Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Tramps uzveic O'Salivanu, Higinss – Dotu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Tramps uzveic O'Salivanu, Higinss – Dotu
Džads Tramps

Prestižajā snūkera ielūgumu turnīrā "Masters" kļuvuši zināmi pirmie divi pusfinālisti – Džads Tramps un Džons Higinss. Tramps ceturtdaļfinālā ar 6:2 pieveica Roniju O'Salivanu, bet Higinss ar 6:3 pārspēja Greiemu Dotu.

Džads Tramps – Ronijs O'Salivans 6:2

Mačs starp četrkārtējo "Masters" uzvarētāju O'Salivanu un jauno snūkera dūzi Džadu Trampu raisīja vislielāko skatītāju interesi, un tribīnes Londonas "Alexandra Palace" arēnā bija pilnas. Abi spēlētāji savā starpā aizvadījuši ne vienu vien aizraujošu spēli un pēdējo no tām pagājušā gada decembrī Apvienotās Karalistes čempionāta 2. kārtā. Toreiz uzvaru ar 6:5 izcīnīja Tramps un vēlāk arī triumfēja visā turnīrā.

Diemžēl aizraujošas cīņas iespējamība Londonā saruka ar katru nospēlēto freimu. O'Salivans pieļāva dažas kļūdas, tāpat arī Tramps, taču pēdējais bija ļoti rezultatīvs un mērķtiecīgi izmantoja pretinieka atstātās izdevības. Spēles 1. freimā viņš pāris piegājienos nodrošināja pirmo panākumu, vēlāk ar 66 un 30 punktu sērijām otro, bet pēc tam ar 78 un 140 punktu breikiem arī trešo un ceturto.

Pēc pārtraukuma Tramps turpināja balstīt savu spēli uz uzbrukumu, taču viņa precizitāte bija samazinājusies. Nedaudz atguvās arī O'Salivans, ar 67 vienā piegājienā gūtiem punktiem un vēl vienu nelielu sēriju ierakstot pirmo panākumu savā kontā un izvairoties no sausā zaudējuma.

Diezgan saraustīti tika aizvadīts 6. freims, bet galotnē ar pēdējo zaļo bumbu uzvaru tajā guva Tramps. Tam sekoja vēl viens O'Salivana "uzplaiksnījums" – 141 punkta breiks, kas šobrīd kļuvis par turnīra labāko sasniegumu. Viena laba izdevība O'Salivanam bija arī 8. freimā, taču viņa breiks pārtrūka pie 54 punktu atzīmes, un Tramps ar 65 punktu sēriju nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Džons Higinss – Greiems Dots 6:3

Divu Skotijas spēlētāju mačs iesākās ar pavērsieniem bagātu freimu. Tuvu uzvarai tajā bija Higinss, bet Dotam talkā nāca veiksme, kad, izkļūstot no Higinsa sagādātā snūkera, viņam izdevās ieraidīt lūzā sarkano bumbu un uzsākt izšķirošu breiku, kas deva panākumu freimā ar 62-61. Savukārt nākamajā partijā izdevību garām palaida Dots un ar 57-47 uzvaru izcīnīja Higinss.

Mača 3. freimā abiem spēlētājiem iespēju bija daudz. Tiesa, iespējams, nedaudz šī freima iznākumu ietekmēja spēles tiesneša Jana Verhāsa darbība. Brīdī, kad Dots jau veidoja savu breiku, viņš uzskatīja, ka rezultāts uz tablo nav īsti precīzs, un pagāja vismaz pāris minūtes, kamēr tika noskaidrots, ka kļūdas nav. Taču, šķiet, šis pāris minūšu piespiedu pārtraukums nebūt nenāca par labu Dotam, jo breika turpinājums viņam neizdevās. Vēlāk Higinss gan vēl deva viņam iespējas atspēlēties, taču Dotam to paveikt neizdevās. Par piedzīvoto neveiksmi Dotam tomēr izdevās revanšēties 4. freimā, un pārtraukumā spēlētāji devās pie rezultāta 2:2.

Dueļa turpinājums sekmīgāks izvērtās Higinsam, un viņš uzvarēja trijos freimos pēc kārtas, atzīmējoties ar sērijām 75, 64 un 109 punktu apjomā. 8. freimā ar krāsainajām bumbām savu trešo uzvarēto freimu nodrošināja Dots, bet 9. freimā Higinss pretiniekam neatstāja nekādas izredzes, pirmo neprecīzo Dota uzbrukumu sodot ar 89 punktu breiku.

Vēl atlicis noskaidrot divus pusfināla dalībniekus. Piektdienas pēcpusdienā (plkst. 14:30) vienu ceļazīmi uz pusfinālu izspēlēs Nīls Robertsons un Marks Viljamss, bet vakarā (plkst. 21:00) spēkus samēros Marks Selbijs un Šons Mērfijs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-20 08:29, pirms 12 gadiem
Nekas, gaidiis naakamo turniiru ar Roni. Jaaatziist arii ka neviens jaunaaks nepaliek, un vecmeistariem naakas atdot savas vietas jaunajiem. Kaa labi redzams Trampam, Alenam, utt
Man patiik, ka tieshaam izdevushies 1/4 paari, kas sola ka jebkuraa gadiijumaa 1/2 un finaals buus aizraujoshi!
Aizvakar nesaklausiiju, ko Sinjiicins saka par Ali. Kas taa vinjam par slimiibu no 2003 gada ar kuru vinjsh mokaas????

     [+] [-]

, 2012-01-20 08:58, pirms 12 gadiem
Slīpais rakstīja: Nekas, gaidiis naakamo turniiru ar Roni. Jaaatziist arii ka neviens jaunaaks nepaliek, un vecmeistariem naakas atdot savas vietas jaunajiem. Kaa labi redzams Trampam, Alenam, utt
Man patiik, ka tieshaam izdevushies 1/4 paari, kas sola ka jebkuraa gadiijumaa 1/2 un finaals buus aizraujoshi!
Aizvakar nesaklausiiju, ko Sinjiicins saka par Ali. Kas taa vinjam par slimiibu no 2003 gada ar kuru vinjsh mokaas????
Priekšlaicīga ejakulācija.
Slīpais vai tiešām vieglāk ir uzrakstīt garu jautājumu komentā sportacentrā, nekā ierakstīt google ali carter un pirmais uzreiz, ko piedāvā ir ali carter disease, kas savukārt aizved mūs uz viņa wiki lapu, kur ir skaidri rakstīts, ka viņam ir Crohn's disease. Simptomus es ceru tu pats būsi spējīgs izlasīt un tos es te neizklāstīšu.

Nu ja reiz Tramps raķeti izmeta, tad vismaz jāvinnē, lai nebūtu velti.

     [+] [-]

, 2012-01-20 09:31, pirms 12 gadiem
Paldies, jau uzzināju un izlasiiju!

     [+] [-]

, 2012-01-20 14:16, pirms 12 gadiem
Jaa, šoreiz Tramps bija neapturams.iepriekšejos mačos (cik izdevies redzēt) cīņa bija līdzīga, Tramps vinnēja tikai izšķirošajā freimā.Lai gan mans snūkerists ir Ronijs, šoreiz jātzīst, ka Tramps tiešām bija pelnījis uzvaru.Tas krievu komentētājs tur ņēmās par kaut kādiem Trampa nesmukiem izteikumiem par to, ka pienācis viņa laiks, noniecinājis 'vecākos spēlētājus, tai skaitā arī Roniju.Bet to taču atreferēja žurnālisti, kuri bieži pārgroza teiktā jēgu, izrauj no konteksta u.t.tVarbūt Džads to teica pavisam citādi.