Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcelšanas dopinga skandālā iekļūst 21 indietis

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svarcelšanas dopinga skandālā iekļūst 21 indietis
Foto: nada.nic.in

Par aizliegtu vielu lietošanu Indijas Svarcelšanas federācija diskvalificējusi 21 sportistu. Vēl gan tiek gaidīta B prove, kas dod ļoti minimālas cerības uz negatīvu rezultātu. Tikmēr noķerti arī divi pērnie pasaules čempioni no Albānijas.

A provē dopingu konstatēja Indijas Nacionālā antidopinga aģentūra. Ja pozitīva būs arī B prove, tad sportistiem draud četru gadu diskvalifikācija. Lielākais noķerto skaits (8) reģistrēts Indijas jaunatnes un junioru čempionātā, kas risinājās janvārī.

Albānijas Svarcelšanas federācija par aizliegtas vielas lietošanu nupat diskvalificējusi trīs svarcēlājus. Par stanozololu sodu saņēmuši arī pērnie pasaules čempioni Daniels Godelli (77 kg) un Romela Begaja (63 kg) - dopings tika konstatēts 2014. gada pasaules čempionātā, noteikta divu gadu diskvalifikācija (ja minētais pārkāpums būtu noticis šogad, tad sods būtu divreiz lielāks).

Izmantotie resursi:
www.albaniannews.com
ibnlive.in.com

     [+] [-]

, 2015-04-08 19:48, pirms 10 gadiem
nekas, vēl jau paliek 1 miljards potenciālu svarcēlāju!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-08 19:50, pirms 10 gadiem
žēl kadopinga kontroli netaisa pirms sacenēm. laikam tas aizņem laiku bet tā būtu normāli- pārbaudies un ja esi tīrs tad startē, nevis kā tagad sanāk ka jāņem nost medaļas un jādod īstajiem uzvarētājiem, bet tiem tas triumfa brīdis ar emocijām ( nu jau zaudētajām) ir garām

     [+] [-]

, 2015-04-08 20:21, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: žēl kadopinga kontroli netaisa pirms sacenēm. laikam tas aizņem laiku bet tā būtu normāli- pārbaudies un ja esi tīrs tad startē, nevis kā tagad sanāk ka jāņem nost medaļas un jādod īstajiem uzvarētājiem, bet tiem tas triumfa brīdis ar emocijām ( nu jau zaudētajām) ir garām
Analīzes paņemt jau var, problēmu nav, taču rezultāti gan nav tik ātri zināmi, jo uz vietas neviens neko pārbaudīt nevar, ir nepieciešama laboratorija (turklāt, nevis kaut kāda poliklīnikas, bet WADA sertificēta). Ja nemaldots, tad, piemēram, Latvijā tādas nemaz nav un tuvākās ir Maskavā, Stokholmā, Helsinkos.

Ta ka jā, laiciņš paiet.

     [+] [-]

, 2015-04-08 20:26, pirms 10 gadiem
Bet ja par dopingu, tad katru dienu parādās ziņas par iekritušajiem. Te tas vien, ka masveidīgi, bet nu visādi sprinteri, bijušie NBA spēlētāji (Šons Viljamss, kurš nu spēlēja Turcijā), riteņbraucēji, bobslejisti... un tas tikai pa šī mēneša 8 dienām.

     [+] [-]

, 2015-04-08 23:17, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bet ja par dopingu, tad katru dienu parādās ziņas par iekritušajiem. Te tas vien, ka masveidīgi, bet nu visādi sprinteri, bijušie NBA spēlētāji (Šons Viljamss, kurš nu spēlēja Turcijā), riteņbraucēji, bobslejisti... un tas tikai pa šī mēneša 8 dienām.
+++

     [+] [-]

, 2015-04-08 23:21, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Analīzes paņemt jau var, problēmu nav, taču rezultāti gan nav tik ātri zināmi, jo uz vietas neviens neko pārbaudīt nevar, ir nepieciešama laboratorija (turklāt, nevis kaut kāda poliklīnikas, bet WADA sertificēta). Ja nemaldots, tad, piemēram, Latvijā tādas nemaz nav un tuvākās ir Maskavā, Stokholmā, Helsinkos.

Ta ka jā, laiciņš paiet.
Te laikam būs vietā diskusija, ko esmu gatavs rosināt visos līmeņos
handikapa cīņa

ja deklarē, ka esi esi tīrs uz mačiem 0 kg katrā vingrinājienā
ja deklarē letošanu attiecīgi -10 kg (spalvas un gaiļa svaros 7 - 8 kg, smagajos 12 13 kg)
Ja tīrais deklarētājs iekrīt - -20 kg : )

Ko saki?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-08 23:38, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Te laikam būs vietā diskusija, ko esmu gatavs rosināt visos līmeņos
handikapa cīņa

ja deklarē, ka esi esi tīrs uz mačiem 0 kg katrā vingrinājienā
ja deklarē letošanu attiecīgi -10 kg (spalvas un gaiļa svaros 7 - 8 kg, smagajos 12 13 kg)
Ja tīrais deklarētājs iekrīt - -20 kg : )

Ko saki?
Tas nav risinājums. Īstenībā, ja godīgi, tas vispār ir kaut kāds, piedošanu, bet no skursteņa izdomāts variants, kas vairāku objektīvu iemeslu dēļ nevar tikt ieviests un tikai veicinās dopinga lietošanu (ja mēs šeit visi tēlojam anti-dopingistus un uztraucamies par to, lai sports būtu tīrs).

Kas ir tie 5-20 kg? Ja tas ir augsta līmeņa turnīrs ar labu konkurenci, tad jā, bet ja tas notiek kkādos Latvijas mačos? Ar visu to daudzi cilātāji būs priekšā.

No otras puses - pasaki, ka lieto, noņem tev kkādus kg, bet tu jau tāpat tam gatavojies un... vienalga visiem esi priekšā. Faktiski tā ir tāda neveiksmīga dopinga legalizācija.
Par pašiem kilogramiem - kas ir 10 kg, ja tāds vidējs kadrs, tb ar kkādu bāzi un saprašanu, pilnīgā amatieru līmenī lietojot tos pašus AS, pie sava rezultāta summas (vairāk par liftingu šoreiz runāju) pieliek pa 100kg pa pus gadu (vai pat ātrāk)? Uzreiz likt visiem 100 kg mīnusā? A ja kāds no savas lietošanas nav izspiedis maksimumu? Tb tas viss ir ļoti individuāli un tā nevar kā tu piedāvā.

Man ir cits piedāvājums - atteikties no dopkontroles PRO līmeņa sacensībās vispār. Taču divkāršot/trīskāršot/pieckāršot utt. to amatieru un kkādu jauniešu līmenī.

PRO līmenī dopings nav problēma, tā ir ikdiena.

Problēmas sākas tad, kad, saklausījušies dažādas puspatiesības vai nesamērojot iespējamo ieguldījumu un sekas, dopingu sāk lietot cilvēki, kuri jau sākotnēji savos uzstādījumos nemēģina sevi pierādīt augsto sasniegumu sportā, vai arī kad to dara jaunieši, kuriem vēl ir daudz par agru domāt kā par dopinga lietošanu, tā vispār par dzīves ceļa izvēli (tieši tas arī ir svarīgāk, jo tajā vecumā visi saprot, ka sports ir dzīve, bet to, ka dzīve nav sports, to gan apzinās tikai daži).

     [+] [-]

, 2015-04-08 23:44, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: +++
Ja nemaldos, tad šomēnes jau ir bijuši paziņojumi par 27 iekritušajiem no visas pasaules.

     [+] [-]

, 2015-04-08 23:56, pirms 10 gadiem
Kaut kādam dopinga limitam jāpaliek, lai idioti nemirst mačos. Definēt grūtti, bet vajag. Un kā ta legalizēsi - ta jau jāatceļ sūdi visiem no B Džonsona līdz Armstongam

     [+] [-]

, 2015-04-09 09:04, pirms 10 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Kaut kādam dopinga limitam jāpaliek, lai idioti nemirst mačos. Definēt grūtti, bet vajag. Un kā ta legalizēsi - ta jau jāatceļ sūdi visiem no B Džonsona līdz Armstongam
Iespējams, ka manas idejas ir pārāk avangardiskas un es vēl aizvien esmu naivs, jo ceru uz vismaz kaut kāda vispasaules saprāta esamību, taču - tāpēc viņi ir PRO, lai saprastu kas un kā. Ko, kad un kā lietot, lai būtu ne tikai rezultāts, bet arī nebūtu paaugstināta riska atmesties mačos.

Par to legalizēšanu - vienkārši ir jāpāršķir jauna lappuse sportā un jāpieņem jaunie likumi, kuriem nav atpakaļejoša spēka.

     [+] [-]

, 2015-04-09 12:18, pirms 10 gadiem
liekas pilnīgi garām, ka nevar noķert citādi, kā tikai pēc gada vai diviem. Vajadzētu atlikt apbalvošanu un gaidīt, kurš iekritīs, kurš tomēr izrādīsies tīrs?
Vairāk jādomā par to, kā pārbaudīt sagatavošanās procesā un tieši pirms sacensībām, citādi es ar lielu neticību skatos uz visādiem rekordu labojumiem utml.varoņdarbiem. Mani neaizrauj Bolta izrādīšanās, jo gaidu, kad beidzot pieķers. Tāpat visus tos daudzdienu riteņbraucējus, kas katru dienu mauc pa 5 stundām. Baltkrievu/krievu diska metējus, lodes grūdējus. Gandrīz katrā sporta veidā augstā līmenī ir iekšā dopings, pat grūti pateikt, kas mūsdienās ir tīrs un nevainīgs...

     [+] [-]

, 2015-04-09 12:25, pirms 10 gadiem
jaunībā biju klāt un redzēju, kā vēl bērni (16-17 gadi) raud, ka netiek klāt pie īstajām ripām un špricēm, lai varētu "godīgi" konkurēt ar citu brālīgo republiku čempioniem. Bet cits lielījās, ka dabūjis un nu tik būs. Dažam bija un nāca ārā (spilgtākais piemērs: Pugačovs/Bojārs), bet cits lietoja pa tukšo un sabeidza savu veselību.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-09 13:33, pirms 10 gadiem
76 rakstīja: liekas pilnīgi garām, ka nevar noķert citādi, kā tikai pēc gada vai diviem. Vajadzētu atlikt apbalvošanu un gaidīt, kurš iekritīs, kurš tomēr izrādīsies tīrs?
Vairāk jādomā par to, kā pārbaudīt sagatavošanās procesā un tieši pirms sacensībām, citādi es ar lielu neticību skatos uz visādiem rekordu labojumiem utml.varoņdarbiem. Mani neaizrauj Bolta izrādīšanās, jo gaidu, kad beidzot pieķers. Tāpat visus tos daudzdienu riteņbraucējus, kas katru dienu mauc pa 5 stundām. Baltkrievu/krievu diska metējus, lodes grūdējus. Gandrīz katrā sporta veidā augstā līmenī ir iekšā dopings, pat grūti pateikt, kas mūsdienās ir tīrs un nevainīgs...
Dopinga kontroles uzdevums, tādā izskatā kādā tā ir tagad, ir nevis iznīdēt no sporta dopingu, bet iebiedēšanas un represīvā funkcija.

Totālā dopinga kontrole visos sporta veidos un pilnā apjomā vienkārši nav iespējama, jo tas ir dārgs process. Paši WADA pārstāvji atzīst, ka viņiem nav pietiekoši daudz resursu, lai veiktu pat to minimālo programmu, ko viņi ir ieplānojuši. Teiksim, lai varētu sportistus notestēt uz HGH, viņiem nepietiek pat visu to laboratoriju reaģentu (vai kā sauc vielas, kas uzrāda HGH klātesamību) utt.

Pagaidām no TOP sporta pasākumiem totālāi kontrolei ir pakļauti tikai NFL spēlētāji, bet te jāņem vērā, ka NFL ir pati bagātākā sporta līga pasaulē un paši sportisti netiek pārbaudīti uz visu, bet tikai konkrētām vielām, kas ir atrunātas NFL un NFLPA kolektīvajā līgumā (uz HGH spēlētājus sāka testēt vien aizvadītajā sezonā).

Tā vispārīgi runājot, es te esmu pamanījis vienu iezīmi - daudzi uzskata, ka dopings ir kaut kur augstā līmenī un tālu (piedod, bet tavā komentārā tas ar bija). Patiesībā dopinga sarakstos iekļautās vielas ir pilnīgi brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Un te nav runa par kaut kādām iesnu zālēm ar pseidoefedrīnu. Dopings ir visur. Un tagad tāds teikums pārdomām - ja dopingu lieto sportisti, kuri startē absolūti neko neizšķirošos vietējos mačos, kā saka "priekš sevis", tad kas notiek sporta veidos, kur atlēta labklājība tiešā mērā ir atkarīga no rezultāta, bet konkurence ir milzīga?

     [+] [-]

, 2015-04-09 16:40, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Dopinga kontroles uzdevums, tādā izskatā kādā tā ir tagad, ir nevis iznīdēt no sporta dopingu, bet iebiedēšanas un represīvā funkcija.

Totālā dopinga kontrole visos sporta veidos un pilnā apjomā vienkārši nav iespējama, jo tas ir dārgs process. Paši WADA pārstāvji atzīst, ka viņiem nav pietiekoši daudz resursu, lai veiktu pat to minimālo programmu, ko viņi ir ieplānojuši. Teiksim, lai varētu sportistus notestēt uz HGH, viņiem nepietiek pat visu to laboratoriju reaģentu (vai kā sauc vielas, kas uzrāda HGH klātesamību) utt.

Pagaidām no TOP sporta pasākumiem totālāi kontrolei ir pakļauti tikai NFL spēlētāji, bet te jāņem vērā, ka NFL ir pati bagātākā sporta līga pasaulē un paši sportisti netiek pārbaudīti uz visu, bet tikai konkrētām vielām, kas ir atrunātas NFL un NFLPA kolektīvajā līgumā (uz HGH spēlētājus sāka testēt vien aizvadītajā sezonā).

Tā vispārīgi runājot, es te esmu pamanījis vienu iezīmi - daudzi uzskata, ka dopings ir kaut kur augstā līmenī un tālu (piedod, bet tavā komentārā tas ar bija). Patiesībā dopinga sarakstos iekļautās vielas ir pilnīgi brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Un te nav runa par kaut kādām iesnu zālēm ar pseidoefedrīnu. Dopings ir visur. Un tagad tāds teikums pārdomām - ja dopingu lieto sportisti, kuri startē absolūti neko neizšķirošos vietējos mačos, kā saka "priekš sevis", tad kas notiek sporta veidos, kur atlēta labklājība tiešā mērā ir atkarīga no rezultāta, bet konkurence ir milzīga?
Es tieši esmu pret to, ka jaunieši sāk un tikai par to domā, kā ātrāk tikt pie stereoīdiem/anaboliķiem. Tas ir marasms, ka sāk bojāt domāšanu un savu veselību, lai parādītu sevi kādos "kolhoza mačos".
Un protams, tad kad tiek lielajās arēnās, krāpniecība un savu gēnu iznīdēšana aiziet uz pilnu klapi.
Paldies dievam, es neko vairāk kā normālu pārtiku, medu, augļus un sulas netiku ēdis. Ja pietika naudas pareizi paēst, arī rezultāti neizpalika. Tāpēc arī esmu kur esmu, ar sētas medaļām un diplomiem, un ar stabilu veselību.

     [+] [-]

, 2015-04-11 11:00, pirms 9 gadiem
Man gan nav īsti saprotams, kur problēma intensīvāk rīkot dopenes sagatavošanās procesā profesionālajos sporta veidos kā piemēram svarcelšanā. ja jau pēc sačiem veic, tad pirms arī varētu, un naudas pietiks tādām federācijām. 3 ned jautājums un rezultāts gatavs.