Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Hendrijs piekāpjas Gouldam

Hendrijs piekāpjas Gouldam
Martins Goulds

Snūkera turnīrā "Welsh Open" aizvadītas vairākas 1. kārtas spēles. Lielāko pārsteigumu sagādāja Martins Goulds, ar rezultātu 5:3 apspēlējot septiņkārtējo pasaules čempionu Stīvenu Hendriju.

Martins Goulds oficiālajā rangā ieņem 63. pozīciju, bet vēl pāris gadus atpakaļ viņa vārds šajā rangā nemaz nebija atrodams. 2007. gadā bija arī Goulda un Hendrija pēdējā tikšanās reize, konkrēti, "Northern Ireland Trophy" turnīra ietvaros. Toreiz ar 5:3 pārāks bija Hendrijs. Bet šoreiz viss izvērtās citādāk...

Mača 1. freima sākums labāks padevās Gouldam, un viņš pamazām attālinājās no sava sāncenša rezultātā. Tomēr līdz panākumam mazliet pietrūka, jo iespēlējās arī Hendrijs un pamazām sāka atgūt zaudēto. Talkā pēdējam nāca arī dažas pretinieka kļūdas, un beigās ar pēdējo melno bumbu Hendrijs izcīnīja uzvaru freimā. Goulda atbilde gan bija zibenīga – 135 punktu sērija nākamajā freimā un 1:1. Līdzsvars kopējā rezultātā bija saglabājies arī pēc nākamajiem diviem freimiem.

Arī pēc pārtraukuma cīņa izvērtās diezgan saspringta. Tā Goulds tikai pašā 6. freima galotnē ar iesistu melno bumbu nodrošināja nepieciešamo pārsvaru, bet pēcāk cīņā par pēdējo sarkano pārāks izrādījās Hendrijs un pēc brīža arī nodrošināja panākumu 7. freimā. Nākamais freims gan kļuva par pēdējo; 41 punkta klīrenss ļāva Gouldam izcīnīt uzvaru ar 5:3.

Goulda sāncensis "Welsh open" 2. kārtā būs Džo Sveils.

Uzvaras 1. kārtā izcīnīja vēl vairāki favorīti, bet mazliet negaidītas neveiksmes piedzīvoja Džo Perijs un Raiens Dejs.

2008./09. g. "Main Tour" – "Welsh Open"

Rezultāti – 1. kārta

Spēle Rezultāts
ŠonsMērfijs – Barijs Pinčess5:3
Deivids Gilberts – Džo Perijs5:4
Alisters Kārters – Džimijs Vaits5:1
Martins Goulds – Stīvens Hendrijs5:3
Marks Selbijs – Pols Deivīss5:0
Greiems Dots – Maiks Danns5:3
Maikls Džadžs – Raiens Dejs5:3
Entonijs Hamiltons – Pīters Ebdons5:2


Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Judinam, Kalniņam un Žižinam uzvaras Eiropas snūkera čempionāta trešajās spēlēs

LETA. Latvijas sportisti Rodions Judins, Artemijs Žižins un Filips Kalniņš trešdien Bosnijā un Hercegovinā izcīnīja uzvaru Eiropas snūkera čempionāta mačos.