Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Zāģeris ar otro vietu Polijā pakāpjas uz 2.vietu Čempionu līgas kopvērtējumā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zāģeris ar otro vietu Polijā pakāpjas uz 2.vietu Čempionu līgas kopvērtējumā
Dainis Zāģeris uz otrā pakāpiena Polijā
Foto: Robert Kryla / zlubaczowa.pl

Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris (33) aizvadītajā nedēļas nogalē Čempionu līgas astotajā posmā Polijā izcīnīja 2.vietu un sezonas kopvērtējumā pakāpās uz otro pozīciju.

Šajās sacensībās startēja 12 atlēti, tostarp šī brīža sezonas līderis Kšištofs Radzikovskis (Polija), Vids Blekaitis no Lietuvas, Lauri Nami no Igaunijas, Matjažs Belšaks no Slovēnijas un citi. Līdzšinējais sezonas vicelīderis Haftors Jūliuss Bjernsons (Islande) šoreiz nepiedalījās.

Pēc visu piecu discplīnu veikšanas (7 tonnas smagas automašīnas vilkšana, akmeņu celšana, vikinga prese (175 kg), mašīnas celšana no zemes, spēka trepe) pirmo vietu izcīnīja polis Gžegožs Šimaņskis - šajā sezonā viņš piedalījies tikai divos posmos, izcīnot divas uzvaras. Latviešu spēkavīram Dainim Zāģerim šoreiz otrā vieta, bet varenais mājinieks Kšištofs Radzikovskis (kopvērtējuma līderis) šoreiz ieņēma trešo pozīciju.

Latvietis pēc šī sacensībām Čempionu līgas kopvērtējuma tabulā ierindojas augstajā otrajā vietā, piekāpjoties vien Radzikovskim un apsteidzot Bjernsonu.

“Priekšā vēl vairāki posmi, kuros tomēr būs kārtīgi jāpacīnās, neskatoties uz to, ka teorētiski it kā vajadzētu līdz sezonas beigām nosargāt otro vietu kopvērtējumā,” atzīst Dainis Zāģeris, kurš patlaban par 40 punktiem ir priekšā kopvērtējuma ceturtās vietas īpašniekam Gžegožam Šimaņskim.

Kā jau ziņots, jūnija Latvijas posmā dubultuzvaru izcīnīja Dainis Zāģeris un Oskars Martužans. Čempionu līgas iepriekšējos divos gados Zāģeris sezonās kopvērtējumā finišēja ceturtais. Atgādinām, ka šī gada Eiropas čempionātā Zāģeris bija trešais, bet pirmās divas vietas sadalīja islandietis Bjernsons un polis Radzikovskis.

2015. gada Spēkavīru čempionu līgas lielais fināls norisināsies no 20. līdz 24. novembrim Malaizijā, bet jau šajā nedēļas nogalē Zāģeris dosies uz Austriju un 19.septembrī viņš startēs sacensībās Rumānijā.

Čempionu līgas kopvērtējuma līderi pēc 8 posmiem

#spēkavīrs (valsts)punkti
1.Kšištofs Radzikovskis (Polija)134
2.Dainis Zāģeris (Latvija)90
3.Haftors Jūliuss Bjernsons (Islande)87
4.Gžegožs Šimaņskis (Polija)50

Izmantotie resursi:
strongmancl.com
stiprinieki.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-08 15:32, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Shitaa ir vienigaa spekaviru pasaules liga?
visi labakie piedalaas?
Šī ir vadošā līga, kur piedalās visi labākie, taču tas nenozīmē, ka VISI startē VISOS posmos utt.

Daži TOP strongi vispār piedalās tik dažās sacensībās gadā - Arnolda turnīrā un WSM. Pārējo laiku braukājot pa reklāmas pasākumiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-09 10:20, pirms 9 gadiem
Reāli tā nopietni (par kopvērtējumu) sājā līgā cīnās mazāk kā puse pasaules vadošo.... Dainis uz visu pasaules stiprāko fona ir kautkur ap 10. -15. vietu