Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Pauerlifteri tikās izstāžu centrā „Ķīpsala”

Nedēļas nogalē spēcīgākie pauerlifteri tikās starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala”. Izstādes „Atpūta un sports 2016” ietvaros, norisinājās Rīgas atklātais čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā.

No 1. līdz 3. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika aktīvās atpūtas un sporta izstāde “Atpūta un sports 2016”, kas ik gadu pulcē veselīga dzīvesveida piekritējus, visus, kam aktīvā atpūta un sports ir īpaša dzīves sastāvdaļa. Pasākuma ietvaros, tradicionāli, pulcējās spēcīgākie spēka trīscīņas atlēti, lai noskaidrotu spēcīgāko atlētu, Rīgas atklātā čempionāta ietvaros. Sportiskā gaisotnē un cilvēku uzmanību pavadīta, aizritēja elites pauerlifteru cīņas, šādu titulu sacensībām var piedēvēt, tādēļ, ka sacensībās varēja piedalīties, tikai sportisti, kas spēj pacelt sākuma svaru normatīvus, ko noteicis sacensību organizators. Šī iemesla dēļ, Ķīpsalā, trīscīņas sacensības, aizritēja, draudzīgā un augstiem rezultātiem bagātā gaisotnē.

2. aprīlī, Rīgas atklātā čempionātā ietvaros, norisinājās, Latvijas kausa sestais posms. Ķīpsalā, neraugoties, uz augstajiem starta normatīviem, trīspadsmit spēcīgākie Latvijas pauerliftinga klubi, bija gatavi cīnīties, gada sporta notikuma epicentrā numur viens. Gulbene, jau otro posmu pēc kārtas, nevienam neatstāj iespēju cīnīties par uzvaru, atņemot uzvaru mājiniekiem, Atlētika Rīga un F1 sporta klubam Rīga, kas attiecīgi sadalīja otro un trešo vietu uz pjedestālu aiz Gulbenes. Par spilgtām emocijām parūpējās jaunā Rīdziniece Tatjana Tokareva, kas spēja pilnībā labot Latvijas rekordu tabulu jaunietēm līdz 18 gadu vecumam, svara kategorijā līdz 63 kg. Jaunie Latvijas rekordi attiecīgajā kategorijā – pietupienos 110kg, svara spiešanā guļus 75kg, vilkmē 137,5kg un trīscīņas summā 322,5kg. Par Latvijas vēstures parakstīšanu parūpējās arī Rīdzinieks F1 sporta kluba pārstāvis Ivo Liepiņš. Sportista priekšā, padevās, vīru un vienlaicīgi U23 Latvijas rekordi svara kategorijā līdz 66kg vilkmē no zemes – 236kg un trīscīņas absolūtās summas rekords – 501kg

Sieviešu konkurencē viss pjedestāls, šai sezonā jau otro reiz pēc kārtas, spēka trīscīņā nemainīgs, jāpiebilst, ka jaunā sportiste Tatjana Tokareva, aizvien pietuvojas augstākajam pakāpienam, šoreiz kopsummā pieveikti 322,5kg, bet uzvaras lauri nemainīgi Madonietei Ieviņai Līģertei, Ieviņai šoreiz 377,5kg pa spēkam. Trešajā vietā tikpat tradicionāli Daugavpiliete Tatjana Spakova ar 275 kg.

Absolūti spēcīgākais vīru konkurencē, Artūrs Paiķis no Rīgas F1 sporta kluba, kopsummā 727.5kg. Otrais, šo vīru duelī, Uldis Rolands Ķiploks no Gulbenes ar paceltiem 665 kg, lieki piebilst, ka šie divi vīri ne pirmoreiz šosezon sadala augstākās vietas uz pjedestālu. Trešais absolūtajā vērtējumā sacensības noslēdza Māris Krievelis no Rembates summā savācot 605kg.

Dienu iepriekš 1. aprīlī norisinājās Latvijas Neredzīgo Sporta Savienības čempionāts spēka trīscīņā, kur par spīti dzīves grūtībām, septiņi motivēti censoņi, ieradās Ķīpsalā, lai mērotos spēkiem, spēka trīscīņas sportā. Absolūtajā vērtējumā trīs kustību sacensībās uzvara Kasparam Biezajam pieveicot 435kg, turpat otrajā vietā, sacensības noslēdza Andrejs Korjapins summā savācot 400kg un trešajā vietā Mārtiņš Vizulis ar 325kg. Šie sportisti, kārtējo reiz apliecina, ka sportistam galvenais nav iespēja, bet gan vēlme, sportists ar velmi sasniegt mērķi, ir spēcīgāks par jebkuru un jebkurā dzīves situācijā.