Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvieši pārspēj rekordus Lietuvā

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Deviņi latviešu sportisti brīvdienās devās uz Lietuvu, kur notika Lietuvas jauniešu, junioru un open grupu čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Izcīnītas gan godalgotas medaļas, gan pārspēti jauni Latvijas rekordi.

Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēja Jana Jansone no Jelgavas pauerliftinga sporta kluba „Apolons”. J. Jansonei visi trīs piegājieni bija veiksmīgi un gala rezultātā uzspiesti 85 kg. Sportiste svara kategorijā līdz 63 kg izcīnīja 2. vietu, bet absolūtajā vērtējumā 3. vietu. Ar šo sniegumu J. Jansone pārspēja arī Latvijas rekordu svara kategorijā līdz 57 kg.

Vīru konkurencē svara kategorijā līdz 74 kg startēja „Apolons” sportists Renārs Dronga. Lai gan sportistam tikai pirmais piegājiens bija veiksmīgs ar uzspiestajiem 230 kg, R. Dronga izcīnīja 1. vietu un kļuva arī par absolūti spēcīgāko atlētu grupā. Sportistam arī jauns Latvijas rekords. Svara kategorijā līdz 93 kg piedalījās „Apolons” sportisti Aivars Krūmiņš un Artjoms Tarasēvičs. Lai gan abiem sportistiem sacensības bija neveiksmīgas, tās sniedza lielisku pieredzi un motivāciju turpmākajiem treniņiem. Artūrs Paiķis no fitnesa kluba „F1” sacentās ar spēcīgākajiem vīriem svara kategorijā līdz 105 kg. Uzspiestie 192,5 kg ļāva sportistam ierindoties 4. vietā

Vienīgais sportists no Latvijas jauniešu grupā bija „F1” pārstāvis Reinis Kaudzītis. Sportistam uzspiestie 152,5 kg deva 3. vietu svara kategorijā līdz 105 kg.

Starp junioriem Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas 4. kursa students Ivo Liepiņš sacensībās izcīnīja 2. vietu svara kategorijā līdz 66 kg ar rezultātu 102,5 kg. Uldis Neilands no „Apolons” kļuva par 3. vietas ieguvēju svara kategorijā līdz 83 kg ar uzspiestajiem 170 kg. Artūrs Audze arī no „Apolons” sacentās ar junioriem līdz 93 kg.

Sportists sacensībās pievarēja 172,5 kg un ierindojās 4. vietā.
Šonedēļ pašmāju sportistiem turpinās vēl treniņi, jo 12. un 13. decembrī Inčukalnā notiks Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Sportisti vēl pēdējo reizi šogad cīnīsies par jauniem Latvijas rekordiem un godalgotām medaļām.

Sacensības Lietuvā organizēja Lietuvas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar sporta centru „Joniškis” un sporta klubu „VARŪNA”. Jau ierasti, ka lietuvieši labprāt savus spēku apliecina arī Latvijā organizētajās pauerliftinga sacensībās. Arī šoreiz Lietuvā notikušais čempionāts bija sadraudzības sacensības starp Lietuvu un Latviju.