Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Par pēdējiem ceturtdaļfinālistiem kļūst Selbijs un Dots

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Par pēdējiem ceturtdaļfinālistiem kļūst Selbijs un Dots
Marks Selbijs

Vakar Londonā notiekošā "Masters" snūkera turnīrā noskaidroti atlikušie divi ceturtdaļfināla dalībnieki. Par tiem kļuva Marks Selbijs un Greiems Dots.

Marks Selbijs – Stīvens Lī 6:4

Mača sākumā ne Selbijs, ne Lī nespēja tā pa īstam iejusties spēlē un kļūdu abu izpildījumā bija diezgan daudz. Beigās vairākos piegājienos 1. freimu savā rēķinā ierakstīja Selbijs. Lai gan arī turpinājumā Selbijs kļūdījās gana bieži, Lī radušos momentus neprata izmantot savā labā. Līdz ar to iniciatīva pamazām pārgāja Selbija pusē, un viņš ar 66, 57 un 110 punktus lieliem breikiem panāca jau 4:0.

Lī, lai saglabātu jebkādas izredzes šajā duelī, bija jācenšas parādīt saturīgāku spēli pēc pārtraukuma. Un 5. freimā pēc pāris neveiksmīgām epizodēm Selbija izpildījumā viņam tas beidzot izdevās – ar 100 punktu klīrensu. Daudz un dažādu pavērsienu bija arī nākamajā partijā, bet beigās ar 72 punktu klīrensu Selbijs nonāca freima attālumā no ceturtdaļfināla. Tomēr tas vēl nebija viss...

Pēc negaidīti pārtrūkuša Selbija breika, Lī iespēja 78 punktus lielu klīrensu, nākamajā freimā pievienoja 94 punktu breiku, bet pēc tam triumfēja arī saspringtā 9. freima galotnē. Un Selbija pārsvars bija sarucis jau līdz minimumam – 5:4.

10. freimā labu izdevību netrūka ne vienam, ne otram, bet galarezultātā veiksmīgāks tomēr bija Selbijs ar 71 punkta sēriju nodrošinot uzvaru mačā ar 6:4.

Greiems Dots – Alisters Kārters 6:3

Dueļa sākumā pirmo labo izdevību vienā piegājienā nespēja realizēt Kārters. Atrodoties tikai divu precīzu sitienu atstatumā no uzvaras mača atklāšanas freimā, viņš nespēja nogādāt lūzā melno bumbu no tās atzīmes. Kārteram nācās nedaudz panervozēt, bet beigās viņam tomēr izdevās nodrošināt izšķirošo pārsvaru pēc tam, kad Dots nespēja turpināt savu sēriju, netrāpot lūzā pēdējo sarkano bumbu.

Pāri nepieciešamā pārsvara robežai 2. freimā bija ticis Dots, taču viņa neiesista rozā bumba lika pretiniekam atgriezties pie spēles galda, jo bija vajadzīgs tikai viens snūkers. Ar trešo piegājienu Kārteram izdevās izveidot labu snūkeru, no kura Dots tomēr izkļuva, taču nākamajā reizē izdevās sagaidīt Dota kļūdu. Diemžēl ne pārāk veiksmīga atspēle paša izpildījumā un Dota lielisks uzbrukums liedza Kārteram šajā freimā sasniegt ko vairāk.

Spēles 3. freimā Kārters vēl divas reizes pamanījās atkārtot 1. freima neveiksmi, proti, netrāpīt lūzā melno bumbu no atzīmes. Taču noslēgumā viņam tomēr izdevās nodrošināt uzvaru ar pēdējās melnās bumbas palīdzību – 64-52. Bet jau nākamajā partijā ar 61 punkta sēriju pamatu panākumam ielika Dots un vēlāk to arī nodrošināja, izlīdzinot kopējo rezultātu – 2:2.

Ilgstošā un ar augsta līmeņa pozicionālām cīņām piesātinātā 5. freimā ar 69-59 pārāks atkal bija Kārters, savukārt nākamajā partijā ar 71 punkta breiku virsroku guva Dots.

Turpinājumā Dots ar krāsainajām bumbām nodrošināja uzvaru 7. freimā, pirmoreiz izvirzoties vadībā, tad ar 56 punktu sēriju pārsvaru palielināja, bet 9. freimā atspēlēja nelielu Kārtera pārsvaru un galarezultātā triumfēja ar 6:3.

Šodien kļūs zināmi pirmie pusfinālisti. Plkst. 14:30 cīņu par vietu pusfinālā aizvadīs Ronijs O'Salivans un Džads Tramps, bet plkst. 21:00 – Džons Higinss un Greiems Dots.