] [-]

, 2013-06-11 23:53, pirms 11 gadiem
Sporta federācijai ir tiesības vadīt un koordinēt darbu attiecīgajā sporta veidā (attiecīgajos sporta veidos) vai darbības jomā valstī, kā arī pārstāvēt valsti attiecīgajā starptautiskajā sporta organizācijā, ja šī federācija ir atzīta šajā likumā noteiktajā kārtībā.(Sporta likums)
Patīk tas kādam vai nē bet federācija turpinās veikt skaidrojošo darbu par šo nepieļaujamo situāciju sportā, kā arī informēt pašvaldības, Latvijas sporta vadības institūcijas par nepieciešamību veikt izmaiņas normatīvajos aktos, kas ļautu stingri ierobežot vai likvidēt vispār šo problēmu ar pašpasludinātajiem čempioniem.

     [+] [-]

, 2013-06-12 02:22, pirms 11 gadiem
Pilnīgi piekrītu tamaguchi...
Varbūt arī IPF citā valsī ir tīrs un ir izieta visiem biedriem dopkontrole, par ko šaubos, bet Latvijas IPF federācijā lielākā daļa nav tīra, tapēc nevajag visu laiku spiest uz citām federācijām. Ja reiz Latvijā nav naudas lai uztaisītu dop kontroli Dīmiņ man ir priekšlikums mēs salasīsimies sameklēsim naudu uztaisīsim dop kontroli tiem sportistiem kuri ir taisijuši rekordus un dažiem citiem un ja neizies dopkontroli, tu atstāsi savu silto krēslu un visu šo mēs taisīsim publiski, un ja reiz tur visi ir tīri tad jau nav par ko baidīties...
Es esmu 1000% pārliecināts, ka izdomāsi tagat kautko gudru. a uz tamaguchi komentāru nevarda neatbildēja par dopu

     [+] [-]

, 2013-06-12 07:53, pirms 11 gadiem
Tas ko es varu teikt ir sekojoša doma.
Ja kāds no jums, cienijamie anonīmie lietotāji, uzskatāt, ka varat pierādīt, ka esmu noetīrs - go for it!.

Kas attiecas uz maniem starptautiskajiem startiem - šodien izbraucam uz PČ spēka trīscīņā bez ekipējuma. Varat pskatīties tiešraidē un salīdzīnāt rezulatātus ar savējiem, tad padomāt par to, kas ir un kas nav sasniegumi.
Nezinu, vai ar četriem (open grupā 125kg) vai vienu (junioriem 90kg) cilvēkiem kategorijā var noskaidrot Eiropā spēcīgāko? Vai tiešām tie ir labākie rezultāti eiropā?

Pietiek melot cilvēkiem par Manu netīrību! Paši varat dzīvot savā zaņķī un pūt, esmu ar negatīviem rezultātiem izgājis dopeni, man ir ko par to parādīt! Vai jūs varat pateikt, ka varat uzrādīt tikpat augstus sasniegumus arī IPF Eiropas čempionātā (ja reiz tas ir tāds štrunts). Kas attiecas uz to, kas spēcigāks un kas ne - pamosts un dopene visu parādīs!

Ja kāds grib paskatīties tiešraidi no normāla pasaules čempionāta - lūdzu - no 11. līdz 16. jūnijam Suzdaļā, Krievijā norisinās Pasaules Čempionāts Spēka Trīscīņā bez ekipējuma: sp tiesraide
Latviešu puiku starta laiki (pēc LV laika):
Grupa Kategorija Atlēts Pilseta Starta laiks
OPEN -105kg Māris Juzups Aizpute 15.06. - 12:00
Juniori +120kg Jānis Anšmits Inčukalns 15.06. - 15:00
OPEN +120kg Mārtiņš Krūze Valmiera 16.06. - 10:00

Kas attiecas uz R. Dimiņa vietu kā LPF ģenerālsekretāram - LPF ir piedzīvojusi milzīgu izaugsmi zem viņa vadības. Sacensību skaits ir vairāk kā dubultojies (mums ir ap 40 notikumu kalendārā) un tehniskais sacensību līmenis, līdz ar to iespējamais (un faktiskais) sacensību dalībnieku skaits ir pieaudzis vairākas reizes. Pilnībā atbalstu Rinalda vietu kā ģenerālsekretāram.

Kas attiecas uz dopinga situāciju Latvijas pauerliftingā, tad mīļie, viens no vainieniekiem esat tieši jūs! Jūs reklamējat, ka dopings ir normāla lieta. Mēs sadarbojamies ar Antidopings.lv un pieprasām regulāru pārbaužu skaita pieaugumu, bet viņi arī nevar īsti palīdzēt, jo viņu resursi ir - 150 pārbaudes gadā uz visiem sporta veidiem. Es gribu tādu situāciju kā, piemēram, somijā, kur ir 290 pārbaudes pauerliftingam/gadā vai kā Krievijā, kur pirms dažiem gadiem notika brutāla sporta iztīrīšana, bet tas diemžēl nav iespējams.

Kas attiecas uz IPF - tas viss atrisināsies ar Olimpiādi 2032.

Uz redziti mačos. Lai jums veicas startos.

     [+] [-]

, 2013-06-13 12:18, pirms 11 gadiem
Mārtiņš pareizi saka. Jūs paši ar savu virtuves iznešanu publiskajā telpā čakarējat sava sporta veida tēlu ! Ja es neko nezinātu, tad pēc šīs sarakstes sanāk ka, visi šajā sporta veidā ir pilni ar steroīdiem, turklāt kašķīgi un nepatīkami tipi, ar 0 iemaņām virtuālajā komunikācijā .( tas attiecas uz japāņu rotaļlietu )
Ja jūs ( tamaguči utaml domājošie ) spētu domāt konstruktīvi, tad ātri vien nonāktu pie sekojošiem secinājumiem - nevar vienlaikus pastāvēt 2. federācijas tik mazā valstī , kā Latvija, jo īpaši - tik, salīdzioši, mazpazīstamā sporta veidā.
Tātad atmetot ambīcijas vajadzētu definēt mērķus ( piemēram - powrliftinga popularizēšana utaml, iztāstiet wpc biedri - cik cilvēkus pulcē jūsu valsts čempionāts uz kategoriju, nu caurmērā ? Cik jums biedru Latvijā ? Kāda ir perspektīva, kur var redzēt video no mačiem, protokolus, foto ? Vai ir kaut vai mājaslapa normāla ?) un strādāt uz tiem!
Bet nekā, notiek neauglīgs kašķis par federāciju un steroīdiem....
Starp citu es kā skatītājs no malas piekrītu Krūzes jaunskunga sacītajam - LPF tiešām ir strādājuši un šis tas arī sasniegts !
Ja kāds šaubās lai patin filmu gadus 10 un vairāk atpakaļ.
Novēlu tomēr atrast kopīgu valodu, vai vismaz iemācīties lamāties tā lai sabiedrība nedzird!
PS nav mans mērķis noniecināt mūsu sportistus iekš wpc, ir tiešām stipri vīri tur. Tikai ja ies kā tagad, kad viens otru bremzē.....nu nekustēs tas vezums lāga.

     [+] [-]

, 2013-06-13 12:33, pirms 11 gadiem
PPS tiem, kuri prasa atskaites LP federācijai, sākumā vajadzētu atbildēt uz jautājumu- ko esat paveikuši jūs ?