Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Kārtējais pauerliftinga sportists pieķerts dopinga lietošanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kārtējais pauerliftinga sportists pieķerts dopinga lietošanā
Latvijas čempionātā spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu dalībnieki. Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

Pauerliftinga sportista Oskara Kaņepa organismā konstatētas aizliegtās vielas, tāpēc viņš saņēmis pagaidu diskvalifikāciju, vēsta Latvijas Antidopinga birojs.

Kā vēsta birojs, sportista organismā 1. jūnijā konstatētas aizliegtas vielas, tās metabolītu vai marķieru klātbūtne paraugā, kas ņemts no sportista ķermeņa. Līdz ar to viņa lietas izskatīšana nodota Disciplinārajai antidopinga komisijai.

Šajā dienā Kaņeps Rīgā piedalījās Latvijas čempionātā spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu, kurā bija jāceļ stienis, kas ir tikpat smags, kā pats sportists - 91,25 kilogramus smagais Kaņeps atlēts 91 kilogramu smagu stieni uzspieda 25 reizes, kas deva sesto vietu starp septiņiem sportistiem savā svara kategorijā.

Šobrīd aktīvas diskvalifikācijas ir jau 14 pauerliftinga sportistiem. Šogad četru gadu diskvalifikācijas par pērn veiktiem pārkāpumiem piešķirtas Aleksandram Bļinkovam, Valērijam Smanam un Uldim Ķiplokam, kamēr pie trīs gadu diskvalifikācijas ticis Arions Nazarenko, bet par jau šogad veiktu pārkāpumu četrus gadus no sacensībām atstādināts Jurijs Cibrijs. Tāpat diskvalifikācijas ir spēkā Andrejam Razujevam, Intaram Grauzim, Andrejam Mortuļevam, Alīnai Abramčikai, Mārim Krievelim, Mārim Osim, Robertam Dimantam, Dainim Stivkam un Ainim Stagaram, bet izskatīšanas stadijā joprojām ir arī Sandras Bileišes un Arņa Krauzes lietas.

"Ar pauerliftinga federāciju mums ir ļoti pozitīva sadarbība, viņu pašu uzstādījums ir, lai sporta veids būtu tīrs un atbilstu visām prasībām. Tā ir viena no federācijām, kuru varētu paslavēt. Arī analīžu ziņā izskatās, ka paliek labāk, ir novērojams, ka netīrie sportisti nepiedalās sacensībās," iepriekš Sportacentrs.com teica Latvijas Antidopinga biroja direktora vietnieks Alekss Ūpis.