Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Smagu kritienu piedzīvojušais Morgenšterns piedalīsies Soču olimpiādē

Rolands Eliņš

Smagu kritienu piedzīvojušais Morgenšterns piedalīsies Soču olimpiādē
Tomass Morgenšterns
Foto:AFP/Scanpix

10. janvārī Austrijas tramplīnlēcējs Tomass Morgenšterns piedzīvoja kritienu, pēc kura dažs labs slēpēm vairs neietu ne tuvumā. Taču to nevar teikt par pašu Morgenšternu, kurš šodien ticis iekļauts Austrijas olimpiskajā sastāvā startam Soču olimpiskajās spēlēs.

Tomass Morgenšterns jau trīs reizes kļuvis par olimpisko čempionu, un bija arī starp favorītiem februārī gaidāmajās Soču spēlēs, taču 10. janvārī treniņā piedzīvoja ļoti smagu kritienu. Atrodoties lidojumā, viņš sasvērās uz vieniem sāniem un pēc tam piezemējās uz muguras, aizkūleņojot vairākus desmitus metru uz priekšu.

Pēc kritiena viņš tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika konstatēta galvaskausa trauma un plaušu sasitums, taču viņa dzīvībai briesmas, pēc ārstu apgalvotā, nedraudēja. Ticis ārā no slimnīcas, Morgenšterns paziņoja, ka no domas startēt olimpiādē nav atteicies, un viņš spējis par savu gatavību pārliecināt arī Austrijas izlases treneri galveno treneri Aleksandru Pointneru, kurš iekļāvis Morgenšternu olimpiskās izlases sastāvā kopā ar Dītartu Tomasu, Mihaelu Haibeku, Andreasu Kofleru un Gregoru Šlierencaueru.

„Galvenais šobrīd nav zelts, sudrabs vai bronza,” pirms pāris dienām atzina Morgenšterns. „Vēlos doties uz olimpiādi, jo tas ir kas īpašs. Nevēlos noslēgt savu karjeru ar kritienu.”

Sacensības tramplīnlēkšanā Sočos sāksies 8. februārī, kad sportisti pārbaudīs spēkus uz mazā tramplīna, bet 15. februārī dosies uz lielo tramplīnu, bet komandu sacensības notiks 17. februārī. Morgenšterns 2006. gadā Turīnā uzvarēja gan individuālajā, gan komandu vērtējumā, bet pirms četriem gadiem Vankūverā atkārtoja savu panākumu ar Austrijas izlasi.

Morgenšterna kritiens 10. janvārī

Izmantotie resursi:
snowalps.com
Ski jumper Morgenstern eyes Olympics despite...

     [+] [-]

, 2014-01-27 17:26, pirms 10 gadiem
Cepuri nost, divi drausmigi kritieni sezonas laikā un tāpat nepadodās

  -2 [+] [-]

, 2014-01-27 17:27, pirms 10 gadiem
Divi smagi kritieni nepilna mēneša laikā.
Varbūt tomēr labāk beigt karjeru, kamēr nav bijis trešais kritiens?

     [+] [-]

, 2014-01-27 17:49, pirms 10 gadiem
RESPECT
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-27 22:28, pirms 10 gadiem
komandu stafete ir slēpotājiem biatlonistiem un ziemeļu divcīņniekiem, bet tramplīnlēkšanā ir komandu sacensības!