Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Līdsā sācies "Pro Challenge Series" pirmais posms

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Anglijas pilsētā Līdsā "Northern Snooker Centre" telpās vakar startējis pirmais no "World Snooker" jaunizveidotās turnīru sērijas "Pro Challenge Series" posmiem. Pirmajās divās dienās aizvadītas teju trīsdesmit spēles un noskaidroti pusfinālisti.

Iepriekš jau ziņojām par šīs jaunās turnīru sērijas izveidi, kurā piedalīties var ikviens no 96 rangā esošajiem spēlētājiem. Tas tika darīts galvenokārt tāpēc, lai spēlētājiem būtu iespējams aizvadīt augsta līmeņa mačus lielo turnīru starplaikos un arī papildus nopelnīt nelielas naudas balvas. Īpaši lielu atsaucību turnīrs pagaidām nav izpelnījies. Pirmajam posmam pieteicās tikai 40 spēlētāji, bet realitātē cīņu uzsāka 38, jo dažādu iemeslu dēļ savu dalību turnīrā atsauca Džimijs Vaits un Stīvens Lī. Turklāt, no TOP 16 spēlētāju pulka ir tikai viens pārstāvis – Stīvens Magvairs.

Savukārt pasaules ranga 15. numurs Marks Viljamss jau paguvis nokritizēt jauno snūkera sēriju niecīgā balvu fonda dēļ: "Esmu par to [turnīru sēriju] dzirdējis, taču nedomāju, ka naudas balvas būs lielas, tāpēc nepiedalīšos."

"Mēs visi gribam piedalīties pēc iespējas vairāk turnīros," turpina Viljamss. "Bet negribam spēlēt tādos, kurā uzvarētājām pienākas viens vai divi tūkstoši [sterliņu mārciņu]. Tam visam nav nekādas jēgas."

Jāteic gan, ka Viljamsa informācija par turnīru ir diezgan nepilnīga. Līdsā notiekošā turnīra kopējais balvu fonds ir 15000 sterliņu mārciņu. No tā uzvarētājam atvēlēti £5000, bet otram finālistam £2500.

Spēlēt vai nē – katra brīva izvēle. Bet vismaz Stīvenam Magvairam, pasaules eksčempionam Kenam Dohertijam un vēl dažiem citiem labi zināmiem spēlētājiem turnīrs kaut treniņu nolūkos ir šķitis pietiekami piemērots. Sevišķi sekmīgs starts Līdsā padevies Dohertijam, kurš trijās aizvadītajās spēlēs zaudējis tikai vienu freimu. Pirmās kārtas cīņa viņam gan nebija jāaizvada, jo ielozētais pretinieks Džimijs Vaits atsauca savu dalību. Līdz ar to Dohertijs bez cīņas iekļuva 2. kārtā, kur ar rezultātu 4:1 pieveica Džimiju Mikiju. Šajā mačā Dohertijs atzīmējās arī ar divām ievērojamām sērijām – 127 un 94 punktu apjomā. Nākamajās divās spēlēs Dohertija rēķinā divas sausās uzvaras (4:0) attiecīgi pār Džo Sveilu un Endrjū Normenu. Gūtās uzvaras īru spēlētājam nodrošinājušas vietu pusfinālā, kur viņš sacentīsies ar Alanu Makmanusu.

Tāpat līdz šim ļoti sekmīgs turnīrs padevies Benam Vūlastonam, kurš dažus gadus atpakaļ (2006. gadā) Rīgā tika kronēts par Eiropas U-19 čempionu. Viņš savu pirmo cīņu aizvadīja pret Maiklu Holtu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 4:1, bet pēc tam ar identisku rezultātu tika pie panākuma mačā ar Rikiju Valdenu. Vūlastonu pusfinālā sagaida spēle ar Stīvenu Magvairu, kurš trīs no savām četrām uzvarām guvis izšķirošajos freimos.

Pusfināli un fināls tiks aizvadīti ceturtdien, un spēles aizritēs līdz pieciem uzvarētiem freimiem (best of 9).

Izmantotie resursi:
www.global-snooker.com
www.walesandwest.com
prosnookerblog.com