Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Teroristi plānojuši raķešuzbrukumu Singapūras GP laikā

Juris Grīns
Juris Grīns

Teroristi plānojuši raķešuzbrukumu Singapūras GP laikā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Indonēzijas policija arestējusi vairākus cilvēkus, kas Singapūras "Grand Prix" izcīņas laikā bija plānojuši teroristiskus uzbrukumus.

Arestētajiem bijušas saiknes ar teroristisko organizāciju "Daesh", un tie plānojuši uzbrukumu ar kaujas raķetēm no Singapūrai 15 km attālās Batamas salas.

"Tas parāda, ka mūsu ienaidnieki vienmēr domā par jauniem veidiem kā uzbrukt," atzinis Singapūras Ārlietu ministrs Kasi Šanmugams. "Teroristi, mēģinādami apiet mūsu robežkontroli, papildus pašnāvnieku - spridzinātāju uzbrukumiem, tagad plāno arī uzbrukumus ar raķetēm."

Konkrētais cilvēks, kurš bijis galvenais uzbrukumu plānotājs, esot radikalizējies ar interneta starpniecību, tostarp izmantojot vietni "Facebook", un nav bijis tiešā kontaktā ar teroristiem, norāda Šanmugams, atklājot arī, ka apcietinātais neklātienē apspriedis uzbrukumu ar Sīrijā esošajiem teroristiem. No Sīrijas puses nākušas pamācības un arī finansējums šī mērķa īstenošanai.

F1 pasaules čempionāta posms Singapūrā plānots 18. septembrī. Zināms, ka uz šo posmu tiks ievērojami pastiprināta apsardze.

Izmantotie resursi:
f1today.com is for sale

     [+] [-]

, 2016-08-11 22:36, pirms 8 gadiem
apvainojās par to ka Rio izmeta