Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Ventspilniekiem medaļas svarbumbu celšanas sacensībās

Jānis Pārums

Ventspilniekiem medaļas svarbumbu celšanas sacensībās
Svara bumbas Žonglē Vasīlijs Giņko (pa labi) un Jurijs Bogdanovs.

Nedēļas nogalē Sporta namā "Centrs" ar plašu vērienu norisinājās VI Starptautiskais turnīrs svarbumbu celšanā "Ventspils Atlants". Sacensībās startēja 90 sportisti no 14 valstīm, tai skaitā no tik tālas zemes, kā ASV.

Klasiskajā svarbumbu celšanas disciplīnā labus rezultātus uzrādīja un godalgas saņēma sportisti no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Slovākijas, Francijas, Amerikas, Norvēģijas. No labākajiem sportistiem neatpalika arī pašmāju svarbumbu celšanas kluba "Ventspils Atlants" biedri. Tā meiteņu konkurencē zelta medaļas ieguva Jūlija un Jevgēņija Prokopenko, Jeļena Antonova sieviešu konkurencē, Ivo Liepiņš un Jurijs Bogdanovs jauniešu vidū, bet pie sudraba tika Vladislavs Tokarenko. Amatieru grupā līdz 85 kg par absolūtu līderi kļuva vēl viens kluba "Ventspils Atlants" biedrs – Arturs Tančins.

Žonglēšanas disciplīnā savas spējas rādīja svarabumbu cēlāji no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Dānijas, Francijas un Latvijas. Vīriešu konkurencē šajā disciplīnā no ventspilniekiem pie bronzas tika Vasīlijs Giņko, bet sieviešu konkurencē pie sudraba medaļas – Elīna Tokarenko. Tandēmā pašmāju sportistiem Vasīlijam Giņko un Jurijam Bogdanovam izdevās iegūt piekto vietu, bet pāru konkurencē 3.vietu izcīnīja Vasīlijs Giņko un Elīna Tokarenko.

Informāciju sagatavoja:
OC "Ventspils" Sporta un mārketinga daļa