Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Priedulēna: "Skeletons mani padarījis sievišķīgāku"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Priedulēna: "Skeletons mani padarījis sievišķīgāku"
Lelde Priedulēna
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas vienīgā skeletoniste Soču olimpiskajās spēlēs ir Lelde Priedulēna (20). Pirms atbildīgā starta sarunā ar "Neatkarīgo Rīta Avīzi" viņa izvairās no prognozēm un akcentē Dukuru lomu viņas nokļūšanā uz Sočiem. 13.februārī latviešu skeletoniste debitēs olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskajām spēlēm viņa kvalificējās kā viena no pēdējām, un arī treniņos pirms olimpiādes viņas rezultāti ir beigu galā.

Priedulēna negrib prognozēt savu vietu Soču spēlēs. "Vietu nenosaukšu. Vēlos parādīt vislabāko sniegumu. Ja labi nobraukšu, tad būs arī attiecīgs rezultāts," saka latviešu skeletoniste. "Dainis Dukurs savulaik teica, ka jāiemācās gūt baudu no tā, ko pats dari, - no labajiem braucieniem. No sākuma, sitoties pret trases bortiem, šķita - kādu baudu gan te var gūt. Taču vienā braucienā izdevās to gūt - tad beidzot sapratu un vēlējos braukt, lai atkal iegūtu labo sajūtu."

Martins un Tomass Dukuri viņai ir lielisks piemērs. "Abu redzesloks un zināšanas ir plašas, iegūta liela pieredze. Viņu stāstījumā varētu klausīties stundām ilgi ar atplestu muti, ne tikai par skeletonu vien, bet arī par citām lietām," atzīst Priedulēna. "Es pat gribu teikt, ka tas ir vairāk viņu nopelns, nevis mans, ka es esmu Sočos. Man viss ir iedots - laba tehnika, labi padomdevēji. Man tas ir jāizmanto un jāattīstās. Dukuri šo ceļu sāka no nulles."

Sportiste atzīst, ka sports viņai devis labumu arī kā sievietei. "Skeletons mani ir padarījis sievišķīgāku, nekā biju pirms tam. Tad, kad atbraucu mājās, nevēlos staigāt sporta tērpā, bet gan uzvilkt kleitu, un tas ir patīkami." Kādā krievu blogā Priedulēna tika iekļauta starp pasaules 7 skaistākajām skeletonistēm. "Skaists kompliments, bet diemžēl skeletonā par to medaļas nedod," stingri teic mūsu sportiste. "Sportā ar lieliem sasniegumiem pagaidām nevaru lepoties. Esmu sava ceļa sākumā. Pietrūkst pārliecības un ticības saviem spēkiem. Sportā tas ir svarīgi. Jābūt ambiciozākai. Parasti domāju, kā būt labākajai, bet nedomāju, cik esmu laba. Sportā jātiek galā ar kāpumiem un kritumiem, tāpat kā dzīvē."

Olimpiādes debitantei olimpiskās sacensības notiks 13. un 14. februārī.

Izmantotie resursi:
"Neatkarīgās Rīta Avīzes" pielikums "Māja"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-12 16:52, pirms 10 gadiem
Ļoti simpātiska meitene

     [+] [-]

, 2014-02-12 17:11, pirms 10 gadiem
Mmmm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-12 21:34, pirms 10 gadiem
Sacensoties ar kadu jeb konkurejot sieviskiba tiek mazinata(pat neskatoties uz labo arejo izskatu)Pro sports ir ego spelites.Ka teikt tautas teiciens-uz citu nelaimi savu laimi neuzcelsi.Un no konkurences(ego spelitem) rodas tikai problemas.Un sekas ir piemeram,dopings.Jo grib vinnet par katru cenu.Ari stridi komandu ieksiene ja valsti ir loti liela iekseja konkurence.(Piemeram,krieviem biatlona vai vaciesiem kamaninas)Un vel virkne citu seku.
Ja bet es liekuligs,jo pats tomer sportu skatos.

     [+] [-]

, 2014-02-13 02:19, pirms 10 gadiem
Vispār šis ir visdrošākais no renes sportaveidiem (domājot par traumām) Un kas tad ir labāk sieviešu svarcelšana vai bokss? Un ja taa tad kurš ir sievišķīgs sporta veids nu varbūt vingrošana bet tos smagos treniņus un akrobātiku ar nevar saukt par neko labu. Kaa jau visi sporta veidi ar kkādu riska faktoru uz savainojumiem.